Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 38

QUOTE(jolaxus @ 2009 02 19, 13:55)
aš šati prisipainsiu, kad šiemet išdaviau "Sodo spalvas". Dėl įvairovės užsiprenumeravau žurnalą "Rasos".

Man kokybiškiausi atrodo ketvirtiniai žurnalai "Sodo kraitė" ir teminis "Augalų pasaulis". Didžioji dalis to, kas ten rašoma, rašoma išmanančių žmonių.
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 19, 14:10)
Oi, geriau būtum nesakius... visas naudingiausias kultūras iškirtai. Dabar dar pasakyk, kad vetoj seno sodo sėsi teletabių pievelę ir darysi alpinariumą  doh.gif

As toj vietoj palaikau kolege iskirteja. Suprantu, kad toks lietuvio budas- visur ieskot naudos, bet man daug vertingesni valgomu vaisiu nevedantys, ilgaamziai dekoratyvus medziai. Jau geriau koki pasodint azuoliuka, pusi nei saugot kruvas nuskurdusiu kaukaziniu slyvaiciu ir sabakstynus agrastu.

Smelio smilteles kastonas...suprantu, kad sirgo. Bet jo iskirtimas siuo atveju turbut nebuvo geriausia mintis g.gif Ta futbolo aikstele nejauki schmoll.gif . Ir namukas labai isryskeja toje aiksteleje. Bandyciau ji slepti augalija..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 19 vasario 2009 - 14:14
O čia kita kiemo dalis.
Prieš:
user posted image
Pirmieji sodinukai:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 19, 14:11)
O čia kita kiemo dalis.

darbelio jau namazai padaryta 4u.gif

as, jei tureciau tokius didelius plotus, kur ilgai reikia laukti, kol uzaugs medziai ir viskas apskritai... -
tai va, kol visa tai uzaugs, ir bus ''vaizdas''.... -
as sodinciau diiideliooookus plotus daugiameciu geliu rolleyes.gif wub.gif
Atsakyti
[quote=Wolke,2009 02 18, 22:14]
sakoma,del skonio galima pasigincyti mirksiukas.gif bet tie kysantys plastmasiniai daiktai cia jau ne skonis schmoll.gif

[quote=sidabrinekuoja,2009 02 18, 22:23]
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

[quote=vida777,2009 02 19, 00:09].
sakai prie namo tinka... bet nenoreciau tiket, kad namo apdaila plastmasine g.gif , gal tada iseitis butu mediniu kuoliuku skiriamoji juosta.

Dabar siaip pamastymui ta proga (cia mano tokia nuostata) - jei jau bent 3 zmogai nuosirdziai sako, kad padarei nesamone - reiketu susimastyti (aisku nebutina ).
[/quote]

[quote=uolma,2009 02 19, 02:34]
drinks_cheers.gif Ta plastamsė yra pagalbinė priemonė atskirti 2 skirtingas medžiagas. O pagalbinės medžiagos negali matytis. jeigu dėl spalovos, kad dera su namu tai tokia pat spalva kaip juostos,gali ją užmaskuoti ir kitom medžiagom, kad ir medžio drožlėm dekoratyvinėm, o jų spalvų pasitrinkimo yra. Bent mus taip mokino per projektavomo pamokas g.gif
[/quote]

[quote=kasiopeja,2009 02 19, 12:52]
apie tą plastikinę juostą ir aš pagalvojau, bet garsiai nesakiau. Ne mano daržas, ne mano pupos... Bet šiaip jungiuosi prie tų, kurios siūlo jos buvimą "apsvarstyti dar kartą" mirksiukas.gif
[/quote]

tai va ta juosta dabar mane daug gelbeja nes kitu budu tai visa diena ne raveti o akmenis i vietas delioti reiktu.nes kai trys sunys paleidziami tai ojojoi kaip viskas isskraido kai jie per kiema laksto lotuliukas.gif

galbut kitamet ka ir keisiu ideja yra su mediena susijus bet tai dar palauks.dabar suku galva ka padaryti kad krantai neslinktu ir po to jo apzeldinimas.galvojame kazka is medienos.o gal kuri ka nors panasaus dare ar mate kokiame nors zurnale ar internetiniame puslapyje ????????

stai mano kranto foto tik foto is vasaros laiku :

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adra: 19 vasario 2009 - 14:23
QUOTE(rokoko @ 2009 02 19, 15:20)
as sodinciau diiideliooookus plotus daugiameciu geliu  rolleyes.gif  wub.gif

daiginu, dauginu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adra @ 2009 02 19, 14:22)
*nes kai trys sunys paleidziami tai ojojoi kaip viskas isskraido kai jie per kiema laksto

**galbut kitamet ka ir keisiu ideja yra su mediena susijus bet tai dar palauks.dabar suku galva ka padaryti kad krantai neslinktu ir po to jo apzeldinimas.galvojame kazka is medienos.

*tai tada tiesiog netinkamas visas sprendimas su tais ''papiltais'' akmenimis. reikia atsisakyti ''biriu produktu'' ir daryti dekora su augalais [arba veja] - kiliminiais, sliauzianciais daugiameciais...

**gal padetu i vandens pakrasti [vandeny] sodinami augalai. Musu prudo pakrasty naturaliai auga Geltonieji vilkdalgai, yra aisku ir kitu tokiom salygom auganciu augalu.
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 19, 14:10)
Oi, geriau būtum nesakius... visas naudingiausias kultūras iškirtai. Dabar dar pasakyk, kad vetoj seno sodo sėsi teletabių pievelę ir darysi alpinariumą  doh.gif

Gaila jokios foto neturiu. Ten ne tik džiunglynas, bet ir dilgėlynas buvo. Visi medžiai žiauriai seni, po šaką tik gyvų buvo belikę. smile.gif
Nesinervinkit, dvi "jauniausias" obelis palikau smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
nereikia nuiminėti plastmasinės juostelės, jos paskirtis atskirti skirtingą mulčą. Reikalui esant ir pati ją naudoju. Tik tiek, kad ją reikia mokėti paslėpti: kiek giliau įkasti į dirvą ar daugiau mulčo papilti. Nesimato net ir labai priekabiai ieškant "kabliukų" ax.gif
Papildyta:
QUOTE(alvijaxx @ 2009 02 19, 14:41)
Gaila jokios foto neturiu. Ten ne tik džiunglynas, bet ir dilgėlynas buvo.  Visi medžiai žiauriai seni, po šaką tik gyvų buvo belikę. smile.gif
Nesinervinkit, dvi "jauniausias" obelis palikau  smile.gif  smile.gif  smile.gif  smile.gif

nesiteisink 4u.gif Tau pačiai geriau žinoti, ką daryti ir kokį nori matyti savo kiemą wink.gif
Atsakyti
QUOTE(adra @ 2009 02 19, 15:22)
mano kranto foto

Graži rodyta gyvatvorė, gražūs gėlynai tvenkinio krante ,bet plasmasinė juosta, nykštukai, gandras ir gulbės man kaip svetimkūniai rėžia akį. O pamačiusi šitą didelį tvenkinį iškart prisiminiau kažkuriame iš "Gražiausių sodybų" numerių matytą vieną sodybą (jos foto buvo ir ant viršelio). Ten irgi viduryje kiemo tvenkinukas, o jo krantai lėkštesni ir apželdinti kur kas plačiau nei pas Tave. Aplamai man tos sodybos augalų suderinimas, bendras vaizdas paliko neišdildomą įspūdį. Pasižiūrėk tą nr., jei turi galimybę.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 19, 14:20)
cia buvo jau kalba ir dvi nuomones  -  dabar ar siek tiek veliau.
as siuliau veliau - kovo antra puse. svarbu, kad isdygusi daigeli turetum kur labai sviesiai augint.
Ir dar turek galvoj, kad auga jis greit,  ir jau tame vazoniuke reikia jam atramu vyniotis,  ne taip paprasta ir persodint nesulauzius. 4u.gif

tai dar palauksiu tada. Kažkoks tinginys apimė, kai tiek sniego smile.gif O dar savaitgalis trumpas laukia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 19, 15:43)
Graži rodyta gyvatvorė, gražūs gėlynai tvenkinio krante ,bet plasmasinė juosta, nykštukai, gandras ir gulbės man kaip svetimkūniai rėžia akį. O pamačiusi šitą didelį tvenkinį iškart prisiminiau kažkuriame iš "Gražiausių sodybų" numerių matytą vieną sodybą (jos foto buvo ir ant viršelio). Ten irgi viduryje kiemo tvenkinukas, o jo krantai lėkštesni ir apželdinti kur kas plačiau nei pas Tave. Aplamai man tos sodybos augalų suderinimas, bendras vaizdas paliko neišdildomą įspūdį. Pasižiūrėk tą nr., jei turi galimybę.

gal kelintu bent metu tas zurnalas pameni ? na tai galbut praplatinti apzeldinima ir nieko butu tik ne is visu pusiu jau tai ir pavyktu schmoll.gif
Atsakyti