Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 38

QUOTE(DeeDee @ 2009 02 18, 14:11)
kažkiek panašus yra šliaužiantis viržis, tik žiedų spalva nuo baltos iki rausvos.

maciau jau ir as reklamuojamus sliauziancius virzius thumbup.gif .

QUOTE(adra @ 2009 02 18, 15:26)
aha  smile.gif .dalis namo rudos spalvos smile.gif

puiku, kad vel pasirodei 4u.gif
pamenu jau sita diskusija ax.gif .
sakai prie namo tinka... bet nenoreciau tiket, kad namo apdaila plastmasine g.gif , gal tada iseitis butu mediniu kuoliuku skiriamoji juosta.

Dabar siaip pamastymui ta proga (cia mano tokia nuostata) - jei jau bent 3 zmogai nuosirdziai sako, kad padarei nesamone - reiketu susimastyti (aisku nebutina ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 18 vasario 2009 - 23:11
QUOTE(Ruginė @ 2009 02 18, 15:35)
Mačiau, kad porai forumiečių, kaip ir man "gresia" gyvatvorių sodinimas. Aš blaškausi nuo tujų, prie gudobelių, o čia dar pakalbėta buvo apie pūslenius...  doh.gif
Trumpai tariant, kiekvieną dieną apeinu savo sklypą, pasvajoju, pasižvalgau, bet niekaip nieko negaliu nuspręsti... rolleyes.gif
...tai einu ankstesnių temų paskaityti, gal dar ką nors pasiblaškymui ir pasisvarstymui rasiu.  mirksiukas.gif

prie visos tos info šitoj temoj dar ir Straipsnis apie gyvatvores thumbup.gif
http://lt.lt.allcons.../1/article/5299
man jau aiškiau su tom gyvatvorėm pasidarė .

turiu ir klausimą : Klaipėdos krašte vėjai siaučia , gyvenam laukuose , norisi užuovėjos , gyvatvorės norėčiau palei medinę tvorą šiaurės/vakarų pusėj , sodint reiktų iš vidinės kiemo pusės , palei tą tvorą jau obelys susodintos ~2metrai nuo tvoros , tai va galvoju
1. ar dar užtenka vietos tarp tvoros ir obelų gyvatvorei g.gif ?
2. augalus reiktų rinktis pavėsingus (dabar visą dieną pietinė saulė šviečia bet obelims paaugus bus pavėsis) tai ar augtų tokioj vietoj Kaulenis ?
3. kokiu atstumu nuo tvoros reikėtų sodinti ir ar nepūdys tvoros ?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2009 02 18, 21:14)
sakoma,del skonio galima pasigincyti  mirksiukas.gif bet tie kysantys plastmasiniai daiktai cia jau ne skonis  schmoll.gif

drinks_cheers.gif Ta plastamsė yra pagalbinė priemonė atskirti 2 skirtingas medžiagas. O pagalbinės medžiagos negali matytis. jeigu dėl spalovos, kad dera su namu tai tokia pat spalva kaip juostos,gali ją užmaskuoti ir kitom medžiagom, kad ir medžio drožlėm dekoratyvinėm, o jų spalvų pasitrinkimo yra. Bent mus taip mokino per projektavomo pamokas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2009 02 19, 01:14)
dar ir Straipsnis apie gyvatvores  thumbup.gif
http://lt.lt.allcons.../1/article/5299
man jau aiškiau su tom gyvatvorėm pasidarė .

Ačiū, Perliuk. Man irgi padėjo. Jau matau šiokią tokią viziją. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 18, 23:01)
Va kaip pasidarbavau. Kazi ar neperstipriai g.gif . Dar tuos sausus zabus prie pat sienos reiks praretint. Ir lavanda dar noreciau patrumpint, bet itariu bus per daug jau. Labai ji sena, po to dar neatzels tvarkingai. Per vasara jazminas turetu vel uzdengt tas dezes, iki zemes tai gal nespes uzaugt.
user posted image

bent viena levandos dali - vidurine, bandyciau atjaunint nugenedama stipriai. Jei viskas butu gerai, kitamet kitas dalis geneciau taip pat.

Jau koks gerumelis visa ziema prie lango ziedelius tureti thumbup.gif wub.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 02 18, 23:09)
Dabar siaip pamastymui ta proga (cia mano tokia nuostata) - jei jau bent 3 zmogai nuosirdziai sako, kad padarei nesamone - reiketu susimastyti (aisku nebutina ).

drinks_cheers.gif mane dar pamirsai - turejai suprasti, kad mano poste [pavadindama juosta ''dekoru''] buvo mandagus skepticizmas blush2.gif

QUOTE(Perliukas @ 2009 02 19, 01:14)
turiu ir klausimą :  Klaipėdos krašte vėjai siaučia , gyvenam laukuose , norisi užuovėjos , gyvatvorės norėčiau palei medinę tvorą šiaurės/vakarų pusėj , sodint reiktų iš vidinės kiemo pusės , palei tą tvorą jau obelys susodintos ~2metrai nuo tvoros , tai va galvoju
1. ar dar užtenka vietos tarp tvoros ir obelų gyvatvorei  g.gif ?
2. augalus reiktų rinktis pavėsingus (dabar visą dieną pietinė saulė šviečia bet obelims paaugus bus pavėsis) tai ar augtų tokioj vietoj Kaulenis ?
3. kokiu atstumu nuo tvoros reikėtų sodinti ir ar nepūdys tvoros ?

man rodos, gali sodinti ta kauleni.
Pas mus gyvuoja sodas gana toks tankus - ir vaismedziai, ir vaiskrumiai, ir gyvatvores... seniai jau gyvuoja smile.gif

Kaulenio gyv. foto rodziau, irgi siaures/vakaruose, tik anapus tvoros - ir jai nekenkia, kitose sodo vietose tvora kur kas labiau pazaliavusi/apsamanojusi :
[attachmentid=170603]

kitoj sodo zonoj vysnios visai salia gudobeliu gyvatvores [anapus jos pietvakariai - desinej]
[attachmentid=170600]
kairej - obelys, per viduri serbentai [prieky centre laisvam plote rudeni lauzaviete padarem]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 19 vasario 2009 - 11:12
QUOTE(rokoko @ 2009 02 19, 11:00)
drinks_cheers.gif mane dar pamirsai - turejai suprasti, kad mano poste [pavadindama juosta ''dekoru''] buvo mandagus skepticizmas blush2.gif

viska supratau...
kaipgi tave naturaliste pamirsiu , tai tu ir buvai trecia tongue.gif ... nee, is tikruju nieko as neskaiciavau, tik pasakiau, kokia taisykle as pati vadovaujuos , nes kartais oi kaip reik, kad kas smegenis praplautu ax.gif .

pas mus ir vel -12 nakti buvo, jau kaip uzkniso ... nemyliu as ziemos verysad.gif .
Atsakyti
smile.gif Sveikutės, blush2.gif
Jei galima prisijungiu prie jūsų kompanijos smile.gif
Viską skaitau ir nespėju su jumis. Internetas kol kas tik darbe...
Nors gėlininkė jau ne visai pradedanti esu, bet net nežinau nuo ko viską pradėti. Pas jus viskas taip gražu.
Pas mus plotas apie 30 arų, ir jame niekas nedaryta. Iš tiesų, tai jau išrauta apie 100 medžių ir medelių, tai bent džiungliu nebėra smile.gif Bet tik tiek. Žodžiu reikia ir gvatvorės ir vejos, ir gėlyčių.
MB išvažiavęs, tai niekaip nesugalvoju ką čia į pagalbą pasikvietus, nes vienai po darbo dienos nėra galimybių viską susitvarkyt smile.gif
Dar norėjau apie kobėją paklausti. Kažkur skaičiau apie sėjimą, bet niekur neberandu doh.gif .Lyg ir buvo parašyta, kad geriausia po vieną į vazonėlį sėti, bet jei niekas nesudygs... Gal patarsit
Dėkui
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 02 19, 09:13)
viska supratau...
kaipgi tave naturaliste pamirsiu , tai tu ir buvai trecia  tongue.gif ... nee, is tikruju nieko as neskaiciavau, tik pasakiau, kokia taisykle as pati vadovaujuos , nes kartais oi kaip reik, kad kas smegenis praplautu  ax.gif .

apie tą plastikinę juostą ir aš pagalvojau, bet garsiai nesakiau. Ne mano daržas, ne mano pupos... Bet šiaip jungiuosi prie tų, kurios siūlo jos buvimą "apsvarstyti dar kartą" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alvijaxx @ 2009 02 19, 11:36)
Pas mus plotas apie 30 arų, ir jame niekas nedaryta. Iš tiesų, tai jau išrauta apie 100 medžių ir medelių, tai bent džiungliu nebėra  smile.gif Bet tik tiek. Žodžiu reikia ir gvatvorės ir vejos, ir gėlyčių.

Dar norėjau apie kobėją paklausti. Kažkur skaičiau apie sėjimą, bet niekur neberandu  doh.gif .Lyg ir buvo parašyta, kad geriausia po vieną į vazonėlį sėti, bet jei niekas nesudygs... Gal patarsit
Dėkui

na va, kas augina dziungles desimtmeciais, kas jas kapoja... smile.gif

Kobeju pacios seklos yra stambios, ir daigelis kaip reikiant stambus. Na max 2 i vazona sek...
bet geriau po viena, nes persikelia i zeme jau dideli [tiksliau, ilgi] daigai, tai 2 saknimis sulipusius bus sunku persodint.
Aisku, gali ir neisdygti, visaip buna. As nepamenu labai tiksliai, bet rodos is kokiu 5 seklu tik 1 neisdygo man.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 19 vasario 2009 - 12:00
QUOTE(alvijaxx @ 2009 02 19, 12:36)
smile.gif Sveikutės,  blush2.gif
Jei galima prisijungiu prie jūsų kompanijos  smile.gif
Viską skaitau ir nespėju su jumis. Internetas kol kas tik darbe...
Nors gėlininkė  jau ne visai pradedanti esu, bet net nežinau nuo ko viską pradėti. Pas jus viskas taip gražu.
Pas mus plotas apie 30 arų, ir jame niekas nedaryta. Iš tiesų, tai jau išrauta apie 100 medžių ir medelių, tai bent džiungliu nebėra  smile.gif Bet tik tiek. Žodžiu reikia ir gvatvorės ir vejos, ir gėlyčių.
MB išvažiavęs, tai niekaip nesugalvoju ką čia į pagalbą pasikvietus, nes vienai po darbo dienos nėra galimybių viską susitvarkyt  smile.gif
Dar norėjau apie kobėją paklausti. Kažkur skaičiau apie sėjimą, bet niekur neberandu  doh.gif .Lyg ir buvo parašyta, kad geriausia po vieną į vazonėlį sėti, bet jei niekas nesudygs... Gal patarsit
Dėkui

As po viena seju, nes man buna gaila retint blush2.gif . Ir as pradedancioji.
Rokoko, jau tos lavandos koks 30 cm nukirpta, bet pabandysiu dar patrumpint. Tik imsiu po viena sakele ir ziuresiu ka kerpu, nes jau toliau ji man isplikus. Labai norisi ir nuo zemes tuos stagarus atgaivint, bet jau turbut neimanoma. dar kai juos iskarpysiu tai isvis liks tik kelios sakos doh.gif . Nu bet reikia su ja kazka daryt. Pernai genejau, bet labai nedrasiai, nes dar nezinojau kaip su ja elgtis. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 19 vasario 2009 - 12:06
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 19, 12:00)
Labai norisi ir nuo zemes tuos stagarus atgaivint, bet jau turbut neimanoma. dar kai juos iskarpysiu tai isvis liks tik kelios sakos doh.gif . Nu bet reikia su ja kazka daryt. Pernai genejau, bet labai nedrasiai, nes dar nezinojau kaip su ja elgtis. smile.gif

o lavandos letai auga g.gif , gal sodink tada jau geriau naujas ir genek iskart, ju gi buna jau nemazu kelmeliu pirkti.
Atsakyti
sidabrinekuoja,
ir lit raso: pavasari nuolat nupjauti.
pjauk zemai 4u.gif
jei kas ne taip, Vida777 pasake ka daryt.

nebent tau patinka tokia ilgaamze levanda - tada kitas reikalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 19 vasario 2009 - 12:33