Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 38

Jeigu aiskios tvoros statybu metu nebuvo, tai ir uzsukdavo interesantai. Jeigu labai nores, tai ir gudobeles ju nesulaikis. Ypac tu ilgais pirstais, o pvz katinai ir taip ilys. As tai nesodinciau tokios dygios gyvartvores, nes po savas valdas norisi ramiai vaiksciot, o ir vaikai visur begios, kuo toliau nuo akiu tuo smagiau....
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 18, 17:15)
be problemų išrausit, mes jau kelis pabandėm  4u.gif

okis, nuraminai 4u.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 18, 17:26)
*Rokoko, o jei tais rudais kiaurymių "rėmais" paleist kokį vijoklį vytis, t.y. padaryt tokius žalius/žydinčius "langus"?

**P.S. koks ten gražuolis kadagys (tas aukštas)? kaip vadinasi?

*sakiau, kad yra betono 30cm tarpas tarp augalyno ir terasos sieneles. nepasodinsi ten nieko niekaip. schmoll.gif
Nebent vazonus su vijokliais pastatyt, ar nuo loveliu [sieneles aukscio] leisti jiems lipti - apskritai labai gera mintis thumbup.gif
[tik klausimas, kokio tipo vijoklis tiktu tam spygliuociu/siloku/kiliminiu daugiameciu/dekor.zoliu augalynui g.gif ]
dar, speju, seimynos vyrams kliudys, kad ''vaizda uzstos'' doh.gif
Tie metaliniai remai planuojami kazkaip medziu uzmaskuot [ne mano kompetencija]
As jau sugalvojau, kad loveliams reikia sukalti medines dailias dezutes is lentu, ir jas nudazyt kaip terasos mediena. Bus mediniai loveliai - esu maciusi tokius savadarbius medinius lovelius. wub.gif

**nezinau, koks kadagys. blush2.gif
reikia tokius kiemo ''nezinomuosius'' viena karta cia parodyt, ir su jusu pagalba identifikuot. 4u.gif

QUOTE(Ruginė @ 2009 02 18, 18:44)
Karučio ratų, batų ir vaikų padų aišku gaila...

As vis galvoju, kaip ten Kasiopejai nepasiseka su tais gudobeliu spygliais g.gif
Musu gudobeles per visa sklypo ilgi, ir ne karto ''nepasismeigem'' unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruginė @ 2009 02 18, 16:44)
Karučio ratų, batų ir vaikų padų aišku gaila... Bet plotas 50a. Ir labai norėtųsi, kad tolimąjam sklypo kampe koks prašalaitis nesugalvotų užeiti pasisvečiuoti. Nes jau statybų metu niekaip neatsiginėm "interesantų".  Tai gal reprezentacinėj pusėj ir kur vaikai laigo sodinti ką nors neskausmingo, o tolimoj daly - spygliuotą vielą atstojančias gudobeles?

gudobelės neatstos spygliuotos vielos - ir katinai, ir šunys landžios. Žmonės irgi noėdami gali pralįsti (jeigu jie pvz. kamikadzės) lotuliukas.gif
Geriau sodinkit kaulenį ir gyvatvorės viduje pratampykit spygliuotą vielą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 18, 14:19)
va gražu...  žmogaus fantazija tik sparnus išskleidė, o čia atėjo Knifofija ir čirkšt čirklutėmis...  doh.gif  lotuliukas.gif

O jeigu rimtai, šiandi Vyšniauskų puslapį užtikau. Turbūt jis iš seniau veikia, bet aš tik šiandien radau  blush2.gif Paganykim akis  wub.gif
http://www.vysniausk...t/katalogas.php

aciu tau bigsmile.gif kaip matom ir jie pazenge i prieki,o tai pagal aprasyma sunku issirinkti.As pernai tai su jais susitariau-susakiau visa litanija ko noriu-ir atveze sukrove pagal sarasiuka tiesiai i muge.Augaliukai visi sekmingai prigijo,ziuresiu,gal nebus issale.
Atsakyti
As labai skeptiskai i tokias apsaugos priemones ziuriu. Kas nores isgenes praejima ir per sakas ir per vielas. Penkiolika minuciu ir skyle gyvatvorej. Man atrodo, kad savaime aisku, ten kur aiskios ribos zmogus nelys, nebent jis vagis.
Atsakyti
MB buvusiame kieme buvo gudobelių gyvatvorė - kiek mes ten vaikščiojom, jokių spyglių į kojas nesusivarėm. Gyvatvorė gana plati ir aukšta - žaliuoja nuo pat apačios. Iškapoti skyle joje įmanoma, bet rankos bus subadytos/subraižytos skausmingai ( buvo, kas savu laiku buvo įmestas į tą gyvatvorę, ilgai žaizdas gydėsi).
Taigi, jei neapsileisti nuo pat pradžių, bus graži ir saugumą suteikianti gyvatvorė 4u.gif
Atsakyti

user posted image

.....labai grazu ,tvarkinga,skoninga mirksiukas.gif ....manau ne mano vienos butu tokia nuomone mirksiukas.gif .....tik nesugalvok nieko keisti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(shanet @ 2009 02 18, 22:07)
user posted image

.....labai grazu ,tvarkinga,skoninga mirksiukas.gif ....manau ne mano vienos butu tokia nuomone mirksiukas.gif .....tik nesugalvok nieko keisti mirksiukas.gif

sakoma,del skonio galima pasigincyti mirksiukas.gif bet tie kysantys plastmasiniai daiktai cia jau ne skonis schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2009 02 18, 22:14)
sakoma,del skonio galima pasigincyti  mirksiukas.gif bet tie kysantys plastmasiniai daiktai cia jau ne skonis  schmoll.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 18, 15:56)
Aš tai neužsiimčiau su laikina priedanga tongue.gif Tą laiką ir pastangas skirčiau kitiems kiemo kampeliams grąžinti  ax.gif O užsiėmusi nė nepastebėčiau kaip tos tujos subujotų mirksiukas.gif

Knifofija, patikslinkite dėl tujų atstumo gyvatvorėje: ar sodinant kas 1m jos susilies?
Kažkur mačiau info, kad jos užauga iki 0,7-1,1m pločio (šaltinio nepamenu), augintojai rekomendavo sukišt kas 0,5m... Taip pat esu skaičiusi rekomendacijas koloninės formos tujas sodint eilėmis, t.y. kad nesusilietų, tai gal iš ten tas rekomenduojamas 1,2m atstumas?
nors mintis su šilokų loveliais ir įdomi aš tos vietos apželdinimą įsivaizduoju kitaip, t.y. be pakabinamų lovelių... Ploteliuose sodinčiau kažką derančio prie esamų spygliuočių kad dalinai užstotų tą apatinę terasos sienutę. Dabar norisi (ypač iš mažojo trikampiuko) kažko labiau maskuojančio.

Techninis klausimas: tos kišamos šakelės tiesiog nulaužtos ar su bent menkomis šaknelėmis?

Tikrai susilies, pas mano pažystamus tokia gyvatvorė jau 25 metai, kokių 4 metrų aukščio, sodinta kas 1,2 metro, tai jie šaukia, kad per tankiai, nes šonai plinka stipriai, tik pastoviai iškarpant ir prižiūrint ją gelbėja.
Atsakyti
Va kaip pasidarbavau. Kazi ar neperstipriai g.gif . Dar tuos sausus zabus prie pat sienos reiks praretint. Ir lavanda dar noreciau patrumpint, bet itariu bus per daug jau. Labai ji sena, po to dar neatzels tvarkingai. Per vasara jazminas turetu vel uzdengt tas dezes, iki zemes tai gal nespes uzaugt.
user posted image
Atsakyti
Tokio dydzio levandos dar nesu macius blink.gif
Atsakyti