Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 38

nea netrauksiu bent jau ateinancia vasara tai neaa (po o ravint zaisti neuzka.)schmoll.gif
dabar ta juosta prie namo derinasi smile.gif
pas mane zydinciu pavasari i valias tik apeiti spek visas smile.gif smile.gif smile.gif

sios vasaros planuose tvenkinio kito kranto apzeldinimas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adra: 18 vasario 2009 - 15:16
QUOTE(adra @ 2009 02 18, 15:15)

dabar ta juosta prie namo derinasi  smile.gif

cia idomu g.gif juosta, vadinasi, dekoras.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 18, 16:21)
cia idomu  g.gif juosta, vadinasi, dekoras.

aha smile.gif .dalis namo rudos spalvos smile.gif
Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif

...kadangi esu naujakurė, pavasarį pradėsim pliko molingo lauko apželdinimą.
Labai įdomu skaityti jūsų mintis ir patarimus.
Mačiau, kad porai forumiečių, kaip ir man "gresia" gyvatvorių sodinimas. Aš blaškausi nuo tujų, prie gudobelių, o čia dar pakalbėta buvo apie pūslenius... doh.gif
Trumpai tariant, kiekvieną dieną apeinu savo sklypą, pasvajoju, pasižvalgau, bet niekaip nieko negaliu nuspręsti... rolleyes.gif
...tai einu ankstesnių temų paskaityti, gal dar ką nors pasiblaškymui ir pasisvarstymui rasiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruginė @ 2009 02 18, 15:35)
Sveikos visos  4u.gif

...kadangi esu naujakurė, pavasarį pradėsim pliko molingo lauko apželdinimą.
Labai įdomu skaityti jūsų mintis ir patarimus.
Mačiau, kad porai forumiečių, kaip ir man "gresia" gyvatvorių sodinimas. Aš blaškausi nuo tujų, prie gudobelių, o čia dar pakalbėta buvo apie pūslenius...  doh.gif
Trumpai tariant, kiekvieną dieną apeinu savo sklypą, pasvajoju, pasižvalgau, bet niekaip nieko negaliu nuspręsti... rolleyes.gif
...tai einu ankstesnių temų paskaityti, gal dar ką nors pasiblaškymui ir pasisvarstymui rasiu.  mirksiukas.gif

Gudobele sodnk jei turi kaime didelę fazendą, o miesto gyvatvorėms tai per galingas medis.
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2009 02 18, 09:21)
pagrindinis rūpestis - graži tujų gyvatvorė. O laikina "priedanga" tik antroje vietoje.

Aš tai neužsiimčiau su laikina priedanga tongue.gif Tą laiką ir pastangas skirčiau kitiems kiemo kampeliams grąžinti ax.gif O užsiėmusi nė nepastebėčiau kaip tos tujos subujotų mirksiukas.gif

Knifofija, patikslinkite dėl tujų atstumo gyvatvorėje: ar sodinant kas 1m jos susilies?
Kažkur mačiau info, kad jos užauga iki 0,7-1,1m pločio (šaltinio nepamenu), augintojai rekomendavo sukišt kas 0,5m... Taip pat esu skaičiusi rekomendacijas koloninės formos tujas sodint eilėmis, t.y. kad nesusilietų, tai gal iš ten tas rekomenduojamas 1,2m atstumas?

QUOTE(rokoko @ 2009 02 18, 12:26)
Kokiu kitu minciu kyla?

nors mintis su šilokų loveliais ir įdomi aš tos vietos apželdinimą įsivaizduoju kitaip, t.y. be pakabinamų lovelių... Ploteliuose sodinčiau kažką derančio prie esamų spygliuočių kad dalinai užstotų tą apatinę terasos sienutę. Dabar norisi (ypač iš mažojo trikampiuko) kažko labiau maskuojančio.
QUOTE(rokoko @ 2009 02 18, 13:22)
Atnaujinu savo citrininiu kilimuka kas 2 metai. Sodinu po mazyte sakele, per vasara kilimu suzelia.

Techninis klausimas: tos kišamos šakelės tiesiog nulaužtos ar su bent menkomis šaknelėmis?
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 18, 13:45)
Gudobele sodnk jei turi kaime didelę fazendą, o miesto gyvatvorėms tai per galingas medis.

be to, su dideliais spygliais. Nugenėtos ar sausos šakelės kartais lieka nesuriktos ir tada amen karučio ratams ir batų padams. Praduria kiaurai net storą gumą, todėl basomis vaikų nepaleisi palakstyti 4u.gif Aš iš savo patirties pasakoju, nes paveldėjom tokią...
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 18, 15:45)

o labai ypatingos gudobeliu saknys?
labai butu sunku israuti tokio dydzio medzius?

[attachmentid=170548]

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 18, 15:56)
*nors mintis su šilokų loveliais ir įdomi aš tos vietos apželdinimą įsivaizduoju kitaip, t.y. be pakabinamų lovelių... Ploteliuose sodinčiau kažką derančio prie esamų spygliuočių kad dalinai užstotų tą apatinę terasos sienutę. Dabar norisi (ypač iš mažojo trikampiuko) kažko labiau maskuojančio.

**Techninis klausimas: tos kišamos šakelės tiesiog nulaužtos ar su bent menkomis šaknelėmis?

*aciu uz mintis 4u.gif
Foto nelabai aiskiai masteliai matyti... tarp augalyno ir sienos yra apie 30cm plyteliu tarpas, kuri pakeis betono lovelis lietaus vandeniui.
Sienute kazkiek uzstos prie jos jau pasodinti aukstas miskantas, aukstas sibirinis vilkdalgis, ir plius minus pusmetrines ''zolytes'' asuote, avizuole, kitos [foto gan velyvo rudenio, po ka tik susodintu nauju/mazu/kai kuriu nupjautu jau daugiameciu augaliuku]
Mazasis trikampiukas tikrai mazas kam nors pasodinti... ten tik bergenija ir rauger. ''admiration'' tetilpo, be to, mindoma vieta...
Loveliu ant sieneles noriu todel, kad bent kiek dingtu tas ''turgaus larioko'' vaizdas blush2.gif [tikiuosi, siam tikslui ir namu vyrai ka nors sugalvos]

**citrininis ciobrelis sodinamas bent su menkomis saknelemis, ju yra praktiskai ant kiekvienos ''paplesytos'' sakeles.

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 18, 15:04)
o labai ypatingos gudobeliu saknys?
labai butu sunku israuti tokio dydzio medzius?

be problemų išrausit, mes jau kelis pabandėm 4u.gif
Atsakyti

O jeigu rimtai, šiandi Vyšniauskų puslapį užtikau. Turbūt jis iš seniau veikia, bet aš tik šiandien radau blush2.gif Paganykim akis wub.gif
http://www.vysniausk...t/katalogas.php
[/quote]
oi ačiū už šį puslapiuką thumbup.gif ,man netaip toli oi lėksiu,lėksiu kad tik greičiau pavasaris ateitų lotuliukas.gif
Man labai patinka pas jus pašnipinėti 4u.gif tiek visokių grožybių thumbup.gif ir patarimų,gerai kad jus radau...
Atsakyti
Rokoko, o jei tais rudais kiaurymių "rėmais" paleist kokį vijoklį vytis, t.y. padaryt tokius žalius/žydinčius "langus"?

P.S. koks ten gražuolis kadagys (tas aukštas)? kaip vadinasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 18 vasario 2009 - 17:29
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 18, 16:58)
be to, su dideliais spygliais. Nugenėtos ar sausos šakelės kartais lieka nesuriktos ir tada amen karučio ratams ir batų padams. Praduria kiaurai net storą gumą, todėl basomis vaikų nepaleisi palakstyti  4u.gif  Aš iš savo patirties pasakoju, nes paveldėjom tokią...

Karučio ratų, batų ir vaikų padų aišku gaila... Bet plotas 50a. Ir labai norėtųsi, kad tolimąjam sklypo kampe koks prašalaitis nesugalvotų užeiti pasisvečiuoti. Nes jau statybų metu niekaip neatsiginėm "interesantų". Tai gal reprezentacinėj pusėj ir kur vaikai laigo sodinti ką nors neskausmingo, o tolimoj daly - spygliuotą vielą atstojančias gudobeles?
Atsakyti