QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 18, 11:51)
Roko, man rodos pas tave ciobrelis auga graziai. Pasakok kaipsu juo reikia elgtis. Pernai pasodinau tai puse lapu numete ir uzsikonservavo, nei dziuvo, nei augo. Vakar neapsikentus as ji ismeciau lauk. Uzkabinau kastuvu ir issikele toks vazonelio formos saknynu, kokias dvi lysnas saknis prisiaugines buvo. Nesupratau ko jam reikejo, bet noriu vel bandyt, tik si karta i medini kubiliuka noriu ikist ciobreli ir gal kokiu petrazoliu ar kitokiu prieskoniu.
koki turi omeny? citrinini? pas mane keliu rusiu dekor.ciobreliai.
Jiems skurdokos smelynu zemes reikia. Slapioje, derligoje zemeje gyvuoja neilgai. Knifofija yra sakiusi, kad tada jis subrandina daug seklu ir nuskursta.
Bet pas mane butent derlinga, ir su ciobru nurudavimais /apmirimais esu susidurusi. Vienas praktinis dalykas, kuri esu pastebejusi - jei kruopsciai nukarpai ciobreliu ziedus [neleidi brandint seklu], tada pavasari tu apmirusiu ''plemu'' vienas kitas, dekoratyvumas nenukencia.
Ziedelius verta nukarpyt ir del praktiniu priezasciu - visos ciobreliu rusys tinka arbatai [cia jau buvo kalba su autoritetingomis mokslininkiu pavardemis]. O pasak pasnekoves Isdykeles, citrininiu ciobr. arbata ypac gardi.
Atnaujinu savo
citrininiu kilimuka kas 2 metai, bet stengsiuos reciau, ir butinai kitakart smeliuko imaisysiu. Sodinu po mazyte sakele, per vasara kilimu suzelia.
Sliauziantis ciobbr. pas mane auga be jokios prieziuros simta metu, tik ziedus nukarpau. Auga jis net visiskai slapioj vietoj - ''isklojau'' juo grioveli vandeniui nuteketi
Paskubejai israuti ta savo ciobreli. Pavasari pries nauja vegetacija visi ciobreliai praranda spalva [ir vaizda] pries isleisdami naujus lapelius.
va citrininis pasodintas po sakelle pavasari, ir rudens kilimas:
[attachmentid=170518]
[attachmentid=170519]
vargas tam, kas manes ko nors paklaus
Papildyta:
Sidabrinekuoja,
Knifofija atsake tiksliau i tavo klausima,
gal tu tiesiod padraskyk ta ciobreli [jei dar siuksliaveze neisveze
], ir pasodink vel?