Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 38

QUOTE(rokoko @ 2009 02 18, 11:52)
o ar zydejo per tokiuus speigus?
gal dar zydes? bigsmile.gif

zydejo, kaip ir sid.kuoja sake, kazkada ziemos pradzioj (tada dar kalbejom, pati lekei ziedeliu ziureti), o kas bus veliau, tai net nzn g.gif , as i ji labai demesio nekreipdavau, vis matydavau, kad pas kaiminka zydi, nes kai ziema beveik neiseinu i darza (vaikstom pro kita puse), tai negaliu net tiksliai pasakyti, kada jis ten zydi ir kiek. As is jos pasiroviau ugliuku ir pas save pasisodinau - panasiai tokie pat, kaip ir pas tave didumo.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 18, 11:51)
Roko, man rodos pas tave ciobrelis auga graziai. Pasakok kaipsu juo reikia elgtis. Pernai pasodinau tai puse lapu numete ir uzsikonservavo, nei dziuvo, nei augo. Vakar neapsikentus as ji ismeciau lauk. Uzkabinau kastuvu ir issikele toks vazonelio formos saknynu, kokias dvi lysnas saknis prisiaugines buvo. Nesupratau ko jam reikejo, bet noriu vel bandyt, tik si karta i medini kubiliuka noriu ikist ciobreli ir gal kokiu petrazoliu ar kitokiu prieskoniu.

Kai sodini augalus iš vazonėlio, visada iškedenk šaknis, nes jos sukasi ratu pagal vazonėlio formą ir nepasiima pakankamai maisto medžiagų ir vandens. Todėl tau neaugo.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 18, 11:51)
Roko, man rodos pas tave ciobrelis auga graziai. Pasakok kaipsu juo reikia elgtis. Pernai pasodinau tai puse lapu numete ir uzsikonservavo, nei dziuvo, nei augo. Vakar neapsikentus as ji ismeciau lauk. Uzkabinau kastuvu ir issikele toks vazonelio formos saknynu, kokias dvi lysnas saknis prisiaugines buvo. Nesupratau ko jam reikejo, bet noriu vel bandyt, tik si karta i medini kubiliuka noriu ikist ciobreli ir gal kokiu petrazoliu ar kitokiu prieskoniu.

koki turi omeny? citrinini? pas mane keliu rusiu dekor.ciobreliai.
Jiems skurdokos smelynu zemes reikia. Slapioje, derligoje zemeje gyvuoja neilgai. Knifofija yra sakiusi, kad tada jis subrandina daug seklu ir nuskursta.
Bet pas mane butent derlinga, ir su ciobru nurudavimais /apmirimais esu susidurusi. Vienas praktinis dalykas, kuri esu pastebejusi - jei kruopsciai nukarpai ciobreliu ziedus [neleidi brandint seklu], tada pavasari tu apmirusiu ''plemu'' vienas kitas, dekoratyvumas nenukencia.
Ziedelius verta nukarpyt ir del praktiniu priezasciu - visos ciobreliu rusys tinka arbatai [cia jau buvo kalba su autoritetingomis mokslininkiu pavardemis]. O pasak pasnekoves Isdykeles, citrininiu ciobr. arbata ypac gardi.

Atnaujinu savo citrininiu kilimuka kas 2 metai, bet stengsiuos reciau, ir butinai kitakart smeliuko imaisysiu. Sodinu po mazyte sakele, per vasara kilimu suzelia.
Sliauziantis ciobbr. pas mane auga be jokios prieziuros simta metu, tik ziedus nukarpau. Auga jis net visiskai slapioj vietoj - ''isklojau'' juo grioveli vandeniui nuteketi lotuliukas.gif doh.gif

Paskubejai israuti ta savo ciobreli. Pavasari pries nauja vegetacija visi ciobreliai praranda spalva [ir vaizda] pries isleisdami naujus lapelius. 4u.gif

va citrininis pasodintas po sakelle pavasari, ir rudens kilimas:

[attachmentid=170518]

[attachmentid=170519]

vargas tam, kas manes ko nors paklaus lotuliukas.gif

Papildyta:
Sidabrinekuoja,
Knifofija atsake tiksliau i tavo klausima,
gal tu tiesiod padraskyk ta ciobreli [jei dar siuksliaveze neisveze lotuliukas.gif ], ir pasodink vel?
Atsakyti
man tai labai imponuoja sitas augaliukas darzui/gelynui - svyrantis rozmarinas "Blue Rain" . Maciau gyva - graziai atrodo, o raso stai ka :
zydi kvepianciais ziedai nuo IV iki rudens, tinka sodinti i kubilus, lovelius, vazonus. Zieminis.

http://www.baldur-ga...00199511424.jpg
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 02 18, 12:28)
man tai labai imponuoja sitas augaliukas darzui/gelynui - svyrantis rozmarinas "Blue Rain" . Maciau gyva - graziai atrodo, o raso stai ka :
zydi kvepianciais ziedai nuo IV iki rudens, tinka sodinti i kubilus, lovelius, vazonus. Zieminis.

Čia pas jus žieminis, o pas mus vienmetis verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 18, 12:31)
Čia pas jus žieminis, o pas mus vienmetis  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 18 vasario 2009 - 12:38
Rokoko, Knifofija aciu 4u.gif
Dar neisveze, bet jis ant pacio konteinerio dugno, o koteineri pilna lavandos ir plikaziedzio jazmino prigrudau, tai jau netrauksiu. Pirksiu kita, nedaug jis kainuoja. Maniskis buvo margalapis.
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2009 02 18, 13:28)

Oi koks grazus. MB labai nemegsta rozmarino maiste, jam pelesiu smirdi blink.gif . O gal man geriau rozmarina, ne ciobreli sodint g.gif , irgi grazu wub.gif . Ir augtu gal geriau...
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 18, 10:31)
Čia pas jus žieminis, o pas mus vienmetis  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

va gražu... žmogaus fantazija tik sparnus išskleidė, o čia atėjo Knifofija ir čirkšt čirklutėmis... doh.gif lotuliukas.gif

O jeigu rimtai, šiandi Vyšniauskų puslapį užtikau. Turbūt jis iš seniau veikia, bet aš tik šiandien radau blush2.gif Paganykim akis wub.gif
http://www.vysniausk...t/katalogas.php

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 18 vasario 2009 - 13:52
Suradau internete kaip stevijos seklos atrodo:
user posted image

Pas mane tokios pat. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 02 18, 12:28)

user posted image
kažkiek panašus yra šliaužiantis viržis, tik žiedų spalva nuo baltos iki rausvos.

O vietoj rozmarino, galima auginti šlamutį italinį

Papildyta:
user posted image
Atsakyti
sveikutes 4u.gif

QUOTE(AGI @ 2009 02 17, 17:54)
Sveikutės. Vis paskaitinėju Jūsų diskusijas, bet kažkaip vis nedrąsu prašytis į kompaniją... Bet įtariu, kad jau pribrendau iš statybų skyrelio persikraustyti pas Jus. Tikiuosi, priimsit...
Pirmasis ir labiausiai neraminantis klausimas - gyvatvorė. Dar turim laiko persigalvoti, bet kol kas linkstam prie tujų. Tik jos ilgokai auga. Tai mąstom tarpinį variantą - pasodinti mažutes tujas, o už jų suplanuotą paprastą tinklinę tvorą apsodinti vynuogia ar kokiu kitokiu vijokliu. Tokį variantą svarstome šiaurinėje namo dalyje. Tik nežinau, ar tas "laikinas" vijoklis neskriaus tujų, netrukdys joms augti, šakotis? Kol kas čia tik teorinė idėja, todėl Jūsų kritika, komentarai, pasiūlymai ir pastebėjimai labai laukiami.

nieko panasaus greitaiauga tos tujos tik kai lauki tai tada ilgai atrodo (tas laukimas ir mane zudo doh.gif ).stai ka tik pasodintu foto t.y 2005m.balandzio men.

user posted image

ir 2008m.geguzes men.

user posted image
Atsakyti
As traukciau lauk ta juosta ir tuos akmenis nurinkciau, o vietoj ju pasodinciau sliauzianciu zydinciu augaleliu, kroku, kur nekur po kupsteli narcizu pavasariui. ax.gif
Atsakyti