Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 38

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 17, 22:18)
Prakalbot apie tujų gyvatvorę - pavasarį ketinu sodint ir aš tujų 'Columna' gyvatvorės gabaliuką (dalis jau yra, tad ir naujai sodinama bus 'Columna'). Ar 60cm atstumas tinkamas (tokiu susodinta esama dalis)?

Kitas klausimas man iškilo beplanuojant gėlyną. Radau info, kad paporiui dera visžalės rūdgrūdėlės, narcizai, šilagėlės. Teoriškai žinau, kad šilagėlės žydėdamos būna žemos, o paskui iškelia lapų kupstus. Tad galvoju, kad narcizai turėtų būti už šilagėlių. O kaip su rūdgrūdėle? Ar ji pvz. pasodinta priekyje šilagėlių neužstos jų žiedų? Gal ją reiktų sodint greta šilagėlių? T.y. kuris išdėstymo variantas tiktų:

1 variantas
narcizai ..... narcizai ..... narcizai ..... narcizai
........šilagėlės ......šilagėlės .... šilagėlės
rūdgrūdėlės...rūdgrūdėlės...rūdgrūdėlės

2 variantas
narcizai ..... narcizai ..... narcizai ..... narcizai..... narcizai
........šilagėlės ..rūdgrūdėlės ...šilagėlės ....rūdgrūdėlės

3 variantas
narcizai ..... narcizai ..... narcizai ..... narcizai
.....rūdgrūdėlės...rūdgrūdėlės...rūdgrūdėlės...
šilagėlės ......šilagėlės .... šilagėlės.... šilagėlės
.....rūdgrūdėlės...rūdgrūdėlės...rūdgrūdėlės...

Dėl tujų tankumo yra įvairių versijų. Aš sodinčiau apie 1 metrą. Jei sodinsi tankiau, jos greitai suaugs į sieną, bet anksčiau ir tarpai pradės plikti. Šiaip rekomenduojama sodinti 1,20 m, bet optimaliausias variantas 1m.

Rudgrūdėlė labai greitai besipliačiantis visžalis kilimas, jis suaugęs tikrai užgoš šilagėles, o narcizai pro jį pražels, nes rudgrūdėlės silpnas šaknynas. Ir tai rodos gera mintis, nes nužydėjus narcizams gelstanti lapija pasislėps po rudgrūdėle. Taigi aš siūlyčiau narcizai, rudgrūdėlė, šilagėlė, tarpuose su geltonais krokais.
Atsakyti
As vakar nukirpau daugiau nei puse jazminaicio (atrodo taip vadinasi ziema geltonai zydintis krumas) ir lavanda gerokai patrumpinau. Dar nebaigiau dar yra senu zabu, bet jau kita diena, nes siandien linoja. Lavanda turbut kokiu 20 metu senumo blink.gif . Veliau idesiu nuotraukas pries ir po karpymo.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 18, 11:10)
As vakar nukirpau daugiau nei puse jazminaicio (atrodo taip vadinasi ziema geltonai zydintis krumas) ir lavanda gerokai patrumpinau. Dar nebaigiau dar yra senu zabu, bet jau kita diena, nes siandien linoja. Lavanda turbut kokiu 20 metu senumo blink.gif . Veliau idesiu nuotraukas pries ir po karpymo.

Tai ko gero forzicija, nes jazminas žydi vasarą ir baltai.
Atsakyti
Noriu patarimu 4u.gif

Visiems iprasta loveliai is vienmeciu svyranciu ir nesvyranciu, net su daugiameciais augaliukais.

Ar imanoma tokiame lovelyje igyvendinti daugiameti silokyna? su svyranciomis [is sliauzianciu] siloku rusimis, galbut dar kokia perkunrope ten ikomponuota, viksva...
Aisku, reiketu pavasariais siek tiek ''pataisyti'' ten padeti, zemes pakeisti, paretinti ar pan... Toks lovelis ziemotu nesildomame stikliniame siltnamyje su visu turiniu.

As turiu tokia silta, visa diena sauleta, nuo veju apsaugota vieta.
Tai terasos/malkines [prie garazo] priekis, kuris turi mediniu lentu ''borta'' mazdaug 90cm. Ir iskart priesais yra nedidelis augalynas - spalvingi ivairiu formu spygliuociai su kiliminiais daugiameciais. Tai ant to terasos borto ir sugalvojau pakabinti tokius lovelius blush2.gif
Projektas butu igyvendintas kita pavasari.

[iprasti geliu loveliai na niekaip man ten netinka]

Ka manote? 4u.gif
ar ka nors panasaus darete? Kokiu kitu minciu kyla?

stai situacija, terasa ''statybose'' dar.

[attachmentid=170512]

[attachmentid=170513]

Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 18, 11:10)

tai plikaziedis jazminas.
maniskis daigelis nezydejo. isvis neaisku, kaip jam LT patiks.

"Žiemą žydinčių vijoklinių augalų yra labai mažai ir visi jie priklauso subtropinių augalų grupei. Vienintelė išimtis - plikažiedžiai jazminai (Jasminum nudiflorum). Žiemą jie pražysta subtiliais geltonais žiedais, ir netgi tada, jei auga šiaurinėje sodo tvoros pusėje."
http://lt.lt.allcons.../1/article/5362 straipsnis apie vijoklinius augalus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 18 vasario 2009 - 11:28
QUOTE(rokoko @ 2009 02 18, 11:26)
Noriu patarimu 4u.gif

Visiems iprasta loveliai is vienmeciu svyranciu ir nesvyranciu, net su daugiameciais augaliukais.

Ar imanoma tokiame lovelyje igyvendinti daugiameti silokyna? su svyranciomis [is sliauzianciu] siloku rusimis, galbut dar kokia perkunrope ten ikomponuota, viksva...
Aisku, reiketu pavasariais siek tiek ''pataisyti'' ten padeti, zemes pakeisti, paretinti ar pan... Toks lovelis ziemotu nesildomame stikliniame siltnamyje su visu turiniu.

Tai terasos/malkines [prie garazo] priekis, kuris turi mediniu lentu ''borta'' mazdaug 90cm. Ir iskart priesais yra nedidelis augalynas - spalvingi ivairiu formu spygliuociai su kiliminiais daugiameciais. Tai ant to terasos borto ir sugalvojau pakabinti tokius lovelius blush2.gif

Ka manote? 4u.gif

[attachmentid=170512]

[attachmentid=170513]

Papildyta:

"Žiemą žydinčių vijoklinių augalų yra labai mažai ir visi jie priklauso subtropinių augalų grupei. Vienintelė išimtis - plikažiedžiai jazminai (Jasminum nudiflorum). Žiemą jie pražysta subtiliais geltonais žiedais, ir netgi tada, jei auga šiaurinėje sodo tvoros pusėje."
http://lt.lt.allcons.../1/article/5362  straipsnis apie vijoklinius augalus.

Gali daryti drąsiai, esu dariusi tai dideliuose vazonuose, kartu pasodinau geltonlapį čiobrelį, tai jis nusviro per vazono kraštus ir atrodė nuostabiai. Žiemai įneši į šiltnamį ir viskas, pavasarį tik kosmetinis remontas. Paieškosiu foto, bet man rodos, kad ten neskaitmeninės buvo.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 18, 12:16)
Tai ko gero forzicija, nes jazminas žydi vasarą ir baltai.

Ir forzicija turiu, bet sitas kitoks. Jis pradejo zydet gal lapkriti, o dabar jau baigineja. Kazkada forume buvo apie ji kalbama, bet nepamenu pavadinimo. Vasara jis atrode taip kaip sioj nuotraukoj, o dabar toks pats tik be lapu ir su daug daug mazu geltonu ziedeliu. Va ji ir nukirpau daugiau nei puse.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 18, 11:28)
Gali daryti drąsiai, esu dariusi tai dideliuose vazonuose, kartu pasodinau geltonlapį čiobrelį, tai jis nusviro per vazono kraštus ir atrodė nuostabiai. Žiemai įneši į šiltnamį ir viskas, pavasarį tik kosmetinis remontas. Paieškosiu foto, bet man rodos, kad ten neskaitmeninės buvo.

Aciu, Knifofija 4u.gif
vazonuose/bliuduose ir as esu macius, kaip mini alpinariumus, tik va loveliu neteko matyt, tikiuos uzteks ten gylio. Ir ciobrelio mintis liuks!

Taip rankos niezti jau siemet daryti rolleyes.gif na ziuresiu, ar apglebsiu viska, ka sugalvojusi esu... ax.gif
siap pagalvojus, sita dalyka galima atlikti nors ir vasara, tik augaliuku turek...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 18 vasario 2009 - 11:40
QUOTE(rokoko @ 2009 02 18, 12:26)
Noriu patarimu 4u.gif

Ka manote? 4u.gif

[attachmentid=170512]

[attachmentid=170513]
Papildyta:

http://lt.lt.allcons.../1/article/5362  straipsnis apie vijoklinius augalus.

Man neteko naturoje tokio grozio matyti, bet jeigu zurnaluose yra, vadinasi galetu augti. Juk silokas jeigu neklystu neturi labai daug saknu ir auga labai skurdziom salygom, tai lovelis jam butu pats tas. Kazkur turejau paveiksleliu su silokais akmeniniuose loveliuose. Nius labai grazu. Nepamenu ar knygoj ar kokiam zurnale.

Tai pas mane tas pats plikaziedis. Siemet buvo iki -6 dienos metu ir nieko istvere. Tai iki -10 ir LT turetu istvert
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 18, 11:40)
Man neteko naturoje tokio grozio matyti, bet jeigu zurnaluose yra, vadinasi galetu augti.

Tai pas mane tas pats plikaziedis. Siemet buvo iki  -6 dienos metu ir nieko istvere. Tai iki -10 ir LT turetu istvert

cia as ne is zurnalu.. ax.gif tokioj situacijoj siloku ir man neteko matyt.

pas mus buvo -15, -20 netrumpa laika... ateitis parodys, maziukas visai dar.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 18, 11:40)
Tai pas mane tas pats plikaziedis. Siemet buvo iki  -6 dienos metu ir nieko istvere. Tai iki -10 ir LT turetu istvert

pas mane -25 buvo, bet dar gyvas (maziukas), ir pas kaiminka gyvas (didelis) irnesakyk.gif .
Atsakyti
Roko, man rodos pas tave ciobrelis auga graziai. Pasakok kaipsu juo reikia elgtis. Pernai pasodinau tai puse lapu numete ir uzsikonservavo, nei dziuvo, nei augo. Vakar neapsikentus as ji ismeciau lauk. Uzkabinau kastuvu ir issikele toks vazonelio formos saknynu, kokias dvi lysnas saknis prisiaugines buvo. Nesupratau ko jam reikejo, bet noriu vel bandyt, tik si karta i medini kubiliuka noriu ikist ciobreli ir gal kokiu petrazoliu ar kitokiu prieskoniu.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 02 18, 11:51)
pas mane -25 buvo, bet dar gyvas (maziukas), ir pas kaiminka gyvas (didelis) irnesakyk.gif .

o ar zydejo per tokiuus speigus?
gal dar zydes? bigsmile.gif
Atsakyti