QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 17, 22:18)
Prakalbot apie tujų gyvatvorę - pavasarį ketinu sodint ir aš tujų 'Columna' gyvatvorės gabaliuką (dalis jau yra, tad ir naujai sodinama bus 'Columna'). Ar 60cm atstumas tinkamas (tokiu susodinta esama dalis)?
Kitas klausimas man iškilo beplanuojant gėlyną. Radau info, kad paporiui dera visžalės rūdgrūdėlės, narcizai, šilagėlės. Teoriškai žinau, kad šilagėlės žydėdamos būna žemos, o paskui iškelia lapų kupstus. Tad galvoju, kad narcizai turėtų būti už šilagėlių. O kaip su rūdgrūdėle? Ar ji pvz. pasodinta priekyje šilagėlių neužstos jų žiedų? Gal ją reiktų sodint greta šilagėlių? T.y. kuris išdėstymo variantas tiktų:
1 variantas
narcizai ..... narcizai ..... narcizai ..... narcizai
........šilagėlės ......šilagėlės .... šilagėlės
rūdgrūdėlės...rūdgrūdėlės...rūdgrūdėlės
2 variantas
narcizai ..... narcizai ..... narcizai ..... narcizai..... narcizai
........šilagėlės ..rūdgrūdėlės ...šilagėlės ....rūdgrūdėlės
3 variantas
.....rūdgrūdėlės...rūdgrūdėlės...rūdgrūdėlės...
šilagėlės ......šilagėlės .... šilagėlės.... šilagėlės
Kitas klausimas man iškilo beplanuojant gėlyną. Radau info, kad paporiui dera visžalės rūdgrūdėlės, narcizai, šilagėlės. Teoriškai žinau, kad šilagėlės žydėdamos būna žemos, o paskui iškelia lapų kupstus. Tad galvoju, kad narcizai turėtų būti už šilagėlių. O kaip su rūdgrūdėle? Ar ji pvz. pasodinta priekyje šilagėlių neužstos jų žiedų? Gal ją reiktų sodint greta šilagėlių? T.y. kuris išdėstymo variantas tiktų:
1 variantas
........šilagėlės ......šilagėlės .... šilagėlės
rūdgrūdėlės...rūdgrūdėlės...rūdgrūdėlės
2 variantas
narcizai ..... narcizai ..... narcizai ..... narcizai..... narcizai
........šilagėlės ..rūdgrūdėlės ...šilagėlės ....rūdgrūdėlės
3 variantas
šilagėlės ......šilagėlės .... šilagėlės.... šilagėlės
Dėl tujų tankumo yra įvairių versijų. Aš sodinčiau apie 1 metrą. Jei sodinsi tankiau, jos greitai suaugs į sieną, bet anksčiau ir tarpai pradės plikti. Šiaip rekomenduojama sodinti 1,20 m, bet optimaliausias variantas 1m.
Rudgrūdėlė labai greitai besipliačiantis visžalis kilimas, jis suaugęs tikrai užgoš šilagėles, o narcizai pro jį pražels, nes rudgrūdėlės silpnas šaknynas. Ir tai rodos gera mintis, nes nužydėjus narcizams gelstanti lapija pasislėps po rudgrūdėle. Taigi aš siūlyčiau narcizai, rudgrūdėlė, šilagėlė, tarpuose su geltonais krokais.