Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 13

QUOTE(SVETA K. @ 2009 03 13, 17:28)
mou,babania ,laikykites mergaites 4u.gif  4u.gif  4u.gif babania,tai neisleido namo?

iszyziau blush2.gif Laimutis Griskevicus gydo,o Mou Igoris Trociukas smile.gif kas cia klause kokie gydytojai yra tai kaip pas kapapuoli Laimutis vedejas skyriau tikrai fantastiskas ir kaip zmogus ir kaip gydytojas mirksiukas.gif ir nezinau kas cia sako kad kiekviena karta vis pas kita papuola as visa laika tik pas ji unsure.gif o del lompiuterio ten tai pasake kad nepritaria kad jis butu ir taskas tai ir nereikia pyktis su daktarais ir nesigilinau visai irnesakyk.gif

lietuvos ryte yra straipsnis apie Mainelyte
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo babania: 14 kovo 2009 - 08:57
labas rytas hi.gif
sakykit, o kas nors po pilvo operaciju esat nesiojusios korseta?
Atsakyti
Laba diena,
paaiskinkit,prasau,kodel chemoterapijos metu nerekomenduojami citrusiniai vaisiai? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sensi @ 2009 03 14, 11:14)
Laba diena,
paaiskinkit,prasau,kodel chemoterapijos metu nerekomenduojami citrusiniai vaisiai? Aciu  4u.gif

as asmeniskai nesu girdejusi tokio dalyko. isskyrus tai, kad greipfurtai turi kepenims kenkianciu medziagu, o chemoterapijos metu kepenys ir taip smarkiai apkrautos. per chemoterapija valgiau mandarinus, apelsinus, gerdavau vandeni su slakeliu citrinu sulciu, nes truputi parugstintas vanduo mazindavo chemoterapijos sukelta sleikstuli.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 03 14, 13:00)
labas rytas hi.gif
sakykit, o kas nors po pilvo operaciju esat nesiojusios korseta?

Aš nešiojau ilgokai. Gydytojas liepė būtinai. Tai pačios ligoninės vaistinėje ir nusipirkau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 14 kovo 2009 - 11:56
QUOTE(rasų lanka @ 2009 03 14, 11:54)
Aš nešiojau ilgokai. Gydytojas liepė būtinai. Tai pačios ligoninės vaistinėje ir nusipirkau.

o kaip su stoma ji uzsidejai?

as po pirmos operacijos nesugebejau rasti tinkamo korseto, visi buvo beviltiskai per dideli, ir dar ta stoma buvo, tai kuri laika pasivyniodavau liemeni ir pilva su placiu elastiniu bintu. o dabar turiu namie toki paprasta nemedicinines paskirties korseta is "lindex'o", kazin tiktu toks g.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 03 14, 14:08)
o kaip su stoma ji uzsidejai?

as po pirmos operacijos nesugebejau rasti tinkamo korseto, visi buvo beviltiskai per dideli, ir dar ta stoma buvo, tai kuri laika pasivyniodavau liemeni ir pilva su placiu elastiniu bintu. o dabar turiu namie toki paprasta nemedicinines paskirties korseta is "lindex'o", kazin tiktu toks  g.gif

Man iš pradžių net buvo gydytojas manęs , kad reikės ortopedinio korseto, bet paskui po operacijos apžiūrėjo ir pasakė, kad tiks paprastas. Tai į tuos pavadinimus net neatkreipiau dėmesio. Nusipirkau tokį užsimaunamą tarsi rankovė, natūralaus pluošto, austas, lyg trikotažinis. Manau, kad tinka bet koks , kokį turi. Svarbu, kad pilvelį prilaikytų ir netemptų, nors ir atrodo, kad to pilvelio nėra. Nusiimdavau jį tik vakare jau gulėdama. Iš ryto gulėdama ir užsimaudavau. Buvau pasimokiusi ir labai saugojausi, nes kai buvau su stoma, sugebėjau "užsitarnauti" pooperacinę išvaržą. Ir Tau sakau, kad nepultum tampytis, kilnoti, nepersistenk jei mankštinsiesi, nors ir atrodys, kad jau gali ir turi jėgų ir noro. rolleyes.gif
Kai buvai su stoma, korsetą nešiojau apie pusmetį. Tiksliau ne korsetą, o tokią trikotažinę juostą - taip pat vyniojausi pora mėn. Paskui nusipirkau tą , apie kurį minėjau. Kadangi man storoji žarna buvo operuota, tai į maišelį viskas eidavo rečiau ir kietesniam pavidale blush2.gif Tai korsetą maudavau ant maišiuko. Kam stoma plonosioms žarnoms - truputį kitaip. Kitos moterys tokiuose pirktiniuose korsetuose iškirpdavo skylę toje vietoje, kur maišiukas. Jei korsetas toks trikotažinis juk galima susiūti, t.y. susiaurinti. g.gif
O Tau stoma juk jau uždaryta? wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 14 kovo 2009 - 13:45
Mergaites, atsiprasau, kad klausiu 4u.gif , bet tos kur stomomis, pas Jus ir tas piktas velnias zarnynuose tupejo ir kur gydotes?
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 03 14, 13:43)
O Tau stoma juk jau uždaryta?

tai jo. nail.gif

QUOTE(Domogintare @ 2009 03 14, 16:12)
Mergaites, atsiprasau, kad klausiu 4u.gif , bet tos kur stomomis, pas Jus ir tas piktas velnias zarnynuose tupejo ir kur gydotes?

jau be stomos yahoo.gif tiesiojoj buvo. operavausi vilniuj onkologijos institute, o chemoterapija praejau santariskiu klinikose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 14 kovo 2009 - 16:26
QUOTE(babania @ 2009 03 14, 09:56)
lietuvos ryte yra straipsnis apie Mainelyte

Maciau ja uzvakar onkologineje ligonineje prie komp.tomografijos kabineto. Nepazinau. Nustebau, nes nieko apie jos bukle negirdejau. Atrodo graziai, bet labai pasimetus. Sedejo taip nuosaly, lyg nenoretu, kad kas atpazintu... verysad.gif

ragnez, wub.gif

Manes poryt laukia technine apziura... karsta.gif
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2009 03 14, 16:47)
Manes poryt laukia technine apziura... karsta.gif

linkiu sekmingai praeit 4u.gif
Atsakyti
Tiesiog labai idomu, nes po eilines echoskopijos, teciui kazks ten su senom metastazem negerai. Dar noriu paklausti, ar kam nors operavo metastazes ar tik auglius, nes kai mes klausem gydytoju, tai pasake, kad dabar jos tokio dydzio, kad nera pavojingos, bet man atrodo, kad gal geriau, jei yra galimybe ispjaustyti reiketu, gal reiketu kreiptis ir pas kitus medikus, tiesiog noriu patarimo verysad.gif
Atsakyti