QUOTE(ragnez @ 2009 03 14, 14:08)
o kaip su stoma ji uzsidejai?
as po pirmos operacijos nesugebejau rasti tinkamo korseto, visi buvo beviltiskai per dideli, ir dar ta stoma buvo, tai kuri laika pasivyniodavau liemeni ir pilva su placiu elastiniu bintu. o dabar turiu namie toki paprasta nemedicinines paskirties korseta is "lindex'o", kazin tiktu toks
Man iš pradžių net buvo gydytojas manęs , kad reikės ortopedinio korseto, bet paskui po operacijos apžiūrėjo ir pasakė, kad tiks paprastas. Tai į tuos pavadinimus net neatkreipiau dėmesio. Nusipirkau tokį užsimaunamą tarsi rankovė, natūralaus pluošto, austas, lyg trikotažinis. Manau, kad tinka bet koks , kokį turi. Svarbu, kad pilvelį prilaikytų ir netemptų, nors ir atrodo, kad to pilvelio nėra. Nusiimdavau jį tik vakare jau gulėdama. Iš ryto gulėdama ir užsimaudavau. Buvau pasimokiusi ir labai saugojausi, nes kai buvau su stoma, sugebėjau "užsitarnauti" pooperacinę išvaržą. Ir Tau sakau, kad nepultum tampytis, kilnoti, nepersistenk jei mankštinsiesi, nors ir atrodys, kad jau gali ir turi jėgų ir noro.
Kai buvai su stoma, korsetą nešiojau apie pusmetį. Tiksliau ne korsetą, o tokią trikotažinę juostą - taip pat vyniojausi pora mėn. Paskui nusipirkau tą , apie kurį minėjau. Kadangi man storoji žarna buvo operuota, tai į maišelį viskas eidavo rečiau ir kietesniam pavidale
Tai korsetą maudavau ant maišiuko. Kam stoma plonosioms žarnoms - truputį kitaip. Kitos moterys tokiuose pirktiniuose korsetuose iškirpdavo skylę toje vietoje, kur maišiukas. Jei korsetas toks trikotažinis juk galima susiūti, t.y. susiaurinti.
O Tau stoma juk jau uždaryta?