QUOTE(lora++ @ 2009 03 11, 13:55)
sveikos, na mano mamai padare 6 chemijas, tada ziurejo, kaip ji padejo, daktaras sako kad mama gyja, markeris buvo 8, dabar sureagavo iki 4, metastazes kaip ir nebeplinta, bet operacijos negalejo skirti, taigi vel paskyre chemija, visas 6, ji pernese galima sakyt normaliai, po 4 dienu ji atsigaudavo, ir budavo kaip nieku niekur, tik ne si karta
, dar taip nebuvo, manem kad kuo toliau, tuo lengvaiu viskas praeis, o cia zmogus kaiip ne zmogus, negali zodzio istarti, galva plysta, rankos melinos, veidas baltas, o penktadieni jau bus kaip savaite po chemijos, sirdis plysta, nezinau kur detis, nes niekuom negaliu padet. gyvenam atskirai, tai ji man neleidzia jo lankyt, nes nenori kad ja tokia matyciau o jau 28 diena vel pakrtotinai reik vaziuot. mama jau rankas nuleido, sako kad bijo kad nebernes
Lora++,
Nežinau, ar Jūs pati bendraujat su mamytės gydytoju, ar mamytė viena? Tikrai reiktų pasiskambinti ar pasikonsultuoti su gydytoju. Aš skambindavau gydytojai, viską papasakodavau apie būklę (o yra tikrai buvę blogai) ir ji duodavo nurodymus. Kartais tai kraują pasidaryti, ir vėl jai skambindavau - pasakydavo kokių vaistukų pagerti. Esu net per šventes skambinusi, tai gavom nurodymą, jei yra galimybių susilašinti Ringerio ir gliukozės, ir dar kai ko. Ieškojom sesutės, kad privačiai sulašintų. Gydytoja su sesute telefonu bendravo. Dvi dienas ji po 3 val. pas mus prasėdėjo prie lašinės. (Mamytė buvo pradėjusi geltonuoti). Bet tai padėjo. Po švenčių nuvažiavom, bet viskas buvo susitvarkę.
Jeigu neleidžia mamytė lankyti jos, manau, vis tiek vertėtų paprašyti. Juk vis tiek žinote, kaip ji atrodo. O pasakysiu, kai esi šalia, viskas nusidažo kitom spalvom. Būdama šalia vis tiek kažkaip padrąsintumėt. Na, kažką, nors trupinėlį. Kai mamytei baisingi kojų kauliukų skausmai buvo, aš tiesiog jai imdavau ir glostydama masažuodavau jai kojas nuo kelių iki kulkšniukų, po to padus, kojų pirštelius.(Tuo metu aš jai niekuo daugiau negalėjau padėti). Koks palengvėjimas būdavo, kai ji nustodavo dejuoti ir net sakydavo, kad tarsi mažiau skauda.
Nenuleiskit rankų, neleiskit mamytei pasiduoti, tuo labiau, kad rašote , kad chemija veikia. Laikykitės. Stipriai apkabinu.
P.s. Mums dar gydytoja buvo pasakiusi, jei labai labai kas blogai (tfu,tfu,tfu...) iškart, be skambučių važiuoti į ligoninę. Bet kartais žmogus nežinai, ar tai jau ir yra blogiausia...
ir kažkaip tai praslenka...
Ir dar. Kraujo tyrimus, kai būdavo blogai, mes patys darydavomės savo mieste papildomai už pinigėlius. Brangu, bet...