Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 13

QUOTE(Siracusa @ 2009 03 10, 16:11)
Sakyčiau normali reakcija smile.gif Nors tikrai nedidelė dalis pacientų nepatiria šoko išgirdę "JUMS VEŽYS". Kaip supratau, Tau jo taip pat nebuvo?
Beje, kokia liga? Limfoma?

Taip,soko man nebuvo.Gal todel,kad anksciau nebuvau isgasdinta tuo zodziu.
Ta pati - limfoma.
Atsakyti
QUOTE(sindi @ 2009 03 10, 19:32)
Pas mus seimoje liudesys-savaitgali palaidojom teveli,paliko mus 5 moteris(seseris ir mama per kovo 8 diena),negaliu su tuo susitaikyti,kaltinu save kad daug ko nepadariau,kad jis dar pagyventu,(sirgo plauciu veziu),nerandu ramybes,kaip su tuo susitaikyti?

Uzuojauta didele, labai sunku issiskirti su brangiais zmonemis, bet reikia su tuo susitaikyti ir gyventi toliau....Jie visada lieka musu sirdyse...

Visoms linkiu daug, daug sveikatos ir spalvingo pavasario!
Atsakyti
Pas mus seimoje liudesys-savaitgali palaidojom teveli,paliko mus 5 moteris(seseris ir mama per kovo 8 diena),negaliu su tuo susitaikyti,kaltinu save kad daug ko nepadariau,kad jis dar pagyventu,(sirgo plauciu veziu),nerandu ramybes,kaip su tuo susitaikyti?

Užjaučiu, bet
Ar tu esi dievas, ar turi tokių galių , kad gali išgydyti, pakeisti kito likimą?
Ar moki gydyti vėžį?
Jei ne , tai ką duos ši savigrauža ir savęs kaltinimas.
Čia visos kovoja už savo gyvenimą, gaudome kiekvieną žinią apie sveikstančius ir pasveikusius.
Bet yra taip kaip yra.
Tėvai visada išeina pirma vaikų...
Kai būna kitaip plyšta tėvų širdis.
Mano mamai 87 metai ir aš jai negaliu pasakyti kuo sergu , kad gali būti taip , kad jos nebus kam slaugyti.
Atsakyti
Pas mus seimoje liudesys-savaitgali palaidojom teveli,....
negaliu su tuo susitaikyti,kaltinu save kad daug ko nepadariau,kad jis dar pagyventu,(sirgo plauciu veziu),nerandu ramybes,kaip su tuo susitaikyti?

Nubrauk ašarą delnu ir pagalvok, kiek daug tu dėl tėčio padarei ir darai. Tu esi jo tąsa.
Aš vyrui sakau, jei mirsiu pirma, būk geras – gyvenk už mus du.
Atsakyti
QUOTE(Dizzainer @ 2009 03 09, 19:37)
Sveikos,mielosios  smile.gif 
Esu dar jauna,bet neseniai sirgau kraujo veziu. Reagavau i tai,kaip i paprasciausia dalyka,labiau sureaguoji i pamesto daikto momenta,negu suzinojus tokia situacija. Atrodo praleidau tai pro pirstus,bet gydziausi su viltim,kad pasveiksiu.Sia liga as iveikiau per 4 menesius gydimo. Tai stebuklas.
Bet noriu jusu paklausti ir suzinoti nuomone,kaip vertintumet mano tokia psichologine tvirtybe ir ar tai normali reakcija?
Aciu uz demesi wink.gif

o kaip tu pati tai vertini ?
kas pasikeis jei zmones tau pasakys " taip, tai normalu" ir kas keisis jei " ne " g.gif ?
Papildyta:
QUOTE(Dizzainer @ 2009 03 09, 21:25)
Esu zmogus,kuriam kyla daug klausimu ir noriu ju atsakymu. Realiai esu kai kuriu zmoniu nesuprasta,kad taip reagavau.

I sita klausima nera vienareiksmisko atsakymo, nes skausma kiekvienas isgyvena ir i ji reaguoja kitaip.
Atsakyti
Būkit pasveikintos , Mergaitės šį žiemišką pavasario rytą. 4u.gif wub.gif
Visoms sveikatėlės, Adis ir Gabija - paties sėkmingiausio gydymo. 4u.gif SVETA - mirksiukas.gif - mėgaukitės.

Ugn*Ine wub.gif - sveik, stiprėk, visada būk apsupta ANGELIUKŲ. wub.gif wub.gif

Sindi - laikas sudėlios viską į stalčiukus, o dabar Jūs turite tiesiog tai išgyventi. Užjaučiu. Stiprybės. unsure.gif

lithuania.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 11 kovo 2009 - 09:16
Aciu mielosios uz uzuojauta ir grazius zodzius

Stiprybes ir vilties visiems,kurie eina siuo sunkiu keliu
Atsakyti
sveikos, na mano mamai padare 6 chemijas, tada ziurejo, kaip ji padejo, daktaras sako kad mama gyja, markeris buvo 8, dabar sureagavo iki 4, metastazes kaip ir nebeplinta, bet operacijos negalejo skirti, taigi vel paskyre chemija, visas 6, ji pernese galima sakyt normaliai, po 4 dienu ji atsigaudavo, ir budavo kaip nieku niekur, tik ne si karta verysad.gif , dar taip nebuvo, manem kad kuo toliau, tuo lengvaiu viskas praeis, o cia zmogus kaiip ne zmogus, negali zodzio istarti, galva plysta, rankos melinos, veidas baltas, o penktadieni jau bus kaip savaite po chemijos, sirdis plysta, nezinau kur detis, nes niekuom negaliu padet. gyvenam atskirai, tai ji man neleidzia jo lankyt, nes nenori kad ja tokia matyciau o jau 28 diena vel pakrtotinai reik vaziuot. mama jau rankas nuleido, sako kad bijo kad nebernes verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lora++ @ 2009 03 11, 12:55)
sveikos.....8 diena vel pakrtotinai reik vaziuot. mama jau rankas nuleido, sako kad bijo kad nebernes verysad.gif

Lora, nesigąsdinkit taip. Iki 28 d. dar toli, ir būtinai pasakykit gydytojai apie savijautą. Jei dabartinė chemija netinka, veikia per aštriai, o taip pasitaiko, ją pakeis kita, tikrai. Panašiai mano mamytei buvo.
Tik jei dabar negerės, reiktų nebelaukt 28d., kreipkitės anksčiau, kad mamytė per daug neišvargtų,galbūt jai dabar reikia kokios medikų pagalbos.

Stprybės visoms, merginos, tegu saulė visas JUS sušildo.
Atsakyti
lora++, aišku, reikia užklausti gydytojų, ar visa tai, kas dabar vyksta su mama yra normalu. Prie tam tikrų chemijų normalu yra net baisiausi dalykai, kol jie nepavojingi gyvybei. O kol kas mamą reikėtų paguosti ir palaikyti mintimi, kad aštri reakcija į chemiją nėra vien blogis - tai reiškia jos stiprų poveikį viskam, taip pat ir augliui. Jau čia kažkada rašiau, kad onkologai atrado, jog chemijos šalutinių poveikių buvimas rodo chemijos efektyvumą, kuris gali būti 20% ir daugiau didesnis, lyginant su atvejais, kai šalutinis poveikis nepasireiškia ar pasireiškia silpnai. Deja, tenka guostis mintimi, jog jei man blogai, tai JAM dar blogiau, ir kažkaip išlikti šiose "lenktynėse"... gyvam.

Atsakyti
QUOTE(lora++ @ 2009 03 11, 12:55)
, o cia zmogus kaiip ne zmogus, negali zodzio istarti, galva plysta, rankos melinos, veidas baltas, o penktadieni jau bus kaip savaite po chemijos, sirdis plysta, nezinau kur detis, nes niekuom negaliu padet. gyvenam atskirai, tai ji man neleidzia jo lankyt, nes nenori kad ja tokia matyciau o jau 28 diena vel pakrtotinai reik vaziuot. mama jau rankas nuleido, sako kad bijo kad nebernes verysad.gif

Ar neturit galimybės susiekti su gydančiu gydytoju? Kada atleikami kontroliniai kraujo tyrimai? Koks spaudimas? Kokia temperatūra? Gal labai žema? Ar pakankamai vartoja skysčių?
Aš nelaukčiau ir nuvykčiau su mama į priėmimą, kad būtų atsakyta į mano šituos klausimus. Jei bendras kraujas pusėtinas, biocheminiai tyriami geri, spaudimas geras, tada galiam pakentėti. Gal jūsų mamai reikalinga rimtesnė pagalba?
Atsakyti
mamos spaudimas aukstas, bet po visu chemiju jis buvo toks, pozymiai visi tie patis kaip ir anksciau buvo, tik jie visi sustipreja, temp normali. pakartotini tyrimai bus po kitos chemijos. siandien lai ar atbuna namie, o ryt ziuresim, jai jokiu pagerejimu sausim i ligonine verysad.gif
Atsakyti