Laba diena
Kavyte ,papasakok veliau,kaip ten musu Ugne*Ine
auryle ir kuistukas ,stiprybes jums
As kai suzinojau savo diagnoze buvau soke.Bet paskui,kai viskas susigulejo,as visada galvodavau kad as tikrai pasveiksiu,ir del saves,ir del artimuju ir del vaiku,ypac kai ziurejau i mazaja i jos kartais pilnos asaru akys - as jai pazadejau,kad BUTINAI PASVEIKSKIU.Buvo silpnumo akimirku,bet dazniausiai del chemijos salutinio poveikio,kazkaip labai sunku man buvo Visada reikia tiketi.
Vaziavau siandien i ligonine pasveikinti gydytuoja ir sesutes su kovo 8 ir dar kaip ir su gydymo pabaiga tam skyriuje,tai gyd.pasake kad jau susitare su Kaunu,kovo 23 vaziuosiu,gulesiu Kauno klinikose,hematololgijos skyriuje i svitinima eisiu i radiologijos skyriu,viska dar paaiskins kovo 17,kai vaziuosiu tyrimams pas ja.Galvoju,ar galesiu savaitgaliais namo vaziuoti? Ta prasme del savijautos,kazin kaip man bus? Nes busiu Kaune viena...
QUOTE(SVETA K. @ 2009 03 06, 19:54)
Galvoju,ar galesiu savaitgaliais namo vaziuoti? Ta prasme del savijautos,kazin kaip man bus? Nes busiu Kaune viena...
Sveikute , SVETA K.
Paprastai švitinimai praeina lengviau negu chemijos, kai kurie išvis nieko nejaučia. Mamytei budavo šiek tiek silpna, na ne silpnumas, o greičiau nuovargis. Ir viskas. Jei kas parveš nuosava mašina - bepigu grįžti, o vat jei su autobusu, pačiai visur nusigauti iki stoties, gal ir sunkoka, o ir toloka. Tiesiog matysite, kaip jaučiatės. Mano kaimynės mamytė kaip tik praeina švitinimus Vilniuje. Tai išvis nieko nejaučia. Per dieną švitinimas iki kelių min. , o visas laikas laisvas. Tai apeina visas parodas, apsilanko parduotuvėse ir pan. Ji ,tiesa, pati nenorėjo savaitgaliais grįžti namo, nors dabar jau sako , kad siaubingai nusibodo, bet liko viena savaitė. Nuspręsite jau būdama tenai.
QUOTE(rasų lanka @ 2009 03 07, 00:26)
Sveikute , SVETA K.
Paprastai švitinimai praeina lengviau negu chemijos, kai kurie išvis nieko nejaučia. Mamytei budavo šiek tiek silpna, na ne silpnumas, o greičiau nuovargis. Ir viskas. Jei kas parveš nuosava mašina - bepigu grįžti, o vat jei su autobusu, pačiai visur nusigauti iki stoties, gal ir sunkoka, o ir toloka. Tiesiog matysite, kaip jaučiatės. Mano kaimynės mamytė kaip tik praeina švitinimus Vilniuje. Tai išvis nieko nejaučia. Per dieną švitinimas iki kelių min. , o visas laikas laisvas. Tai apeina visas parodas, apsilanko parduotuvėse ir pan. Ji ,tiesa, pati nenorėjo savaitgaliais grįžti namo, nors dabar jau sako , kad siaubingai nusibodo, bet liko viena savaitė. Nuspręsite jau būdama tenai.
As jeigu vaziuosiu namo tai su autobusu.Nu gal kaip nors,nes menesi be vaiku tai isprotesiu O ligonineje isleidzia dienos metu? Taip gerai butu,jeigu galeciau eiti i miesta
QUOTE(SVETA K. @ 2009 03 07, 00:33)
As jeigu vaziuosiu namo tai su autobusu.Nu gal kaip nors,nes menesi be vaiku tai isprotesiu O ligonineje isleidzia dienos metu? Taip gerai butu,jeigu galeciau eiti i miesta
Žinau tik apie kaimynės mamą Vilniuje, mano mamytė švitinosi Šiauliuose vasarą, Tai susitaisydavo palatos draugės ir išžygiuodavo pasižmonėti. Mamytė iki parduotuvės (nes nugara), o kitos toli į miestą. Tai kartais neapskaičiuodavo atstumų , vos kojeles parvilkdavo. Krisdavo į lovas, o kai pailsėdavo, dalindavosi įspūdžiais, juokdavosi viena iš kitos, kad persistengia. Prisipirkdavo visokių "gardumynų", nes kiekvienai kitoks poreikis būdavo - viena silkės, kita žuvies koncervų , ar tai užsimanydavo cepelinų, ir į kavinę, kitąkart draugės gimtadieniui dovanėlės paieškoti. Na, norai ir reikaliukai jų būdavo nenuspėjami. Kaip Kaune - nežinau. Bet , galvoju, kad taip pat.
Bus gerai, grįšit ir su autobusu. Pvz. paprašote, kad penktadienį anksčiau pašvitintų, ir jau tą pačią dieną į namučius.
QUOTE(rasų lanka @ 2009 03 07, 00:51)
Žinau tik apie kaimynės mamą Vilniuje, mano mamytė švitinosi Šiauliuose vasarą, Tai susitaisydavo palatos draugės ir išžygiuodavo pasižmonėti. Mamytė iki parduotuvės (nes nugara), o kitos toli į miestą. Tai kartais neapskaičiuodavo atstumų , vos kojeles parvilkdavo. Krisdavo į lovas, o kai pailsėdavo, dalindavosi įspūdžiais, juokdavosi viena iš kitos, kad persistengia. Prisipirkdavo visokių gardumynų, nes kiekvienai kitoks poreikis būdavo - viena silkės, kita žuvies koncervų , ar tai užsimanydavo cepelinų, ir į kavinę, kitąkart draugės gimtadieniui dovanėlės paieškoti. Na, norai ir reikaliukai jų būdavo nenuspėjami. Kaip Kaune - nežinau. Bet , galvoju, kad taip pat.
Bus gerai, grįšit ir su autobusu. Pvz. paprašote, kad penktadienį anksčiau pašvitintų, ir jau tą pačią dieną į namučius.
Supratau Tai visai smagu taip gydytis
QUOTE(SVETA K. @ 2009 03 06, 23:57)
Supratau Tai visai smagu taip gydytis
Kaune klinikose irgi taip pat.
Ir iki parduotuvės moterys nueina, ir šiaip laike pasėdi. Išleidžia dieną. Tiksliau, nelabai kontroliuoja. Tik švitinimo pusdienį (nes pamainos radiologiniam skirtingos) maždaug nurodytu laiku reikia būti skyriuje. Jei ligoniukas stipresnis, tai maždaug nurodytu laiku pats nueina, pasišvitina, o visas kitas laikas jo.
Skaityti, pasivaikščioti, bendrauti...
labas visoms o sergantieji maista turi ziuret?
ten,tai kirsdavau viskaka noredavau
ten,tai kirsdavau viskaka noredavau
QUOTE(ifauru @ 2009 03 07, 01:33)
Kaune klinikose irgi taip pat.
Ir iki parduotuvės moterys nueina, ir šiaip laike pasėdi. Išleidžia dieną. Tiksliau, nelabai kontroliuoja. Tik švitinimo pusdienį (nes pamainos radiologiniam skirtingos) maždaug nurodytu laiku reikia būti skyriuje. Jei ligoniukas stipresnis, tai maždaug nurodytu laiku pats nueina, pasišvitina, o visas kitas laikas jo.
Nu tikrai Ramiau dabar man bus.
Ir aciu Tetai ir Babaniai,dabar zinau,kad ne viena Kaune busiu
mou kai kraujas nukrites,o man jis pastoviai toks buvo,tai maziau,tai daugiau neleido man valgyti sveziu darzoviu,sulciu,vaisiu,juros gerybiu,produktu su pelesiais.Tik termiskai apdorota maista O dabar as valgau viska Kaip skanu
SVETA K. švitinimas daugeliui praeina normaliai. Išleidžia namo savaitgaliui, reikia parašyti prašymą. Į Klaipėdą autobusų yra daug. Kelionė ekspresu trunka apie 2,35-2,45 val. Tik brangoka:pilna kaina apie 50 Lt į vieną pusę, bet tu turi neįgalumą, todėl kelionės bus pigesnės.
Pasižiūrėk čia autobusų grafikus, laiko turėdama.
Svetai K. autobusai
--------------
Iš klinikų iki stoties važiuoja mikriukai, troleibusu truputį ilgiau. Mikriuku apie 15 min. jei neklystu? Sustojimas prie pat stoties, niekur vaikščioti nereikia.
Įsėdi į autobusą: nusnaudi ir jau Klaipėdoje. Į namus grįždavau penktadienį vakare, o į klinkas pirmadienį ryte (susitariau su radiologinio skyriaus opertorėmis, susiderinau taip laiką). Tiek to buvimo bebuvo: antradienis, trečiadienis ir ketvirtadienis. (Pirmadienio ir penktadienio neskaitau )
-----------
Nors gulėjau tose pačiose klinikose, įtariu net tame pačiame skyriuje, kaip Ifauru mamytė, mano gydytoja buvo prieš savavališką išėjimą. Man iš karto pasakė, ne sanatorija ir ne viešbutis čia. Paprašė, kad eidama net į šalia esantį parkelį arba kiemą įspėčiau savo palatos sesutę. Buvau davausi savo mobilų tel. turėjau ir skyriaus. Klinikose yra internetinė svetainė, buvau porą kartų nuėjusi, ji skirta medikams. Priimdavo. Porą kartų buvome mieste su drauge, išleido iki teatro. Po parduotuves geraiu nesiduoti, bereikalingas nuovargis ir žmonių kamšalynės.
Pasižiūrėk čia autobusų grafikus, laiko turėdama.
Svetai K. autobusai
--------------
Iš klinikų iki stoties važiuoja mikriukai, troleibusu truputį ilgiau. Mikriuku apie 15 min. jei neklystu? Sustojimas prie pat stoties, niekur vaikščioti nereikia.
Įsėdi į autobusą: nusnaudi ir jau Klaipėdoje. Į namus grįždavau penktadienį vakare, o į klinkas pirmadienį ryte (susitariau su radiologinio skyriaus opertorėmis, susiderinau taip laiką). Tiek to buvimo bebuvo: antradienis, trečiadienis ir ketvirtadienis. (Pirmadienio ir penktadienio neskaitau )
-----------
Nors gulėjau tose pačiose klinikose, įtariu net tame pačiame skyriuje, kaip Ifauru mamytė, mano gydytoja buvo prieš savavališką išėjimą. Man iš karto pasakė, ne sanatorija ir ne viešbutis čia. Paprašė, kad eidama net į šalia esantį parkelį arba kiemą įspėčiau savo palatos sesutę. Buvau davausi savo mobilų tel. turėjau ir skyriaus. Klinikose yra internetinė svetainė, buvau porą kartų nuėjusi, ji skirta medikams. Priimdavo. Porą kartų buvome mieste su drauge, išleido iki teatro. Po parduotuves geraiu nesiduoti, bereikalingas nuovargis ir žmonių kamšalynės.
QUOTE(SVETA K. @ 2009 03 07, 13:09)
Nu tikrai Ramiau dabar man bus.
mou kai kraujas nukrites,o man jis pastoviai toks buvo,tai maziau,tai daugiau neleido man valgyti sveziu darzoviu,sulciu,vaisiu,juros gerybiu,produktu su pelesiais.Tik termiskai apdorota maista O dabar as valgau viska Kaip skanu
Aš gulėjau ginekologiniame skyriuje, bet ten švytino ir su gimdos problemas turinčias moteris.Norint išeiti reikia maišiuke į palatą atsinešti batus ir paltą.Prie troleibusų aikštelės yra labai maža , bet "skani " konditerija.Pačiose klinikose yra prekybos centras , bet toli eiti, o ir neįpatingas.Netoli kavinukės yra "Samsono "parduotuvė.Šeip intensyviam apsipirkimui , reikia toliau pavažiuoti.
O išėjimo galimybę riboja tai, kad švytinimui nėra nustatyto tikslaus laiko.Mano kaimynę vešdavo ir 14 ir 18 val.Priklauso nuo užimtumo.Beja aparatai genda, todėl gulėjimo laikas prasitęs.Per 9 gulėtas dienas moteriškės nešvytino gal pora kartų dėl gedimo.
Dar vienas švytinimo "malonumas", tai švytinant gimdos , pilvo srytį , labai viduriavo moterys.Taigi tai visai atima gostrolių galimybę.Iškrito iš galvos kur Svetos problema.
Geros dienos
Aciu mergaites uz pasakojimus ir patarimus Dabar jau viska zinau
adis tu auksas aciu del autobusu O tu gal irgi is Klaipedos
Gabija man svitins krutines lasta,tarpuplauti
adis tu auksas aciu del autobusu O tu gal irgi is Klaipedos
Gabija man svitins krutines lasta,tarpuplauti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 03 07, 13:09)
[QUOTE]o saldumynu galima?girdejau,kad cia grieztai su maistu