sveikos, prisjungsiu ir as prie Jusu. Mano anyta nustatytas zarnyno vezys su metastazem limfmazguiose. Dabar po operacijos reabilituojasi sanatorijoje, o mums artimiesiems taip sunku suvokti.. nes si liga mus uzklupo taip netiketai... Laukia jos chemotarapija, gydytojai nebeduoda vilties pagyti, tik bent kiek pratesti gyvenimo trukme... labai sunku ir jai ir mums.
Noretusi pasikonsultuoti su keliais chemoterapeutais, gal galite ka patarti. operavo ja Kaune onkologiniame
QUOTE(kuistukas @ 2009 03 06, 10:06)
sveikos, prisjungsiu ir as prie Jusu. Mano anyta nustatytas zarnyno vezys su metastazem limfmazguiose. Dabar po operacijos reabilituojasi sanatorijoje, o mums artimiesiems taip sunku suvokti.. nes si liga mus uzklupo taip netiketai... Laukia jos chemotarapija, gydytojai nebeduoda vilties pagyti, tik bent kiek pratesti gyvenimo trukme... labai sunku ir jai ir mums.
Noretusi pasikonsultuoti su keliais chemoterapeutais, gal galite ka patarti. operavo ja Kaune onkologiniame
Stiprybės, kurios dar labai reikės.
Mūsų situacija labai panaši - Mama operuota pernai balandį. Per Velykas bus metai. Iš aplinkinių 11 limfmazgių 8 buvo metastazuoti. O kaip pas Jūsųs anyta kiti organai? Nes jei daugiau mts nėra, limfmazgius išėmė, tai turite labai daug šansų. Gydytojai visada kalba atsargiau. Pamenu, prieš mamos operacija mes apie reabilitaciją klausiam, o daktaras - apie ką jūs čia? Reik operacijos sulaukt....
Dabar mums antra chemo. Bet reikia džiaugtis tuo, kad Mama pakankamai žvali, naumose darbuojasi, tvarkosi pagal jėgas. Gydymas neišvengiamas. O ir rezultati gali būti visokie.
Paskaitinėkite ankstesnius forumus - tikrai pasisemsite stiprybės iš žmonių, kurie "jaukinasi" ligą 3, 4, 5 metus....
QUOTE(ifauru @ 2009 03 06, 10:24)
Stiprybės, kurios dar labai reikės.
Mūsų situacija labai panaši - Mama operuota pernai balandį. Per Velykas bus metai. Iš aplinkinių 11 limfmazgių 8 buvo metastazuoti. O kaip pas Jūsųs anyta kiti organai? Nes jei daugiau mts nėra, limfmazgius išėmė, tai turite labai daug šansų. Gydytojai visada kalba atsargiau. Pamenu, prieš mamos operacija mes apie reabilitaciją klausiam, o daktaras - apie ką jūs čia? Reik operacijos sulaukt....
Dabar mums antra chemo. Bet reikia džiaugtis tuo, kad Mama pakankamai žvali, naumose darbuojasi, tvarkosi pagal jėgas. Gydymas neišvengiamas. O ir rezultati gali būti visokie.
Paskaitinėkite ankstesnius forumus - tikrai pasisemsite stiprybės iš žmonių, kurie "jaukinasi" ligą 3, 4, 5 metus....
aciu tau labai. Deja paeme 18 sritiniu limfmaziu visi veziniai, 7 is ju prarade histologine struktura. sparciai plintantis vezys...
Nezinom net kuo griebtis kaip jai padeti, viska atrodo padarytum, kad tik ji pasveiktu, man ji kaip antra mama, su ja net geriau sutariu nei su savo mama... negalim net susitaikyti, kad gali isgyventi tik 5 metus, o ka jau kalbeti, kad dabar viskas rizikinga, kad ja galim bet kada prarasti...
QUOTE(kuistukas @ 2009 03 06, 09:33)
aciu tau labai. Deja paeme 18 sritiniu limfmaziu visi veziniai, 7 is ju prarade histologine struktura. sparciai plintantis vezys...
Nezinom net kuo griebtis kaip jai padeti, viska atrodo padarytum, kad tik ji pasveiktu, man ji kaip antra mama, su ja net geriau sutariu nei su savo mama... negalim net susitaikyti, kad gali isgyventi tik 5 metus, o ka jau kalbeti, kad dabar viskas rizikinga, kad ja galim bet kada prarasti...
paziurek i reikala siek tiek kitaip - NET penkeri metai sergant veziu yra daug. o zarnyno vezys yra vienas is geriausiai pasiduodanciu gydymui. laikykites.
QUOTE(kuistukas @ 2009 03 06, 10:33)
Emociškai sunku, suprantu....
Žiauriai nuskambės, tačiau taip jau gamtos sutvarkyta, kad vaikai savo tėvus laidoja - anksčiau ar vėliau, dėl šitos ligos ar dėl visai kitų priežasčių.
Jūsų užduotis dabar - būti kuo daugiau su tuo žmogum, negraužti savęs, padėti ligoniukui pirmiausia emociškai (medikai gydymą skirs). O toliau - viskas Dievo rankose. Kartais ir beviltiški išgyja, gyvena kaži kiek. Nereikia iš karto galvoti apie blogaiusia.
aciu jums uz palaikyma.. bandom laikytis
Laba diena,
mano mamai diagnozavo gimdos vėžį, piktybinis.. Daugiau smulkmenų sužinosiu antradienį, nes važiuos su siuntimu skubiai operacijai į Kauną, tik užregistravo konsultacijai.
Noriu paklausti, gal kas nors ką nors žinote, kaip viskas vyksta: tarkim, ar su tokiu siuntimu gali iškart guldyti tą pačią dieną ( atsižvelgiant į tai, jog kovo 11 d. yra nedarbo diena )? Kokią sumą pasiruošti? Ko reikėtų vežtis: gal paklotėlių vienkartinių, ar šiaip kažkokių priemonių? Kadangi ši žinia pribloškė šią savaitę, jaučiuos pasimetus, ir info nelabai randu.. Laiko turiu iki pirmadienio vakaro..
mano mamai diagnozavo gimdos vėžį, piktybinis.. Daugiau smulkmenų sužinosiu antradienį, nes važiuos su siuntimu skubiai operacijai į Kauną, tik užregistravo konsultacijai.
Noriu paklausti, gal kas nors ką nors žinote, kaip viskas vyksta: tarkim, ar su tokiu siuntimu gali iškart guldyti tą pačią dieną ( atsižvelgiant į tai, jog kovo 11 d. yra nedarbo diena )? Kokią sumą pasiruošti? Ko reikėtų vežtis: gal paklotėlių vienkartinių, ar šiaip kažkokių priemonių? Kadangi ši žinia pribloškė šią savaitę, jaučiuos pasimetus, ir info nelabai randu.. Laiko turiu iki pirmadienio vakaro..
QUOTE(kuistukas @ 2009 03 06, 11:06)
Sveika, Kuistuk
Liūdna, bet tokia tikrovė. Ši liga visada užklumpa netikėtai. Ir neklausykit gydytojų apie viltis pagyti. Jie gali ir klysti, juk neturi konkretaus sąrašiuko, kam kiek liko. Svarbiausia, kad jie žino , ką daryti, kokius vaistus skirti. Kiek ilgai būsite, labai priklauso ir nuo ligoniuko ir nuo artimųjų. Kaip mūsų gydytoja užvakar pasakė - " tiesiog gyvenkite , negalvokite , kas bus ar nebus, nes aš taip pat nežinau, kas su manim bus po dviejų valandų ar rytoj..." Jus visiškai suprantu, Jūsų emocijas, liūdesį ir beviltiškumą, kad atrodo niekuo negali padėti. Per tai praėjau, taip kartais dar užplaukia. Bet galiu pasakyti vieną, ir tuo pačiu to palinkėti Jums. Kuo Jūs anksčiau nusiraminsite, tuo iš Jūsų greičiau ta baimė ir beviltiškumas pasitrauks. Jūs pajusite, ką galite padaryti, kad pagerinti situaciją, Jūs dar labiau pamilsite, galėsit lengviau bendrauti su savo mylima anyta, negalvodami apie kažkokias pasekmes . Vieni susitaiko su tuo, kas įvyko (ir jiems žymiai lengviau) , kiti - ne. Turiu omenyje artimuosius. Pastaruoju atveju sunku ir ligoniukui, ir artimiesiems.
Stiprybės ir kantrybės Jums. Sveikatos anytai.
Auryle, Ir Jums stiprybės. Nemanau, kad per šventes guldytų, bet jei važiuojate savo mašina, tai pasiruošti gal ir vertėtų - ką gali žinoti. Laikykitės.
Laba diena.
Gabija, Kad Jūsų pasodintas vilties augalėlis augtų ir žydėtų, ir duotų vaisių...
QUOTE(ragnez @ 2009 03 06, 10:41)
paziurek i reikala siek tiek kitaip - NET penkeri metai sergant veziu yra daug. o zarnyno vezys yra vienas is geriausiai pasiduodanciu gydymui. laikykites.
ragnez, tu nuostabi. Džiaugiuos dėl tokio tavo požiūrio. Sparčiai mokaisi, o gal visą laiką buvai gyvenimo filosofijos puoselėtoja. Būk ir toliau tokia. Sėkmės tau.
QUOTE(auryle @ 2009 03 06, 11:41)
Visų pirma, piktybinis tai tik žodis, nieko gero, bet gal ir nieko labai blogo.
Iki pirmadienio vakaro laiko daug. Nusiraminsit, susivoksit, protingai viską pagalvosit. Tikrai prieš šventes neguldys, nebent Jūs iš toli ir patys to norėsit, kad nebūtų bereikalingų kelionės išlaidų. Net skubios operacijos yra planuojamos, neplanuojamos tik ekstra, kai akivaizdus pavojus gyvybei.
Dokumentus ir visa kita dėl šventos ramybė pasiimkit. Kita vertus, aš važiavau konsultacijai (bet tikrai ne prieš šventes), mane paguldė į skyrių tyrimams. Su savim turėjau tik dokumentus. Nieko: vyras pavežė iki hyperMaximos (nežinojom net kur ji, išsiaiškinom) nusipirkau šlepetes, chalatėlį, rankšluostį, būtinas higienos priemones. Ne į tundrą važiuojat, pasiimsit turėsit, pritruksit įsigysit. Toje pačioje ligoninėje yra vaistinės, jei KMU, tai kelios. Ten yra visokių paketėlių ir panašių dalykų. Atvežę mamą už penkių minučių atgal nelėksit.
Tik slėpkit bereikalingą nerimą ir jaudulį, kad mamai Jūsų nereikėtų guosti. Dažna situacija: ligonis jaučiasi ir elgiasi geriau už jų artimuosius. Ir padeda jis jiems, o ne atvirkščiai.
Suma... Jūsų noras, jūsų valia, jūsų piniginė. Dažnai prieš operaciją apie tai net nekalba, bent mano gydytojas toks buvo. Pasakė, vėliau, jei norėsit...
Labutis visoms :: Vakar Ugni*nė grįžo namo, šiandien važiuoju jos aplankyti
QUOTE(kavyte @ 2009 03 06, 16:26)
Labutis visoms :: Vakar Ugni*nė grįžo namo, šiandien važiuoju jos aplankyti