Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 13

QUOTE(adis @ 2009 03 04, 22:51)
Sveta K. prie tokių kraujo rodiklių drąsiai valgyk žalias daržoves ir vaisius, tik gerai nuplauk, nebenukris daugiau iki pavojingos ribos. Man tokie rodikliai pastovūs būdavo po filgrastimo. Keistai atrodydavo, ką tik  ribiniai, t. y. burtai - bus ligoninė ar ne: ir praeina trys- keturios dienos, štai tokie fokusai. Kai auga, auga su kaupu.

As pati pagalvojau,kad tikriausiai jau galiu,bet geriau dar pakentesiu siandien rytoj,nes tik pirma diena pradejau valgyti normaliai,ne skysti ir jogurta,o kieta maista, ir yra truputi problemu su viduriais,tai bijau dar valgyti.Tikrai fokusai drinks_cheers.gif Siandien juk vel su daiktais vaziavau,galvojau maza ka biggrin.gif Uzvakar buvo 0 su biski,o siandien kokie bigsmile.gif
O tu laikykis 4u.gif As visada isgerdavau prednizalona pirmoje dienos puseje,kad lengviau butu uzmigti.Dieve,dieve,gal nebus labai blogai tau po chemiju 4u.gif

QUOTE(rasų lanka @ 2009 03 04, 23:13)
SVETA K.   4u.gif - geriau ir būti negali... bigsmile.gif

Aha ax.gif biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(adis @ 2009 03 04, 23:41)
rasų lanka vaikiška dozė, tai ne po 92 tab. du kart per 6 val. doh.gif , šįkart kaip ir pirmą: po 16 ryte ir vakare, tris dienas.

Ogo doh.gif doh.gif doh.gif Juk deksametazono poveikis labai panasus i prednizalono? g.gif Man nuo 20 tableciu po 5 mg per diena bloga budavo.o kai nutraukdavau tai tokios lomkes buvo doh.gif
Atsakyti
[quote=adis,2009 03 04, 22:51]
Gerai, smile.gif naktis be miego, deksametazonas. Pykčiu kunkuliuoju, vėl jis. Su vyru abu pasišaipėm iš to mano hormoninio piktinimosi visokiais menkniekiais. Pasišaipėm –kažkiek tas pasišaipymas padėjo – praėjo. Pradiniai kraujo tyrimai puikūs, kritimas tikėtinas 4-6 paroj, bus matyt kaip seksis. Padarė plaučių rentgeną, lyg viskas gerai, kiek mato. KT vengia dėl alergijos. Plaukų neteksiu dėl taxotero (docetakselio), šiandien dar kartą tą patvirtino. Man lašina 1 k. 100 mg docetakselio, ir po 7 tab (4:3) xelodos 14 d. Valgau pilna burna, kol galiu mėgaujuosi maisto skoniu, gal bereikalo, taip šlamščiu, gal neprapuls jis kaip prapuldavo anksčiau. Žinau tik tiek, kad ne tik chemija yra kitokia, aš pati kiekvieno gydymo metu esu kitokia. Turiu ankstesnio gydymo šleifą.

Man po taxotero lašinimo sekančią dieną veidas būdavo raudonas, dar sekančią prasidedavo kaulų skausmai (nedideli, padėdavo deksametazono tabletės gal 2x3 ir nestiprūs nuskausminamieji), dar sekančią atsirasdavo didžiulis šleikštulys, gomurio, krūtinės deginimas. Apetitas sumažėdavo, tačiau visai nedingdavo. Kažkiek nemiga mane kankindavo, tačiau ne taip žiauriai kaip Jus. Įdomu, kaip Jus veiks xeloda?
Na ką, Adis, belieka palinkėti kantrybės.

Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2009 03 04, 15:19)
SVETA, leukocitai žiūriu nenuspėjami. Tai per mažai, tai per daug biggrin.gif kaip ir MOU.
Aš prieš susergant (dabartiniu gripu) irgi prasitestavau kraują, tai norminis.
aha VDU. Reikėjo kažkaip motinystės atostogas paįvairint  cool.gif

Sveikinu! mano vyras taip pat si penktadieni diploma gaus tongue.gif gal jus grupiokai ? g.gif

Mergaites, turiu klausima. Kokia yra pati agresyviausia chemija pagal spalvas raudona ? g.gif ir gal ka zinote kaip dabar reikalai su Herceptinu? mama baigineja spindulini gydyma, labai nerimauja, kad del krizes gali herceptino negauti, nors jau ji paskyre g.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 03 04, 21:51)
naktis be miego, deksametazonas.  Plaukų neteksiu dėl taxotero (docetakselio), šiandien dar kartą tą patvirtino. 

verysad.gif gaila dėl plaukučių,Adis. Bet vistiek netikiu unsure.gif ,kaip taip gali būti,aš turėjau plaukus,kita moterytė su ta pačia schema taip pat. Na,gal dozės skirtingos? O Helodą aš gėriau po 4 tabl.3 k./d. 14 dienų. Po to savaitė pertrauka.

Dėl miego,tai irgi skirtingai veikia Dexametazonas. Aš pvz. nemiegojau naktimis,o draugė,tą pačią dozę gaudama-miegojo. Diplominį rašiau doh.gif kai pagalvoji,kiek žmogus daug gali. Tada atrodė-nieko čia tokio ( su tokia prikimšta vaistų galva dipl.rašyti,ir dar bemiegėmis naktimis ) ,o dabar džiaugiuosi,kad tai įveikiau.

Laikykis,Adis. Mylėk,tausok,lepink save. ( na pati viską žinai... tongue.gif )
------------

Linkėjimai mūsų mergaičiukei Ugninukei smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 05 kovo 2009 - 09:13
QUOTE(Jorky @ 2009 03 05, 00:26)
mama baigineja spindulini gydyma, labai nerimauja, kad del krizes gali herceptino negauti, nors jau ji paskyre  g.gif

nereikia užbėgti įvykiams už akių. Jeigu paskyrė-tai ir bus. Taip manau. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, Mergaitės, 4u.gif wub.gif
Graži dienelė, kvepia pavasariu. bigsmile.gif

QUOTE(arune @ 2009 03 05, 11:06)
Dėl miego,tai irgi skirtingai veikia Dexametazonas. Aš pvz. nemiegojau naktimis,o draugė,tą pačią dozę gaudama-miegojo

Mano mamytė taip pat iš tų, kurios miega su Dekstametazonu. Kai gavo Paklitakselį ir 80 tablečių, miegodavo kietai, net prašydavo sesutės, kad pažadintų išgerti kitą dozę 2 val. nakties. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2009 03 04, 12:44)
rasu lanka, jo, apie saaugas nepagalvojau  g.gif beje, kai kuriuos dalykus po operacijos pilve jauciu daug ryskiau - pvz., ovuliacija valandu tikslumu, nes gana astriai skauda  g.gif anksciau taip nebudavo. (beje, per chemija menesines nedingo). paskutiniu metu pradejau jausti randa - iki siol buvo visiskai nejautrus, o dabar kartais tempia. neskauda, bet toks jausmas kaip per daug atsilenkimu padarius  ax.gif

Ragnez, 4u.gif Visiškai teisingai surašei. Taip ir yra. Ir tie pojūčiai išlieka. Na, bent jau man. O rando jau kaip ir nejaučiu kokis pusmetis. Tiesa, labai retai užeina tarsi badymas, žnaibymas. Tiesiog turiu tada tą vietą pamasažuoti. Kaip ištyriau, po tokio jutimo po poros dienų keičiasi orai. tongue.gif Taigi, esu kartais gera sinoptikė. Bet nevisada, o nuo ko tai priklauso - nežinau. Su laiku pažinsit save kaip nuluptą. Čia tik Jūsų protas dar nenori priimti kūno pokyčių, bet teks. Ir tada bus ramu. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 05 kovo 2009 - 11:06
QUOTE(adis @ 2009 03 04, 21:41)
Kiek atsimenu magistras smartass.gif  smile.gif  4u.gif  Ar nešaunios mūsų forumietės, prieš tai arune užpernai, ar gerai pamenu, gydymo įkaršty smile.gif  doh.gif )  dabar Siracusa.

aha, magistras cool.gif atgaiva širdžiai tie mokslai buvo, gaila, kad tokie trumpi.

QUOTE(Jorky @ 2009 03 04, 23:26)
Sveikinu! mano vyras taip pat si penktadieni diploma gaus  tongue.gif  gal jus grupiokai ?  g.gif

nea, nors buvo pas mus vienas vyriokas, abu su žmona studijavo biggrin.gif

ku-ku bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
labas visoms ir visiems 4u.gif jau pirmadieni ryte turiu but santariskese konsultacijai ax.gif
Atsakyti

ku-ku bigsmile.gif
user posted image
[/quote]

Kokia šauni papūga,jei ne ant stalo stovėtų galvociau,kad dirbtinė ax.gif

Paskaičiau apie baimes,man- tas pats.Nesenai dziaugiausi, kad operuos,o kuo arčiau operacijos diena,tuo didesni šiurpuliukai po nugarą bėgioja.

Siracusa-šaunuolė thumbup.gif 4u.gif ploja.gif

Ugn*Ine-visos laukiam sugryžtant smile.gif

Adis-stiprybės 4u.gif

Gabija- kur dingus,kaip laikotės g.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 03 04, 22:13)

Kavyte 4u.gif , ačiū, ačiū už puikias naujienas. Gal ir Jūs kada pasipasakosit savo artimo istoriją.

Mano tėtis serga kraujo vėžiu ir prostatos vėžiu. Bet dėl jo aš tiek nepergyvenu, kiek dėl Ugn*inės, nes ji mano draugė nuo darželio laikų, ji man kaip sesuo, tai dalelė manęs 4u.gif
O tėtis, jis savo filosofiją turi ir niekas pasaulyje jo neperkalbės elgtis kitaip. Dėl jo prostatos, tai jam prieš 3 mėn atliko naujovišką operaciją, kurios metu į prostatą įsodina dalelę kuri skleidžia radijaciją ir per metus turi visiškai sunaikinti vėžį, bet ši operacija žonoma pakenkė kraujui, taip kad daro yra daug, tik jis nelabai pasiduoda. schmoll.gif
Atsakyti

Labas
Kadangi jau skelbiama paieška , tai dėkoju už rūpestį ir duosiu trumpą interviu.
Jaučiu kažkokią tuštumą, pasiskaitau forumą ir nežinau ką pasakyti, todėl ir nerašau.
Atsigaunu po operacijos.Epidiūro vietoje stuburą skauda, pilvą irgi dar saugau.Važiuojant mašina galiu fiksuoti ,visas reikalingas remonto ,kelio vietas, bet šiandien jau nuėjau 1 km pirmyn ir atgal. Sėdėti stačiai dar irgi nesinori.

Dar leido pailsėti iki pirmadienio.Vakar padarė širdies echoskopiją. Dar atlaikys.

Adis man irgi reiks peruko.Ir vėl vasarai... doh.gif Sakė, kad būna išimčių ir lieka keli plaukai...

O dabar svarbus klausimas .Paskaičiau, kad chemo geriau veikia , jei prieš leidimą porą dienų badauji.Na aš gal vėl sutikčiau su kruopomis išgyventi, išbadauti nepavyktų, dar po operacijos ir taip galvoje kosmosas. Kaip jį velnią numarinti , jei leidžiant 3-ą chemo- topotekaną išplito.
Kaip galvojate?

user posted image

O čia pasodinau mūsų vilties augalėlį.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 03 04, 01:25)
Teta naktibalda doh.gif . Aš tai žinau kodėl tokia esu, o tu? Kaip sekėsi praeitą pirmadienį, didelių baubų nerado?

Labas, visoms visoms. Tyliai paskaitinėju, tik labai jau atsilieku.

Ačiū, Adis, už rūpestį. Man nieko blogo nemato. O ir jokio gydymo neskyrė, nes po truputį lyg ir praeidinėja. Dėl visokių mažų skausmelių ir nutirpimų pradėjau daryti mankštą. Nežinau ar ilgam užteks šio pasiryžimo, bet dabar norai geri tongue.gif . Tik va, šiandien gripas privertė daryti pertrauką, bet tikiuosi, kad jis greitai pasitrauks.

Adis, Gabija, sėkmingo naujo etapo. Priimkit kovinę padėtį ir laikykitės 4u.gif 4u.gif Bjauru, kad dabar dar toks gripų periodas, bet jis tuoj baigsis. Jūs atlaikysit.

Jorky, nenoriu jūsų liūdinti, o gal ir situacija jau pasikeitė, bet prieš savaitę Kaune staiga nebeliko herceptino. Jo tiesiog neužsakė ligonių kasos. Net ir toms moterims, kurioms jau buvo pradėtas gydymas, jį atidėjo neribotam laikui. Šią savaitę turėjo būti svarstymai dėl šio vaisto. Tikėkimės, kad sprendimai geri.

Visoms visoms geros kloties.
Atsakyti