Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 13

QUOTE(ragnez @ 2009 03 03, 14:47)
as bijau. zveriskai. kad gydymas nebuvo sekmingas sad.gif

jau susitariau su chirurgu del stomos salinimo operacijos - turesiu pas ji apsireiksti pirmadieni, 7.50. tada tyrimai ir operacija antradieni arba ketvirtadieni - nes treciadienis iseigine.
o bijau, nes po paskutines chemijos atsirado keistu pojuciu pilve sad.gif lyg kazkas butu pilvo apacioje ir kartais uzeina spazmai, "varo" i tualeta. noriu tiketi, kad gal cia koks nors elementarus slapimo pusles uzdegimas, ar ka. o gal siaip kas - nes nuo operacijos laiku "nebepazistu" savo kuno zenklu, viskas taip sujaukta, kad nebeatrenku...

ka besakyt - kita savaite zinosiu, kas vyksta. tikiuosi, kad tai tik sveikimo procesas smile.gif

Mieloji, Ragnez, 4u.gif tikrai būtų keista, jei nebijotumėt. Po gydymo , atsiradusią Jumyse tuštumą, užpildė baimė, ar viskas gerai padaryta, ar suveikė vaistukai ir t.t. Kiekvienas naujas organizmo pojūtis kelia nerimą. Gal tai paramins Jus. Man stoma uždaryta prieš 3 metus. Ir šiandien jaučiu, kas darosi pilvelyje, nekalbant jau apie tą laiką, kai stoma buvo dar su manimi. Tiesa, mano visas veiksmas vyko ir vyksta storojoje žarnoje. Žinau, kad turiu viduj daug pooperacinių sąaugų, Tai dažnai jaučiu, kaip viskas keliauja žarnynu, dažnai su spazmais. Kai klausiau apie tai savo gydytojo, jis kaip tik ir patikino , kad spazmus jaučiu, kol praeina viskas per tas sąaugas. Kartais tiesiog atrodo, kad vienoj vietoj viduj kažkas pradeda stipriai judėti, turiu net susiriesti - neskaudus, bet nemalonus jausmas. Gastroenterologė pasakė, kad tai oras keliauja žarnynu. Sveiki to net nejunta. Pripratau prie tų dalykėlių. Kai stomą uždarė, apie metus laiko atrodė, kad iš tos vietos bėga tai, kas bėgdavo pro ją į maišiuką. Lėkdavau į tuliką susiėmusi už tos vietos. Bet tai buvo tik mano galvelėje, nerviukai ar pripratimas. Gal juokingai pasakysiu ir drąstiškai nuskambės. Man iš pradžių tos stomos tarsi trūkdavo (nors su ja pragyvenau tik metus). blush2.gif blush2.gif Aš manau , o ir linkiu, Kad visos Jūsų baimės būtų nepagrįstos, ir kad tas laukimo laikotarpis nenuvargintų Jūsų. Laikykitės. wub.gif console.gif
Atsakyti
QUOTE(mou @ 2009 03 03, 22:31)
SVETA K. mano mazutei 1 metukas ir 1 menuo wub.gif

Tikrai dar visai mazute smile.gif Mano dukrytei jau greit du metukai,kaip greit laikas bega ax.gif

rasu lanka ,kaip jusu tyrimas? O ka del vaistu nauju pasake?
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 03 03, 23:47)
rasu lanka ,kaip jusu tyrimas? O ka del vaistu nauju pasake?

Tyrimas - verysad.gif Toks pat. Gydytoja buvo nusiuntusi į diagnostinę laboratoriją kitoj vietoj, nes ten pigiau. Mums reikia žinoti tiksliai kiek yra tų ląstelių, o visur gauname atsakymą - daugiau negu 300 . Kiek daugiau? g.gif g.gif . Kai darėmės klinikoje prieš beveik metus buvo aiškus skaičius, neišsigąskit - 1196, kai norma 51 blink.gif blink.gif O kiek dabar - 1000, ar 2000 ar 700 , ar 310. g.gif Kadangi tyrimas buvo tik po pietų, tai skambinau tiesiai į laboratoriją, gydytojai skambinsiu iš ryto rytoj. Jau esu susirašiusi ilgiausią lapą klausimų. blush2.gif Na, nesuprantu tų mūsų blogų ląstelių. Vidaus organai geri, mamytės skruostai rūžavi , niekas (tfu, tfu, tfu...) neskauda, tai gal kauliukais kas keliauja? Mes nuo MTS kauluose leidžiamės tokią Zometą. Tai gal ji tuos skausmus nuima. Bet nieko negalima dar sakyti, nes niekas neaiškų, bet viltis vis tiek dega, ne rusena - DEGA , nežiūrint į tuos skaičiukus.

Ačiū, kad išskaitėt. Mano problema, kad amžinai apie viską turiu labai smulkiai papasakoti, niekaip neišeina trumpiau, nors pasiusk... doh.gif
Ramios naktelės, mieloji SVETA. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 03 kovo 2009 - 22:51
labas vakarelis visoms. noriu palinketi visoms daug daug stiprybes tikejimo ir dar tikejimo. kai labai nori -viska gali... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 03 04, 00:13)
Bet nieko negalima dar sakyti, nes niekas neaiškų, bet viltis vis tiek dega, ne rusena - DEGA , nežiūrint į tuos skaičiukus.

Ačiū, kad išskaitėt. Mano problema, kad amžinai apie viską turiu labai smulkiai papasakoti, niekaip neišeina trumpiau, nors pasiusk... doh.gif
Ramios naktelės, mieloji  SVETA. wub.gif

Jus su mamyte tikros saunuoles wub.gif Gal rytoj nebus tie skaiciukai labai baisus unsure.gif Labai labai tikiuosi 4u.gif Kad smulkiai viska pasakojote,tai labai gerai,man tai idomu,geriau supranti zmogaus problema,gal gali ka patarti,gal nuraminti ,o gal ir del saves suzinoti ka nors naudingo mirksiukas.gif
Aciu uz palinkejimus,rytoj vaziuosiu vel i ligonine,tikiuosi kad pagerejo tas kraujas nors truputi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 03 04, 00:53)
Jus su mamyte tikros saunuoles wub.gif Gal rytoj nebus tie skaiciukai labai baisus unsure.gif Labai labai tikiuosi 4u.gif Kad smulkiai viska pasakojote,tai labai gerai,man tai idomu,geriau supranti zmogaus problema,gal gali ka patarti,gal nuraminti ,o gal ir del saves suzinoti ka nors naudingo mirksiukas.gif
Aciu uz palinkejimus,rytoj vaziuosiu vel i ligonine,tikiuosi kad pagerejo tas kraujas nors truputi smile.gif

Ačiū. Tai aš neaiškiai parašiau. Jau tas tyrimas ir yra, kaip minėjau - vėl neaiškus, tiksliau nekonkretus. Jį aš rytoj ir pasakysiu gydytojai. unsure.gif O ką ji toliau nuspręs - matysim...

Pagerėjo, pagerėjo... tongue.gif
Atsakyti
Gal žinot apie Ugninukę? Beveik savaitėlė bus kaip tylu...

Ragnez, ar gydymo metu nenumetei daugiau svorio, sakei, jog tau aktuali problema – mažas svoris. Kaip sekasi laikytis pasirinkto maisto režimo, kiek suprantu, esi tokį susidarius, rašei jog dietologė tave gyrė. Gal galiu pagirti ir aš? smile.gif
Dar turiu klausimuką, ar tau darė prieš operaciją žarnyno markerį CEA arba CA 19–9, o gal abu? Jei darė ar informatyvus buvo? Jei nedarė, gal paprašyk dabar. Į žymenis yra dviprasmiškas požiūris, kartais jais neblogai sekama ligos gydymas ir vėlesnis remisijos laikotarpis.

rasų lanka, žymuo gali rodyti audringą organizmo reakciją į gydymą. Man tai reiškėsi alergijomis ir temperatūromis. Gal po kokių 3 mėn. nebus tų žymenų nė kiek. Aš teisingai supratau? buvo nustatyta tokie siaubingai dideli rodikliai 1196 pačioje chemoterapijos eigoje? Dar neiašku, ar buvo atlikta pakartotini tyrimai, taupant reagentus iškart tokie tyrimai neturėtų būti atliekami. Kadangi esu susidūrusi su chemija ir tyrimais, tai žinau, jog esnat vienam nepatikimam „keistam“ rezultatui turi būti atliekamas antras, o esant dviem skirtingiems: trečias ir ketvirtas pakartotini tyrimai ir tik tada dažniausia pasikartojantis arba labai panašus rezultatas pripažįstamas faktiniu. Labai didelės įtakos turi kraujo paėmimo laikas, reagentų švarumas ir jų galiojimo laikas, kaip ir saugojimas, daugybė kitokių faktorių, taip pat žmogiškasis: elementarios klaidos.

Teta naktibalda doh.gif . Aš tai žinau kodėl tokia esu, o tu? Kaip sekėsi praeitą pirmadienį, didelių baubų nerado?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 04 kovo 2009 - 00:35
QUOTE(SVETA K. @ 2009 03 03, 15:50)
babania  4u.gif Pasveikai? Primink,kada tavo gydymas baigtas blush2.gif Jau senokai atrodo g.gif Girdejau kad puse metu atsistato imunitetas,bet tau juk buvo sunkiu komplikaciju.O ka gydytuojai sako? Perskaiciau rusiskam forume kad labai padeda mieziu nuoviras arba nors mieziu kruopu kelti leukocitus ir netgi alus,nes ten irgi yra mieziu.Gal ir baika,bet daug znomiu apie tai raso kad tikrai padeda

nuo plauciu uzdegimo tai pasveikau unsure.gif man nei po puses nei po metu niekas neatsistate pilnai schmoll.gif nezinau jau ne ko gert nei ko negert arba viska iseiles reikia pilt g.gif o dabar isvis pradejo jie kristi verysad.gif iesko kame saknys ir tai mane biesina kad nieko normalaus ir nepasako verysad.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif Skaitau čia kas dieną, man artima ši tema, nes su šiomis ligelėmis susidūrė artimi žmonės.
Naujiena ta, kad Ugni*nė grįšta namo rytoj smile.gif Pilvuke dar drenas yra, bet matyt geriasia jai dabar atstatinėti organizma namuose tarp artimų žmonių smile.gif Vakar dukrytė vien apie tai kalbėjo, kad mamytė grįšta, mamytei atvirutę gražią parašė smile.gif.
Ugni*nei papasakoju apie jūsų parašytas istorijas, juk viskas atrodo papraščiau, kai žinai kad tu ne viena 4u.gif
Atsakyti
aciu, merginos 4u.gif

adis, priaugau beveik 6 kg. jau darausi panasi i zmogu. rolleyes.gif panasu, kad organizmas adaptavosi prie sutrumpejusio zarnyno, nes pastebimai suletejo maisto judejimas. maitinuosi "is akies" - kaloriju ir maisto kiekiu neskaiciuoju, gana saziningai vengiu perdirbtu produktu, gerokai sumazinau baltu miltu gaminiu, cukraus ir saldumynu, stengiuosi kasdiena suvalgyti darzoviu ir vaisiu, geriu zalia arbata ir svieziai spaustas darzoviu ir vaisiu sultis. ir butinai kasdiena issivelku laukan pasivaikscioti, nueinu bent 2-3 km.

CEA dare pries chemija - buvo visiskai nulinis. dabar planuoja daryti po kokiu 2 men. su tais markeriais, kaip suprantu, beda ta, kad jie nera labai informatyvus. kartais gali ir nieko nerodyti, o kartais gali buti padideje del organizme vykstanciu uzdegiminiu reakciju.

rasu lanka, jo, apie saaugas nepagalvojau g.gif beje, kai kuriuos dalykus po operacijos pilve jauciu daug ryskiau - pvz., ovuliacija valandu tikslumu, nes gana astriai skauda g.gif anksciau taip nebudavo. (beje, per chemija menesines nedingo). paskutiniu metu pradejau jausti randa - iki siol buvo visiskai nejautrus, o dabar kartais tempia. neskauda, bet toks jausmas kaip per daug atsilenkimu padarius ax.gif

kavyte, linkejimai Ugn*Inei, savos sienos tikrai gydo 4u.gif

Atsakyti
Laukiam Ugn*Ine gryztancios 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 02 27, 22:36)
Ar buvo pas ka nors 0.1 ,0.4???? O jeigu nukris iki visisko 0,kas tada?? mou,siracusa pas jus gal buvo?

as nesu gavus chemijos, o nuo vaistų žemiausi WBC buvo 1,3.

QUOTE(mou @ 2009 03 03, 20:31)
ACIU visoms 4u.gif  4u.gif  4u.gif susisiekiau su santariskem,dabar reik del darbo birzos susitvarkyt mirksiukas.gif

Turi jėgų pati visur vaikščioti? gal tiesiog įgaliot kažką gali?
Džiaugiuosi, kad LT daktarai optimistiškesni smile.gif

O aš užsikrėčiau nuo dukros, tai keletą dienų gulėjau su 39 tempa. Penktadienį diplomų įteikimai, tikiuos nepragulėsiu jų lovoje unsure.gif
Atsakyti