QUOTE(ragnez @ 2009 03 03, 14:47)
as bijau. zveriskai. kad gydymas nebuvo sekmingas
jau susitariau su chirurgu del stomos salinimo operacijos - turesiu pas ji apsireiksti pirmadieni, 7.50. tada tyrimai ir operacija antradieni arba ketvirtadieni - nes treciadienis iseigine.
o bijau, nes po paskutines chemijos atsirado keistu pojuciu pilve lyg kazkas butu pilvo apacioje ir kartais uzeina spazmai, "varo" i tualeta. noriu tiketi, kad gal cia koks nors elementarus slapimo pusles uzdegimas, ar ka. o gal siaip kas - nes nuo operacijos laiku "nebepazistu" savo kuno zenklu, viskas taip sujaukta, kad nebeatrenku...
ka besakyt - kita savaite zinosiu, kas vyksta. tikiuosi, kad tai tik sveikimo procesas
jau susitariau su chirurgu del stomos salinimo operacijos - turesiu pas ji apsireiksti pirmadieni, 7.50. tada tyrimai ir operacija antradieni arba ketvirtadieni - nes treciadienis iseigine.
o bijau, nes po paskutines chemijos atsirado keistu pojuciu pilve lyg kazkas butu pilvo apacioje ir kartais uzeina spazmai, "varo" i tualeta. noriu tiketi, kad gal cia koks nors elementarus slapimo pusles uzdegimas, ar ka. o gal siaip kas - nes nuo operacijos laiku "nebepazistu" savo kuno zenklu, viskas taip sujaukta, kad nebeatrenku...
ka besakyt - kita savaite zinosiu, kas vyksta. tikiuosi, kad tai tik sveikimo procesas
Mieloji, Ragnez, tikrai būtų keista, jei nebijotumėt. Po gydymo , atsiradusią Jumyse tuštumą, užpildė baimė, ar viskas gerai padaryta, ar suveikė vaistukai ir t.t. Kiekvienas naujas organizmo pojūtis kelia nerimą. Gal tai paramins Jus. Man stoma uždaryta prieš 3 metus. Ir šiandien jaučiu, kas darosi pilvelyje, nekalbant jau apie tą laiką, kai stoma buvo dar su manimi. Tiesa, mano visas veiksmas vyko ir vyksta storojoje žarnoje. Žinau, kad turiu viduj daug pooperacinių sąaugų, Tai dažnai jaučiu, kaip viskas keliauja žarnynu, dažnai su spazmais. Kai klausiau apie tai savo gydytojo, jis kaip tik ir patikino , kad spazmus jaučiu, kol praeina viskas per tas sąaugas. Kartais tiesiog atrodo, kad vienoj vietoj viduj kažkas pradeda stipriai judėti, turiu net susiriesti - neskaudus, bet nemalonus jausmas. Gastroenterologė pasakė, kad tai oras keliauja žarnynu. Sveiki to net nejunta. Pripratau prie tų dalykėlių. Kai stomą uždarė, apie metus laiko atrodė, kad iš tos vietos bėga tai, kas bėgdavo pro ją į maišiuką. Lėkdavau į tuliką susiėmusi už tos vietos. Bet tai buvo tik mano galvelėje, nerviukai ar pripratimas. Gal juokingai pasakysiu ir drąstiškai nuskambės. Man iš pradžių tos stomos tarsi trūkdavo (nors su ja pragyvenau tik metus). Aš manau , o ir linkiu, Kad visos Jūsų baimės būtų nepagrįstos, ir kad tas laukimo laikotarpis nenuvargintų Jūsų. Laikykitės.