Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 13

QUOTE(sindi @ 2009 03 02, 22:26)
Norejau paklaust-ka geriausiai vartoti onkologiniam ligoniui esant viduriavimui? tetis serga plauciu veziu,sveikata vis blogyn,silpsta kasdien,gydymo nebera jokio,gal kas susidure su tuo ir gali patarti ka vartoti  is naminiu ar kitu vaistuku?Aciu is anksto.

nesu pati asmeniškai su tuo susidūrius, tačiau štai ką radau pagooglinus
Viduriavimas
Viduriavimas
Dėl citostatikų toksinio poveikio virškinimo trakto gleivinei gali prasidėti viduriavimas. Jei viduriavimas užsitęsia ilgiau nei 24 val., būtina kreiptis į gydytoją.
Rekomenduojama:
valgyti mažai skaidulų, bet daug baltymų, kalorijų turintį maistą;
nevalgyti riebių, rupių, kietų, keptų valgių, šviežių vaisių, daržovių, negerti kavos, citrusinių vaisių sulčių;
vartoti produktus turinčius daug kalio (virtos bulvės, bananai);
gerti mineralinį vandenį;
vartoti vaistus nuo viduriavimo (Imodium);
valgyti baltą duoną, makaronų gaminius, žuvį, kiaušinius, virtas daržoves, vištieną, pieno produktus.
Ir čia neblogi patarimai:
Viduriavimas
Čia patarimai vaikučių tėveliams, tiks ir jums gal kas nors:
Viduriavimas
Aš galiu padėti tik tiek, gal kiti ką nors patars iš savo asmeninės patirties. Nuo viduriavimo padeda ąžuolo žievės arbata, sidabražolė, ar tinka seragnt onk. liga nežinau. Vaistinėse yra smektos, bet vėl...O gydytojai? turėtų kažką daugiau patarti.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 03 03, 00:10)
Ačiū, SVETA, už rūpestėlį. Buvo su nuotykiais šiokiais tokiais. Kraujas mamytės geras. Pakilę ir trombikai, o svarbiausia - leukocitai, kurie buvo mažoki. Dabar turime net 6.  Senai natūraliai taip buvo. Echoskopija - viskas normoj, bet darė kitas echoskopuotojas, ne kur visada. Bet tikriausiai teks pasitikėti.  lotuliukas.gif Dėl žymens didelės abejonės, nes kaip buvau minėjusi, rodė tą patį (diiiidelį  ax.gif ), kaip ir prieš paskutinę chemo.  Tai pasidarėme naują . Rytoj reiks po pietų skambintis ir sužinoti, na o po to susisiekti su gydytoja. Taigi, viskas dar kabo ant klaustuko uodegėlės. Bet išėjo toks dalykas. Mes vartojome Tamoksifeną, o gydytoja receptą išrašė Femarai . Tai pastebėjau, jau grįžusi. Teko skambintis vėl. Tai ji pasakė, kad šis vaistukas geresnis ir kad ji maniusi, kad mes jau jį ir vartojame. Apie jį aš buvau šnekėjusi su ja. Vaistas iš naujų, bet gydytoja sakė, kad visada suspėsime prie jo pereiti , nes jo poveikis kaulams didesnis nei Tamoksifeno (o mums labai reikia kauliukus saugoti) . Tai dabar ir nesuprantu, ar gerai, ar blogai. Vaistas naujas, poveikių mažiau, bet kauliukams...Rytoj gal jau suprasiu, nes šiandien kažko esu visai atbukusi, mano pilkosios smegenų ląstęlės aptingo.  lotuliukas.gif Suprantu ir gydytoją - gal suklydo - žmonių milijonai, ir receptą rašydama kalbėjo telefonu (sprendė sunkaus ligoniuko būklę) .... Ir dar sugeba kiekvienam ligoniukui nusišypsoti... Na, bandysiu dar kartą apie tai pašnekėti  blush2.gif . Tiesiog , kad tvirčiau jaustumės.
Gal kas iš mergaičių ar jų mamų vartojate Femarą? Svarbu - kokie  šalutiniai poveikiai. Dabar taip gaunasi, kaip rusai sako: " hočetsa, no koleca".  lotuliukas.gif
Na ir vėl prisipasakojau. Nepasiduokite, SVETA K. wub.gif

Kad echoskopija parode viskas normoje,tai saunu thumbup.gif Linkiu kad ir rytoj tyrimo atsakimas butu geresnis nei pries tai 4u.gif Vis tiek turesite skambinti del tyrimo,tai aisku geriau dar karta paklausti,tikrai ramiau bus,o gal dar kas is mergaiciu pasidalins patirtimi 4u.gif

As nepasiduodu,bet man tikrai paranoja doh.gif Dabar del tu trombocitu unsure.gif O kiek buvo pas jusu mama? Ir savaime pakilo? As vis galvoju,kodel ju taip sumazejo nuo penktadienio,nuo 70 iki 44.Vakar daugiau kraujo buvo is nosies,nebego aisku,bet kai man ta sloga amzina,tai taip normaliai buvo.Ir siandien vel ant vakaro kazkaip padaugejo kraujo,tai man net silpna darosi blush2.gif blush2.gif Prisigalvoju visokiu nesamoniu doh.gif Gyd.pasake kad virs 20 nepavojinga,bet as galvoju,gal jie dar nukrito.V.z net verkti pradejau,atejo sesuo,ji leidzia man Neupogena,nes as pati bijau unsure.gif (medike buti negaleciau schmoll.gif )as jau pradejau svarstyti,gal neleisti Neupogeno,nes informac.lapelyje kazkas parasyta del trombocitu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 02 kovo 2009 - 22:32
QUOTE(SVETA K. @ 2009 03 02, 23:30)
Prisigalvoju visokiu nesamoniu doh.gif Gyd.pasake kad virs 20 nepavojinga,bet as galvoju,gal jie dar nukrito

Galvota smile.gif Daug minčių generuoji. Aš kai nenoriu galvoti Sveika Marija gal 100 k. mintyse, taip ir užmiegu su malda. Močiutė kažkada išmokė, man pati gražiausia ir tyriausia.
QUOTE(SVETA K. @ 2009 03 02, 23:30)
As nepasiduodu,bet man tikrai paranoja doh.gif

DILGĖLIŲ arbatos ir marš miegot. smile.gif
Jei neturi dilgėlių, bet kokios kitokios.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 03 03, 01:01)
Galvota  smile.gif Daug minčių generuoji. Aš kai nenoriu galvoti Sveika Marija gal 100 k. mintyse, taip ir užmiegu su malda. Močiutė kažkada išmokė, man pati gražiausia ir tyriausia.

DILGĖLIŲ arbatos ir marš miegot. smile.gif
Jei neturi dilgėlių, bet kokios kitokios.

Aciu,adis smile.gif Ir pirmas ir antras patarimas thumbup.gif Dilgeliu turiu,eisiu uzplikysiu.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 03 02, 16:21)
Adis,  man 5-FU irgi buvo chemijos dalis. plaukai nekrito, padu-delnu sindromas nepasireiske, bet atsirado nedidele neuropatija (man leido FOLFOX, 5-FU + oxaliplatinas,kuris irgi gerokai neurotoksiskas) - nuo salcio daigciodavo oda, nutirpdavo ranku pirstai (budavo sunku suristi raistelius, atrakinti duris),  gerti galedavau tik siltus gerimus, nes net nuo kambario temperaturos vandens sugniauzdavo gerkle. po paskutines chemijos atsirado keistas jausmas, kad nejauciu pagrindo po kojomis. pvz., lipant laiptais atrodydavo, kad laiptai minksti, kojos neturi pagrindo. viskas praeidavo mazdaug per savaite.

Na va, aš ir kalbėjau apie tuos laiptus. Nesvarbu, ar kojyčių sindromas, ar neuropatija, tokie dalykai gydomi B grupės vitaminais. Klientėms, kurios pasiguodžia tokiomis problemomis, gydytojai dažniausiai skiria neurorubinus ar melgamas jau chemo kursui pasibaigus, kai kojų (ar rankų) nejautimas yra įsivažiavęs. O kai įsivažiuoja, sunkiau ir valdosi.

Ne į temą. Ne pasišaipymui - klausimas toks (lyg esu klausęs, lyg kažkas rašė?) - gal kas rimtai praktikuojate Reiki, Silvos metodą ar kitus pusiau ezoterinius dalykus? Kaip sekasi juos pritaikyti Jūsų konkrečiai situacijai, ligai?
Atsakyti
labas 4u.gif gera ciapasjus,Lietuvoj mirksiukas.gif nors pries kelione mazai miegojau,bet nepavargau,o ir mano mazute atlaike normaliai.pirmakart cia,bet jauciasi lyg namie,kas nebudinga buvo Anglijoj biggrin.gif niekaip nekertu kame reikalas,jaucia vaikas saknis rolleyes.gif britai sansu nedave,o lietuviai dave 10procentu,tai kaip sakoma griebsim jauti uz ragu,yra sansas- isnaudosim mirksiukas.gif tikrai nepasiduosiu rolleyes.gif
Atsakyti
Rasų lanka, džiaugiuosi,kad echoskopija be pakitimų. rolleyes.gif

Pagal tai,ką rašote apie gydytoją,apie jos malonų būdą,įtariu,kad mūsų gydytoja-ta pati tongue.gif

Sėkmės judviem 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mou @ 2009 03 03, 09:34)
labas 4u.gif gera ciapasjus,Lietuvoj mirksiukas.gif ..........
britai sansu nedave,o lietuviai dave 10procentu,tai kaip sakoma griebsim jauti uz ragu,yra sansas- isnaudosim mirksiukas.gif tikrai nepasiduosiu rolleyes.gif

4u.gif
sveika gimtoj žemėj MOU, kitaip negaliu pasveikint, tik taip. Manau ne aš viena taip sveikinu tave sugrįžusią, todėl nuo tokių sveikinimų duodamas 10 % savaime pakils iki kokių 15. smile.gif

Kaip Ugnin*ne laikosi, kavyte? Matau skaitinėjat. smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

Mane uzpuole fobijos.

Nezinau i kuri skyreli eiti...bet zinokite, man gerkleje rado kazkoki guza (tas guzelis yra ant gomurio...)

Balandi nusimato anginos operacija tai jos metu zadejo si darini pasalinti..
Bet yra didesne beda - pries sia operacija turiu pasidaryti kruva tyrimu (vienas ju - plauciu nuotrauka, o as siabingiausiai bijau).
Rukau jau 12 metu, yra pradejes kristi svoris (bet gal del stresu ar dar ko nors), naktimis ziauriai prakaituoju, nors kambaryje temperatura normali.
Labai skauda nugara ir krutinkauli. Galvojau, kad gal krutine...bet ne - krutineje jokiu dariniu nera smile.gif

As linkusi spelioti ar yra man kas ar ne..bet nenoriu tikrintis....bijau verysad.gif
Atsakyti
Labas, labas, Mergaitės, 4u.gif Jau vyturėliai parskrido. Visoms geros dienelės ir sveikatėlės. wub.gif

QUOTE(arune @ 2009 03 03, 11:16)
Rasų lanka, džiaugiuosi,kad echoskopija be pakitimų. rolleyes.gif

Pagal tai,ką rašote apie gydytoją,apie jos malonų būdą,įtariu,kad mūsų gydytoja-ta pati  tongue.gif

Sėkmės judviem  4u.gif

Sveikute, Arūne, 4u.gif Ačiū.
Tai kad mes Šiauliuose gydomės, tai gydytoja ta pati negali būti. ax.gif

SVETA K. 4u.gif - tikiuosi, kad paklausėte Adis patarimų ir ramiai praleidote naktį. Mamytei trombocitai krisdavo per visas chemijas, bet mes buvom pas Balvočiūtę, tai ji sutaisė mums arbatą pagal mamytės visus negalavimus. Kai pradėjo kristi ir hemoglobinas, tai vėl pas ją važiavau ir šią arbatą "patobulino". bigsmile.gif Nukrisdavo iki 60. Bet Jūsų gal kitas atvejis ir ligelė kita. Dilgėlės labai gerai trombocitams. Virdavau mamytei stiprią arbatą.
15gr užplikau stikline verdančio vandens. Po 15 min. tą košelę nusunkiu ir nuspaudžiu. Gerti po du valgomus šaukštus kelis kartus per dieną. Bet gerai ir dažniau pavartoti paprastą arbatėlę dilgėlių. Sveikatos Jums. wub.gif

Mou - 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif Sveikute sugrįžusi į Namučius. wub.gif Tegul tie 10 procentų išsipučia iki tokio dydžio, kad lengvai į juos įtilptumėt. Bus gerai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 03 kovo 2009 - 10:27
QUOTE(nendre1982 @ 2009 03 03, 10:53)
Sveikos merginos,
Mane uzpuole fobijos.
Nezinau i kuri skyreli eiti...bet zinokite, man gerkleje rado kazkoki guza (tas guzelis yra ant gomurio...)
Balandi nusimato anginos operacija tai jos metu zadejo si darini pasalinti..
Bet yra didesne beda - pries sia operacija turiu pasidaryti kruva tyrimu (vienas ju - plauciu nuotrauka, o as siabingiausiai bijau).
Rukau jau 12 metu, yra pradejes kristi svoris (bet gal del stresu ar dar ko nors), naktimis ziauriai prakaituoju, nors kambaryje temperatura normali.
Labai skauda nugara ir krutinkauli. Galvojau, kad gal krutine...bet ne - krutineje jokiu dariniu nera smile.gif
As linkusi spelioti ar yra man kas ar ne..bet nenoriu tikrintis....bijau verysad.gif

ATIDŽIAI PERSISKAITYK VISĄ SAVO PASISAKYMĄ. Įsivaizduok, kad tai ne tavo, o kažkieno kito. Ką tu tam žmogui atsakytum, patartum? TAI BUS PATS TEISINGIAUSIAS IR TINKAMIAUSIAS ATSAKYMAS IR PATARIMAS. O ką su juo daryti, spręsti tau.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 03 02, 23:18)
nesu pati asmeniškai su tuo susidūrius, tačiau štai ką radau pagooglinus
Viduriavimas
Viduriavimas
Dėl citostatikų toksinio poveikio virškinimo trakto gleivinei gali prasidėti viduriavimas. Jei viduriavimas užsitęsia ilgiau nei 24 val., būtina kreiptis į gydytoją.
Rekomenduojama:
valgyti mažai skaidulų, bet daug baltymų, kalorijų turintį maistą;
nevalgyti riebių, rupių, kietų, keptų valgių, šviežių vaisių, daržovių, negerti kavos, citrusinių vaisių sulčių;
vartoti produktus turinčius daug kalio (virtos bulvės, bananai);
gerti mineralinį vandenį;
vartoti vaistus nuo viduriavimo (Imodium);
valgyti baltą duoną, makaronų gaminius, žuvį, kiaušinius, virtas daržoves, vištieną, pieno produktus.
Ir čia neblogi patarimai:
Viduriavimas
Čia patarimai vaikučių tėveliams, tiks ir jums gal kas nors:
Viduriavimas
Aš galiu padėti tik tiek, gal kiti ką nors patars iš savo asmeninės patirties. Nuo viduriavimo padeda ąžuolo žievės arbata, sidabražolė, ar tinka seragnt onk. liga nežinau. Vaistinėse yra smektos, bet vėl...O gydytojai? turėtų kažką daugiau patarti.

Adis,aciu tau 4u.gif
Atsakyti