Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 13

Adis, man 5-FU irgi buvo chemijos dalis. plaukai nekrito, padu-delnu sindromas nepasireiske, bet atsirado nedidele neuropatija (man leido FOLFOX, 5-FU + oxaliplatinas,kuris irgi gerokai neurotoksiskas) - nuo salcio daigciodavo oda, nutirpdavo ranku pirstai (budavo sunku suristi raistelius, atrakinti duris), gerti galedavau tik siltus gerimus, nes net nuo kambario temperaturos vandens sugniauzdavo gerkle. po paskutines chemijos atsirado keistas jausmas, kad nejauciu pagrindo po kojomis. pvz., lipant laiptais atrodydavo, kad laiptai minksti, kojos neturi pagrindo. viskas praeidavo mazdaug per savaite.

Sveta K., man chemija baigesi pries 3 savaites. irgi ziauriai norisi jau laikyti save visiskai sveika, bet taip nesijauciu - dar labai greitai pavargstu, buna silpna, nors dirbu gal tik trecdaliu to kruvio, kaip iki ligos. nervina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 03 02, 13:58)
Laba diena 4u.gif

Nepagulde manes  thumbup.gif Temperaturos nebuvo dar siandien,leukocitai biski paaugo  iki 0.9 neutr.iki 0.3(praeita karta pasirodo ju buvo 0  blink.gif ),tik trombocitai nukrito 44,bet gyd.sako iki 20 nepavojinga.Hemoglobinas nenukrito kaip as maniau,laikos 80 vis.Toliau leisti Neupogena si karta gali prireikti daugiau,nes jau 5 ampules suleista.poryt vel tyrimus priduoti reikes vaziuoti.

Smagu, kad nepaguldė. Namuose ir sienos gydo. Bet vistiek stebiuosi kaip su tokiais rodikliais laiko namuose g.gif Saugokitės 4u.gif Tikėkimės neupogen duos rezultatą. Gražios dienėlės. Tikiuosi, kad ji pas jus tokia pat saulėta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 03 02, 15:21)
Man chemija baigesi pries 3 savaites. irgi ziauriai norisi jau laikyti save visiskai sveika, bet taip nesijauciu - dar labai greitai pavargstu, buna silpna, nors dirbu gal tik trecdaliu to kruvio, kaip iki ligos. nervina  unsure.gif

Trys savaitės labai nedaug, smile.gif jei būtų chemija, tai būtų naujas leidmas, ar ne? Todėl paskutinė chemija tik dabar liovėsi veikusi. Po poros mėnesių krosiuką bėgsi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 03 02, 14:51)
Trys savaitės labai nedaug,  smile.gif

protu viska suvokiu, bet jausmai su protu nebutinai sutaria. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 03 02, 15:59)
protu viska suvokiu, bet jausmai su protu nebutinai sutaria.  rolleyes.gif

Labai gerai šitą žinau. Bet kažkiek yra tiesos mano paraše?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 02 kovo 2009 - 15:35
QUOTE(adis @ 2009 03 02, 15:29)
Labai gerai šitą žinau.

perskaiciau tavo parasa rolleyes.gif
Atsakyti
Perskaičiau tavo. smile.gif Mes visi unikalūs.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 03 02, 16:21)
Sveta K., man chemija baigesi pries 3 savaites. irgi ziauriai norisi jau laikyti save visiskai sveika, bet taip nesijauciu - dar labai greitai pavargstu, buna silpna, nors dirbu gal tik trecdaliu to kruvio, kaip iki ligos. nervina  unsure.gif

Ir mane nervina,kazkaip LABAI norisi buti sveikai ax.gif Man po chemijos pusantros savaites praejo.Bet dar tas spinduliavimas doh.gif Vieni sako kad nieko,kitiems blogai buna labai.Kaip nenoriu vel to silpnumo ir t.t.

QUOTE(saulėlydis* @ 2009 03 02, 16:28)
Smagu, kad nepaguldė. Namuose ir sienos gydo. Bet vistiek stebiuosi kaip su tokiais rodikliais laiko namuose  g.gif Saugokitės  4u.gif Tikėkimės neupogen duos rezultatą. Gražios dienėlės. Tikiuosi, kad ji pas jus tokia pat saulėta  wub.gif

Taip pas mus sauleta,bet vejota,tai saltoka biggrin.gif Man geriau kad nepagulde,mano gydytuoja skaito kad ligonineje daugiau tikimybes pagauti kokia nors infekcija,aisku pasake sedeti namuose,saugotis,jeigu temperatura bus pastoviai nors ir 37.6 geriau pradeti antibijotikus gerti.Jeigu butu vedejas (as pas ji einu,kai mano gyd.nera) tai jis 100% paguldytu,kiekvienas gydytuojas kitaip elgesi,vienas atsargesnis,kitas maziau.Bet poryt vel vaziuosiu,sako jeigu jau pradejo augti leukocitai tai jau geras zenklas.Tik del tu trombocitu kazkaip nepaklausiau kodel ju sumazejo g.gif Tik pasake kad iki 20 nepavojinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 02 kovo 2009 - 15:44
[quote=adis,2009 03 02, 00:49]
NBA 4u.gif , kaip tik žadėjau klausti kaip Jūs laikotės? Kokia nuotaika Jus dabar lydi?

Gydymą įpusėjau, pernešu jį pakenčiamai. Sunkoka būna apie pusantros savaitės, likusį laiką jaučiuosi neblogai. Dabar, kai gydausi, jaučiuosi kažkaip saugiau, tai ir nuotaikos normalios. Po šio lašinimo gydytoja žadėjo daryti kontrolinius tyrimus, bet dar viskas tolokai.
Papildyta:
[quote=ZoVi,2009 03 02, 10:13]
Nueikite pas kirpėją ir tegu "kūgį" praretina, jei iš natūralių plaukų. Sintetinių kirpti nenori, kad prietaisai neatšiptų. Bandžiau, visai nieko gavosi.

Dabar kaip tik ruošiuosi pirkti naują peruką, nes nešiojamas jau apšiuro. Jeigu nerasiu normalaus, reiks pasinaudoti Jūsų patarimu ir praretinti.
Atsakyti
Norejau paklaust-ka geriausiai vartoti onkologiniam ligoniui esant viduriavimui? tetis serga plauciu veziu,sveikata vis blogyn,silpsta kasdien,gydymo nebera jokio,gal kas susidure su tuo ir gali patarti ka vartoti is naminiu ar kitu vaistuku?Aciu is anksto.

Stiprybes jums visiems.....
Atsakyti
rasu lanka ,kaip jusu reikalai? Atrodo siandien su mamyte vaziavote tyrimus atlikti? g.gif

Atsakyti
Sveikutės, Mielosios, 4u.gif

Adis wub.gif ir Gabija wub.gif . Kuo geresnės Jums pradžios ir didžiausios sėkmės dideliam darbe. Būsite apdovanotos gerais rezultatais. 4u.gif Bitutės mūsų. tongue.gif

Ačiū, SVETA, už rūpestėlį. Buvo su nuotykiais šiokiais tokiais. Kraujas mamytės geras. Pakilę ir trombikai, o svarbiausia - leukocitai, kurie buvo mažoki. Dabar turime net 6. Senai natūraliai taip buvo. Echoskopija - viskas normoj, bet darė kitas echoskopuotojas, ne kur visada. Bet tikriausiai teks pasitikėti. lotuliukas.gif Dėl žymens didelės abejonės, nes kaip buvau minėjusi, rodė tą patį (diiiidelį ax.gif ), kaip ir prieš paskutinę chemo. Tai pasidarėme naują . Rytoj reiks po pietų skambintis ir sužinoti, na o po to susisiekti su gydytoja. Taigi, viskas dar kabo ant klaustuko uodegėlės. Bet išėjo toks dalykas. Mes vartojome Tamoksifeną, o gydytoja receptą išrašė Femarai . Tai pastebėjau, jau grįžusi. Teko skambintis vėl. Tai ji pasakė, kad šis vaistukas geresnis ir kad ji maniusi, kad mes jau jį ir vartojame. Apie jį aš buvau šnekėjusi su ja. Vaistas iš naujų, bet gydytoja sakė, kad visada suspėsime prie jo pereiti , nes jo poveikis kaulams didesnis nei Tamoksifeno (o mums labai reikia kauliukus saugoti) . Tai dabar ir nesuprantu, ar gerai, ar blogai. Vaistas naujas, poveikių mažiau, bet kauliukams...Rytoj gal jau suprasiu, nes šiandien kažko esu visai atbukusi, mano pilkosios smegenų ląstęlės aptingo. lotuliukas.gif Suprantu ir gydytoją - gal suklydo - žmonių milijonai, ir receptą rašydama kalbėjo telefonu (sprendė sunkaus ligoniuko būklę) .... Ir dar sugeba kiekvienam ligoniukui nusišypsoti... Na, bandysiu dar kartą apie tai pašnekėti blush2.gif . Tiesiog , kad tvirčiau jaustumės.
Gal kas iš mergaičių ar jų mamų vartojate Femarą (Letrozolį) ? Svarbu - kokie šalutiniai poveikiai. Dabar taip gaunasi, kaip rusai sako: " hočeca, no koleca". lotuliukas.gif
Na ir vėl prisipasakojau. Nepasiduokite, SVETA K. . wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 02 kovo 2009 - 22:21