Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 13

QUOTE(arune @ 2009 02 28, 00:58)
Nuo Xelodos visada būdavau paraudusiais žandais.  ax.gif 

Sveika ir graži... tongue.gif

Ach, kokia rožė... ax.gif
Plaukus turėjau iki galo,tik perpus jų sumažėjo. Jie ir neturėjo "dingti",gydytoja sakė,nuo šios schemos tik praretėja.

Mano gydytoja sakė – pliksiu...
Tu sakai kitaip. LIUKS. biggrin.gif
Na, jeigu būsiu su plaukais, nors penkiais tai bus thumbup.gif. Nes dabar man tai be galo sunku, pirmą kart kai buvo chemija ėjau užkėlusi galvą, antrą kartą, jau ta skarėta galva nebuvo taip užkelta, o dabar pradedu bijoti nebylios užuojautos, kaimynų, pažįstamų. Aš nežinau, ar tokia bus, bet aš ją įsivaizduoju ir man taip BAISU unsure.gif ...šiurpstu... GAILESTIS. verysad.gif
Matavausi šiandien iš nevilties perukus: vieną, antrą, trečią...visokius: pigesnius ir brangesnius, trumpų ir ilgesnių plaukų – susierzinau, na BOBA – baisi, mesteli kokia 15 m. viršaus. Galva kaip RAGAŽĖ, jei žinot, kas tai yra...visa tokia svetima sau. Vien nuo tokio vaizdo nepasveiksiu...kitoms tinka, net labai ir manekenams tinka ant kurių galvų parduotuvėje užmauta. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 28 vasario 2009 - 00:25
Adis,turėjau aš plaukus ,kad ir penkis,bet turėjau. Ir tikrai jie mielesni,tie keli,nei tas perukas. Suprantu... Ir blakstienos įdomiai praretėjo-iškrito pusė,kitos liko.
Mano buvo ilgos,o pradėjus dygti naujoms-įdomus buvo vaizdelis-toks originalus blink.gif Na,nežinau,aš labai nepergyvenau,kaip čia dabar atrodau,gal dėl to,kad į visuomenę eit nereikėjo,o dukružei savo aš visda gražiausia thumbup.gif
Keista,kad tavo gyd.sakė,kad nebebus plaukučių. Aš gerai atsimenu savosios gydytojos žodžius "plaukai liks,tik praretės". Gal per anksti perukus matavaisi?

Kaip bebūtų,linkiu visų pirma kad gydymas padėtų, kad šalutiniai reiškiniai nenukamuotų. Aš labai tikiu,kad viskas bus gerai.
--------
Rasų lanka, sunkokos judviem dienelės ,laukiant pirmadienio. unsure.gif
Apkabinu jus,ir linkiu,kad rezultatai nenuviltų. rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=Siracusa,2009 02 27, 13:55]
blink.gif siaubuma.
neseniai pirkau tokius, labai smagūs ir patogūs, bet čia ne puodeliai, o dubenėliai. Ne iš melamininės serijos? blink.gif

user posted image

Su šitais viskas tvarkoj.Drąsiai naudok. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2009 02 27, 14:43)

O as turiu pjaustymo lenteles obuoliai ir braskes doh.gif

Nenaudok.Nešk į Maximą.Visos Maximos yra gavę nurodymus grąžinti pinigus už šiuos daiktus.Informacijos skyriai turi sąrašus su šiomis prekėmis ir atiduoda pinigus.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 02 28, 01:22)

Mano gydytoja sakė – pliksiu...

Na, jeigu būsiu su plaukais, nors penkiais tai bus thumbup.gif. Nes dabar man tai be galo sunku, pirmą kart kai buvo chemija ėjau užkėlusi galvą, antrą kartą, jau ta skarėta galva nebuvo taip užkelta, o dabar pradedu bijoti nebylios užuojautos, kaimynų, pažįstamų. Aš nežinau, ar tokia bus, bet aš ją įsivaizduoju ir man taip BAISU

Taigi Adis stojame abi kartu prie naujo finišo linijos.
Greičiausiai pradės antradienį.
Vakar buvau pas chemo terapiautę.Nuvargau kaip šuo, nors rodos nieko neveikiau tik laukiau .Bet Klinikos didelės.Vienur kortelė, kitur gydytojas, į trečią pastatą kraują priduoti.
Sakė kad turėtų duoti netoksišką naujos kartos vaistą.O pavadinimą pamiršau.Galva po narkozės...Gerai , kad metų pradžia , tai gal užteks limito.Neturėtų pykinti, bet plaukeliams -ate.Nors sakė kitoms lieka labai išretėję.
Peruko kaime, kad žmonėms akys neišsprogtų ir mamai apgaudinėti -reikės.O ir pati sau be plaukų į Pulinį iš Adamsų panaši.
O jau kaimas žino.Praėjo 2 metai kol išsiaiškino.Ir aš jau nuo to atbukau.Žino , tai žino.Ar užjaučia, ar džiaugiasi, kad patys neserga man jau dzin ,atėjo emocijų atbukimo laikas.
Dar skausmo bijau.Klinikose žioplos naktinės seselės kateterį įdūrė iš 4-o karto.
Paskaičiavau , kad per šiuos metus kateterį dūrė apie 70 kartų.
Taigi belieka pakartoti teiginį gydo- tai dar gyvenam.
user posted image

Graži diena, geros visoms nuotaikos
Atsakyti
Labas dienas.
Pamačiau Xelodą ir pamaniau, kad tai gera proga iliustruoti, kad, sergant onkoliga, oficialiai yra skiriami B grupės vitaminai. O kad kojos-rankos "nutirpsta" taip, kad jų visai nejauti, man klientės pasakojo (sako, paimi puodelį, bet tu jo nejauti, tik matai, kad paimi). Tik džiaugtis reikia, kad jums tokių ryškių pojūčių nepasitaikė.
Dėl arbatos - ten įdėta, kaip rašote, kiečių žolė. Šis augalas - estrogenas, tad, jei ER+, nepatarčiau tokios vartoti, nors ir nedaug jos ten įdėta.
Atsakyti
QUOTE(vaistininkas @ 2009 02 28, 12:43)
Labas dienas.
Dėl arbatos - ten įdėta, kaip rašote, kiečių žolė. Šis augalas - estrogenas, tad, jei ER+, nepatarčiau tokios vartoti, nors ir nedaug jos ten įdėta.

Ačiū už komentarą, nors ER yra neigiamas, man svarbu tai, ką jūs parašėte.
--------
Mano PR, ER neigiami, kaip ir HER, todėl gydymas yra šiek tiek ribotas ir nėra jokio palaikomojo (hormoninio ar Herceptinu), kai baigiama chemija. Angliškai šitą tipą vadina Triple Negative Breast Cancer.. 2008 m. gruodį buvo surengta pasaulinė onkologų konferencija, imsis dabar šitos vėžio rūšies; ieškos naujų efektyvių gydymo būdų (taikinių terapija), aiškinsis jo priežastis, genetiką ir t. t. Triple negative (trigubas neigiamas) sudaro tik ~10% tarp kitų nustatytų krūtų vėžių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 28 vasario 2009 - 13:05
Laba diena! 4u.gif

QUOTE(mou @ 2009 02 28, 01:46)
nu pas mane po paskutines chemo nesake kiek ju,bet beveik pora savaiciu i pilva leido spec vaistus,kad kiltu,paskui apie menesi buvo tik 1 ar 0,9.o ka gyd sako? g.gif

Aisku. 4u.gif Sako kad labai mazai ir viskas,jeigu butu dar trombocitai ar hemoglobinas kritiski-paguldytu i ligonine iskart,o taip geriau namie.Nu matysim pirmadieni,koks tas kraujas bus.

QUOTE(adis @ 2009 02 28, 01:53)
Mano praeitą chemiją mažiausi nustatyti leukocitai buvo 0,7, neutrofilai 0,5. leidausi truputį kitokį vaistą, filgrastimą. SVETA K. Šeštadienis artėja Zuikio ausys auga... smile.gif
Leidiesi neupogeną, neturėtų kristi labiau, jau gal buvo tas 0,2. Dabar gal jau auga. smile.gif Stebėk temperatūrą, pasimatuok laikas nuo laiko, kas kokias 2 val., ne visuomet jauti ją, pamatysi, kad kyla ir dumk į ligoninę nieko nelaukus. Gerk tik virintą vandenį, plauk dažnai rankas.

Cia tas pats vaistas,tik pavadinimas kitoks,veiklioji medziaga-filgrastim.Nu jo,turetu augti tie leukocitai.As kai pagalvoju,uz kiek pinigu suleista man to neupogeno doh.gif Po kiekvienos chemijos 5-6 ampules,chemiju 6,po 215 lt ampule,apie 6500-7000lt.O apie Mabthera jau nekalbu,ten tukstanciais kainuoja vienam kartui.Tai aciu kad finansoja.
Temperaturos as nematuoju mirksiukas.gif Zinau kad blogai labai darau,bet nenoriu gadinti sau nuotaikos,nors ir kvailai skamba,manau 38 pajusiu,o jeigu kokie 37.2 tai nenoriu ir zinoti rolleyes.gif
Atsakyti

Temperaturos as nematuoju mirksiukas.gif Zinau kad blogai labai darau,bet nenoriu gadinti sau nuotaikos,nors ir kvailai skamba,manau 38 pajusiu,o jeigu kokie 37.2 tai nenoriu ir zinoti rolleyes.gif
[/quote]

[QUOTE]negerai,kad nematuoji,nes man po pirmos chemo buvo 38,bet as nesijauciau ka turiu temp,3 skirtingus termometrus naudojau,galvojau kad sugedo smile.gif oj tada buvo bedos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mou @ 2009 02 28, 15:15)
negerai,kad nematuoji,nes man po pirmos chemo buvo 38,bet as nesijauciau ka turiu temp,3 skirtingus termometrus naudojau,galvojau kad sugedo smile.gif oj tada buvo bedos doh.gif

Pamatavau rolleyes.gif 36.5 ok.gif Burna visa vel isopejo,zinau kad praeis,bet kaip nervoja aggressive.gif Vel valgysiu tik sriuba ir jogurtus,net kalbeti negaliu beveik,lezuvis skauda cry.gif
Atsakyti
Sveikutės, mielosios, 4u.gif
Tikrai graži dienelė, nors vėjuota, bet pavasariška. tongue.gif Sveikatėlės visoms ir gerų emocijų.

QUOTE(adis @ 2009 02 28, 02:22)
Na, jeigu būsiu su plaukais, nors penkiais tai bus thumbup.gif. Nes dabar man tai be galo sunku, pirmą kart kai buvo chemija ėjau užkėlusi galvą, antrą kartą, jau ta skarėta galva nebuvo taip užkelta, o dabar pradedu bijoti nebylios užuojautos, kaimynų, pažįstamų. Aš nežinau, ar tokia bus, bet aš ją įsivaizduoju ir man taip BAISU unsure.gif ...šiurpstu... GAILESTIS. verysad.gif
Matavausi šiandien iš nevilties perukus: vieną, antrą, trečią...visokius: pigesnius ir brangesnius, trumpų ir ilgesnių plaukų – susierzinau, na BOBA – baisi, mesteli kokia 15 m. viršaus. Galva kaip RAGAŽĖ, jei žinot, kas tai yra...visa tokia svetima sau. Vien nuo tokio vaizdo nepasveiksiu...kitoms tinka, net labai ir manekenams tinka ant kurių galvų parduotuvėje užmauta. g.gif

Sveikute, Adis wub.gif Kažkada minėjot, kad Jus supa geri žmonės. Tai tikrai jie ir toliau Jus palaikys. O kas Jūsų nepažįsta tiems Jūs būsit lyg tokia ir turėtumėt būti. Apie save žinote ir žinosite tik Jūs (na, ir mylimi žmonės) , todėl Jums ir atrodo, kad Jūsų gailėsis ar nebyliai užjautinės. Juk būna tokių situacijų, kada yra koks nors defektas pvz. po buto remonto ar pasisiuvus drabužį, ir jis visada lenda į pirmą planą ir trukdo būtent tau, nes tik tu žinai , kur jis yra. Kaip sakoma - " bado akis". O kas apie tai nežino - grožisi, stebisi, giria. Kelkit galvą aukščiau. Jūs nuostabi, puiki, ideali, o svarbiausia, kad tokios kaip Jūs daugiau išvis nėra. nail.gif didis.gif
O dėl perukų... Gal Jūs jų niekada nenešiojot, esate pripratusi prie savo puikios trumpos šukuosenos, todėl Jums ir atrodot pati sau su jais keistai. Čia reiktų, kad pažiūrėtų mylimas žmogutis iš šalies. Gal ir nereikia jo visai. 4u.gif
Sveikatėlės. wub.gif

SVETA K. - kantrybės , kantrybės, kantrybės... mieloji. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 28 vasario 2009 - 15:28
QUOTE(rasų lanka @ 2009 02 28, 16:57)
SVETA K. - kantrybės , kantrybės, kantrybės... mieloji.  wub.gif

Va,va labiausiai man dabar truksta kantrybes. blush2.gif Gydymo pradzioje zinojau-taip reikia,nieko nepakeisi,kentek,stenkis pasveikti,pabaiga buvo dar kazkur toli toli...O dabar norisi greiciau buti sveikai,bet nuovargis dar didziulis,pavargstu nuo elementariausiu darbu,pas mama i 5 auksta vos izlipu,kaip senute kokia verysad.gif Noriu greiciau pati rupintis savo mazyle wub.gif Noriu nuvaziuoti i parduotuves,nusipirkti sau ka nors tokio pavasarisko,madingo grazaus wub.gif Noriu nuvaziuoti prie juros,bet ne taip kad saugotis bet kokio vejelio ir 10 minuciu.Jau greit,greit,bet kaip sulaukti? ax.gif Vyras griz tik uz 2 menesiu,o as jau vakar norejau uzsisakyti Druskininkose viesbuti doh.gif Dukra pasake,mama,gal palaukim dar,spesim dar uzsakyti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 28 vasario 2009 - 16:21
QUOTE(SVETA K. @ 2009 02 28, 17:20)
Jau greit,greit,bet kaip sulaukti? ax.gif Vyras griz tik uz 2 menesiu,o as jau vakar norejau uzsisakyti Druskininkose viesbuti doh.gif Dukra pasake,mama,gal palaukim dar,spesim dar uzsakyti blush2.gif

na manau jei jau tiek islaukei,iskentejai,tai dar truputuka pasistenk mirksiukas.gif dar truputuka pabuk stipri 4u.gif
Atsakyti