Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 13

Mergaitės , 4u.gif wub.gif

QUOTE(shaiba @ 2009 02 27, 02:37)
  Pagaliau gavau atsakymą iš daktarų,mane operuos dar kartą-ketvirtą.Gal kai kas pasakys 'kvaila',bet aš džiaugiuos,nes man kito gydymo būdo netaiko.

Shaiba 4u.gif Džiaugiuosi dėl Jūsų. Jei operuoja - vadinasi su tikslu. Sėkmė tikrai Jūsų neaplenks. wub.gif Ir kada nusimato operacija? Jei nevartojate jokių vaistukų, gal kokias liaudiškas priemones bandot? Sveikatėlės Jums. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(adis @ 2009 02 27, 21:56)
Ačiū, už rūpestį. Tyrimą padarė be kontrasto, su kontrastu nerizikavo. Galvoje MTS nėra, tik vėl chemija. Šiek tiek pažįstama, šiek tiek kitokia. Šiandien dar nuėjau į kirpyklą, nusidažiau plaukus, kad gerai jausčiaus kol byrėti pradės, jau reikėjo atsišviežinti plunksneles, pavasaris poryt tongue.gif
arune, reikės tavo globos smile.gif, tavo išbandyta chemija.

Sveikute, Adis, 4u.gif
Ar Jums magnetinį rezonansą darė be kontrasto, ar tai buvo kitas tyrimas? Ir kokie vaistukai Jums nusimato? Kiek kartų? Kada startuojate?
Tai dabar esate pagražėjusi ir pasiruošusi sutikti pavasarį. Smagu, kad randate laiko tokiems dalykams. Naujai pražydęs žiedelis.... bigsmile.gif wub.gif

Lola 61, 4u.gif Ačiū. Nupirkau aš tuos puodelius. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 27 vasario 2009 - 21:01
QUOTE(rasų lanka @ 2009 02 27, 21:55)
1)Ar Jums magnetinį rezonansą  darė be kontrasto, ar tai buvo kitas tyrimas?
2) Ir kokie vaistukai Jums nusimato?
3) Kiek kartų?
4) Kada startuojate?

1) Darė ne magnetinį rezonansą, o kompiuterinę tomografiją.
2) Docetekselis (taxoteras) + Xeloda.
3) 6 kartai.
4) Trečiadienį.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 02 27, 23:02)
1) Darė ne magnetinį rezonansą, o kompiuterinę tomografiją.
2) Docetekselis (taxoteras) + Xeloda.
3) 6 kartai.
4) Trečiadienį.

Aišku. O Xeloda lygtai geriama tabletėmis? Taxsoterą juk jau esate gavusi.
Domiuosi, nes pirmadienį mes taip pat vykstame su visais savo markeriais konsultacijai ir echoskopijoms. Beveik visos chemijos mamytės kaip Jūsų. Jūs vienu žingsneliu priekyje. Žiūrėsim, ką mums sakys. Gerai, kad gaunate naują derinį - niekas dar neprarasta ir viltys gali būti išpildytos. Palinkėsiu - kad su kaupu... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 02 27, 22:10)
Aišku. O Xeloda lygtai geriama  tabletėmis? Taxsoterą juk jau esate gavusi.
Domiuosi, nes pirmadienį mes taip pat vykstame su visais savo markeriais konsultacijai ir echoskopijoms. Beveik visos chemijos mamytės kaip Jūsų. Jūs vienu žingsneliu priekyje. Žiūrėsim, ką mums sakys. Gerai, kad gaunate naują derinį - niekas  dar neprarasta ir viltys gali būti išpildytos. Palinkėsiu - kad su kaupu... drinks_cheers.gif

1 k. docetakselis sulašinamas, tada 14 d. Xeloda, tabletėmis, – savaitės pertrauka ir vėl iš naujo. Docetakselis buvo pirmosios chemijos sudėtinė dalis. Sunkoka chemija buvo.
Aš nepraradau, aš gavau 4 m. gyvenimo, įdomaus, kitokio, prasmingo, tai buvo. Viltys...aš realistė...bus taip kaip bus, o kaip bus pamatysiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 27 vasario 2009 - 21:25
QUOTE(adis @ 2009 02 27, 23:22)
1 k. docetakselis sulašinamas, tada 14 d. Xeloda, tabletėmis, – savaitės pertrauka ir vėl iš naujo. Docetakselis buvo pirmosios chemijos sudėtinė dalis. Sunkoka chemija buvo.
Aš nepraradau, aš gavau 4 m. gyvenimo, įdomaus, kitokio, prasmingo, tai buvo. Viltys...aš realistė...bus taip kaip bus, o kaip bus pamatysiu...

Adis - BUS GERAI. ok.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 27 vasario 2009 - 21:32
QUOTE(rasų lanka @ 2009 02 27, 22:31)
Adis - BUS GERAI. ok.gif

smile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
adis ,linkiu kad viskas butu gerai,kad gydymas butu veiksmingas ir efektivus kaip tik imanoma ir kad ko maziau salutiniu poveikiu 4u.gif

Ilgai skaiciau rusiskus forumus,ivedziau i GOOGLE "kaip pakelti leikocitus?".daug ten zmoniu raso,pas viena 3.0leikocitai ir jau pergyvena,maziausiai buvo pas viena moteri 1.3.Blin,kazkaip neramu dabar unsure.gif Ar buvo pas ka nors 0.1 ,0.4???? O jeigu nukris iki visisko 0,kas tada?? mou,siracusa pas jus gal buvo?
Atsakyti
Linkiu kuo geriausios kloties visoms (-iems).
Noriu prikišti savo trigrašį dar kartą. Perskaičiau jūsų-mūsų forume tokį dalyką, apie kurį esame ne kartą diskutavę.
Xeloda - geriamas 5-fluoruracilo (5-FU) analogas. 5-FU yra išimtinai leidžiamas; Xeloda, nebūdamas vaistu kaip tokiu, organizme virsta į 5-FU. Vienas negeidžiamų 5-FU (ir Xeloda) šalutinių poveikių - vadinamasis rankų-kojų sindromas - šąla, parausta, skauda etc. galūnės. Taip parašyta vadovėlyje. Bet iš klienčių pasakojimų - nejauti kojų, nežinai, ar peržengei slenkstį ar ne. Užkliūni. Nežinai, ar lipdama laiptais, koją pastatei ant laiptelio... Lūžiai. Atleiskit, čia ne bauginimas, čia tiesiog šalutinis poveikis. Atverskim chemoterapijos vadovėlį - kad išvengtume ar palengvintume vadinamojo rankų-kojų sindromojo, rekomenduojama vartoti ... 50 mg vitamino B6. Jei simptomai nepraeina per 3-4 dienas, dozę didinti iki 100 mg.
Bijote? Tarkitės su gydytoju. Manau, jis irgi turi vadovėlį.
Docetaxel - saugokite, tiksliau mylėkite kepenėles. Kiaulpienės, kiaulpienės ir dar kartą kiaulpienės. Patariu nevartoti išgrynintų augalinių preparataų, tad vietoj karsilių geriau vartoti margainių sėklas ir pan.
Sveikit.
Atsakyti
QUOTE(vaistininkas @ 2009 02 28, 01:07)
Docetaxel - saugokite, tiksliau mylėkite kepenėles. Kiaulpienės, kiaulpienės ir dar kartą kiaulpienės. Patariu nevartoti išgrynintų augalinių preparataų, tad vietoj karsilių geriau vartoti margainių sėklas ir pan.
Sveikit.

Sveiki, gerbiamas Vaistininke tongue.gif
Tai HEPATIL taip pat iš tų karsilių ? Kada mamytei buvo lašinamas Docetaxelis pirmas šalutinis požymis - viduriavimas. Skaitau , kad kiaulpienėmis gydomas ir vidurių užkietėjimas. g.gif

Ačiū, Vaistininke. aciuks.gif Nežiūrint kitų nesklandumų, mūsų rankelė gerėja. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 27 vasario 2009 - 23:48

Ilgai skaiciau rusiskus forumus,ivedziau i GOOGLE "kaip pakelti leikocitus?".daug ten zmoniu raso,pas viena 3.0leikocitai ir jau pergyvena,maziausiai buvo pas viena moteri 1.3.Blin,kazkaip neramu dabar unsure.gif Ar buvo pas ka nors 0.1 ,0.4???? O jeigu nukris iki visisko 0,kas tada?? mou,siracusa pas jus gal buvo?
[/quote]

[QUOTE]nu pas mane po paskutines chemo nesake kiek ju,bet beveik pora savaiciu i pilva leido spec vaistus,kad kiltu,paskui apie menesi buvo tik 1 ar 0,9.o ka gyd sako? g.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 02 27, 23:36)

Mano praeitą chemiją mažiausi nustatyti leukocitai buvo 0,7, neutrofilai 0,5. leidausi truputį kitokį vaistą, filgrastimą. SVETA K. Šeštadienis artėja Zuikio ausys auga... smile.gif
Leidiesi neupogeną, neturėtų kristi labiau, jau gal buvo tas 0,2. Dabar gal jau auga. smile.gif Stebėk temperatūrą, pasimatuok laikas nuo laiko, kas kokias 2 val., ne visuomet jauti ją, pamatysi, kad kyla ir dumk į ligoninę nieko nelaukus. Gerk tik virintą vandenį, plauk dažnai rankas.
Vaistinkui,, aciuks.gif
labai vertinu Jūsų pastabas. Ačiū, kad akcentavot kepenis, pasaugosiu. Būsiu atidesnė maistui. Apie rankų, padų problemas žinau, jog jos būna. Nežinojau, kad tokios rimtos problemos būna vaikščiojant. Gaus vyras ant rankų nešioti. tongue.gif doh.gif Gydytoja paprastai įspėja...ko galima laukti ir į ką atkreipti dėmesį, tačiau nuo didelio krūvio ir nuovargio, kartais neviską susako... Skaičiau jog padeda vonelės – šalto vandens, bei riebūs tepalai. Rankoms pataria vengti visokių buities darbų: indų plovimų, skalbimo. Būsiu auksarankė, tik kita prasme...nieko neveiksiu... smile.gif
--------
Praeitą kartą, kai buvau gydoma Docetakseliu, kepenis gelbėjau J. Balvočiūtės arbata, ji man prieinama, yra Šiauliuose. Jei nesunku peržvelgti jos sudėtį ir tartkit savo nuomonę:
Tikrojo margainio, paprastojo kiečio, paprastosios kraujažolės ir mėtos žolė; paprastosios bitkrėslės žiedai; paprastosios kiaulpienės lapai; balinio ajero šakniastiebiai, kt.
----------
Antrosios chemijos metu kepenys labiau kentėjo: kepenų fermenta „blūdijo“ gydytoja skyrė Hepamerz, padėjo. Dabar biochemija norma, bet jos jau išbandymų gavę...

Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 02 27, 20:56)
arune, reikės tavo globos smile.gif, tavo išbandyta chemija.

Visada pasiryžusi 4u.gif
Puiku,kad nėra mts galvoje.
Adis,nieko nebijok 4u.gif 4u.gif 4u.gif .Nėra tas velnias toks baisus,kaip piešiamas.
Žinai, gydymas Taxoteru ir Xeloda man buvo preitą žiemą,o atrodo-jau taip senai. Viskas nusėdo,pasimiršo. Na,nebuvo nieko baisaus. Aš tokia esu-
nesiskundžiu dėl gydymo sukeltų šalutinių reiškinių,kantriai būnu ir viskas.
Jei ko bijau,tai pačios ligos,o ne tų šalutinių reiškinių. Ėjo,praėjo,viskas pasimiršo,atrodo,nieko ir nebuvo.

Buvau įspėta,kad nuo Xelodos g.b. Vaistininko minimas rankų-kojų sindromas.
Man jo nebuvo. Buvo kojų padų skausmelis vaikštant,nelabai didelis,ir tik po pora dienų . Daugiau nieko. kai atsimenu tą etapą,visdėlto mane tada labiausiai kankino nemiga. Bet čia nuo Dexametazono. Pamenu,miegodavau nuo 12 iki
12.30 arba iki kokios pirmos nakties. Ir viskas. bigsmile.gif
Ir kas įdomiausia,jausdavausi išsimiegojusi. Nuo Xelodos visada būdavau paraudusiais žandais. ax.gif Plaukus turėjau iki galo,tik perpus jų sumažėjo. Jie ir neturėjo "dingti",gydytoja sakė,nuo šios schemos tik praretėja.

Turėsi,Adis,ir plaukelius,ir gydymas praeis lengvai. Ir viskas bus gerai. Viskas bus gerai.

user posted image
Papildyta:
QUOTE(adis @ 2009 02 28, 00:53)
  Būsiu auksarankė, tik kita prasme...nieko neveiksiu... smile.gif

...Čia jau tikrai...Būtent tą žiemą man ranka sutino,nors nieko tokio ypatingo nedirbau. Tiesiog tikrai reikia pasaugoti save. J.Balvočiūtės arbatas ir aš gėriau.
O nuo kojų padų skausmo nieko nevartojau. Ėjau pirštų galiukais tongue.gif porą dienų po namus. Po to tai praeina. Dar gydytoja buvo minėjusi,kad gali luptis delnų oda.
Nebuvo man to. rolleyes.gif
Atsakyti