Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 13

QUOTE(.GABIJA. @ 2009 02 24, 18:29)

Jūsų šelmis nuostabus.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Noriu patarimo - gal kas buvote susidūrę su tokia situacija: Mamą penktadienį turi guldyti, o vakar pakilo temperatūra - virusas turbūt. Aišku, klausiu gydytojos, dar reikia sulaukti ryt poryt - gal nukris ta temperatūra....
Bet gal kas buvot susidūtę - ar laišina chemiją tokiu atveju, jei jraujo rodikliai geri? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mou @ 2009 02 23, 19:46)
ACIU 4u.gif lauksiu Saulelydzio ir Siracusos patarimu blush2.gif

Sveika, porą dienų neprisėdau prie forumo, vakar kaip tik buvau Vilniuje pas vyrą. Mačiau, kad Siracusa parašė až, tai nieko pridurti nebegaliu. Akcentuoju tik vieną - varyk į Vilnių 4u.gif Vilniečiai labai giria ir Klaipėdos hematologus, bet apie Kauną atsiliepimai blogi. Aš Vilniaus hematologais pasitikiu, nors kartais sprendimai atrodo keisti, bet jie žino ką daro. Supratau vieną dalyką - visi mes esam skirtingi ir nreikia lyginti, kad jei vienam taiko tokį gydimą, tai ir man toks bus.
Linkiu kuo didžiausios sėkmės ir kantrybės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 02 25, 11:03)
Labas rytas 4u.gif

Noriu patarimo - gal kas buvote susidūrę su tokia situacija: Mamą penktadienį turi guldyti, o vakar pakilo temperatūra - virusas turbūt. Aišku, klausiu gydytojos, dar reikia sulaukti ryt poryt - gal nukris ta temperatūra....
Bet gal kas buvot susidūtę - ar laišina chemiją tokiu atveju, jei jraujo rodikliai geri? g.gif

Sveikute, Ifauru, 4u.gif
Tai ta temperatūra gal ir nukris iki penktadienio. Ir kiek jos yra. Mano mamytei keletą kartų yra buvę , kad jaučiasi gerai, atvažiuoja į ligoninę chemijai ir vakare rodo keletą dalių temperatūros. Chemiją sulašindavo. Grįždavom namo - temperatūros nebūdavo. Tai juokdavomės, kad čia tokiu būdu alergija ligoninei pasireiškia. Bet jei būtų apie 38, tikriausiai nelašintų.
Tikriausiai Jūsų mamytei koks virusas. Pagerkit kokių arbatėlių, ar nestiprių vaistukų. Praeis. rolleyes.gif Bet taip keista, kad mamytę guldo prieš savaitgalį. g.gif Laikykitės. wub.gif

Sveikutės , Mergaitės, 4u.gif
Tai jau blynų prikirtot vakar... gathering.gif Gal kas nusižengėt ir savo mitybos taisyklėms... Mes tai taip... blush2.gif Šiandien pas mus žuvies diena - cibulynė, silkė, menkė... Pasnikaujam. tongue.gif

Visoms geros savijautos, sveikatėlės, dvasios ramybės ir tikėjimo. wub.gif
Atsakyti
labas rytas smile.gif Ugninei šiandien nuėmė antibijotikus, dar pro dreną iš pilvuko puliai eina, bet tikėkimės kad greitai pilvukas visiškai išsivalys ir daugiau mūsų mergaitės nebekankins 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 02 25, 11:10)
Sveikute, Ifauru4u.gif
Tai ta temperatūra gal ir nukris iki penktadienio. Ir kiek jos yra. Mano mamytei keletą kartų yra buvę , kad jaučiasi gerai, atvažiuoja į ligoninę chemijai ir vakare rodo keletą dalių temperatūros. Chemiją sulašindavo. Grįždavom namo - temperatūros nebūdavo. Tai juokdavomės, kad čia tokiu būdu alergija ligoninei pasireiškia. Bet jei būtų apie 38, tikriausiai nelašintų.
Tikriausiai Jūsų mamytei koks virusas. Pagerkit kokių arbatėlių, ar nestiprių vaistukų. Praeis.  rolleyes.gif Bet taip keista, kad mamytę guldo prieš savaitgalį. g.gif  Laikykitės.  wub.gif

Sveikos,

Ta bjauri temperatūra pakilo iki 38 su dalim (šiandien ryte iki 38,3).
O savaitgaliui mus guldo visada - kai besišvitinantieji išvažiuoja namo (kad ir savaitgaliui), turi laisvesnių rankų ir vietų, juo labiau, kad mes atsigulam penktadienį, sekmadienį jau ir išrašo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 02 25, 10:03)
Labas rytas 4u.gif
vakar pakilo temperatūra - virusas turbūt. Aišku, klausiu gydytojos, dar reikia sulaukti ryt poryt - gal nukris ta temperatūra....

Mano abi chemijos buvo lydimos aukštų temperatūrų. Paprastai chemijas lašina, kai temepratūra iki 38 (rytinė). Nekart galvojau ar lašins, nes yra buvę ir taip, kad iš vakaro temperatūra 38,5-39. Bet man ji krisdavo nuo hormonų: pagal gydymo protokolą prieš chemiją reikėdavo sugerti deksametazono arba predinzolono tam tikrą tablečių kiekį. Sekančią dieną temepratūra kartais krisdavo net žemiau 36. Yra buvę, kad lašino ir su 38,2. Kiekvienam atvejui savas sprendimas. Dabar gripo periodas, tai gydytoja pagal bendrus kraujo tyrimus įvertins, ar karščiavimas dėl onkologinės ligos, ar dėl gripo. Paprastai yra padaromi papildomi kraujo tyrimai, pvz. CRB, Žiūrima koks yra ENG. Jei visaks bus gerai, neras infekcijos požymių - lašins. O jei ir atidėtų savaitėlei dėl karščiavimo, didelės bėdos neturėtų būti...Mama sustiprėtų.
Aš jau daug metų skiepijuosi, šįmet pakarščiavau 1 d. galvą paskaudėjo, kaulus palaužė, lyg kosulys kibo, gerlę perštėjo. Apsiėjau su druskos skalavimais ir po kokių 3 d. ligos neliko net pėdsakų.
Daugelis medikų yra prieš skiepus, kiti už juos. Man ir mano šeimai tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 25 vasario 2009 - 12:13
QUOTE(Siracusa @ 2009 02 23, 22:19)
Adis, parašyk nors trumpai ką apie gliveką ar LML rodė, jei kas įstrigo. Neminėjo vakcinos nuo LML? Užsienio studijose jau ji taikoma  rolleyes.gif
Mūsų namuose TV nenaudojamas baldas, tai pražiopsau ir geras laidas  cool.gif

Nieko toj laidoj daug neaiškino.
-------------
Rodė Gliveko sukūrėją, trumpai parodė kaip veikia vaistas pakitusį geną. Akcentavo labai didelę vaisto kainą. Tada perėjo prie to, kad vėžiniai vaistai labai brangūs, daugėja sergančių ir kad anksčiau ar vėliau gali būti taip, kad įvairių šalių sveikatos sistemos gal net sužlugs dėl to, kad tyrimai ir gydymas bus finansiškai nepakeliami.
Tik užkliuvo, jog Gliveko kaina mėnesiui mažesnė nei pas mus, jei neklystu, 2000 Dol (2006 m.).
Apie LML vakciną nieko nekalbėjo, (žinau, jog vakcinų kūrimas vienas iš mokslinių tyrinėjimo objektų. Skaičiau ir apie LML vakcinos studijas, tik vėl nepamenu nei kur, nei kada). Dok. filme, lyg pirmoje dalyje, antroje taip pat, trumpai buvo užsiminta apie tokias galimybes, bet bendras, o ne LML. (Man painiojasi tai, ką aš žinau ir ką mačiau, bijau prikurti...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 25 vasario 2009 - 13:29
QUOTE(adis @ 2009 02 25, 13:13)
Nieko toj laidoj daug neaiškino.
-------------
Rodė Gliveko sukūrėją, trumpai parodė kaip veikia vaistas pakitusį geną. Akcentavo labai didelę vaisto kainą. Tada perėjo prie to, kad vėžiniai vaistai labai brangūs, daugėja sergančių ir kad anksčiau ar vėliau gali būti taip, kad įvairių šalių sveikatos sistemos gal net sužlugs dėl to, kad tyrimai ir gydymas bus finansiškai nepakeliami.
Tik užkliuvo, jog Gliveko kaina mėnesiui mažesnė nei pas mus, jei neklystu, 2000 Dol (2006 m.).
Apie LML vakciną nieko nekalbėjo, (žinau, jog vakcinų kūrimas vienas iš mokslinių tyrinėjimo objektų. Skaičiau ir apie LML vakcinos studijas, tik vėl nepamenu nei kur, nei kada). Dok. filme, lyg pirmoje dalyje, antroje taip pat, trumpai buvo  užsiminta apie tokias galimybes, bet bendras, o ne LML. (Man painiojasi tai, ką aš žinau ir ką mačiau, bijau prikurti...)

Ačiū Adis 4u.gif
Vaisto kainelė nebloga. Mano 1 dienos tabletės kaina virš 300 Lt. Mėnėsiui 10 000Lt, o dabar dar pabrango rolleyes.gif ne veltui vyras vadina "Brangiaja" hihihi.gif bet pinigai tikrai žiaurūs - reiktų patiems susimokėt, niekad neįpirtume unsure.gif užsienio forumuose irgi skaičiau kad pigesni, bet didelis sumos skirtumas neįstrigo. Iš kitos pusės, tokia puikios savijautos kaina. Ir liga pasitraukus, ir kūnas nuo chemo nenualintas - apskritai negauta jokio agresyvaus gydymo. Šitas vaistas išties padarė perversmą onkologijoje.

Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2009 02 25, 14:51)
rolleyes.gif ne veltui vyras vadina "Brangiaja" hihihi.gif bet pinigai tikrai žiaurūs - reiktų patiems susimokėt, niekad neįpirtume  :

gražiai vadina smile.gif , mane ir taip vadindavo, pastaruoju metu, brangenybe smile.gif smile.gif smile.gif visom prasmėms tinka, darausi Auksinė...
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 02 25, 10:03)
Labas rytas 4u.gif

Kiekvienas atvejis unikalus, jei temperatūrą iššaukia chemo , tai rodosi iki 38 lašina, jei gripas -vargu.Vis tik be konsultacijos su gydytoju nieko nespręskit.
Man yra chemo atidėję 10 dienų, gydytoja stažavosi, kitą kartą tulžies akmenų priepuolis buvo , tai atidėjo 7 dienoms, toks intervalas buvo.

Penktadieni važiuoju susirinkti operacijos išvadų , einu pas chemoterapiautę.Vėl pradedu viską iš pradžių.Venas subadė po operacijos.Vieną kateterį įvedė iš 4-o karto, vištos schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

Jei sužinosiu , kad negresia nuplikimas eisiu pas kirpėją, o tai vieni plaukai atauginėja ir gana gausiai, pažeistieji krinta.Dažau chna Tician, tai pakankamai ryža, vaikščiojau po skyrių kaip pankas.

Papildyta:
QUOTE(rasų lanka @ 2009 02 25, 11:10)

Tai jau blynų prikirtot vakar...  gathering.gif  Gal kas nusižengėt ir savo mitybos taisyklėms... Mes tai taip... blush2.gif  Šiandien pas mus žuvies diena - cibulynė, silkė, menkė... Pasnikaujam.  tongue.gif

:

Kokie blynai ir silkės unsure.gif doh.gif .Sultinys , džiuvėsiai, vištiena.Noriu kopūstų ir agugkų raugintų... Jau šiemet tai tikrai pasnikauju.
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 02 25, 19:47)
Kokie blynai ir silkės  unsure.gif  doh.gif .Sultinys , džiuvėsiai, vištiena.Noriu kopūstų ir agugkų raugintų... Jau šiemet tai tikrai pasnikauju.

As naktimis sapnuoju kad valgau apelsina ir kriause tokia sultinga,didele,ech.kaip noriu...Pastoviai negalima nieko doh.gif Kai jau galesiu valgysiu vien darzoves ir vaisius biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 25 vasario 2009 - 18:22