Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 13

QUOTE(ifauru @ 2009 02 21, 19:37)
O KRAS yra genas, kurį nemutavusį veikia cetuximabas (Erbitux), o jei jis mutavęs, nėra tikslo gydyti tais vaistukais. LT kol kas tą tyrimą daro tik Vilniaus berods biomedicinos ar biochemijos institutas....Tai vat, bandau ieškoti variantų. Šitą vaistą greičiausiai reikėtų pirktis, jis gali būti naudojamas su schemom arba kaip vienas atskiras vaistas....
Angliškai skaitančioms

Eritbitux, jau yra Lietuvoje? Avastinas, ar jau išbandyta? Jei Eritbitux Lietuvoje neregistruotas, gali kilti probelmų su gydymu. Gydytojai nenori apsiimti gydyti neregistruotais vaistais. Kažkada viena forumo dalyvė buvo gavusi tėveliui Tarcevą iš JAV, negydė. Dabar Tarceva Lietuvoje jau pora metų gydymui naudojama, nes registruota.
----------------------
Pažiūrėjau ir aš antrą dalį ir vėl nusivyliau. Neakcentuoja jokių svaresnių onkologijos pasiekimų, išskyrus gliveką, o visi hormoniniai krūtų vėžio vaistai, tas pats Herceptinas; Tarceva, Avastinas. geri rezultatai gydant kraujo onkosusirgimus, tos pačios kaulų čiulpų transplantacijos, išgelbėjusios ne vieną. Pasigavo kažkokį vieną radiologą, kurio nuomonė kitokia, o tai ką, jis vienas teisuolis, o visi kiti jo kolegos – ne. Labai poltizuotas filmas, lyg nesirgtų tie patys medikai, vyriausybių vadovai, pramonės magnatai, lyg nemirtų nuo šiots ligos? g.gif Et, dar viena istorija, kokie mes bejėgiai. Pirmuosius kompiuterius pamačiau 1985 m. savo pirmojoje darbo vietoje, užėmė salę. Dabar dažnas turi nešiojamą. Taip ir su medicina, kai bus sprendimas, bus sprogimas, o jis bus. Bando įpiršti, jog plastmasės blogai, na gal nėra gerai, bet mano vaikystėje žindukai buvo guminiai, o vienintelė sintetika, tai klijuotė, kurią kišdavo po paklode. Mes neseniai įriedėjom į šį komforto ir dirbtinės pramonės pasaulį. Sakysit daug sergančių, bet apie vėžį yra duomenų net iš Egipto faraonų laikų. Kokios plastmasės tada buvo, koks užterštumas? Faktas, kad šitie faktoriai yra svarbūs, tačiau ar vieninteliai ir lemiami?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 21 vasario 2009 - 19:43
QUOTE(adis @ 2009 02 21, 21:39)
Pažiūrėjau ir aš antrą dalį ir vėl nusivyliau. Neakcentuoja jokių svaresnių onkologijos pasiekimų, išskyrus gliveką, o visi hormoniniai krūtų vėžio vaistai, tas pats Herceptinas; Tarceva, Avastinas. geri rezultatai gydant kraujo onkosusirgimus, tos pačios kaulų čiulpų transplantacijos, išgelbėjusios ne vieną. Pasigavo kažkokį vieną radiologą, kurio nuomonė kitokia, o tai ką, jis vienas teisuolis, o visi kiti jo kolegos – ne. Labai poltizuotas filmas, lyg nesirgtų tie patys medikai, vyriausybių vadovai, pramonės magnatai, lyg nemirtų nuo šiots ligos?  g.gif Et, dar viena istorija, kokie mes bejėgiai. Pirmuosius kompiuterius pamačiau 1985 m. savo pirmojoje darbo vietoje, užėmė salę. Dabar dažnas turi nešiojamą. Taip ir su medicina, kai bus sprendimas, bus sprogimas, o jis bus. Bando įpiršti, jog plastmasės blogai, na gal nėra gerai, bet mano vaikystėje žindukai buvo guminiai, o vienintelė sintetika, tai klijuotė, kurią kišdavo po paklode. Mes neseniai įriedėjom į šį komforto ir dirbtinės pramonės pasaulį. Sakysit daug sergančių, bet apie vėžį yra duomenų net iš Egipto faraonų laikų. Kokios plastmasės tada buvo, koks užterštumas? Faktas, kad šitie faktoriai yra svarbūs, tačiau ar vieninteliai ir lemiami?

Man kažkodėl neaišku, ką norėta tuo filmu pasakyti. Pirma dalis dar kaip ir kažko tokio, kad ir nihilistinio pasakymas, bet antoje dalyje įžvelgiau labai daug prieštaravimų... g.gif Lyg kažkokia užuomina į tai, kad reikia sukurti tokį preparatą, kad žmogus net nesirgtų, lyg kokia tai prevencija...apskritai vėžiui kaip ligai g.gif Na, miglotai man. Gal reiktų dar kartą pažiūrėti . tongue.gif Apie kompiuterius ,Adis, thumbup.gif pasakėte.
Bet su aplinkos užteržtumu, maisto kokybe , tara , aš kaip ir sutikčiau. Tai, ką matau kad vaikai valgo ir geria , (kokia jų "duona kasdieninė", nes dirbu papildomo ugdymo įstaigoj ir valgyklos nėra), gavę iš tėvelių pinigėlių - plaukai šiaušiasi. Kai pašneku apie tą jų maistą, tik vienas kitas žino, bet jau tie ir nevalgo ir neperka. Kai gulėjau su pilveliu ligoninėje, pasakiau kažkaip gydytojui:"kiek daug šiais laikais su virškinimais ir su pilvais guli", o jis " tai dar nedaug , pamatysim, kas bus po 10 metų kai išaugs dabartinės kartos po šių laikų mitybos - ligoninių tikrai neužteksim". blink.gif O kas dėl mūsų kartos, tai man kažkodėl atrodo, kad čia uždelstas Černobylio atvejis. Na, bet čia tik mano mintelės skrajūnės ir tai nebūtinai gali būti taip.
Sveikatėlės ir geros nuotaikos. wub.gif tongue.gif

P.s. O vaistukai tikrai bus sukurti. Tuo taip pat neabejoju. Taip kaip kažkada buvo kitų ,atrodė, neįveikiamų ligų - šiandien skiepas ir laisvas visam gyvenimėliui. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 21 vasario 2009 - 20:32
QUOTE(SVETA K. @ 2009 02 21, 20:37)
rasu lanka,as galvojau kad tik jusu mamyte serga unsure.gif O pasirodo kad jus pati turite ar turejote rimtu problemu? As juk prisijungiau ne taip senai,tai atsiprasau,nezinau blush2.gif Sveikatos jums 4u.gif

Mano problemėlės buvo didelės. Tikiuosi, kad buvo. 3-jų metelių senumo. Manau, kad jos ir prie mamytės ligos prisidėjo. unsure.gif Velkasi jos iš paskos su šiokiu tokiu šleifu, bet kol kas draugauju su jomis. Ir dėkinga esu. Gyvenimo būdas pasikeitė visiškai, kaip ir požiūris į daugelį dalykų. Sugrįžo ir Dievulis pas mane, tiksliau, aš jį vėl suradau.

O kaip Jūs jaučiatės? Tikiuosi temperatūros nėra? drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 21 vasario 2009 - 21:39
QUOTE(adis @ 2009 02 21, 20:39)
Eritbitux, jau yra Lietuvoje? Avastinas, ar jau išbandyta? Jei Eritbitux Lietuvoje neregistruotas, gali kilti probelmų su gydymu. Gydytojai nenori apsiimti gydyti neregistruotais vaistais. Kažkada viena forumo dalyvė buvo gavusi tėveliui Tarcevą iš JAV, negydė. Dabar Tarceva Lietuvoje jau pora metų gydymui naudojama, nes registruota.

Taip. Lietuvoje jau tikrai yra. Tik su Erbituxu del kompensavimo greiciausiai ne....Bet jei pavyktu pasidaryti geno tyrima, jei aisku, kad vaistas duotu efekta, galima ir bandyti pirkti....

Avastina, jei sugebes per ligoniu kasas pramusti - dabar turetu prie FOLFIRI jungti, nors musu gydytoja del jo siek tiek skeptiskai nusiteikus...Patirciu visokiu pasakojo...
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 02 21, 23:38)
Mano problemėlės buvo didelės. Tikiuosi, kad buvo. 3-jų metelių senumo. Manau, kad jos ir prie mamytės ligos prisidėjo.  unsure.gif Velkasi jos iš paskos su šiokiu tokiu šleifu, bet kol kas draugauju su jomis. Ir dėkinga esu. Gyvenimo būdas pasikeitė visiškai, kaip ir požiūris į daugelį dalykų. Sugrįžo ir Dievulis pas mane, tiksliau, aš jį vėl suradau.

O kaip Jūs jaučiatės? Tikiuosi temperatūros nėra?  drinks_cheers.gif

Aisku 4u.gif Tikekimes kad viskas bus gerai 4u.gif Mano poziurus irgi pasikeite i daugeli dalyku kai susirgau drinks_cheers.gif
As dar jauciuosi neblogai,siandien ir pasivaiksciojom su vyresniaja ir mazyte musu aplankem pas senelius wub.gif Ir valgyti dariau siandien (labai skaniai isejo tongue.gif )Matysim kaip naktis praeis,nes po paskutiniu 2 chemiju man butent siandien "turetu" kilti temperatura,tikuiosi kad nekils
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 21 vasario 2009 - 22:33
QUOTE(ifauru @ 2009 02 22, 00:09)
Avastina, jei sugebes per ligoniu kasas pramusti - dabar turetu prie FOLFIRI jungti, nors musu gydytoja del jo siek tiek skeptiskai nusiteikus...Patirciu visokiu pasakojo...

Ar skeptiškai apie Avastiną gydytoja šnekėjo?
Nes apie jį aš taip pat mamytės gydytojos klausiau, tai taip pat atsiliepė nelabai. Gydė jauną vyrą, bet vidury gydymo atsirado labai didelė atmetimo reakcija (nežinia dėl ko) ir turėjo nutraukti gydymą. Baigėsi liūdnai. unsure.gif Viskas išlindo su kaupu... Aš, aišku, tada nepatikėjau. ax.gif Gal dar patirties nėra dirbant su naujais preparatais... g.gif Nors, kas čia žino. Juk labai daug priklauso ir nuo individualių ligoniuko savybių... Pagal visus aprašymus ir anotacijas, sergant krūties.., tikrai atrodo tarsi išganymas... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 21 vasario 2009 - 23:29
QUOTE(ifauru @ 2009 02 21, 18:59)
raganez,

labai tikiuosi, kad viskas bus ok...nes iš kitų žmonių patirčių žinau visokiausių situacijų...

Vaje, .GABIJA., o mes su mama penkatdienį gulamės jau naujam chemijų ciklui į klinikas....Nelabai smagu, bet neturim pasitirinkimo...Dar, tiesa, ieškau kelių dėl geno KRAS tyrimo...

Aš gulėjau Universitetinių klinikų ginekologiniame, pas mus chemo niekam neleidžia.Tik spinduliuoja.Jūs greičiausiai būsite onko skyriuje.
Kas labiausiai užkniso tai amžinas vekšlenimas.Kadangi visos amžiuje, tai pamiršta, kad ta tema jau prisirypavo ir vėl iš naujo.
Atsakyti
Labas visoms tokį gražų rytą!!
Jaučiu, kad forumietės skeptiškai vertina alternatyvųjį gydymą, bet vis dėl to.....Gal yra tarp mūsų kurios buvote Brazilijoje? Gal artimieji ar pažystami? Norėčiau išgirsti atsiliepimų iš "pirmų lūpų". Kai tradicinė medicina bejėgė, gal tai šiaudas, už kurio galima kabintis? Parašykit į AZ. Ačiū.
Geros dienelės ir stiprios sveikatėlės!!
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 02 21, 19:31)
Gabija 4u.gif  Jūs ir pati sau imkitės priešgripinių priemonių. Arbatėlių, žolelių ar dar ko...

Ačiū už patarimą, bet pas mane pilna batų dėžė ežiulės, radiolės ir kitokio gero.
user posted image
Papildyta:
QUOTE(ZoVi @ 2009 02 22, 11:34)
Jaučiu, kad forumietės skeptiškai vertina alternatyvųjį gydymą, bet vis dėl to.....Gal yra tarp mūsų kurios buvote Brazilijoje? Gal artimieji ar pažystami? Norėčiau išgirsti atsiliepimų iš "pirmų lūpų". Kai tradicinė medicina bejėgė, gal tai šiaudas, už kurio galima kabintis? Parašykit į AZ. Ačiū.

Rodos praeitame forume tuvo daug diskutuota apie šventąjį Džonį, kuris vos davė intervių per didelius prašymus, nes buvo pavargęs ir ruošėsi eiti pas vietos daktarus.
Paieškokit per paiešką gal rasit diskusiją.Bet nepamenu, kad kas būtų tuo tikėję.
Aš dar kartą pasikartosiu.Viskas remiasi tikėjimu.Tikėkit Šiluva, nuvažiuokit į populiarų vienuolyną, o tuos pinigus , gal 9000-10000 Lt panaudokit , pasitarę su gydytoju papildams.
Tai tik mano skeptiška nuomonė.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Pas mus tikrai labai gražus ax.gif Judinsiu šeimyna, kad važiuotume žiemos vyti.....

QUOTE(rasų lanka @ 2009 02 22, 00:19)
Ar skeptiškai apie Avastiną gydytoja šnekėjo?
Nes apie jį aš taip pat mamytės  gydytojos klausiau, tai taip pat atsiliepė nelabai.  Gydė jauną vyrą, bet vidury gydymo atsirado labai didelė atmetimo reakcija (nežinia dėl ko) ir turėjo nutraukti gydymą. Baigėsi liūdnai.  unsure.gif  Viskas išlindo su kaupu... Aš, aišku, tada nepatikėjau.  ax.gif  Gal dar patirties nėra dirbant su naujais preparatais...  g.gif  Nors, kas čia žino. Juk labai daug priklauso ir nuo individualių ligoniuko savybių... Pagal visus aprašymus ir anotacijas, sergant krūties.., tikrai atrodo tarsi išganymas... unsure.gif

Va va, man irgi gydytoja apie didelių pašalinių galimybę šnekėjo. Tiesa, mamytei bėdos ne ginekologijoje, po pirmosios operacijos iš karto "rankinuku" pasipuošė, bet dėl to kol kas viskas tfu tfu....

QUOTE(.GABIJA. @ 2009 02 22, 11:09)
Aš gulėjau Universitetinių klinikų ginekologiniame, pas mus chemo niekam neleidžia.Tik spinduliuoja.Jūs greičiausiai būsite onko skyriuje.
Kas labiausiai užkniso tai amžinas vekšlenimas.Kadangi visos amžiuje, tai pamiršta, kad ta tema jau prisirypavo ir vėl iš naujo.

Taip, mes bendram onko būsim. Moteriškių tai ten tikrai visokių teko matyt - nuo...iki... Bendrai nuotaikai jų šnekos tikrai įtakos turi, bet mūsų ciklas - 24-26 valandos lašinimo non stop nelabai baisus ta prasme, kad penktadienį gulam, sekmadienį jau namo...Pasiklausom, bet tik po kokius 2-3 kartus apie tą patį doh.gif O su kai kuriom moteriškutėm - tai net norėdavom, kad į tą pačią palatą pagulgytų. Jos spinduliuodavosi po mėnesį, du, tai vis dar rasdavom tas pačias wub.gif

Kaip tik kalbėjau su mamos gydytoja. Turi vieną pacientę, kuri važiavo. Fiziologiniai parametrai nieko geresnio nerodo, tiesa, psichologiškai moteriškė, sakė, ant visko "padėjusi"....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifauru: 22 vasario 2009 - 11:47

Jei vietiniai gydytojai nusiplautų rankas, bet turėčiau pinigų ir norėčiau kabintis į gyvenimą, geriau važiuočiau į Kiniją, kur eksperimentuoja su genoterapija. Tai ne alternatyvus, o ateities gydymas. Kinai naudoja jį, ignoruodami vakarų pasaulyje privalomus gydymo saugumo ir sėkmės paaiškinamumo patikros etapus. Naudoja sėkmingai, nesuprasdami sėkmės priežasčių ir įsikišimo į Dievulio reikalus pasekmių. Bet be įsikišimo į genus, vėžio gydyme lūžio nepasieksi, be to, laiko sulaukti, kol viskas bus sukišta į mokslo sukaltas lentynėles, juk neturime... Tokį gydymą aš priskirčiau prie moksliškai-finansinio, o ne gryn finansinio, koks mano manymu taikomas Brazilijoje, šarlatanizmo.

Jei neturėčiau pinigų kininei genoterapijai, atsiduočiau liaudies medicinai ir Dievui.

Gabija, man taip matosi, kad Dievulis uždaręs duris, atidarė tau langus, kiek jų yra rusiškoj gryčioj. Žinok, rusų gryčios yra stebinančiai languotos... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2009 02 22, 15:26)
Gabija, man taip matosi, kad Dievulis uždaręs duris, atidarė tau langus, kiek jų yra rusiškoj gryčioj. Žinok, rusų gryčios yra stebinančiai languotos... smile.gif

Pas mane name 7-i langai .Keturi jau buvo atidaryti.

user posted image
Atsakyti