QUOTE(ramadana @ 2009 02 21, 13:42)
Labadiena,noriu paklausti,gal kas man gali atsakyti.Mano mamai su echoskopu gimdoj mato kazkoki augli,bet kaip galima suzinoti ar jis piktybinis,ar ne?Nes gimdos kaklelio onkocitologinis tepinelis kaip suprantu nusako tik gimdos kaklelio bukle,bet ne visos gimdos.Gal yra dar koks tyrimas,ar tik operacija?
Svekute. Gal Jūsų mamytei tik mioma, kurią reikia stebėti. Ar gydytoja daugiau nieko taip ir nepasakė? Nežinau, kokius tyrimus reikia daryti dėl gimdos augliukų piktybiškumo. Gal daromas bendras vėžio žymuo? Gal kokios biopsijos? Aš galiu pasakyti apie save. Turiu nemažą miomą, kuri atsirado po prieš tai buvusios miomos pašalinimo. Mano gydytoja onkologė paguldė mane tyrimams, kaip ji sakė, "mums reikia įsitikinti, ar čia tik mioma ar kas kito" . Supratau, kad ir apie piktybiškumą taip pat kalba ėjo. Tyrimas buvo kompiuterinė tomografija, bet kažkokia kitokia - nauju aparatu. Buvo leidžiamas smūginis kontrastas, kuris per sekundės dalelę pasiekia reikiamą organą. Na, tikriausiai jau dideliuose miestuose tik tokie ir yra. Ir kaip suprantu, jis parodo darinio sudėtį ar dar kažką... Čia mano toks - paprasto žmogelio supratimas. Po tyrimo gydytojų konsiliumas patvirtino, kad tikrai tai mioma...
Sveikutės, Mergaitės,