Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 13

QUOTE(ramadana @ 2009 02 21, 13:42)
Labadiena,noriu paklausti,gal kas man gali atsakyti.Mano mamai su echoskopu gimdoj mato kazkoki augli,bet kaip galima suzinoti ar jis piktybinis,ar ne?Nes gimdos kaklelio onkocitologinis tepinelis kaip suprantu nusako tik gimdos kaklelio bukle,bet ne visos gimdos.Gal yra dar koks tyrimas,ar tik operacija?

Svekute. 4u.gif Gal Jūsų mamytei tik mioma, kurią reikia stebėti. Ar gydytoja daugiau nieko taip ir nepasakė? Nežinau, kokius tyrimus reikia daryti dėl gimdos augliukų piktybiškumo. Gal daromas bendras vėžio žymuo? g.gif Gal kokios biopsijos? Aš galiu pasakyti apie save. Turiu nemažą miomą, kuri atsirado po prieš tai buvusios miomos pašalinimo. Mano gydytoja onkologė paguldė mane tyrimams, kaip ji sakė, "mums reikia įsitikinti, ar čia tik mioma ar kas kito" . Supratau, kad ir apie piktybiškumą taip pat kalba ėjo. Tyrimas buvo kompiuterinė tomografija, bet kažkokia kitokia - nauju aparatu. Buvo leidžiamas smūginis kontrastas, kuris per sekundės dalelę pasiekia reikiamą organą. Na, tikriausiai jau dideliuose miestuose tik tokie ir yra. Ir kaip suprantu, jis parodo darinio sudėtį ar dar kažką... blush2.gif Čia mano toks - paprasto žmogelio supratimas. Po tyrimo gydytojų konsiliumas patvirtino, kad tikrai tai mioma... g.gif

Sveikutės, Mergaitės, 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 21 vasario 2009 - 15:33
ragnez, smile.gif ir tau jau netoli pabaiga?
Atsakyti
adis, chemija baigiau. dar laukia operacija - ir idomioji dalis, kad salinimo sistema gerai pasileistu po beveik puses metu "poilsio".
aciu, kad klausi... skaiciau, kad tau paciai nelengva. laikykis.
Atsakyti
QUOTE(ramadana @ 2009 02 21, 12:42)
Labadiena,noriu paklausti,gal kas man gali atsakyti.Mano mamai su echoskopu gimdoj mato kazkoki augli,bet kaip galima suzinoti ar jis piktybinis,ar ne?Nes gimdos kaklelio onkocitologinis tepinelis kaip suprantu nusako tik gimdos kaklelio bukle,bet ne visos gimdos.Gal yra dar koks tyrimas,ar tik operacija?

Čia nieko nenuspėsi.Reikia reikalauti paskyrimo į onkologonį, tik ten pasakys tikrąją padėtį.Ir nereikia bijoto žodžio onkologinis.Tik dalis išgirsta, kad auglys piktybinis, bet likusios išeina laimingos ir nebesigadina sau nervų.
Papildyta:

Dėkoju mergaitės už gražias sutiktuves ir gėles.

user posted image

Klinikose buvo "karantinas", bet kas kelintas prasmukdavo.Už tai , kad neleido lankytojų, praradom daug šokolado ir kitokių gėrybių schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif .

Užtai namuose mama sloguoja, vyrui vakar gerklę pradėjo skaudėti.Dabar jau
anūkams atvažiuoti karantiną paskelbėm.

Gaila Adis, kad vėl turėsim chemiją gerti.Tikėkimės , kad tai paskutinis kartas.O gal tu netgi išsisuksi?

Atsakyti
raganez,

labai tikiuosi, kad viskas bus ok...nes iš kitų žmonių patirčių žinau visokiausių situacijų...

Vaje, .GABIJA., o mes su mama penkatdienį gulamės jau naujam chemijų ciklui į klinikas....Nelabai smagu, bet neturim pasitirinkimo...Dar, tiesa, ieškau kelių dėl geno KRAS tyrimo...
Atsakyti
Ragnez, 4u.gif Viskas tikrai bus gerai. drinks_cheers.gif Man , kai sutvarkė stomą po vienų metų, labai keistus jausmus apturėdavau. Džiūgaudavau pakakojusi natūraliai. tongue.gif Sėkmės ir sveikatos. wub.gif
Atsakyti
aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglute:) @ 2009 02 21, 00:29)
Beja, merginos, patarkite man- kadangi mano mama serga gimdos kaklelio veziu, ar man reiktu pasidaryti markeri, isitirti del visu veziu...siuo metu pasidariau tiktai tepineli del gimdos k. vezio...laukiu, nesulaukiu atsakymo( o pasidariau gruodzio pabaigoj), nezinau kaip daryti, ar verta ar ne, o gal as per daug perdedu unsure.gif

Eglute, 4u.gif Kokie dar klausimai. Jei kuom abejojate, būtinai pasidarykite tyrimą. Pačiai ramiau bus. Tepinėlis irgi ne visada viską parodo.

Taigi, pažiūrėjau dokumentinio filmo antrą dalį. g.gif Susidariau nuomonę, kad visuose tyrimuose sukasi MILŽINIŠKI pinigai , sferų įtakos, vieningos nuomonės neturėjimas , kurie trukdo pasiekti geresnių rezultatų. Ir vis tiek imponavo moteris, kuri 32 metus serga krūties vėžiu, su MTS, keliais gydymo kursais, ir gydytojų laikoma kaip "neišgydyta". rolleyes.gif Daugiau apie ją būtų parodę... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ifauru @ 2009 02 21, 19:59)
o mes su mama penkatdienį gulamės jau naujam chemijų ciklui į klinikas....Nelabai smagu, bet neturim pasitirinkimo...Dar, tiesa, ieškau kelių dėl geno KRAS tyrimo...

Ifauru 4u.gif
Kuo didžiausios stiprybės Jūsų mamytei. Ir kuo didesnio nusiteikimo peršokti ir šią kartelę. Ir kad sveikata jai - tiesiai į glėbį Jai, o visi "blogiukai" tegul kaip trupiniukai išsibarsto pakeliui.
O kas tai yra KRAS? blush2.gif

Gabija 4u.gif Jūs ir pati sau imkitės priešgripinių priemonių. Arbatėlių, žolelių ar dar ko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 21 vasario 2009 - 18:34
QUOTE(rasų lanka @ 2009 02 21, 20:22)
Taigi, pažiūrėjau dokumentinio filmo antrą dalį.  g.gif  Susidariau nuomonę, kad visuose tyrimuose sukasi  MILŽINIŠKI  pinigai , sferų įtakos, vieningos nuomonės neturėjimas , kurie trukdo pasiekti geresnių rezultatų. Ir vis tiek imponavo moteris, kuri 32 metus serga krūties vėžiu, su MTS, keliais gydymo kursais, ir gydytojų laikoma kaip "neišgydyta".  rolleyes.gif  Daugiau apie ją būtų parodę... ax.gif

Kaip norejau paziureti ir pamirsau doh.gif doh.gif doh.gif Ot galvele mano,niekaip atmintis negrizta doh.gif
rasu lanka,as galvojau kad tik jusu mamyte serga unsure.gif O pasirodo kad jus pati turite ar turejote rimtu problemu? As juk prisijungiau ne taip senai,tai atsiprasau,nezinau blush2.gif Sveikatos jums 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 21 vasario 2009 - 18:38
QUOTE(rasų lanka @ 2009 02 21, 19:31)

Ifauru 4u.gif 
Kuo didžiausios stiprybės Jūsų mamytei. Ir kuo didesnio nusiteikimo peršokti ir šią kartelę. Ir kad sveikata jai - tiesiai į glėbį Jai, o visi "blogiukai"  tegul kaip trupiniukai išsibarsto pakeliui.
O kas tai yra KRAS? blush2.gif

Ačiū, rasų lanka, už palinkėjimus 4u.gif Kad taip į Dievo ausį tiesiai...

O KRAS yra genas, kurį nemutavusį veikia cetuximabas (Erbitux), o jei jis mutavęs, nėra tikslo gydyti tais vaistukais. LT kol kas tą tyrimą daro tik Vilniaus berods biomedicinos ar biochemijos institutas....Tai vat, bandau ieškoti variantų. Šitą vaistą greičiausiai reikėtų pirktis, jis gali būti naudojamas su schemom arba kaip vienas atskiras vaistas....
Angliškai skaitančioms
Atsakyti
Ir as ifauru linkiu jums su mama stiprybes ir sekmingo ir ko lengvesnio gydymo 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti

Gabija,o i sanatorija reabilituotis po operacijos nevaziuosit?
Atsakyti