Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 13

QUOTE(vi_ @ 2009 02 20, 00:37)
Kai maniškis po n operacijų pavirtęs kaulų krūvike visgi šiaip taip stabilizavosi, gydytojas paliepė nešti raudoną, bet ne rūgštų vyną. Rūgštus skrandį erzina. Nuo to laiko pas jį į ligoninę ateidavome kaip į balių - vyno atnešdavome ir kartu į jo sveikatą išgerdavome. Padėjo. smile.gif

O lašiniai... Sako, jog jie vėžines ląsteles iš organizmo kiek išvalo. Beje, taip sako onkologai, ir net patys pačiausi iš jų.

Nu tai thumbup.gif Dabar tai tikrai kai atsigausiu truputi po chemijos gersiu po bokala smile.gif Tas baltas kur geriau pusiau saldus,labai skanus tongue.gif

Del lasiniu jau irgi girdejau,bet gal kiekviena diena negaleciau valgyti doh.gif Nemegstu rebiai,gal 2-3 kartus i savaite.As padejau i saldykle,man taip skaniau,pjaunu po to plonai plonai ir valgau.
Atsakyti
QUOTE(mou @ 2009 02 19, 15:58)
labutis.man jau antra savaite baltieji kuneliai stovi vietoj,sukilo iki 98(norma yra 4-11 cia pas mus) ir nei kyla nei krinta g.gif stipriai tikiu,kad turetu vis delto pasiduot mirksiukas.gif

MOU, laikykis, turi gi ta liga pasiduot gydymui. Gauni chemo dabar?
Atsakyti
Ugn*Ine laikau uz tave suspaustus kumstukus ,Tu iveiksi liga ,laikykis wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės , Mergaitės, 4u.gif
Šiandien pas mus buvo tokia pavasariška dienelė. Nors ir sniego yra, bet švietė saulutė, o dar girdėjau pavasarinio paukštelio čiulbėjimą. Na, nežinau kokio, bet kai išgirstu, tai tiesiog užburia. Esu girdėjusi, kad zylutės pakeičia savo balselius pavasarį. g.gif Nors savaitgaliui pranašauja iki 22 laipsnių šalčio...

Taigi, pasidarėme žymenį. verysad.gif Niekaip nesuprantu. Lygiai toks pat, koks buvo prieš paskutinį lašinimą. unsure.gif Normas viršyjam kaip visada. Bet kad būtų lygiai toks pat g.gif nei didesnis nei mažesnis. Paguoda, kad mamytė - mano dydvyrė wub.gif - laikosi ir šypsosi. Kovo 2d . vykstame pas gydytoją ir echoskopijoms. Kokie tolimesni keliai , sužinosime tenai.

Visoms kuo geresnio vakaro ir sveikatėlės . 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 02 20, 19:27)
Šiandien pas mus buvo tokia pavasariška dienelė. Nors ir sniego yra, bet švietė saulutė, o dar girdėjau pavasarinio paukštelio čiulbėjimą. Na, nežinau kokio, bet kai išgirstu, tai tiesiog  užburia. Esu girdėjusi, kad zylutės pakeičia savo balselius pavasarį. g.gif  Nors savaitgaliui pranašauja iki 22 laipsnių šalčio...

Taigi, pasidarėme žymenį.  verysad.gif  Niekaip nesuprantu. Lygiai toks pat, koks  buvo prieš paskutinį lašinimą.  unsure.gif  Normas viršyjam kaip visada. Bet kad būtų lygiai toks pat  g.gif  nei didesnis nei mažesnis. Paguoda, kad mamytė - mano dydvyrė  wub.gif  -  laikosi ir  šypsosi. Kovo 2d . vykstame pas gydytoją ir echoskopijoms. Kokie tolimesni keliai , sužinosime tenai. 

Ogo,iki 22 laipsniu bigsmile.gif Susalsim,brrr...

Gerai kad mamyte taip laikosi pati 4u.gif Man kai nedaro tokiu tyrimu - tai nieko negaliu pasakyti,bet gal nors gerai kad bent ne didesnis g.gif

Nu ka,sulasino man paskutine chemija thumbup.gif Dabar svarbiausia 2 savaites atkenteti,nesusirgti kokiu gripu.Bet dave jau siuntima kita savaite i ligonine,prigasdino truputi mane,pasake vedejas kad greiciausia vel sukarsciuosiu labai verysad.gif Paklausiau,ka reiskia vel sepsis gali buti,atsake:taip.Neduok dieve vel ta kosmara praeiti.Sake jeigu pakils nors 38 nezaisti namie su antibijotikais i vaziuoti i ligonine.
O del kraujo paklausiau tai gerai atsistate per 1.5 dienos.Leikocitai buvo 1.2 dabar 2.9,neutrofilai buvo 0.5 dabar 1.4.O hemoglobinas is 90 - 113 bigsmile.gif Argi ne stebuklas? Sakau,va jus sakote kad maistas neitakoja,o as valgiau lezuvi,lasinius,netgi vyno geriau - o jis zvengia:o burokeliu nevalgei? biggrin.gif Nu vz netiki vistiek kad cia nuo maisto.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 02 20, 18:27)
Taigi, pasidarėme žymenį.  verysad.gif  Niekaip nesuprantu. Lygiai toks pat, koks  buvo prieš paskutinį lašinimą.

Kad nedidėja-tai gera žinia,Rasų lanka. O toliau-važiuosite,žiūrėsite,tarsitės su gydytoja... Su Dievo pagalba,tikėkimės,bus gerai mirksiukas.gif

Ugn*Ine, user posted image
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 02 20, 19:13)
O del kraujo paklausiau tai gerai atsistate per 1.5 dienos.Leikocitai buvo 1.2 dabar 2.9,neutrofilai buvo 0.5 dabar 1.4.O hemoglobinas is 90 - 113 bigsmile.gif Argi ne stebuklas? Sakau,va jus sakote kad maistas neitakoja,o as valgiau lezuvi,lasinius,netgi vyno geriau - o jis zvengia:o burokeliu nevalgei? biggrin.gif Nu vz netiki vistiek kad cia nuo maisto.

smile.gif Baigėsi vaistų veikimas, nustojo slopinti kaulų čiulpus, prasidėjo normali kraujo kūnelių gamyba, o tinkmas maistas tą gamybą pastiprino. smile.gif
Kitą syk pasakyk, kad burokėlius būtinai išbandysi. Geriau juokauti, nei ašaras lieti, kad ir kaip norėtųsi. Ištvėrei vien pragarą, ištversi ir kitą jei reikės. Iš tinkamo molio esi nulipinta.
Kažkas kažkada rašė, jog gydytojų pasakymai:
Nieko jauna esi – ištversi
labai erzina. Tokius „šposus“ jie žino ir todėl drąsina, kad ištversim, nes iš vyresnių galimybė gydytis, galimybė pasveikti kartais dėl to ir būna atimta, jog neištveria. Tiesiog nutraukia gydymą, o kitu pakeisti negali, nes jo nėra.

Sveta K. pabaiga matos, smile.gif dar truptis ir viskas.
.GABIJA. 4u.gif 4u.gif 4u.gif heart.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 20 vasario 2009 - 18:37
Rytoj per TV2, prancūzų dokumentinio kino tęsinys. Jis dviejų dalių. Pasirodo praeitą pirmadienį rodė, čia kartojimas.
17.05 Pasaulio dokumentika. „Kova su vėžiu“ (2). Prancūzija, 2006 m. (kart.).

Būtinai žiūrėsiu, smalsu. Gal gi pasitaisys. Pirmoje dalyje tokius minorus girdėjau, (o gal mano nuotaika tokia buvo, suprasi dabar g.gif ), gal šį kartą optimistiškiau viską pateiks? g.gif Nors prancūzai labai savotiška tauta, jiems pesimizmas labai jau artimas, kaip ir lietuviams. Na gerai, pesimizmas negražiai skamba, tegul bus melancholija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 20 vasario 2009 - 18:53
Aciu adis wub.gif Jo,tikius zodzius "jauna-istversi" man kiekviena karta gydytuoja sake lotuliukas.gif Nors kai pagalvoju,ne tokia jau ir jauna,cia ziurint su kuo ligynti tongue.gif

O dar man ir ne tik man o ir gydytuojams iskilo tokia dilemma...Praeita karta,po sepsio man dare kompiuterine tomografija,nieko nesakiau kazkaip bijojau dziaugtis blush2.gif Tai va-nei tarpiplautyje,nei plautyje NEBELIKO NIEKO clap.gif yahoo.gif yess.gif VISISKAI thumbup.gif dingo ta mano limfoma,tikuosi visam gyvenimui.Bet ka daryti dabar su svitinimu,pagal "protokola" su tokia liga svitinimo reikia,bet radiologai kai nieko nera nemegsta ir nenori svitinti.Tai pats vedejas ir mano gydytuoja dar abejoja,sako pasnekes ir su vilneciais ir su kauneciais,yra dar apie menesi laiko.Vedejas sako kad tas svitinimas turi daug rimtu salutiniu poveikiu-bronchitai,plauciu uzdegimai netgi obstrukcine plauciu liga,su gerkle problemos (o pas mane ir taip dar balsas neatsistate,sako turi praeiti po gydymo) ir netgi padideja tikimybe susirgti kruties veziu. O jeigu nedaryti svitinimo - ir liga sugriz unsure.gif Bet jis sako,cia niekas nezino,gali sugrizti ir po svitinimo,vienai sako su tokia diagnoze nesvitino - ir jau keli metai viskas tvarkoje.Jie dar spres,bet jeigu iseis taip kad ir nuo manes priklausis sprendimas,nezinau,ka daryti,esu pasimetusi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 20 vasario 2009 - 19:30

user posted image

Labas mergaitės
Štai ir aš grįžau.Jau vakar buvau namuose, pabandžiau skaityti forumą , bet pilvas neleidžia , o jau tiek daug lapų prirašyta.Todėl visoms linkiu sveikatos ir ištvermės ir sėkmės.

Aš išsisukau be stomos.Kiek apkarpė žarnyną , rado metastazę didelę ir mažų, bet mano laimei , jos buvo prie vietos, kitaip būtų nerankioję.

Šiandien miegojau iki 9,3 val be ausų kamštukų , per kuriuos mano lovų kaiminkų knarkimas vis tiek prasimušdavo. Dalį nakties miegodavau su telefono ausinukais, muzika irgi kažkiek pritildydavo knarkimą.
Ir kas damušė , tai amžinas 75-80 m amžiaus močiučių verksmas ir aimanavimas dėl vėžio.Ir pasakojimai , kaip kas nuo kokio vėžio mirė.Paskui jau liepdavau keisti temą.
Ten pririnkta neoperuotų , bet spinduliuojamų jau stipriai pagyvenusių moterų .Nuo spindulių , baisus viduriavimas , sienos net budavo "išdekoruotos"

Šeip personalas tai nuostabus.
5-ias dienas maitinausi antibiotikais.4,5 dienos maitinausi vandeniu, šeštą sultinio 3 puodukai.Tų dienų pakartoti nenorėčiau.
Iki
Atsakyti
Gabija 4u.gif 4u.gif 4u.gif Gerai kad be stomos.Gerai kad nuotaika gana gera thumbup.gif Saunuole wub.gif Stiprekite greiciau 4u.gif Laukiam labai jusu smile.gif Cia jums geles,kad greiciau pasveiktum biggrin.gif user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 20 vasario 2009 - 19:42
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 02 20, 20:30)
user posted image

Labas mergaitės
Štai ir aš grįžau.Jau vakar buvau namuose, pabandžiau skaityti forumą , bet pilvas neleidžia  , o jau tiek daug lapų prirašyta.Todėl visoms linkiu sveikatos ir ištvermės ir sėkmės.

Šeip personalas tai nuostabus.
5-ias dienas maitinausi antibiotikais.4,5 dienos maitinausi vandeniu, šeštą sultinio 3 puodukai.Tų dienų pakartoti nenorėčiau.
Iki

.GABIJA. 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Džiaugiuosi 4u.gif Kažkaip net abejonių nebuvo dėl Jūsų, kad bus kitaip.

Jūs kur - KMUK ar Panemunėj praėjusią savaitę gyvenot? g.gif

Tikiuoisi, ir Ugn*ine tuoj grįš į forumą - kažkaip rūpi, kaip ten laikotės...

Atsakyti