QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 07 30, 10:42)
Mes irgi siuo metu pradedam galvoti apie perdanga. T.p. viska daromes patys

Noriu paklausti ar skaiciavote koks skirtumas gaunasi darant monolitine perdanga patiems ir dedant tustumines perdengimo plokstes? Koki plota perdenget? Ar betona maisetes patys, ar uzsakinejot gatava? Kokio storio gavosi visas perdangos sumustinis?
Man kazkaip noretusi daug su perdanga nevargti, tai galvojam apie plokstes, tai labai svarbu zinoti koks apytiksliai gaunasi kainu skirtumas 1m2
Mes tai plokstes pirkom. pilti perdangą savo rrankom, tai ciau jau labai sunkus ir ilgas darba. Ispilti tai ispuilti, bet pats pasiruosimas...sukalti taip vadinamas apalupkes. suramstyti, islygionti, kad lygiai butu, sudeti armatūras...
mes uz naudotas plokstes mokėjome po 900 Lt. Cia jau su atvezimu. Kdangi visur sudėti plokscių negalėjom, tai kai kur reikėjo pilti perdangą. Tai kol pasiruošėm, išpylėm, pusantros savaitės praėjo..o paskui dar kiek laukti reikia kol tvirtai sukietės..
as tai vienareikšmiškai tik už plokštes.
Papildyta:
Mes namą statomės 3 seimos. as, mano brolis, ir mano tėvai. Statome tokį kotedžinio tipo namą, su trim atskirais įėjimais. Bendras plotas per du aukstus - apie 600 kv.m. Dauguma darbų irgi darome savo rankomis. Pamatus patys sudėjome (žinoma, kraną reikėjo samdyti

), dabar mūryjam irgi patys. Šiuo metu jau baiginėjami mūrijimo darbai, prasidįs neužilgo paruošiamieji darbai stogui.
Ką samdysim, tai samdysim grindų betonuotojus, elektrikus, santechnikus. Taip pat ko gero samdysim ir vidaus tinkuotojus - kad greičiau būtų. Išorės apdailą darysime patys.
Visą vidaus įrengimą - irgi ko gero atliksime patys. Ir kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad namo mūrijimas yra vos ne pats paprasčiausia dalykas statybose. To kaip tu numuryjai, niekas nematys, gali paslėpti visus brokus su apdaila. A va kai reiks daryti vidaus padaila ten jau negalėsi daryti brokuotai..čia ir prasidės visas žaidimas ir laiko tempimas..