Įkraunama...
Įkraunama...

Statau namą savo rankomis

QUOTE(Ju.Ju @ 2009 02 11, 20:50)
soriukas  mirksiukas.gif , rasiau galvodama apie nama be rusio  blush2.gif Kaip sakant kas kam galvoj  biggrin.gif Ruosiames priestata 2a statyti, tai jau sis priestatas bus be rusio.Ano uzteks irnesakyk.gif

jetau...ir mus jauciu amzinos statybos laukia  bigsmile.gif Pavydziu zmonem, kurie pik6t pok6t ir gyvena  biggrin.gif Bet uztat kaip smagu, rodyti ir sakyti "stai ta padarem patys, ana irgi..."  ax.gif  thumbup.gif

ir dar smagu kai paskola nesmaugia, kai yra galimybė kad ir pamažu bet kylam, statom. Aišku, paskola padeda, pagreitina viską- bet jei niekur neskubi labai- galima ir savo lėšom, "iš algos' kaip sakoma... ax.gif
drinks_cheers.gif tikrai smagu- kai savom rankom padaryta..MB ant savom rankom pastatyto namo sako- sako- "čia mano kūdikis, čia mano bažnyčia" lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2009 02 11, 20:49)
O tai ką žada statybos įmonės? kokius terminus duoda?? Šiaip- kiek žinau- kad ir brigada- vistiek reikia stovėti, žiūrėti, tikrinti, pirštu baksnoti- ir tai oi kiek broko pridaro, prichaltūrina...  verysad.gif bent ju iš kelių draugų šeimų patirties taip girdėjau.  unsure.gif

kai kazkada pries pora menesiu klausiau del rusio pamatu tai sake apie 2 sav. man pasirode labai greitai,nu bet reiks konkreciau su jais, bet juk jie irgi muilina muilina..
Papildyta:
QUOTE(dije @ 2009 02 11, 20:56)
ir dar smagu kai paskola nesmaugia, kai yra galimybė kad ir pamažu bet kylam, statom.  Aišku, paskola padeda, pagreitina viską- bet jei niekur neskubi labai- galima ir savo lėšom, "iš algos' kaip sakoma... ax.gif
drinks_cheers.gif  tikrai smagu- kai savom rankom padaryta..MB ant savom rankom pastatyto namo sako- sako- "čia mano kūdikis, čia mano bažnyčia"  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Zinokit kai tik nusipirkau sklypa, maniau kaip faina pati statysiu ir t.t., bet vat kad situacija keicias, o prisidet pati prie statybu labai noreciau, net gaila kad taip gaunasi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zalia_22 @ 2009 02 11, 21:56)
tai kad dabar ir mastom ar darom dezute su brigada, ar darom tik pamatus, o sienas ir kitka paliekam velesniam laikui ir tada raitojames rankoves ir i darbus. nes daug ka zadam patys darytis, bet vat kad nors tie "griauciai" namo butu..

o ka reiskia griauciai?nes visi kitaip supranta ax.gif Mes ir pamatus darem ir murijom ir stoga dengem, langus patys susidejom. Samdem dali kad sumurytu, nes reikejo greitai, kad neuzsnigtu ir spetume stoga uzsidengti, tinkavo viduj tokie binladenai biggrin.gif ir grindis geras betonavo.

Atsakyti
QUOTE(zalia_22 @ 2009 02 11, 20:59)
kai kazkada pries pora menesiu klausiau del rusio pamatu tai sake apie 2 sav. man pasirode labai greitai,nu bet reiks konkreciau su jais, bet juk jie irgi muilina muilina..
Papildyta:
Zinokit kai tik nusipirkau sklypa, maniau kaip faina pati statysiu ir t.t., bet vat kad situacija keicias, o prisidet pati prie statybu labai noreciau, net gaila kad taip gaunasi  verysad.gif

Pasikartosiu: o kaip pas jus su leidimais? blush2.gif
Na dabar kai tokia situacija- pirmiausia kainą labai išsiklausinėkite per visas įmones, nes jos kažkiek kritusios, lyginant su tomis kurios buvo prieš pusmetį. SM kitose temose plačiau apie tai rašo. O šiaip- statybų labai sumažėję, tai gal ir brigada per 2 sav padarytų, darbų gi visur trūkumas.

Mes į savo būstą planuojam kovo mėn. įleisti pirmą kartą špakliuotojų brigadą. MB dėl darbo ir mokslų jau nebespeja pats, o ir aš jau spaudžiu, noriu gi greičiau kaustytis... blush2.gif Tai žiūrėsim, kaip ten bus- ar muilins ar visai gerai dirbs... rolleyes.gif Jei Mb nepatiks- tada tikrai dar ir šiemet neįsikelsime, doh.gif nes tada pats imsis špakliuoti..o darbo daug..apie 900 kv m nušpakliuoti...
Papildyta:
QUOTE(wilike @ 2009 02 11, 20:55)

Mes ir pradejom 2006 m pavasari smile.gif
Gyvenam, kadangi aplinkiniu nuomone nerupi, tai nutarem kraustysi i nebaigta nama. Gyvenam ir po truputi darbuojames  rolleyes.gif 
Siandien nusipirkom lietuvisku dazu voniai, bandysim savaitgali kaip dazosi.Jei viskas OK tai matyt ir kitiems kambariams pirksime.

Šaunuoliai jūs, drinks_cheers.gif
tik aš kažkaip bandau įsivaizduoti, kaip reikėtų gyventi ant betono, kad ten kai į statybas nuvažiuojam- tai vaikai po 5 min būna dulkini ir kalkiuoti, nes sienos baltina vos prisilietus. doh.gif O kiek šluoju šluoju- dulkių vis pilna ir pilna. Gal pas jus kitokia situacija- pas mus tai dar tikrai nelabai pavyktų gyventi, nes net krano kolkas niekur nėra, nei klozeto pastatyto. lotuliukas.gif Tik tiek kad viduje jau šildoma.

O keltis irgi planuojame į medžiu iškaltą pusrusį (cokolinį aukštą) ir darbuotis pirmame ir antrame aukštuose. ax.gif Kažkiek patys, kažkiek darbininkai. Pagal galimybes žiūresime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dije: 11 vasario 2009 - 21:12
Jungiuosi i sita tema, nes t.p. pavasari, jai viskas ciki... tfu tfu tfu pradedam kelti sienas rolleyes.gif
Su wilike pilnai sutinkiu drinks_cheers.gif kad cia tema statantiems nama savo rankom thumbup.gif Mes ir patys pamata pasidarem ax.gif O griauciai tai cia kaip kas supranta... rolleyes.gif tada jau gaunasi tema "irenginejam nama patys" tongue.gif Man pvz. svarbiausia tuos griaucius pastatyti, nes tas irengimas, apdaila, tai jau ir taip savaime aisku, kad tik patys biggrin.gif jau nutinkuot, nudazyt, istapetuot, isplyteliuot, tai kaip ner kas veikt, kad tik litu butu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tikurila @ 2009 02 11, 21:20)
Jungiuosi i sita tema, nes t.p. pavasari, jai viskas ciki... tfu tfu tfu pradedam kelti sienas  rolleyes.gif
Su wilike pilnai sutinkiu  drinks_cheers.gif  kad cia tema statantiems nama savo rankom  thumbup.gif  Mes ir patys pamata pasidarem  ax.gif  O griauciai tai cia kaip kas supranta...  rolleyes.gif  tada jau gaunasi tema "irenginejam nama patys"  tongue.gif Man pvz. svarbiausia tuos griaucius pastatyti, nes tas irengimas, apdaila, tai jau ir taip savaime aisku, kad tik patys  biggrin.gif  jau nutinkuot, nudazyt, istapetuot, isplyteliuot, tai kaip ner kas veikt, kad tik litu butu  lotuliukas.gif

o man kaip tik atrodo kad kruopščiai plyteliuot, tapetuot daugiau reikia sugebėjimų, nei mūrą kelti. ax.gif Ir išmanymo. Nors...gasl ir klystu. Nes Mb tai jau tikrai fantazijos- nulis, o geras apdailininkas ir kažkiek truputį dizaineriškų patarimėlių gal duotų... g.gif Na dėl spalvų ir t.tt. Nors plyteles- kolkas MB sakė- patys klijuosime, nors aš labai abejoju... rolleyes.gif
Reikės man kraustytis- į "Įrenginėjame namą patys " temą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2009 02 11, 22:18)

Šaunuoliai jūs,  drinks_cheers.gif
tik  aš kažkaip bandau įsivaizduoti, kaip reikėtų gyventi ant betono, kad ten kai į statybas nuvažiuojam- tai vaikai po 5 min būna dulkini ir kalkiuoti, nes sienos baltina vos prisilietus.  doh.gif  O kiek šluoju šluoju- dulkių vis pilna ir pilna.  Gal pas jus kitokia situacija- pas mus tai dar tikrai nelabai pavyktų gyventi, nes net krano kolkas niekur nėra, nei klozeto pastatyto. lotuliukas.gif  Tik tiek kad viduje jau šildoma.

O keltis irgi planuojame į medžiu iškaltą pusrusį (cokolinį aukštą) ir darbuotis pirmame ir antrame aukštuose.  ax.gif  Kažkiek patys, kažkiek darbininkai. Pagal galimybes žiūresime.

Aciu blush2.gif

Zinok sunku isivaizduoti, kol nepradedi gyventi. Pas mus net neglaistyta, tik tinkuota.Net lubos tik plevele. Bet zinok ne tame esme. Cia yra musu.Sildom kiek norim, siltas vanduo kada reikia ir isvis, jokia boba i akis nelenda ir nrekia, kad i jos vieta masina pastaciau.Ir gryzus bet kada yra laisva vieta kaip tik noriu ir kaip tik moku ta masina pastatyt.Niekam nereik uz nuoma moket. Ai ir isvis. Manes visai nebaugina sitoks gyvenimas cool.gif
Bet susidejom baldus, pasistatem siokias tokias spinteles virtuvej.Ir viskas puiku.
Nusipirkau ruzavos fyfiskus guminius wub.gif Tieciog jauciuosi grazi kaimietka biggrin.gif
Vaikai murzini iki ausu,. bet vaika tas tik puosia. Aiksu rubu geresniu namie nedevim, bet ir ipratus, jau nebesusimurzinam taip greitai smile.gif

Atsikraustem kai stovejo tik toletas ir kriaukle, po trupuciuka isklijavom plyteles. vonia dabar graziausia is visu ir nesvarbu kad tokiom romantiskom morkvinem uzuolaidom bigsmile.gif Ir garsai visokie is ten sklinda.bet zinokit kaip sirdziai gera, kai pasidarai ka nors ir matai kaip vezlio zingsniu bet i prieki. Cia kaip kudikis po truputuka nesioji nesioji ir pagimdai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(dije @ 2009 02 11, 22:25)
o man kaip tik atrodo kad kruopščiai plyteliuot, tapetuot daugiau reikia sugebėjimų, nei mūrą kelti.  ax.gif  Ir išmanymo. Nors...gasl ir klystu. Nes Mb tai jau tikrai fantazijos- nulis, o geras apdailininkas ir kažkiek truputį dizaineriškų patarimėlių gal duotų... g.gif Na dėl spalvų ir t.tt.  Nors plyteles- kolkas MB sakė- patys klijuosime, nors aš labai abejoju... rolleyes.gif
Reikės man kraustytis- į "Įrenginėjame namą patys " temą.  4u.gif

zinok del to patarimo, nezinau, ne vienas neatspes tavo noru ax.gif o pats neskubant ir pasidarai kaip nori. nebent buna tokiu atveju kai reikia technikos o jos neturi, o samdyt ir bandyt iseina ta pati kaina.
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2009 02 11, 21:32)
Aciu  blush2.gif

Zinok sunku isivaizduoti, kol nepradedi gyventi. Pas mus net neglaistyta, tik tinkuota.Net lubos tik plevele. Bet zinok ne tame esme. Cia yra musu..
Nusipirkau ruzavos fyfiskus guminius  wub.gif  Tieciog jauciuosi grazi kaimietka  biggrin.gif
Vaikai murzini iki ausu,. bet vaika tas tik puosia. Aiksu rubu geresniu namie nedevim, bet ir ipratus, jau nebesusimurzinam taip greitai smile.gif

zinok del to patarimo, nezinau, ne vienas neatspes tavo noru  ax.gif  o pats neskubant ir pasidarai kaip nori. nebent buna tokiu atveju kai reikia technikos o jos neturi, o samdyt ir bandyt iseina ta pati kaina.

Na pas mus lubos gipskartonio- susuktos jau, tik kaip sakiau- nešpkliuota. Grindų nėra- plikas dulkinas betonas. Visur kaba "iljičiaus lemputės"
Bet šiaip-tai sutinku su tavim 100 proc drinks_cheers.gif - kad čia- viskas tavo..man tai akualu vaikų vakare keliamas triukšmas trepsint, bėgiojant. Kaimynė per kitas kaimynes vis padejuoja- nors labai stengiuosi vakare, kad nebūtų jokių trepsėjimų, bet kur tuos vaikus sužiūrėsi... doh.gif Tai vis žadu- pakentėkit dar iki pavasario, o tada galėsit trypti ir bėgioti iki nukritimo... rolleyes.gif
Atsiprašau už off topic blush2.gif Čia jau nelabai į statybų temą.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2009 02 11, 21:08)
o ka reiskia griauciai?nes visi kitaip supranta  ax.gif  Mes ir pamatus darem ir murijom ir stoga dengem, langus patys susidejom. Samdem dali kad sumurytu, nes reikejo greitai, kad neuzsnigtu ir spetume stoga uzsidengti, tinkavo viduj tokie binladenai  biggrin.gif  ir grindis geras betonavo.

Griauciai, tai tik sienos. nes norisi greiciau, bet nzn kaip cia bus, juk reikia ir stoga deti negalima ziemai palikti be stogo verysad.gif
siltinima, vidu, tikiuosi jau daugiau patys darysimes, nes skaitau skaitau as ta formua, semiuosi informacijos, kad jau galva susprogs biggrin.gif
Papildyta:
ir dar manau kad statyti nama savo rankom, tai ne tik kad pats imi blokeli ir dedi murini, bet ir vias popierizmas, net ir darbininku paieska, bet koks "lakstymas" prie mano, nors ir menkai prisidedi. juk kiek yra zmoniu, kurie tiesiog nusiperka projekta, gauna leidima, pasamdo imone ir vsio laukia, po metu ateina i naujus, irengtus namucius, ir sako, vat as pats staciau, projekta pirkau ir pan. kiekvieno zmogaus indelis nebutinai turi buti grynai fizinis, jeigu as tiek jegu neturiu kiek vyras, tai stengiuos kiek galiu prisidet, bet is visos dusios. pas mane architektas nustebo kai pasakiau kad projektavimo salygu savada jau turiu, patys projekta pirkom is JP, taciau leidimo gavimui nuejom pas vietini arch., tai jis nieko daug ir nedare, tik nuotekas ir pririsima.
Atsakyti
QUOTE(zalia_22 @ 2009 02 11, 22:03)
Griauciai, tai tik sienos. nes norisi greiciau, bet nzn kaip cia bus, juk reikia ir stoga deti negalima ziemai palikti be stogo  verysad.gif 
siltinima, vidu, tikiuosi jau daugiau patys darysimes, nes skaitau skaitau as ta formua, semiuosi informacijos, kad jau galva susprogs  biggrin.gif
Papildyta:

Na žiūrint kaip paliksite- : mūsų pavasarį pradėtos statybos rudenį buvo va taip užkoncervuotos plėvele

user posted image

ir tik itą pavasarį pradėjo kilti antras aukštas, kaminas, stogas, išorės tinkavimas ir t.t.t
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2009 02 11, 22:32)
Aciu  blush2.gif

Zinok sunku isivaizduoti, kol nepradedi gyventi. Pas mus net neglaistyta, tik tinkuota.Net lubos tik plevele. Bet zinok ne tame esme. Cia yra musu.Sildom kiek norim, siltas vanduo kada reikia ir isvis, jokia boba i akis nelenda ir nrekia, kad i jos vieta masina pastaciau.Ir gryzus bet kada yra laisva vieta kaip tik noriu ir kaip tik moku ta masina pastatyt.Niekam nereik uz nuoma moket. Ai ir isvis. Manes visai nebaugina sitoks gyvenimas  cool.gif
Bet susidejom baldus, pasistatem siokias tokias spinteles virtuvej.Ir viskas puiku.
Nusipirkau ruzavos fyfiskus guminius  wub.gif  Tieciog jauciuosi grazi kaimietka  biggrin.gif

Atsikraustem kai stovejo tik toletas ir kriaukle, po trupuciuka isklijavom plyteles. vonia dabar graziausia is visu ir nesvarbu kad tokiom romantiskom morkvinem uzuolaidom  bigsmile.gif  Ir garsai visokie is ten sklinda.bet zinokit kaip sirdziai gera, kai pasidarai ka nors ir matai kaip vezlio zingsniu bet i prieki. Cia kaip kudikis po truputuka nesioji nesioji ir pagimdai  biggrin.gif

iki skausmo pazistama situacija, sutinku su kiekvienu zodziu. drinks_cheers.gif .
Atsakyti
QUOTE(zalia_22 @ 2009 02 11, 23:03)

ir dar manau kad statyti nama savo rankom, tai ne tik kad pats imi blokeli ir dedi murini, bet ir vias popierizmas, net ir darbininku paieska, bet koks "lakstymas" prie mano, nors ir menkai prisidedi. juk kiek yra zmoniu, kurie tiesiog nusiperka projekta, gauna leidima, pasamdo imone ir vsio laukia, po metu ateina i naujus, irengtus namucius, ir sako, vat as pats staciau, projekta pirkau ir pan. kiekvieno zmogaus indelis nebutinai turi buti grynai fizinis, jeigu as tiek jegu neturiu kiek vyras, tai stengiuos kiek galiu prisidet, bet is visos dusios. pas mane architektas nustebo kai pasakiau kad projektavimo salygu savada jau turiu, patys projekta pirkom is JP, taciau leidimo gavimui nuejom pas vietini arch., tai jis nieko daug ir nedare, tik nuotekas ir pririsima.

tokiu kurie stato kaip tu yra dauguma, kurie samdo firma nuo iki, arba dirba patys nuo iki yra mazuma.
As tai nelaikau statymu paciam, jei tik lakstai priziureti. Beje kitos statybu temos yra apie tai. Tai ir paciai bus naudingiau ten patarimu klausti ir sitos temos netersi ne i tema klausimais drinks_cheers.gif

Vyckauju, o jus jau viska isirenget?
Atsakyti