Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

o aš laikiau atskiram maišelyje prie kitų skalbinių. Skalbiu kas dieną - arba kas antrą, kvapo namuose nera biggrin.gif Tik kad mano zuikia jau nebeatsimenu nuo kada pasitušina tvarkingai į puodą, dėl to reikia tvarkytis tik su šlapiais vystyklais, o tai yra daug lengviau biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki
as irgi labai misliu apie daugkartines.
norisi ne tik pigiau,bet ir kad tikrai veiktu ir vaikas nejaustu diskonforto
galovu,kol maziukas,megzti vilnones kelnytes,paskui,kai prades ropoti,gal jau ir pirksiu.
tai nusimezgu 3 kelnytes is vilnos + nusiperku to popieruko + reikia sauskelniu + iklotu
tai dabar pasakykit, ar taisingai mastau?
ir ar ne per didelis gaunasi turinys aplink uzpakaliuka?
o sauskelnes ir iklotai, kaip pagrindiniai sugeriamieji sluoksniai naudojami,kaip suprantu. ir juos galima jau deti pagal norus,pageidavimus ir isgalias.
tiekejai raso,kad geriausiai sugeria bambukines?
cia teisybe?
per kiek laiko tokios isdziuna?
Atsakyti
QUOTE(Laurencija2 @ 2009 05 06, 22:44)
tai dabar pasakykit, ar taisingai mastau?

ir ar ne per didelis gaunasi turinys aplink uzpakaliuka?

o sauskelnes ir iklotai, kaip pagrindiniai sugeriamieji sluoksniai naudojami,kaip suprantu. ir juos galima jau deti pagal norus,pageidavimus ir isgalias.

tiekejai raso,kad geriausiai sugeria bambukines?
cia teisybe?
per kiek laiko tokios isdziuna?

teisingai biggrin.gif

kol dar mažas leliukas tai šikniukas tikrai nemažas gaunasi smile.gif vaikui augant vizualiai viskas mažėja smile.gif

taip.. vienos sauskelnės būna kur jau sugeria ir taip neblogai.. į kitas būtina dėt įklotuką, nes pačios sauskelnės nieko doro nesugeria.. čia jau kiekviena mama atsirenka savo variantą smile.gif

žiūrint kokias pirksi.. turiu vienas bambukines.. š,,, paskutinis.. bet turiu įklotus bambukinius... nepigūs žalčiai.. po 20lt/vnt, bet verti kievieno lito thumbup.gif na bet džiūsta tai tikrai ilgiau rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Laurencija2 @ 2009 05 06, 22:44)
tai nusimezgu 3 kelnytes is vilnos + nusiperku to popieruko + reikia sauskelniu + iklotu

Atkreipk dėmesį, kad dauguma sauskelnių parduodamos jau su įklotais
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 05 06, 23:08)
bet turiu įklotus bambukinius... nepigūs žalčiai.. po 20lt/vnt, bet verti kievieno lito  thumbup.gif  na bet džiūsta tai tikrai ilgiau  rolleyes.gif

O kur pirkote? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2009 05 07, 07:58)
O kur pirkote?  4u.gif

ekovaikuose.. blush2.gif
http://parduotuve.ekovaikai.lt/?p=products...�Zklotas

va sitie.. ziuriu po 18lt biggrin.gif gal ir as po tiek mokėjau.. jau nebepamenu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 05 06, 23:08)
žiūrint kokias pirksi.. turiu vienas bambukines.. š,,, paskutinis.. bet turiu įklotus bambukinius... nepigūs žalčiai.. po 20lt/vnt, bet verti kievieno lito  thumbup.gif  na bet džiūsta tai tikrai ilgiau  rolleyes.gif

maciau tuos iklotukus g.gif
o kokios sauskelnes patogiausios vaikui ir sugeria geriausiai?
as pasiruosus pirkti, nes vynioti i palas nenoriu,bandziau dukra, tai greitai atsibodo ir perejau ant daugkartiniu
dabar truputi salygos ir patyrimas kitas, pasiruosusi naudoti daugkartines,bet visgi prie siutiniu linkstu,pati vyniotis nevyniosiu blush2.gif
tai tada vilna belieka arba 3 viename?
Atsakyti
Sveikos visos mamytes, planuoju savo busimam leliukui naudoti daukartines ekologiskas sauskelnes. Prisiskaiciau jusu pasisakimu ir dabr net nebezinau nuo ko pradeti g.gif Galvoju apie bambukines, tai turbut pradziai reikia nusipirkti nedaug bambukiniu, turbut dar reikia iklotu i popieraius nes pradzioje leliuko kakutis tas vadinamas mekonijus labai demes palieka.
O tuos vystyklus surisamus nuo kada jus pradedat naudoti is karto leliukui tik gimusiam.
Dar norejau paklausti apsie suvystyma visa leliuko, ar jums pasiteisina ir esat patenkintos. Man is sono paziurejus tai atrodo taip gaila to mazylio, toks visas supakuotas, nei krust, bet va kaip aiskina, kad jam taip netgi geriau thumbup.gif
Labai lauksiu visu su patirtimi siuo klausimu patarimu. Dekui is anksto 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xtina: 10 gegužės 2009 - 10:14
QUOTE(Laurencija2 @ 2009 05 07, 12:41)
maciau tuos iklotukus  g.gif
o kokios sauskelnes patogiausios vaikui ir sugeria geriausiai?
as pasiruosus pirkti, nes vynioti i palas nenoriu,bandziau dukra, tai greitai atsibodo ir perejau ant daugkartiniu
dabar truputi salygos ir patyrimas kitas, pasiruosusi naudoti daugkartines,bet visgi prie siutiniu linkstu,pati vyniotis nevyniosiu  blush2.gif
tai tada vilna belieka arba 3 viename?

tai turėsi vilnonių kelnyčių, o į vidų gali dėti ką nori - gali aplamai nusipirkti visko po viena - du, pažiurėt, kas labiausiai tinka, po to nusipirkti daugiau. Dėl to sugeriamumo taip pat nežinau, nevisada ir reikia, kad labai daug sugertų, nes vis gi nelaikysi šlapią, tiesą? Ne bent planuosi kokia kelionę arba nakčiai, tada jau reikia storesnių sauskelnių ir būtinai dėti "sausąjį" įklotuką, gaunasi kaip pamperis, bet jeigu esi namuose, užtenka ir plonesnio vystyklo, arba aplamai marliuko. smile.gif.

Mano nuomonė, mažiausiems kūdikiams idealiai tinka sulankstomi (prefold) ir aprišamieji. Su jais užpakaliukas plonesnis biggrin.gif Sulankstomi yra taip prasiūti, kad jų jau nebereikia lenkti - tai toks stačiakampis, vidury yra storesnė juosta iš aštuonių medžiagos sluoksnių, o šonose - po keturius sluoksnius. Ja labai lengva tiesiog užsegt aplink užpakaliuką su segtuku - pvz snappi. Čia vienas seniausių ir populiariausių būdų, visa Amerika taip vysto wink.gif Lietuvoje yra jų ekologiškų - iš medvilnės ir kanapės ir neekologiškų - iš paprastos medvilnės.

Apie aprišamuosius buvo daug kalbėta, jie yra labai patogus, nereikia nieko segti ir jie neturi didžius (sulankstomi turi), tačiau į juos reikia dėti įklotus, nes jie yra skistoki.

O kai lelius paaugs, nuo kokių trijų mėn galima segti ir tuos susiutus, tiesiog pradžioje man atrodo universalios sauskelnes labai pakelia užpakaliuką.

Na ir dar yra kitas variantas - nusiperki vilnones popolini, tos kurios su spraudėmis ir pradžioje į vidų gali dėti aplamai tiesiog paprastus flanelinius vystyklus - patogiai sulenkti ir užsegti spraudės. Ant viršaus užsegti bodžiuką, kad visa konstrukcija būtų stabilesnė. Čia turbūt yra pigiausias variantas ax.gif

xtina
labas smile.gif aprišamus galima naudoti nuo gimimo
Aš leliuką vysčiau miegui, kad ilgiau ir saldžiau miegotų wub.gif Nors aš savo mažylę nuo mažens labai daug nešiojau vaikjuostėje, tai jį pririšdavau prie savęs, o kojytes buvo sulenkti naturaliai "varliuko" padėtyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 10 gegužės 2009 - 14:55
Aš Ugnių maunu Imse Vimse atprastukėmis thumbup.gif kartais prasisioja, bet esu labai patenkinta, kad jis jau reiškia nepasitenkinimą, kad šlapia. Labai noriu išmokinti jį ant puoduko. O mažiukui Viliui žadu blush2.gif pasisiūti daugkartinių sauskelnių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 05 10, 15:42)
tai turėsi vilnonių kelnyčių, o į vidų gali dėti ką nori - gali aplamai nusipirkti visko po viena - du, pažiurėt, kas labiausiai tinka, po to nusipirkti daugiau. Dėl to sugeriamumo taip pat nežinau, nevisada ir reikia, kad labai daug sugertų, nes vis gi nelaikysi šlapią, tiesą? Ne bent planuosi kokia kelionę arba nakčiai, tada jau reikia storesnių sauskelnių ir būtinai dėti "sausąjį" įklotuką, gaunasi kaip pamperis, bet jeigu esi namuose, užtenka ir plonesnio vystyklo, arba aplamai marliuko. smile.gif.

Mano nuomonė, mažiausiems kūdikiams idealiai tinka sulankstomi (prefold) ir aprišamieji. Su jais užpakaliukas plonesnis biggrin.gif Sulankstomi yra taip prasiūti, kad jų jau nebereikia lenkti - tai toks stačiakampis, vidury yra storesnė juosta iš aštuonių medžiagos sluoksnių, o šonose - po keturius sluoksnius. Ja labai lengva tiesiog užsegt aplink užpakaliuką su segtuku - pvz snappi. Čia vienas seniausių ir populiariausių būdų, visa Amerika taip vysto wink.gif Lietuvoje yra jų ekologiškų - iš medvilnės ir kanapės ir neekologiškų - iš paprastos medvilnės.

Apie aprišamuosius buvo daug kalbėta, jie yra labai patogus, nereikia nieko segti ir jie neturi didžius (sulankstomi turi), tačiau į juos reikia dėti įklotus, nes jie yra skistoki.

O kai lelius paaugs, nuo kokių trijų mėn galima segti ir tuos susiutus, tiesiog pradžioje man atrodo universalios sauskelnes labai pakelia užpakaliuką.

Na ir dar yra kitas variantas - nusiperki vilnones popolini, tos kurios su spraudėmis ir pradžioje į vidų gali dėti aplamai tiesiog paprastus flanelinius vystyklus - patogiai sulenkti ir užsegti spraudės. Ant viršaus užsegti bodžiuką, kad visa konstrukcija būtų stabilesnė.  Čia turbūt yra pigiausias variantas ax.gif

xtina
labas smile.gif aprišamus galima naudoti nuo gimimo
Aš leliuką vysčiau miegui, kad ilgiau ir saldžiau miegotų wub.gif Nors aš savo mažylę nuo mažens labai daug nešiojau vaikjuostėje, tai jį pririšdavau prie savęs, o kojytes buvo sulenkti naturaliai  "varliuko" padėtyje.

Labai tau aciu uz tavo tokius issamius atsakymus thumbup.gif
O kiek laiko vystydavai nakciai savo leliuka? Ta prasme kiek menesiu 4u.gif
Atsakyti
Mažasis griežtai atsisako sėstis ant puodo. Jam dabar 1,7 m. Turime Imse Vimse atprastukes ir kelis kanapinius įklotus, bet visko užtenka max 2 val. Gal galėtų kas patarti, ko dar būtų galima įsigyti. Aciū 4u.gif
Atsakyti