Mano maziulis jau menuo kaip auga su daugkartinemis. Musu arsenala sudaro:
3 sauskelnes (2 bambukas ir 1 medvilnines) is ekomamos.
2 bambukines is rasakilos.
4 siutos sauskelnes (pagal vaizeles bloge nurodyta siuvimo metoda)
2 vilnones kelnytes (vienos is ekomamos, kitas mezgiau pati is rasakilos vilnos).
Dar turim 5 merlinius vystyklus, likusius nuobrolio laiku. Juos dedu staciakapius, o ant virsaus brolio isaugtus triusikelius maunu ir vilnones kelnytes.
Taigi apytiksliai 14 vnt. daugkartiniu sauskelniu. Kaip patirtis parode:
Tie ekomamos, tiek megztos vilnones kelnytes man NE KARTO nepraleido. Per menesio naudojima jas ploviau tik du kartus. Ne karto mano mazius neprasisojo ir pro soniuka (galioja tiek pirktoms, tiek siutoms sauskelnems, tiek merliukams). Tiesa, lelius pranesa apie sysiu vos tik pasislapia - is karto jaucia dregme, nesvarbu kokios butu daugkartines - bambukas ar medvilne - uzdetos.
I sauskelnes dedu popolini iklotukus. Jie labai pravercia ir su vienkartinem, kurias dedu nakciai, nes kartais lelius prikakoja tik uzdeju s sauskelnes, tai issimu viena iklotuka ir dedu kita. O maniskis kakoja labaaai daug.
Isvados - daugkartinemis sauskelnemis nenusivyliau.
QUOTE(Rasulyte @ 2009 04 20, 16:07)
Mano maziulis jau menuo kaip auga su daugkartinemis. Musu arsenala sudaro:
2 vilnones kelnytes (vienos is ekomamos, kitas mezgiau pati is rasakilos vilnos).
Dar turim 5 merlinius vystyklus, likusius nuobrolio laiku. Juos dedu staciakapius, o ant virsaus brolio isaugtus triusikelius maunu ir vilnones kelnytes.
Tie ekomamos, tiek megztos vilnones kelnytes man NE KARTO nepraleido. Per menesio naudojima jas ploviau tik du kartus. Ne karto mano mazius neprasisojo ir pro soniuka (galioja tiek pirktoms, tiek siutoms sauskelnems, tiek merliukams). Tiesa, lelius pranesa apie sysiu vos tik pasislapia - is karto jaucia dregme, nesvarbu kokios butu daugkartines - bambukas ar medvilne - uzdetos.
I sauskelnes dedu popolini iklotukus. Jie labai pravercia ir su vienkartinem, kurias dedu nakciai, nes kartais lelius prikakoja tik uzdeju s sauskelnes, tai issimu viena iklotuka ir dedu kita. O maniskis kakoja labaaai daug.
aciu, kad pasidalini savo patirtim as dar tai pati siunuos sauskelnes pagal vaizeles ir akvilytes schemas. tai man aktualu, ar praleis ar nepraleis. Kiek ir kokiu sluoksniu. Kas kiek laiko keisti.
Mūsų arsenalas panašus:
5 Popolini bambukinės
4 Popolini medvininės
1 babybeehins kanapinės (Ekovaikai)
1 babykicks kanapinės (Rasakilos)
2 aprišami vystyklai
3 merliniai vystyklai
2 drobiniai vystyklai
pastarieji merliniai ir drobiniai gerai tik sysiukui, nes kakučio pro šonus praleidžia ir tepa vilnones kelnytes. Gal ir gera mintis mauti triusikėlius
Dar turim dvejas bambukines Babeco, bet jas jau baigiam išaugti.
Kelnytes irgi vienas jau baigiam išaugti (megztas iš Rasakilos siūlų), nes mažutes numezgiau, dar turim dvigubo mezgimo ir dar vienas numezgus iš 80 proc vilnos siūlų. Jos atrodo retokos, bet lanolinazavau ir kol kas dar nepraleido. taigi, kelnytės dabar trejos.
Viso šito mums yra daugiau nei pakankamai, nes vaikis nesiskundžia nei dėl sysiuko, nei dėl kakučio kelnytėse. Taigi, turiu skaičiuot valandas, kad neuždelst pakeist
Tik kelnyčių dar daugiau noriu nusimegzt - kad vasarą būtų ir kaip viršutinės kelnės - ilgesnėm klešnėm. Dar labai noriu pamėgint Ruskovillos ilgaklešnes "nusikopint". Gerai būtų "gyvas" pavyzdys po ranka, bet teks pasitenkint ir foto ar pačiupinėjimu parduotuvėj
5 Popolini bambukinės
4 Popolini medvininės
1 babybeehins kanapinės (Ekovaikai)
1 babykicks kanapinės (Rasakilos)
2 aprišami vystyklai
3 merliniai vystyklai
2 drobiniai vystyklai
pastarieji merliniai ir drobiniai gerai tik sysiukui, nes kakučio pro šonus praleidžia ir tepa vilnones kelnytes. Gal ir gera mintis mauti triusikėlius
Dar turim dvejas bambukines Babeco, bet jas jau baigiam išaugti.
Kelnytes irgi vienas jau baigiam išaugti (megztas iš Rasakilos siūlų), nes mažutes numezgiau, dar turim dvigubo mezgimo ir dar vienas numezgus iš 80 proc vilnos siūlų. Jos atrodo retokos, bet lanolinazavau ir kol kas dar nepraleido. taigi, kelnytės dabar trejos.
Viso šito mums yra daugiau nei pakankamai, nes vaikis nesiskundžia nei dėl sysiuko, nei dėl kakučio kelnytėse. Taigi, turiu skaičiuot valandas, kad neuždelst pakeist
Tik kelnyčių dar daugiau noriu nusimegzt - kad vasarą būtų ir kaip viršutinės kelnės - ilgesnėm klešnėm. Dar labai noriu pamėgint Ruskovillos ilgaklešnes "nusikopint". Gerai būtų "gyvas" pavyzdys po ranka, bet teks pasitenkint ir foto ar pačiupinėjimu parduotuvėj
QUOTE(Edora @ 2009 04 20, 21:50)
Nu sunku tas ilgaklesnes nusikopint , jos taip idomiai ten padarytos. As turejau savo megztas, tai pakliuvo i skalbianke, susitrauke iki nykstukiniu.
Siaip man labiausiai patinka Ruskovilos (rasakilos) trumpaklesnes, kadangi dabar nuolaidos, tai dar vienas pirkau. Vis tiek kasdien naudojamas daiktas. Ilgaklesnem dar musu kojos per trumpos kiek
Sveikos mamytes
mane ir labai domina daugkartiniai vystyklai. visai netycia uzejau Kaune i parduotuve, tik del silkines kepuraites kudikiui. tai dar pardaveja daug papasakojo apie daugkartinius vystyklus.
Grizus namo pradejau skaityti jusu ir sena ir nauja temas. labai daug patarimu
tikk man vienas klausimas: rasot kad skalbiat kas 2 buna ir 3 diena vystykliukus, o kaip namie kvapo nera, kai pasisioja arba prikakoja? kur juos laikot panaudotus?
as tai kam papasakoju, tai tik nosi suraukia, sako kam tau tas vargas ir nervai.
bet as vis dar nepasiduodu, galvoju kokie cia nervai jei daugiau su kudikeliu bendrauji ir koks vargas jei skalbianke skalbia
man tik rupi va kvapas
labai lauksiu komentaru ir patarimu.
didelis dekui is anksto
mane ir labai domina daugkartiniai vystyklai. visai netycia uzejau Kaune i parduotuve, tik del silkines kepuraites kudikiui. tai dar pardaveja daug papasakojo apie daugkartinius vystyklus.
Grizus namo pradejau skaityti jusu ir sena ir nauja temas. labai daug patarimu
tikk man vienas klausimas: rasot kad skalbiat kas 2 buna ir 3 diena vystykliukus, o kaip namie kvapo nera, kai pasisioja arba prikakoja? kur juos laikot panaudotus?
as tai kam papasakoju, tai tik nosi suraukia, sako kam tau tas vargas ir nervai.
bet as vis dar nepasiduodu, galvoju kokie cia nervai jei daugiau su kudikeliu bendrauji ir koks vargas jei skalbianke skalbia
man tik rupi va kvapas
labai lauksiu komentaru ir patarimu.
didelis dekui is anksto
QUOTE(jurgaars @ 2009 04 21, 15:24)
Nešvarias sauskelnes dedu į kibiriuką su dangčiu. Jokio negero kvapo namie nėra.
Kai kurios mamytės dar arbatmedžio aliejaus įlašina lašiuką dezinfekcijai.
Ir nereikia vargti gydant iššutusį užpakaliuką
QUOTE(jurgaars @ 2009 04 21, 15:24)
man tik rupi va kvapas
Aš, kaip ir visos, turbūt, laikau kibire su dangčiu (be vandens), jokio kvapo nėra Dar įlašinu lašelį arbatmedžio aliejaus į kibirą dezinfekcijai ir kvapo naikinimui.
Prieš dedant į kibirą praskalauju po šaltu vandeniu.
QUOTE(geltoniausia @ 2009 04 21, 19:05)
Aš, kaip ir visos, turbūt, laikau kibire su dangčiu (be vandens), jokio kvapo nėra Dar įlašinu lašelį arbatmedžio aliejaus į kibirą dezinfekcijai ir kvapo naikinimui.
O kodėl šaltu?
Aš, jei būna kakučio, tai ūkiniu muilu dėmes išrinu. Man gražiau, kai n elieka dėmių
QUOTE(linytes @ 2009 04 22, 12:32)
gal kuri bandete, ar tiktu tos dryžuotos timpos kelnytės iš Rasakilos naudoti kaip prilaikančias ilgaklešnes? Gal žinote, ar jų yra parduotuvėje Kaune?
Kaune yra Mosedzio g., pries Maxima. Bet rasakila.lt dabar nuolaidos, tai labiau apsimoka.
QUOTE(Edora @ 2009 04 22, 12:33)
O kodėl šaltu?
Aš, jei būna kakučio, tai ūkiniu muilu dėmes išrinu. Man gražiau, kai n elieka dėmių
Kad bakterijos nesiveistų.
O dėmes nuo kakučio taip pat patrinu su tulžies muilu, tik neparašiau.