Tai gal mano kasmyras del to ir praleido, kad buvo melynas
QUOTE(Lailatina @ 2010 02 12, 13:52)
O jau grozis kelnyciu... O kad as mokeciau tokius rastus padaryti...
na cia tokius grozius narplioju su masina
QUOTE(gitulia @ 2010 02 12, 14:33)
Tai gal mano kasmyras del to ir praleido, kad buvo melynas
vienas siulu tiekejes atskleide paslapti, kad kai kurie siulu gamintojai apie ju sudeti ne tiesa paraso. pvz paraso kad 100%vilna, o ten jos gali nei 50%nebuti ir istiesu kai kurie siulai(man nepriklausomai nuo spalvos praleisdavo dregme, nors budavo super svelnus, o kiti su tokiu naturaliu vilnos pukeliu nepraleisdavo. net galima pagal devejima atskirti, kur tikrai 100%vilna, po keleto savaiciu devejimo klynukas apsivelia, pasidaro toks standus veltinis.o su kitu siulu kelnytem po puses metu devejimo taip nepasidare,matomai kad ten ne 100%vilna,nors ant etiketes taip buvo parasyta ir tos kur pasidaro kaip veltinis super sulaiko dregme, o kitos gana prastai
Va ir man ta pirktine vilna itartina. Mano megztos 100 proc. merino ne pacios pigiausios vilnos kelnaites visiskai nesivelia, nors ir nepraleidzia. Kazkada tycia bandziau su karstesniu vandeniu ir muilu paelt, kad pasitrauktu ir tvirtesnes butu, nesusivele ne trupucio
QUOTE(gitulia @ 2010 02 12, 13:52)
Va ir man ta pirktine vilna itartina. Mano megztos 100 proc. merino ne pacios pigiausios vilnos kelnaites visiskai nesivelia, nors ir nepraleidzia. Kazkada tycia bandziau su karstesniu vandeniu ir muilu paelt, kad pasitrauktu ir tvirtesnes butu, nesusivele ne trupucio
nereikia nei merino... pirkau kazkada visai paprasta elementaria vilna.... isskalbiau skalbiankej 60laipsniu tai neiko jai nenutiko.. isvirinau 90laipsn, tai kazkiek pasivele... bet tikrai ne tiek kiek turetu normali vilna susivelt ir susitraukt kas ka nori tas ta raso
tai gal galit isduot paslapti kokios firmos, kokie siulai tinka kelnaitems?
QUOTE(hela77 @ 2010 02 12, 16:31)
tai gal galit isduot paslapti kokios firmos, kokie siulai tinka kelnaitems?
tai kad nezinau kur tokiu siulu galima nusipirkti siaip parduotuvese maciau oki merino vilna,storas siulas tai smagu rankom megzti ir uztenka vieno sluoksnio.dar yra absoliute wool siulai,bet parduotuvese ju nemaciau (Turiu keleta tokiu pardavime,nes mezgimo masina sunkiai ima,per stori) kiti siulai plonesni,megzti su mezgimo masinom
As vel noriu pasisakyti apie flisa Gal kam irgi smalsu ir aktualu. Vis tik as sukarpiau flisini dzemperi ir pasiuvau pabandymui dviguba kisenine sauskelne - prilaikancias kelnaites. Na ir tikrai jos savo funkcija atlieka. Viengubos gal siek tiek maziau laiko, bet is dvigubu isemiau merliuka tikrai slapia, o vaiko pedkelnes nesuslapo. Tik jau pati siuvini antra karta nenaudojau, ne kaip vilnones ant uzpakaliuko ar radijatoriaus, o i sauskelniu kibira nes vidinis sluoksnis vis tiek siek tiek sudreko. Kai naudoji kaip kisenine, tai pliusas tame, kad nereikia papildomo sausojo iklotelio, virsus prie uzpakaliuko sausas, apacia irgi nepraleidzia dregmes.
o tai pries flisines kelnytes jokios sauskelnes nedejai?tik merliuka i kisene? idomus tuomet varijantas
Zinau kad yra pirkti tokiu sauskelniu:vidinis sluoksnis flisas, isorinis dregmes nepraleidziantis, o i kisene dedasi iklotai. su tokiom sauskelnem vaikai prabuna 3 sauskelniu keitimus, pakeicia tik iklotuka, sako tas vidinis sluoksnis vistiek kaip sausas buna tai toliau naudoja. nors man kazkaip itartinai atrodo,vistiek ten sysius prabeges nors nenaudojus tokiu sauskelniu tai placiau papasakot negaliu
Zinau kad yra pirkti tokiu sauskelniu:vidinis sluoksnis flisas, isorinis dregmes nepraleidziantis, o i kisene dedasi iklotai. su tokiom sauskelnem vaikai prabuna 3 sauskelniu keitimus, pakeicia tik iklotuka, sako tas vidinis sluoksnis vistiek kaip sausas buna tai toliau naudoja. nors man kazkaip itartinai atrodo,vistiek ten sysius prabeges nors nenaudojus tokiu sauskelniu tai placiau papasakot negaliu
mane asmeniškai daugkartines sauskelnės žavi būtent tuo kad tai natūralios medziagos
nors ir patys naudojam nakčiai sintetinį įklotėlį... bet tik tiek...
rimimita, viena karta i kisene, kita karta tiesiai prie uzpakaliuko, kad pabandyti ir vieno ir dvieju sluoksniu atsparuma. Del plovimo, tai as antra karta nedeciau tu paciu sauskalniu, nors jis ir neatrodo tokios pat slapios kaip medvilne, bet vis tiek juk jos susiusiotos
akvilyte, aisku medvilne, vilna naturaliau, maloniau, ir musu arsenalas beveik vien medvilne ir vilna, bet smalsu pabandyti ir kt. medziagu, ypac kai internete gausybe prisiutu groziu su ivairiausiom aplikacijom ir pan.
O is kitos puses sintetine medziaga turbut vis tiek neprilygsta savo blogumu vienkartinem sauskelnem su zele gabaliukais ant uzpakaliuko
akvilyte, aisku medvilne, vilna naturaliau, maloniau, ir musu arsenalas beveik vien medvilne ir vilna, bet smalsu pabandyti ir kt. medziagu, ypac kai internete gausybe prisiutu groziu su ivairiausiom aplikacijom ir pan.
O is kitos puses sintetine medziaga turbut vis tiek neprilygsta savo blogumu vienkartinem sauskelnem su zele gabaliukais ant uzpakaliuko
neprisimenu, ar kas pagyrė www.eko-sauskelnes.lt
Čia radau nuorodas, nusipirkau. Iš pradžių praleidinėjo... tai buvau pyktelėjus.
Bet po kelių perplovimų, reikalai pasitaisė
Čia radau nuorodas, nusipirkau. Iš pradžių praleidinėjo... tai buvau pyktelėjus.
Bet po kelių perplovimų, reikalai pasitaisė
QUOTE(rimimita @ 2010 02 17, 08:57)
o tai pries flisines kelnytes jokios sauskelnes nedejai?tik merliuka i kisene? idomus tuomet varijantas
mes tokias turim, bet retai naudojam...vis tik norisi daugiau naturalumo bet kai naudojam tai keiciu kaskart visa komplekta, t.y. ir sauskelne ir ikloteli.
QUOTE(akvilyte @ 2010 02 17, 10:40)
mane asmeniškai daugkartines sauskelnės žavi būtent tuo kad tai natūralios medziagos