Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(hela77 @ 2010 02 10, 18:37)
kokius merliukus? merle gi labai skysta- man tai kiaurai varydavo doh.gif  nu as ta, senovine naudojau is keliu sluoksniu.

Aš irgi naudoju senovinę merlę, tai irgi labai greitai viską kiaurai pravaro, nespėji keist, nors ir storą sluoksnį uždedu.

O is kokios medžiagos prisisiuvai "prefoldų", jei teisingai tave supratau? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Herrera @ 2010 02 10, 20:08)
Aš irgi naudoju senovinę merlę, tai irgi labai greitai viską kiaurai pravaro, nespėji keist, nors ir storą sluoksnį uždedu.

O is kokios medžiagos prisisiuvai "prefoldų", jei teisingai tave supratau? ax.gif

is flaneles- i vidu dejau ranksluosti. o is krastu- kur susisega snapp'as, po gabaliuka tokios kibios medziagos. gerai butu i vidu koki bambuka det, nes paprastas frotinis ranksluostis neperdaugiausia sugeria
Atsakyti
QUOTE(hela77 @ 2010 02 10, 17:37)
kokius merliukus? merle gi labai skysta- man tai kiaurai varydavo doh.gif  nu as ta, senovine naudojau is keliu sluoksniu.

Kadangi senoviskos neturiu, tai pirkau siuolaikinius, gana tankiai austus merliukus 80*80. Susilanksto nemazai sluoksniu, i viduri idedu ikloteli (flisini, bambukini ar frotini), susegu su snapiu ir niekas kiaurai neprabega. Po vieno sysio tai nelabai dar ir suprasi ar slapinosi ar dar ne. Ir ruriukas gaunasi kiek mazesnis nei su sauskelne.
Atsakyti
QUOTE(Neringa_ @ 2010 02 10, 12:35)
sveikos.. smile.gif na as vis paskaitineju temele sita.. nes balandi laukiu pirmagimio ir jau po truputi pradejau pirkinetis daugkartines sausklesn.. dabar dar turiu tik kelis vystyklus ir bambukines sausklenes 5 keleta bandysiu siutis pati ziuresiu kaip gausis aisku su mamos pagalba.. na bet dar reikia daug ko suspirkt..

iskilo man toks klausimas kas tie perfoldai...?

As irgi maziuko laukiu balandi 4u.gif Kol kas nusipirkau viena bambukine sauskelne ("pocket" tipo, kur reikia ikloteli deti), cia pabandymui, + 20 vystyklu (sako kudikiui pirma menesi geriausia tokius naudoti), + 3 bambukinius iklotus. Gal uzteks pradziai, o paskui susipirksiu daugiau, kai matysiu kas patinka. Nes dabar tai neimanoma issirinkti... Ir nesinori daug investuoti kai nezinai ka daugiausia naudosi... Ai dar reikia vilnoniu kelnycio bent pora. Vienas nusimezgiau bet labai jau mazos atrodo... sunku, kai nera ant ko matuoti dar... g.gif
Atsakyti
o is kur butu geriausia pirkti prilaikancias kelnytes? nes pati ju tikrai nepasisiusiu ir nenusimegziu.. verysad.gif ir kurios geriau tos kaip giedrutes ar trumputes?
Atsakyti
QUOTE(Neringa_ @ 2010 02 11, 20:52)
o is kur butu geriausia pirkti prilaikancias kelnytes? nes pati ju tikrai nepasisiusiu ir nenusimegziu..  verysad.gif  ir kurios geriau tos kaip giedrutes ar trumputes?

Gal gausis kaip reklama, bet man tai jos geriausios http://www.rasakila....s/kelnaites.htm

Jau antra vaika auginu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Lailatina @ 2010 02 11, 20:25)
As irgi maziuko laukiu balandi  4u.gif  Kol kas nusipirkau viena bambukine sauskelne ("pocket" tipo, kur reikia ikloteli deti), cia pabandymui, + 20 vystyklu (sako kudikiui pirma menesi geriausia tokius naudoti), + 3 bambukinius iklotus. Gal uzteks pradziai, o paskui susipirksiu daugiau, kai matysiu kas patinka. Nes dabar tai neimanoma issirinkti... Ir nesinori daug investuoti kai nezinai ka daugiausia naudosi... Ai dar reikia vilnoniu kelnycio bent pora. Vienas nusimezgiau bet labai jau mazos atrodo... sunku, kai nera ant ko matuoti dar... g.gif

as mezgiau pagal sita schema ir maniske didele gime ir daug auga, bet vis dar geros (sveriam dabar 7,3 kg)
http://www.ottobrede...er_cover_en.pdf
Manau, daug atsakymu galima rasti sitoj temoj : http://www.supermama...?...332366&st=0
Atsakyti
QUOTE(Neringa_ @ 2010 02 11, 18:52)
o is kur butu geriausia pirkti prilaikancias kelnytes? nes pati ju tikrai nepasisiusiu ir nenusimegziu..  verysad.gif  ir kurios geriau tos kaip giedrutes ar trumputes?

as helai pritarsiu - rasakilos ilgaklesnes ir tokios pat trumpaklesnes mums nepakeiciamos wub.gif ypac ilgaklesnes wub.gif

o man idomu, jau vaikstanciam mazyliui kokios patogesnes kelnytes - uzmaunamos ar susegamos lipukais/spaudukais g.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 02 11, 21:54)
as helai pritarsiu - rasakilos ilgaklesnes ir tokios pat trumpaklesnes mums nepakeiciamos  wub.gif   ypac ilgaklesnes  wub.gif 

o man idomu, jau vaikstanciam mazyliui kokios patogesnes kelnytes - uzmaunamos ar susegamos lipukais/spaudukais  g.gif

mes naudojom uzmaunamas. Rasakilos ilgaklesniu keliai net buvo pratrinti nuo ropojimo doh.gif O kitokiu tiesiog neturejom ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hela77: 11 vasario 2010 - 22:02
O siuo metu mane kankina klausimas del flisines medziagos ax.gif
Ar kas nors bandet prilaikancias kelnytes ar trys viename, kuriuose flisas naudojamas kaip dregmes nepraleidziantis sluoksnis? Ar tikrai jis nepraleidzia dregmes?
Siandien bandziau flisinio dzemperio atsparuma dregmei - perslapo kiaurai unsure.gif Kas per flisas sauskelnems naudojamas? Panasus i musuose naudojama dzemperiukams siuti?
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2010 02 11, 22:14)
:
kuriuose flisas naudojamas kaip dregmes nepraleidziantis sluoksnis? Ar tikrai jis nepraleidzia dregmes?

man sitas variantas irgi is fantastikos srities unsure.gif pilnas ebėjus tokių kelnyčių, bet niekaip nesuprantu jų veikimo principo ir paskirties g.gif
Atsakyti
Raso, kad neperslampa, bet kazin koks tas ju flisas g.gif Vienur radau paaiskinima, kad siunant is 200 (cia matyt tankumas medziagos nurodomas) fliso geriau siuti dvigubas prilaikancias, o is 300 uztenka viengubo ir jokiu pratekejimu nepasitaiko. Tai ir sudomino kokia ten medziaga naudoja. Yra tiek daug visokiausiu spalvu ir paveiksliuku, butu galima linksmu kelnyciu susikombinuot(nors ir sintetika, bet kartais pasipuosti norisi) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2010 02 11, 22:14)
O siuo metu mane kankina klausimas del flisines medziagos  ax.gif
Ar kas nors bandet prilaikancias kelnytes ar trys viename, kuriuose flisas naudojamas kaip dregmes nepraleidziantis sluoksnis? Ar tikrai jis nepraleidzia dregmes?
Siandien bandziau flisinio dzemperio atsparuma dregmei - perslapo kiaurai  unsure.gif  Kas per flisas sauskelnems naudojamas? Panasus i musuose naudojama dzemperiukams siuti?

Turim vienas - pasipuošti. Tikrai nepraleidžia. Bet labai keistas tas flisas, kaip nuo žąsies vanduo, lyg riebus būtų. Bet per ilgą naudojimo laiką (o segdavau ne kasdien, tik jei kur eidavom ir norėdavom mažo dupciaus biggrin.gif ir ne taip dažnai prisysindavo, nes nuo gan anksti ant puoduko jau darom) pasidarė nebeįmanomo kvapo, kuom neskalbiau...ir eterinius aliejus naudojau, ir mirkiau, ir natūralų kvapiklį pyliau...kai išdžiūsta jaučiasi silpnas keistas kvapas, bet vos sudrėksta, tai labai labai labai smirda senu šlapimu doh.gif Kaip diedukas nenulaikantis šlapimo ir pats nejaučiantis, koks negeras kvapas aplink ax.gif
Rodos, kad būtų visąlaik mažius sysiojęs ir kad būtų neplautos doh.gif
Tikrai nebepirkčiau daugiau nei 1 vnt. retiems atvejams, kai norisi pasipuošti smile.gif
Atsakyti