Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(mildama @ 2009 12 07, 23:32)
kokiam vandeny plaut vilnones kelnaites? na lyg siltame ploviau, tai susitrauke, vis uzmaukslinu  verysad.gif  gal reikejo saltame?

gal siuolaikiniai kokie plonesni??

ir dar mastau, kazin ar vartymuisi netures itakos tie daugkartiniai pamp? juk daug sunkiau pakelt stora uzpakaliuka nei su plonyciu pampersu g.gif

aš tai šiltame plaunu g.gif vieną kartą netyčia į mašiną įmečiau tai jau tada tik lelei tiko.. bet jei rankom tai šiltam vandeny nieka snenutinka g.gif

na marliniai plonesni.. o flaneliniai... skystesni palyginus su senoviška flanele....

maniškis viską pradėjo daryt laiku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 12 07, 23:35)
galvojau kad man tik vienai taip atrodo  rolleyes.gif  drinks_cheers.gif

Vilnones plaut geriausia siltame vandenyje ir rankomis. Gamintojai paprastai ant etikeciu ir pan. rekomenduoja jas skalbti tik spaudant, netrinti. Man tik spaudant skalbiant jos neisiplove unsure.gif , o supykus kai patryniau - pasitempe verysad.gif Taip kad su vilnoniu skalbimu reikia atsargiai.

Reikes man is eko-sauskelniu.lt merginu paprasyt pinigu uz reklama smile.gif Jos Klaipedoje ir pirkome is ju, labai maloniai aptarnavo, tai gal ir persistengiau jas minedama. Gal is tiesu reiks pagalvot tokia savo parduotuve atidaryt cool.gif
Atsakyti
labu 4u.gif

manes tai reklama neveikia irnesakyk.gif

o del kelnyciu tai mes naudojam tas 'papustas' popolini ax.gif na uzpakalencijus nemazas, bet va as an ju daugiau jokiu kitu kelniu nemaunu, na tas kelnytes pirkau dydziu didesnes tai maniskiui jos vos ne kaip ilgaklesns lotuliukas.gif bet ka as zinau, man tai visai nieko, labai fainas juosmenelis. gal tos ruskovilos ir fainesnes bet ir kaina dvigubai doh.gif na vistiek betkokiu atveju teks pirkt ruskovila reik isbandyt visokias, ir beja man kelnytes siek tiek pasitrauke, nors skalbiu drugnam vandeny, rankomis ir tik pamaigau unsure.gif matyt vistiek vilna siek tiek turi trauktis

daba klausimukas mamoms kurios siuo metu buna daznai lauke su leliokais 4u.gif
su kokiom sauskelnem vedat i lauka ziema?? nes as daba eksperimentuoju su kuriomis vaikas isbuna lauke ilgiau ta prasme ismiega ax.gif pvz siaip su flanelinemis tai ismiega apie tris valandas, poto pradeda markstytis ir niurzget, va vakar su vienkartinem isbuvo net keturias thumbup.gif ale vienkartines ir lieka vienkartinemis doh.gif

cia kazkada matet per LRT "labo ryto" programa gydytoja kaip shvnekejo apie vienkartinius ir daugkartinius blink.gif pirma syk girdejau taip shnekant medike doh.gif
nzn nzn esu lankius "sveikos pradzios" kursus ir ten kaip tik vaiku gydytoja akcentavo kad daugkartiniai vystyklai yra labai gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2009 12 08, 10:19)
cia kazkada matet per LRT "labo ryto" programa gydytoja kaip shvnekejo apie vienkartinius ir daugkartinius  :

ka pasakojo??? g.gif

o i lauk1 einanat nebandėt įdėt sausojo įklotuko???
būtūmėt vakar parašisu būčiau įdėjus pabandymui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 12 08, 10:36)
ka pasakojo???  g.gif

o i lauk1 einanat nebandėt įdėt sausojo įklotuko???
būtūmėt vakar parašisu būčiau įdėjus pabandymui  doh.gif

Ten i vienus vartus dejo kalbos uz tai kad vienkartiniai geriau vaikui, atseit kad daba kalbama apie nevaisinguma berniuku uzaugusiu ant vienkartiniu yra visiska nesamone, kad vaikui but prisisisiojusiam vienkartiniuose yra zymiai geriau nei daugkartiniuose doh.gif nzn nzn kazkokia propaganda paskleide unsure.gif

del iklotuko, nu ne nebandziau istikruju net nelabai suprantu kaip veikia tas "sausasis iklotas" blush2.gif
aj gal kita syk, vistiek dar pas jumis teks uzsisakyt, bo maniskis sparciai auga thumbup.gif
Atsakyti
Mes irgi turim tas Popolini kelnytes. Ale aš ir rankom skalbdama sugebėjau jas sutraukti taip, kad nieko tas užpakalis dabar nebeišsipūtęs doh.gif Susitraukė ir susivėlė ta dalis, kuri ripsu megzta, užtat dabar bet kokį tvaną atlaiko.

O Ruskovilla kelnytėms nieko nenutiko net ir su mano genialiu skalbimu biggrin.gif Tai džiaugiuosi abiejomis.
Atsakyti
QUOTE(Kori @ 2009 12 08, 11:52)
susivėlė ta dalis, kuri ripsu megzta, užtat dabar bet kokį tvaną atlaiko.

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2009 12 07, 22:32)
kokiam vandeny plaut vilnones kelnaites? na lyg siltame ploviau, tai susitrauke, vis uzmaukslinu  verysad.gif  gal reikejo saltame?

turiu kokius 8 vystyklus is senu laiku atiduotus, bandziau juos lankstyt, bet toks gumulas gaunas, kad baisiai vaikui nepatogu. gal siuolaikiniai kokie plonesni??

ir dar mastau, kazin ar vartymuisi netures itakos tie daugkartiniai pamp? juk daug sunkiau pakelt stora uzpakaliuka nei su plonyciu pampersu g.gif

as drungname vandenyje plaunu, bet tos is ekomamos man irgi susitrauke.

del vystyklu, mums labai gerai sitie tikrai nestori, o sugeria nemazai thumbup.gif

QUOTE(meduolia @ 2009 12 08, 09:19)
daba klausimukas mamoms kurios siuo metu buna daznai lauke su leliokais  4u.gif
su kokiom sauskelnem vedat i lauka ziema?? nes as daba eksperimentuoju su kuriomis vaikas isbuna lauke ilgiau ta prasme ismiega  ax.gif pvz siaip su flanelinemis tai ismiega apie tris valandas, poto pradeda markstytis ir niurzget, va vakar su vienkartinem isbuvo net keturias  thumbup.gif ale vienkartines ir lieka vienkartinemis  doh.gif

as kiek stebejau savo vaika, tai ar su vienkartinem, ar su daugkartinem miega lauke, itakos miegelio trukmei neturi schmoll.gif paskutiniu metu i lauka segu tokias nors man jos ir nelabai prie sirdies..
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2009 12 08, 12:45)
paskutiniu metu i lauka segu tokias nors man jos ir nelabai prie sirdies..

o ko jos ne prie sirdies? biski i vienkartines nesa, ar ka? as panasias uzsisakiau , tai va laukiu- ka gausiu g.gif

daba visai ne i tema (niekur neradau), bet gal zinosit-
kaip ir is ko galima pasisiuti vilnonius iklotus i liemeneles? kazin , jei is Merino vilnos (is Rasakilos) nusimegzt? gal bandet kuri?
Atsakyti
QUOTE(hela77 @ 2009 12 08, 12:24)
o ko jos ne prie sirdies? biski i vienkartines nesa, ar ka? as panasias uzsisakiau , tai va laukiu- ka gausiu g.gif

daba visai ne i tema (niekur neradau), bet gal zinosit-
kaip ir is ko galima pasisiuti vilnonius iklotus i liemeneles? kazin , jei is Merino vilnos (is Rasakilos) nusimegzt? gal bandet kuri?

tik del to, kad sintetika, man priimtiniau medziagines sauskelnes ir vilnones kelnytes, o siaip tai dregme puikiai sulaiko 4u.gif

irgi ne i tema, faina ta vilna is Rasakilos wub.gif tik tiek kad greit apsiburbuliuoja, na vaikas kai devi, tai pirma diena jau burbuliukais nuejus, bet ai irnesakyk.gif vis tiek faina wub.gif
Atsakyti
tai va, man irgi susitrauke tos popolini storosios vilnones kur ripsiukas doh.gif gal ir gerai, atrodo kaip velta vilna, uztat mazokos liko

o del vystyklu norejau savo naudot kur guli nereikalingi, nes dar sauskelniu trukstam, o dasipirkt niekaip neprisiruosiu, uztai norejau juos naudot. bet gal jie man taip storai susilanksto kad jie baisiai dideli? 87 cmx1 m berods.. o tie pirktiniai ziuriu 40x45 cm g.gif g.gif g.gif
gal reik susikarpyt? na jie tokie tikrai stori,kieti flaneliniai...

beto vienakart bandziau ji naudot... kaip prisikakojo, tai net ant tu susitraukusiu kelnyciu privare,tai vel gavau skalbt, ir beveik spalva neissiplove... kazin ar verta su jais prasidet blink.gif
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2009 12 08, 14:47)
tai va, man irgi susitrauke tos popolini storosios vilnones kur ripsiukas  doh.gif  gal ir gerai, atrodo kaip velta vilna, uztat mazokos liko

o del vystyklu norejau savo naudot kur guli nereikalingi, nes dar sauskelniu trukstam, o dasipirkt niekaip neprisiruosiu, uztai norejau juos naudot. bet gal jie man taip storai susilanksto kad jie baisiai dideli? 87 cmx1 m berods.. o tie pirktiniai ziuriu 40x45 cm  g.gif  g.gif  g.gif
gal reik susikarpyt? na jie tokie tikrai stori,kieti flaneliniai...

beto vienakart bandziau ji naudot... kaip prisikakojo, tai net ant tu susitraukusiu kelnyciu privare,tai vel gavau skalbt, ir beveik spalva neissiplove... kazin ar verta su jais prasidet  blink.gif

tie pirktiniai ten keliais sluoksniais jau susiuti, todel ir mazesni, juos uzlenkt tik truputi reikia. man irgi su vystyklais nukencia vilnones kelnytes kartais, ale dabar jau kietesni maisteli pradejo valgyt, tai ir tustinasi kieciau.
Atsakyti