Vilnonės tik iš pradžių praleidžia, po kelių skalbimų nebepraleidžia. O visos medžiaginės po kelių skalbimų irgi geriau sugeria. Mes kai jau nemažai naudojam, tai nebepraleidžia. Šiaip miegui tai dar galima papildomus įklotus dėt, bet mes tai dažniau keičiam ir viskas ok.
Vienkartines tai dabar naudojam tik į lauką. Kai paskaičiau vienkartinių kur ekologiškos sudėtį, tai ten natūraus nieko nėra, poliakrilatas, polietilenas ir dar ten kažkokie enai... Gal vos vos į vidų natūralios vatos įdėta. Tai dabar dar smagiau daugkartines naudot.
QUOTE(Edora @ 2009 02 27, 11:41)
O gal galima įklotą dar į kokį rankšluostuką įvyniot? Pvz dabar Maximoj yra tokie geltoni - 10 vnt bene 6 Lt. Aš jau anksčiau tokių užsipirkau...
Na, is mano patirties, tai siutu sauskleniu privalumas yra tas, kad neprabega pro sona. Ir sysiukas ir rimtesnis reikalas lieka sauskelneje, tik tiek, kad pradreksta. O su iklotais ir vystyklais, jei laikau ant soniuko, tai tas soniukas ir slampa nuo dusios.
Turiu 18 tinkamu sauskelniu (bambukines ir kanapines) ir tris aprisamus vystyklus. Tuos uzdedu su iklotais, bet po 0,5 val. reikia nuiminet del dregmes. flaneliniai eina paklojimui, o marliniai - pasluostyt, pienuko pertekliui, taigi, vystymui kaip ir nelieka
Dvieju vilnoniu kelnyci mums neuztenka (rasakilos igaklesnes ir lamos vilnos pacios megztos). Ieskosim treciu... Is tos rasakilos namines vilnos tai kol kas man nepatinka, siurkscios jos.
Labai laukiu tavo leliuko
Sveikutes, as siandien buvau parduotuveje ekologiniu prekiu ir domejausi tom daugkartinemis sauskelnemis, tai man parode daug pavyzdziu tai net nezinojau kurias issirinkti. Tai gal galite patarti, nes skaityti pries tai parasytas zinutes nelabai turiu laiko, tai gal galite patarti kurios geriausios, mums du menesiai Is anksto dekoju
O as visa laika Pampers dejau savo pipirui, galbut neturejau pakankamai info, o gal tiesiog neturejau motyvacijos apie tai pasidometi.
Uzsukite i tema, kur dalinamasi kosmetika ir ne tik
Gal kazkam patiks mano pasiulymas del vystykliuku
Gal kazkam patiks mano pasiulymas del vystykliuku
QUOTE(meid @ 2009 02 20, 12:22)
Sveikos mamos Mes su būsimu tėveliu savo pirmagimiui taip pat planuojam naudoti daukartines sauskelnes. Galvojam, kad iš pat pradžių bandysim verstis su vystyklais ir vilnonėm kelnytėm, o pasivaikšiojimams lauke įsygyti keleta įklotų. Kai lelius paaugs, tada ieškosim vidinių kelnyčių ir naudosim jau turimus vystyklus. Norėčiau jau turinčių patirties mamų komentarų, ar mes čia logiškai mąstom Taip pat dar turiu porą klausimėlių. Rasakiloj matėm keletą pavyzdžių vilnonių kelnyčių. Man labiausiai patiko tokios labai plonutės ir kiek supratau, jos ten ne megztos, bet siųtos. Internetinėj svetainėk jų nėra, o kaina apie 30 lt. Gal yra mamų, kurios tokias naudoja, labai būtų įdomu išgirsti jūsų nuomonę, ar tokios plonos tos kelnytės gerai sulaiko drėgmę. Taip pat dar vienas klausimas. Kokias sauskelnes vežėtės vykdamos gimdyti?
Vystyklai pradžioje gerai, nesvaikutis dar ne toks judrus, tai neslankioja. Bet va vienas "bet" - vystyklai prasčiau sulaiko kakutį pro šonus, todėl susitepa vilnonės kelnytės. Nuolatos jas skalbsi, jei tavo mažiukas dažnai kakos. Bent jau mums su vystyklais taip buvo. Kažkiek geriau apsaugo, jeigu vystyklą dedi trikampį, o ne tik tarp kojyčių stačiakampį.
Mums su vystyklais labiausiai pasiteisino vilnonės swaddlebees kelnytės, nes jos labai gerai priglunda ir prilaiko vystyklą super. Miegui dar dėdavom ploną papildomą vilnonį įklotuką (http://ekovaikai.lt/?Pasirinkimas:%C4%AEklotai:Vilnoniai), nes jos plonokos.
Vėliau, kai paaugo iki 6kg, perėjom prie sauskelnių, baigėsi vargai dėl prasprūdusio kakučio. Anksčiau su sauskelnėm man užpakaliukas per didelis atrodė, tad ir vertėmės su vystyklais. Bet čia todėl, kad sauskelnes universalaus dydžio užsipirkom. Jei būtume ėmę naujagimio dydžio, (vienas tik tokias turėjom), tai su jomis irgi užpakalis neišsipūtęs
Iš vilnonių kelnyčių tai dauguma pirktinių siūtos, bet iš trikotažinio vilnos audinio. Tai kaip ir megztos
Po gimdymo mes naudojom vystyklus, bet prie šikniuko dar klodavom senos paklodės įklotuką, kurio negaila būtų išmest, nes pradžioje kakutis - mekonijus, jis sunkiai nusiplauna ir palieka dėmes.
Papildyta:
QUOTE(Gretucka @ 2009 03 03, 18:43)
Sveikutes, as siandien buvau parduotuveje ekologiniu prekiu ir domejausi tom daugkartinemis sauskelnemis, tai man parode daug pavyzdziu tai net nezinojau kurias issirinkti. Tai gal galite patarti, nes skaityti pries tai parasytas zinutes nelabai turiu laiko, tai gal galite patarti kurios geriausios, mums du menesiai Is anksto dekoju
Mes išbandėm visokias. Labiausiai pasiteisino babybeehinds kanapinės ir bambukinės. Medvilnė sugeria mažiau, todėl reik pridėt storiau įklotukų, o tada užpakalis milžiniškas. Kitų firmų tiek bamb, tiek kanapinės yra su daugiau sintetikos, kas man ne prie širdies. Ir sugeria mažiau.
Iš vilnonių nešiojam loveybums (nakčiai) ir swaddlebees dienai (tokios). Iki šiol nešiojom maždaug nuo pusės metų ilgaklešnes rasakilos, tada ant viršaus nereikia jokių papildomų kelnių - tai ir rūbas gaunasi tuo pačiu. Labai praktiška. Bet dabar jau jas išaugom (11mėn.) ir vėl dieną grįžom prie swaddlebees.
Mes įsigijome "atprastukes". Užmoviau jas ir įklotą kanapinį įdėjau- viskas prabėgo pro šonus Mum 1,6 m. Gal kelis įklotus reikėtų dėti?
Sveikos. Pagaliau mano "modelis"ant rankų ir šiandien pradėjom naudoti daugkartines
Taigi, kol kas išvados tokios:
- universalios kanapinės sauskelnės iš rasakilos http://www.rasakila..../sauskelnes.htm kartu su dvigubo mezgimo kelnaitėm mažam leliukui (apie 3,5 kg) labai gerai. Tik be reikalo paklausiau pardavėjos patarimo, kad mažam leliukui įklotukas nereikalingas - šikniukas per kelias valandas kiaurai peršlapo.
- pačios megztos kelnytės iš nesuktos vilnos tiks nebent su vystyklais. per mažos
Su visom turimom sauskelnėm šonai atrodo visiškai kiauri Tai, kol nesivarto, kaip ir normaliai. Bet ant šono guldyti, tp maitinti rizikinga...
Taigi, kol kas išvados tokios:
- universalios kanapinės sauskelnės iš rasakilos http://www.rasakila..../sauskelnes.htm kartu su dvigubo mezgimo kelnaitėm mažam leliukui (apie 3,5 kg) labai gerai. Tik be reikalo paklausiau pardavėjos patarimo, kad mažam leliukui įklotukas nereikalingas - šikniukas per kelias valandas kiaurai peršlapo.
- pačios megztos kelnytės iš nesuktos vilnos tiks nebent su vystyklais. per mažos
Su visom turimom sauskelnėm šonai atrodo visiškai kiauri Tai, kol nesivarto, kaip ir normaliai. Bet ant šono guldyti, tp maitinti rizikinga...
Va aš ir galvoju, kad biškį reikia paauginti tuos savo "modeliukus" Kažkaip neišdrįsau dar pabandyti daugkartinių ant savo mažosios šikniuko Kol kas naudoju ekologiškas Bambo... Bent kol bambutę užsigydysim
Edora, o kaip jums su bambute? Tos daugkartinės jos neuždengia?
QUOTE(Kirameki @ 2009 03 09, 00:27)
Va aš ir galvoju, kad biškį reikia paauginti tuos savo "modeliukus" Kažkaip neišdrįsau dar pabandyti daugkartinių ant savo mažosios šikniuko Kol kas naudoju ekologiškas Bambo... Bent kol bambutę užsigydysim
O aš vis tik naudosiu jas po truputį. Juk reikia, kad jos pakankamai kartų išsiskalbtų, kad sugertų normaliai.
Bambolini bambutę dengia. Bet aš kažkaip pamaniau, kad jos pakankamai švelnios
Negi jums bambutė dar neužgijus?
O Bambo yra 1 dydžio? T.y. 2-5 kg?
Dar norėjau patyrusių mamyčių paklaust dėl popieriuko. Kuria puse jį reikia dėti: lygiąja ar grublėtesne?
QUOTE(Edora @ 2009 03 09, 10:30)
O aš vis tik naudosiu jas po truputį. Juk reikia, kad jos pakankamai kartų išsiskalbtų, kad sugertų normaliai.
Dar norėjau patyrusių mamyčių paklaust dėl popieriuko. Kuria puse jį reikia dėti: lygiąja ar grublėtesne?
Nu siaip tai keista, kad praleidzia per sonus. Mes vienu net nepanaudojom - is karto buvo per mazos (bambukines). Gal norit? Tik, kad su lipdukais. O siaip tai aplink kinkas gerai paraukta, tai nepraleidzia. O naudojam ONE SIZE, tai irgi normaliai, pro sona niekad nepadaro, praktiskai vilnoniu nereikia plaut. Tiesa, vilnoniu turim 4 tai jas ir naudojam ratu.
Jau ir aprisamus ismokau taip uzdet, kad nepraleistu.
O iklotu specialiai nededu, keiciu ir kas valanda ir kas pusantros, jei tik itariu, kad slapia. Ir pastebejua, kad mazoji labai reaguoja ir pageidauja sausu sauskelniu
Popieriuka mes naudojam is Rasakilos, toki stora, tai net nezinau, kuria puse dedu. Visom pusem gerai . Tik kai baigsim, jauciu nebepirksiu.
Papildyta:
Ai, dar del iklotu. Pas mus sauskelnese yra trigubas sluoksnis, gal del to iklotu kol kas nepasigendam.
Papildyta:
QUOTE(Edora @ 2009 03 09, 10:30)
Jei pirksi 1 dydzio, tai galiu nepanaudotas bambukines (90 proc. bambuko, 10 proc. poliesterio) perleist pigiau. Neprisiruosiu as ju nufotkint ir idet skelbimo...