Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(gitulia @ 2009 11 16, 00:01)
Kad jums cia idomiai raudonuoja, ne pats uzpakaliukas  g.gif  Ar negaletu jums koks lipukas trinti ar kokia siurkstesne siule erzinti odele? Nes isivaizduoju jei jau alergizuotu medziaga, milteliai ar slapimas, tai gal visas uzpakaliukas isbertas butu?  g.gif

tai ir as panasiai mastau, bandysiu deti tik bambukines one size jos siek tiek didesnes, tikrai neturetu niekur spausti ir ziuresim, aciu mamukai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolilna @ 2009 11 16, 00:01)
skalbiam su paprastais ariel, bet skalbiu kartu su kitais drabuziukais, tai jei nuo miltuku tai visa bertu, o dabar raudonuoja virsuj ties uzsegimu ir viena kirksnis.. bet sakyciau kad priverziam - ne lieka laisvos vietos.. nzn jau panika jama, va siandien su vienkartinem -oda graziausia (nors kartais pasimirstam pasikeisti ir ilgiau nei 3 valandzikes isbunam, bet jau dziuna visas gyvatukas daugartiniu ir bijau kad ryt vel bedu bus  unsure.gif  unsure.gif

svarstau... na ne patys geriausi skalbimo milteliai Ariel... Reiktu bent 2 kartus isskalaut, kad neliktu optiniu balikliu ir enzimu arba rinktis ne tokia "agresyvia" skalbimo priemone. Uzpakaliukas vistiek jautresne kudikio vieta, maziau kontaktuojanti su tiesiogiai su oru. Kita priezastis galetu buti - tiesioginis salytis su slapimu, gal pradejot primaitinti (pasikeicia slapimas, tai buna, kad ir paberia ar labiau pasunta). tada galetu padeti flisiniai iklotai, kurie islieka sausi prie kudikio odeles. Silkiniai iklotai taip pat leidzia geriau orui cirkuliuoti, gal padetu. Gal dar reiktu dazniau nuogu sikniuku palaikyti, leisti pasispardyt. Odele - toks organas, kuriam reikia kvepuot smile.gif
Atsakyti
mums buna irgi kartais per kojytes ir liemeni paraudonuoja, nors ir nespaudzia g.gif

o del skalbimo, gal geriau svelnesne kokia priemone naudot?
Atsakyti
QUOTE(linchic @ 2009 11 16, 13:56)
svarstau... na ne patys geriausi skalbimo milteliai Ariel... Reiktu bent 2 kartus isskalaut, kad neliktu optiniu balikliu ir enzimu arba rinktis ne tokia "agresyvia" skalbimo priemone. Uzpakaliukas vistiek jautresne kudikio vieta, maziau kontaktuojanti su tiesiogiai su oru. Kita priezastis galetu buti - tiesioginis salytis su slapimu, gal pradejot primaitinti (pasikeicia slapimas, tai buna, kad ir paberia ar labiau pasunta). tada galetu padeti flisiniai iklotai, kurie islieka sausi prie kudikio odeles. Silkiniai iklotai taip pat leidzia geriau orui cirkuliuoti, gal padetu. Gal dar reiktu dazniau nuogu sikniuku palaikyti, leisti pasispardyt. Odele - toks organas, kuriam reikia kvepuot smile.gif

QUOTE(bim-bam @ 2009 11 16, 14:35)
mums buna irgi kartais per kojytes ir liemeni paraudonuoja, nors ir nespaudzia  g.gif 

o del skalbimo, gal geriau svelnesne kokia priemone naudot?

istikro sitoj vietoj apsileidus esu blush2.gif bandziau bobo ar kokie ten bet drabuziukai leliaus papilkejo vietoj baltu tai ir grizau prie ariel, o su kokiais mamos jus plaunat? ir kur ju galima isigyt? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolilna @ 2009 11 16, 17:17)
istikro sitoj vietoj apsileidus esu  blush2.gif bandziau bobo ar kokie ten bet drabuziukai leliaus papilkejo vietoj baltu tai ir grizau prie ariel, o su kokiais mamos jus plaunat?  ir kur ju galima isigyt? 4u.gif

Del audiniu papilkejimo viena mama (su chemijos issilavinimu) kazkada rase, tikiuosi ji nesupyks jei pacituosiu : "Papilkejimas ant audiniu yra prilyginamas „uzdazymui pigmentu", kuris praktiskai nebeatbalinamas jokiomis priemonemis. Papilkeja skalbiniai kai purvo/ ar dazikliu daleles (padedamos PAM-u) nuo skalbiniu skalbiant pernesamos i vandeni, bet po to dalis ju vel resorbuojasi (t.y. vel atgal nuseda ant audinio, bet jau „susmulkintos" ir todel isigeria i audinio bei pluosto plyselius giliai giliai). Taip atsitinka kai purvas giliai isigeria nesiojant drabuzi,
ilgai laikant skalbiniu dezeje iki skalbimo, kai per maza (arba per didele)
skalbiklio doze priklausomai nuo skalbiniu uzterstumo ar vandens kietumo, per mazas mechaninis trynimas skalbimo metu. Dazniausiai pilkeja medvilniai audiniai, cheminiu pluostu audiniai."

Ariel ir panasus skalbimo milteliai turi optiniu balikliu. Šie chemikalai prisitvirtina prie audinio ir suteikia baltumo iliuziją atspindėdami baltą šviesą. Drabužiai tik atrodo švarūs. Optiniai balikliai labai sunkiai suyra ir gali dirginti odą. Jie taip pat gali būti vandens mikroorganizmų mutavimo priežastimi.

yra dabar visokiausiu ekologisku skalbikliu, kurie visiskai suyra ir nedirgina taip odos kvepavimo taku ir tt. Mes naudojam ir parduodam Bio-D (www.gu-gu.lt), ju ir kitu ekoskalbikliu dar turi www.draugiskasvara.lt Sonnet galima isigyti ir RIMI parduotuvese... Ir tai tik dalis. Jusu teise pasidomet ir issirinkti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolilna @ 2009 11 16, 15:17)
istikro sitoj vietoj apsileidus esu  blush2.gif bandziau bobo ar kokie ten bet drabuziukai leliaus papilkejo vietoj baltu tai ir grizau prie ariel, o su kokiais mamos jus plaunat?  ir kur ju galima isigyt? 4u.gif

as naudoju Almawin ekologiskus skalbiklius, kartais Bobas miltelius ir Ringuvos muila 4u.gif
Atsakyti
Naudojau Bobas, dabar bandysiu Amway miltelius kudikiu drabuzeliams ir sauskelnems, vilnonems kelnytems naudoju Sonet skysti ir lanolina - liuks isplauna 4u.gif
Atsakyti
http://ekobanga.blogas.lt/

Mano Vystyklai
Lapkritis 18, 2009 | Be temos

Sveiki,

naujas ekologinis judėjimas - “Mano vystyklai” (su EkoBangos pagalba) - bando apsiplunksnuoti ir kelti sparnus. ieškome, kas norėtų pridėti prie jo savo ranką ar mintį smile.gif)

1) “Mano vystyklams” reikia logo - paprasto, jaukaus, suprantamo, bet tuo pačiu išskirtinio ženklo, galinčio atstovauti ekologiškas mamas ir tėčius, kurie nenaudoja savo kūdikiams vienkartinių sauskelnių, o renkasi medžiaginius vystyklus arba kitas ekologiškas kūdikių higienos alternatyvas. taip pat skelbiame “Mano vystyklų” šūkio rinkimus smile.gif

2) “Mano vystyklams” reikia bendraminčių - žmonių, kurie domisi ekologija bei nori skleisti šias idėjas kuo plačiau. t.y. gal kas gali prisidėti renkant informaciją apie vystyklus, gal mamos ar tėčiai nori rašyti dienoraštį apie tai, kaip jiems sekasi auginti kūdikius be vienkartinių sauskelnių ir t.t. ir pan.

3) “Mano vystyklai” kviečia bendrauti/jungtis/vienytis VISUS, kam tai aktualu - susitikti, bendrauti, keistis patirtimi, pirkti parduoti ar perduoti naudotus vystyklus vieni kitiems, kad naudojimo ciklas nenutrūktų, kad mažintume gamybą ir vartojimą wink.gif

kol kas tik abstrakčioje minčių erdvėje gyvuojantys “Mano vystyklai” netrukus turėtų persikelti į virtualią erdvę. gyvi susitikimai gali vykti bet kada mums ir jums panorėjus.

kiekvienas atsiliepimas, pasiūlymas, pastebėjimas, panorėjimas ar kitoks jūsų “-ėjimas” mums labai brangus ir laukiamas smile.gif

el pastas - basta_la_vista@yahoo.com tel nr 861017097 Asta
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2009 11 23, 08:12)
http://ekobanga.blogas.lt/

Mano Vystyklai
Lapkritis 18, 2009 | Be temos

Sveiki,

naujas ekologinis judėjimas - “Mano vystyklai” (su EkoBangos pagalba) - bando apsiplunksnuoti ir kelti sparnus. ieškome, kas norėtų pridėti prie jo savo ranką ar mintį smile.gif)

1) “Mano vystyklams” reikia logo - paprasto, jaukaus, suprantamo, bet tuo pačiu išskirtinio ženklo, galinčio atstovauti ekologiškas mamas ir tėčius, kurie nenaudoja savo kūdikiams vienkartinių sauskelnių, o renkasi medžiaginius vystyklus arba kitas ekologiškas kūdikių higienos alternatyvas. taip pat skelbiame “Mano vystyklų” šūkio rinkimus smile.gif

2) “Mano vystyklams” reikia bendraminčių - žmonių, kurie domisi ekologija bei nori skleisti šias idėjas kuo plačiau. t.y. gal kas gali prisidėti renkant informaciją apie vystyklus, gal mamos ar tėčiai nori rašyti dienoraštį apie tai, kaip jiems sekasi auginti kūdikius be vienkartinių sauskelnių ir t.t. ir pan.

3) “Mano vystyklai” kviečia bendrauti/jungtis/vienytis VISUS, kam tai aktualu - susitikti, bendrauti, keistis patirtimi, pirkti parduoti ar perduoti naudotus vystyklus vieni kitiems, kad naudojimo ciklas nenutrūktų, kad mažintume gamybą ir vartojimą wink.gif

kol kas tik abstrakčioje minčių erdvėje gyvuojantys “Mano vystyklai” netrukus turėtų persikelti į virtualią erdvę. gyvi susitikimai gali vykti bet kada mums ir jums panorėjus.

kiekvienas atsiliepimas, pasiūlymas, pastebėjimas, panorėjimas ar kitoks jūsų “-ėjimas” mums labai brangus ir laukiamas smile.gif

el pastas - basta_la_vista@yahoo.com tel nr 861017097 Asta

Labai idomi ideja 4u.gif mielai kazkiek prisidetume ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2009 11 24, 08:07)
Labai idomi ideja  4u.gif  mielai kazkiek prisidetume  ax.gif

as turbut perblondine esu blush2.gif kazkaip man info trukstaa... pati kazkada buvau sugalvojus padaryt bandomąjį- keliaujantį siuntinuką.. bet paskui pagalvojau kad gal nenorės mamaos naudot jau kelių vaikų naudotas sauskelnes g.gif nors išvirinus tai kas cia tokio.. juk ir parsuoda mamos naudotus g.gif
Atsakyti
Akvilyte, o jei pačiai pasisiūti marlinių vystyklų, tai koks dydis geriausias? Ir kelių sluoksnių ax.gif Galvoju, kad vasarą būtų patogu g.gif Su snapiu susegi ir viskas ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif

Besidomincioms ir norincioms isbandyt galiu pasiulyti
Kanapines sauskelnes pirmos (arba labai panasios, bet pirktos cia) http://www.aukimekar...log/group/id/20 Vienos S dydzio - 25 Lt

Bambukines sauskelnes http://www.rasakila....-sauskelnes.htm Vienos M dydzio - 25 Lt

Jos abejos devetos, bet nedaug, nes galiausiai perejom prie vienkartiniu.
Atsakyti