Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(Karolilna @ 2009 10 04, 17:52)
kad dabar namie salta taip, kad apie atidaryta langa tik pasvajot galima hihihi.gif  doh.gif bet galvoju gal yra kokiu priemoniu, negi dabar visa ziema smirduliuosim?  g.gif  unsure.gif

pamegink arbatmedzio aliejaus palasint - ishsinaikins tas kvapas.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 10 04, 21:23)
Na aš ir temos neskaičiusi šių privalumų neneigiau (berods ir minėjau). Vienintelis klausimas, kurį kol kas kėliau, tai žala/nežala gamtai. Gaila, kad čia net mažiausia abejonė sutinkama taip priešiškai -  kvepia kažkokiu fanatizmu. Šiaip jau užėjau į šią temą būtent todėl, kad pati pasvarstau tokią galimybę pereiti prie daugkartinių sauskelnių, tik deja informacijos, kurios tikėjausi, nelabai radau. Viskas čia susiveda į tą patį - aš darau taip, vadinasi taip ir yra geriausia. O gaila.

labai atsiprašau, jei mano žodžiai nuskambėjo priešiškai. Supraskite, kai žmogus atranda kažką labai tinkamo sau, kažkokią idėją, kuri suskamba širdyje, labai sunku būna objektyviai pažvelgti į tos idėjos "kiritiką". Tiesiog norisi savąją idėją apginti bet kokia kaina.

Bet jei kalbėsime apie žalą/nežalą gamtai, galime sudėti viską ant svarstyklių: 4 vilnonės kelnaitės, 2 kelnaitės viskas viename ir 30-35 vystykliukai/marliukai (mano komplektas) iš vienos pusės ir 3700 vienkartinių sauskelnių (jei per dieną sunaudojam 5 sauskelnes ir atpratinam nuo jų maždaug 2 metų vaikutį) iš kitos pusės.

Gamybos sąnaudos tikrai bus mažesnės daugkartinėms sauskelnėms (čia, aišku, esama subjektyvumo, bet tikslių skaičių neturiu iš kur paimti)
Skalbti vienkartinių nereikia, bet jei daugkartines skalbiame kartu su kitais rūbais, tai ir papildomų sąnaudų skalbimas nereikalauja. Na, sunaudojamas lanolino buteliukas.

O dėl suirimo, tai net jei eko vienkartinės suyra lygiai taip pat greitai, kaip sudėvėtos daugkartinės, šiukšlių kiekis, kuris per tą suirimo laiką užims vietą šiukšlyne, tikrai byloja ne vienkartinių naudai.

Ir dar vienas toks subtilus veiksnys: mes galime viską naudoti eko, bet jei nekeisime savo vartojimo įpročių, jei vartosime tokiais pačiais kiekiais ir žiūrėsime savo patogumo, mes niekada neišsaugosime žemės. Tie vienkartiniai eko daiktai (sauskelnės, plastikiniai suyrantys maišeliai, vienkartiniai plastikiniai indai) tiesiog užmigdo mūsų budrumą. Tada mes sau nusiperkam širdies ramybę ir toliau gyvenam kaip gyvenę. Ar tai yra blogai, jau kiekvienas turi nuspręsti pats. Karas tarp idėjų neįmanomas, nes nėra geresnės ar blogesnės idėjos. Yra ta, kuria tiki arba ta,kuria netiki.
Atsakyti
Sveikos,

daugkartines sauskelnes yra tiesiog vienkartiniu pakaitalas.
Jei keiciamos vienkartines po KIEKVIENO "reikaliuko", tikrai niekuo tada zala nepasireiks, nes nebus sudaromos salygos veistis slapimo bakterijoms ir atlikti savo bloga darba. tiesiog skirtumas tas, kad vienos keliauja i siuksliu deze, o kitos naudojamos vel ir vel. na, cia jau kaip kuri prijaucia ekologijai, pagal tai ir renkasi. bet teigti, kad visos, naudojancios daugkartines, rupinasi vaiku gerove, o naudojancios vienkartines - ne, nera pagrindo:)
Esme ne tame, kokias sauskelnes uzsegsi vaikui - vienkartines ar daugkartines, o tame, kad nereikia leisti vaikui pamirsti, kad po savim daryti nera naturalu. O tai, kad desi daugkartines ir prades greiciau prasytis ant puoduko - mitas. Patikrintas reikalas su pirmaja. Nieko greiciau nebuvo arba tiksliau - ne ka greiciau nei kaimynes vaiko, kuris segejo visa ta laika vienkartinemis mirksiukas.gif

QUOTE(mergaiciukas1 @ 2009 10 04, 11:25)
Jei skaitei visa tema, tai turbut supratai, kad su daugkartiniais vystyklai mamos vaikucius laiko ne tik del pigumo, o ir del vaikucio. Yra daug kalbama apie tai, kad su daugkartiniais vystyklais vaikutis greiciua pripranta prasytis ant puoduko, kad su vienkartinem sauskelnem galima pakenkti berniuko vaisingumui ir pan...

_Smalsute_, daryk kaip manai esant geriausiai - tiesiog uzsuk i bet kuria daugkartiniu sauskelniu parduotuve ir konsultantes tikrai issamiai papasakos ir atsakys i visus rupimus klausimus smile.gif
nekreipk demesio, jei kai kurios mamos astrokai pakomentuoja - tiesiog ekovystymas pas mus dabar "ant bangos" kaip kazkada seniau buvo, kai tik vienkartines atkeliavo i LT, tai ir atsiranda tokiu nuomoniu "i vienus vartus", bet tai nebutinai reiskia, kad tai 100% tiesa smile.gif
jei domina daugiau apie naturalia kudikiu higiena - gali paskaityt cia (kiek skaiciau toje temoje, Natuke savo 3 vaikuti tokiu metodu augino thumbup.gif , as savo berniukeli irgi pradejau pratint, tik dabar saltoka, tai siek tiek pristabdem, kol pajungs sildyma blush2.gif )
Na aš ir temos neskaičiusi šių privalumų neneigiau (berods ir minėjau). Vienintelis klausimas, kurį kol kas kėliau, tai žala/nežala gamtai. Gaila, kad čia net mažiausia abejonė sutinkama taip priešiškai -  kvepia kažkokiu fanatizmu. Šiaip jau užėjau į šią temą būtent todėl, kad pati pasvarstau tokią galimybę pereiti prie daugkartinių sauskelnių, tik deja informacijos, kurios tikėjausi, nelabai radau. Viskas čia susiveda į tą patį - aš darau taip, vadinasi taip ir yra geriausia. O gaila.

Atsakyti
Dėl vienkartinių ir daugkartinių poveikio aplinkai kažkur skaičiau anglų k., dabar jau nerasiu greitai, tai kiek pamenu buvo taip: šiukšlės: vienkartinės jų sudaro labai daug;
elektra: ji naudojama ir vienkartinių gamybai, ir daugkartinių skalbimui; vanduo: taip pat naudojamas tiek vienkartinių gamybai, tiek daugkartinių skalbimui; transportas: vienkartinių transportavimas sunaudoja daug kuro ( dažnai vežama ) ; žaliavos: vienkartinių gamybai jų sunaudojama daug daugiau. Tai apibendrinus išvada būtų, jog aplinkai geriau daugkartinės. Kai kalbam apie vandenį ir elektrą, tai pamirštam dažnai, kad vienkartinių gamybai kaži ar jo ne daugiau reikia, nei daugkartinių skalbimui g.gif
Atsakyti

Skalbiant, daug zalos gamtai padaro skalbimo milteliai. Bet ir juos galima nautoti ekologiskus arba kokius eko rutulius.
O siaip norint kuo maziau zalos gamtai padaryti, reikia kuo maziau visko vartoti mirksiukas.gif Tad bet kokie daugkartinio panaudojimo daiktai, tik saugo gamta.
Atsakyti
Sveikos. Gal kuri naudojote little lamb firmos bambukines sauskelnes? Kokie jusu atsiliepimai? Ar patiko?
Galvjoju uzsisakyti ju visa rinkini, bet pries tai noretusi isgirsti jas isbandziusiu mamyciu atsiliepimus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 11 04, 21:49)
tik kad jie turi gana daug sintetikos  ax.gif Man atrodo, gerai laukui, gal nakčiai

Kiek ziurejau gu-gu psl. bei oficialim ju psl. sudeties sauskelniu tikrai niekur neraso g.gif Siulo medvilnines, bambukines ir mikropluosto. Kad paskutiniosios yra sintetika, aisku, o kitos kokios? Negi ir medvilninese yra sintetikos? Kaina siu sauskelniu tai gundanti g.gif
Atsakyti
Sintetikos turi visos bambukines sauskelnes, ji dedama del medziagos patvarumo. Klausmas, ar is vis kas nors gamina sauskelnes is gryno bambuko...
Ziuriu dabar visu megstamos Popolini sauskelnes turi gana daug sintetikos (77% bambukas, 23% poliesteris) g.gif uztat jos tvirtos, bet minkstutes, buvau Rasakiloj pasiziureti gyvai smile.gif Kitu firmu sauskelnes turi 10 proc. poliesterio. Taigi jei jau deda ta sintetika i ekologiskas sauskelnes, vadinasi siai medziagai ji reikalinga...
Na, cia tik mano nuomone, gal kitos turi kitokios informacijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deja Vu @ 2009 11 05, 10:15)
Sintetikos turi visos bambukines sauskelnes, ji dedama del medziagos patvarumo. Klausmas, ar is vis kas nors gamina sauskelnes is gryno bambuko... 
Ziuriu dabar visu megstamos Popolini sauskelnes turi gana daug sintetikos (77% bambukas, 23% poliesteris) g.gif uztat jos tvirtos, bet minkstutes, buvau Rasakiloj pasiziureti gyvai smile.gif Kitu firmu sauskelnes turi 10 proc. poliesterio. Taigi jei jau deda ta sintetika i ekologiskas sauskelnes, vadinasi siai medziagai ji reikalinga...
Na, cia tik mano nuomone, gal kitos turi kitokios informacijos smile.gif

PAstaba - ne visos sauskelnes is bambuko turi poliesterio. Sitos neturi, jei gamintojas nemeluoja:
http://www.bellabott...products_id=100

Is mano ciupinetu parduotuvese ir naudojamu sauskelniu, tai sito gamintojo man pacios paciausios. Is 12 sauskelniu po 8 menesiu kasdieninio skalbimo ir dziovinimo yra isire 2 spaustukai.
Atsakyti

buvao kaikas sugalvojęs doh.gif nenoriu net prisiminti...
paskui labai pradėjau domėtis kas ir kaip....

tai išties 100proc bambukas ganėtinai nepatvari medžiaga. dėl to dedama medvilnės ir visur bent du proc sintetikos... ne visi tuos du procentus mato reikalą rašyt cool.gif bet argi tie 2 proc daug??? mirksiukas.gif

o tos is gu-gu tai kaip suprantu nėra iš ekologiškos medžiagos.. todėl ir pigesnės g.gif na aš ttaip supratau g.gif
Papildyta:
bet minkstutes,

kaži kiek ilgai g.gif aš turiu tots bots berods... tai jau seeeeeeniai nebemimnkštos rolleyes.gif nors vėlgi turbūtt daug nuo vandens ir džiovinimo priklauso.. pas mus vanduo labai kietas sad.gif
Atsakyti
Aha. Dvejas jau išmečiau, trečias gal dar kelis kartus panaudosiu. Netgi įklotą vieną išmečiau - visai medžiaga suskydo doh.gif

Tiesą sakant ir su poppolini nekas. Iš penkių keturios "ištrupėjo" gabalais. T.y. plotais liko tik sintetinis tinklas, o bambukas "išsiėdė". Viduj kaip popierius gabalais sukritęs. Šiandien vešiu pakeist. Atstovai, sakė, pakeis. Tipo pirmąkart taip. Klausiau, gal ką ne taip darau, bet negalėjo atsakyt, tik stebėjos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edora: 05 lapkričio 2009 - 10:47
QUOTE(Edora @ 2009 11 05, 10:44)
Aha. Dvejas jau išmečiau, trečias gal dar kelis kartus panaudosiu. Netgi įklotą vieną išmečiau - visai medžiaga suskydo  doh.gif

Tipo pirmąkart taip.

verysad.gif

tai žinok ir pas mane ne visi su priekaištais atėjo sad.gif kiti tiesiog nutyli ir nuryja tą kartėlį sad.gif gaila kad ri aš pati ne visas prisiminiau.. ka prisiminiau tai parašiau visom...
taip kad gal ir jūs ne pirma ir ne paskutinė g.gif

apskritai tai su tuo bambuku.... net patys gamintojai sako kad tai tik išpūstas burbulas cool.gif žmonės įsikandę ir dievina jį.. nors realiai tai ten jokio stebuklo rolleyes.gif bet kol perka tol ir gamina cool.gif

nors aš turiu kelis įklotus bambukinius, bet veliūrinio audinio tai man jie tikrai patinka g.gif nors vėlgi neaišku ar tokio pačio audimo ir storumo medvilnė sugertų mažiau ax.gif
Atsakyti