Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(Natuke @ 2009 10 02, 20:50)
kišenynės sauskelnės džiusta lavai greitai ant gyvatuko. Tik reikia jas ne kabinti, o dėti visu ilgiu. Pas mane per naktį išdžiusta ax.gif Nes jie nestori, o į vidų galima dėti marliuką, jie taip pat greitai džiusta wink.gif

i vidu man labai sueina seni ranksluosciai (seneliukai, draugai sunese senus nenaudojamus, siaip ir kuistukuose galima supirkt ir isvirint). sugeria gerai ir daznai keist galima 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2009 10 02, 10:46)
Su daugkartiniais vystyklais vaikas trumpiau būna šlapias (su vienkartinėmis, nors ir yra "sausas", tas šlapimas su visomis bakterijomis vis tiek yra prie pat odos)

Va šito "privalumo" tai nesuprantu mastau.gif - niekas juk nedraudžia dažniau keisti ir vienkartinių sauskelnių. Beje net ant ką tik nuplautos odos bakterijų yra sočiai, o sveiko žmogaus šlapimas šiaip jau turėtų būti sterilus.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 10 02, 20:58)
Va šito "privalumo" tai nesuprantu mastau.gif - niekas juk nedraudžia dažniau keisti ir vienkartinių sauskelnių. Beje net ant ką tik nuplautos odos bakterijų yra sočiai, o sveiko žmogaus šlapimas šiaip jau turėtų būti sterilus.

O tai kuom ne privalumas, jeigu nereikia į šiukšlinę mesti kalnus panaudotų vienkartinių sauskelnių g.gif O keičiant vienkartines po kiekvieno systelėjimo gausis jau dvigubas/trigubas kalnas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2009 10 03, 01:20)
O tai kuom ne privalumas, jeigu nereikia į šiukšlinę mesti kalnus panaudotų vienkartinių sauskelnių  g.gif O keičiant vienkartines po kiekvieno systelėjimo gausis jau dvigubas/trigubas kalnas  unsure.gif

Nu kad, kiek supratau iš pasvarstymų šioje temoje, keičiant daugkartines "po kiekvieno systelėjimo", jų kažkokie nežmoniški kalnai irgi nesusidaro. O su vienkartinėmis bent jau aš savo vaiko po pusdienį tikrai nelaikau ekologijos vardan. Taip, skirtumas gal ir yra, bet įskaičiavus, kaip minėjau, elektros, vandens sąnaudas, skalbimo priemones, jis ne toks jau ir didelis.
Atsakyti
merginos sos 4u.gif

anksciau miegodavom su vienkartinem, ismiegodavom visa nakti ir ryte jokio kvapo nebudavo, o dabar antra nakti miegam su daugartinem, tai kambary paryciais tvyro slapimo kvapas verysad.gif verysad.gif jums irgi taip? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 10 04, 09:29)
Nu kad, kiek supratau iš pasvarstymų šioje temoje, keičiant daugkartines "po kiekvieno systelėjimo", jų kažkokie nežmoniški kalnai irgi nesusidaro. O su vienkartinėmis bent jau aš savo vaiko po pusdienį tikrai nelaikau ekologijos vardan. Taip, skirtumas gal ir yra, bet įskaičiavus, kaip minėjau, elektros, vandens sąnaudas, skalbimo priemones, jis ne toks jau ir didelis.

Jei skaitei visa tema, tai turbut supratai, kad su daugkartiniais vystyklai mamos vaikucius laiko ne tik del pigumo, o ir del vaikucio. Yra daug kalbama apie tai, kad su daugkartiniais vystyklais vaikutis greiciua pripranta prasytis ant puoduko, kad su vienkartinem sauskelnem galima pakenkti berniuko vaisingumui ir pan...
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2009 10 04, 12:25)
Jei skaitei visa tema, tai turbut supratai, kad su daugkartiniais vystyklai mamos vaikucius laiko ne tik del pigumo, o ir del vaikucio. Yra daug kalbama apie tai, kad su daugkartiniais vystyklais vaikutis greiciua pripranta prasytis ant puoduko, kad su vienkartinem sauskelnem galima pakenkti berniuko vaisingumui ir pan...

Pritariu drinks_cheers.gif
Plius, neguli šiukšlynuose šimtus metų nesuirdamos vienkartinės sauskelnės, maloniau liesti "gyvą" medžiaginį produktą, kuris ir vaikiukui tik teigiamums, o ne vienkartinį, kuris kartais pridaro daug negerumo vaikiukui. O pigumas tai tikrai nėra pirmoj vietoj schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolilna @ 2009 10 04, 11:17)
merginos sos  4u.gif

anksciau miegodavom su vienkartinem, ismiegodavom visa nakti ir ryte jokio kvapo nebudavo, o dabar antra nakti miegam su daugartinem, tai kambary paryciais tvyro slapimo kvapas  verysad.gif  verysad.gif jums irgi taip?  unsure.gif

Lango neatidarote? mes migdom su medvilninem ir vilnonem kelnytem - buna jei daug prisidaro tas kvapas jauciasi, bet kai langas praviras tai kambaryje tikrai neuzsilaiko.

beje i ta pacia tema, gal ka domina parduodam is JAV atsisiustas ir jau isaugtas daugkartines sauskelnes - dydziai mazdaug iki 6 men. Ka domina, galit man i az 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2009 10 04, 17:56)
Lango neatidarote? mes migdom su medvilninem ir vilnonem kelnytem - buna jei daug prisidaro tas kvapas jauciasi, bet kai langas praviras tai kambaryje tikrai neuzsilaiko.

beje i ta pacia tema, gal ka domina parduodam is JAV atsisiustas ir jau isaugtas daugkartines sauskelnes - dydziai mazdaug iki 6 men. Ka domina, galit man i az 4u.gif

kad dabar namie salta taip, kad apie atidaryta langa tik pasvajot galima hihihi.gif doh.gif bet galvoju gal yra kokiu priemoniu, negi dabar visa ziema smirduliuosim? g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2009 10 04, 12:25)

Na aš ir temos neskaičiusi šių privalumų neneigiau (berods ir minėjau). Vienintelis klausimas, kurį kol kas kėliau, tai žala/nežala gamtai. Gaila, kad čia net mažiausia abejonė sutinkama taip priešiškai - kvepia kažkokiu fanatizmu. Šiaip jau užėjau į šią temą būtent todėl, kad pati pasvarstau tokią galimybę pereiti prie daugkartinių sauskelnių, tik deja informacijos, kurios tikėjausi, nelabai radau. Viskas čia susiveda į tą patį - aš darau taip, vadinasi taip ir yra geriausia. O gaila.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 10 04, 22:23)
tai žala/nežala gamtai.

na šiaip jau net paskaičiavimai yra padaryti kad bijau pameluot ar ne 20 kartų mažiau visko sunaudojama daugkartinėm...
aš manau kad asmeniškai aš nieko papildomo neišnaudoju.. nes skalbiu sauskelnes su kitais vakų rūbais... kadangi vaikai du, savas kiemas, kur vaikai tikrai ne šiaip gražiai vaikšto, tai to skalbimo tikrai per akis doh.gif

na vienintelis ką sunaudoju papildomai tai lanolinas rolleyes.gif bet tai per visą laikotarpį tik vienas buteliukas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 10 04, 09:29)

na yra dar vienas dalykas - man atrodo, daugiau gamtos resursų yra naudojama, gaminant vienkartines sauskelnės, nėgu siunant daugkartines ax.gif

http://www.youtube.c...h?v=MkdAOhnrGyw
Atsakyti