Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

laumzirga

kol mažiukas vaikas, gal ploniau gautusi su paprastais vystyklais - aprišamais, prefold ar tiesiog marliukais? Nes visai nedaug jie tepadaro per vieną kartą ir sukasi mažiau g.gif. Dar kažkur mačiau kaip tėvelis tiesiog įdėda vystyklą į viln. kelnaites su spraudėmis, ir užsega, gaunasi panašiai kaip sauskelnės. Taip pat turėtu būti pakankamai plonas užpakaliukas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 02 18, 22:58)
laumzirga

kol mažiukas vaikas, gal ploniau gautusi su paprastais vystyklais - aprišamais, prefold ar tiesiog marliukais? Nes visai nedaug jie tepadaro per vieną kartą ir sukasi mažiau g.gif. Dar kažkur mačiau kaip tėvelis tiesiog įdėda vystyklą į viln. kelnaites su spraudėmis, ir užsega, gaunasi panašiai kaip sauskelnės. Taip pat turėtu būti pakankamai plonas užpakaliukas g.gif
aga, manau bandysiu su prefoldais zaist
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif Mes su būsimu tėveliu savo pirmagimiui taip pat planuojam naudoti daukartines sauskelnes. Galvojam, kad iš pat pradžių bandysim verstis su vystyklais ir vilnonėm kelnytėm, o pasivaikšiojimams lauke įsygyti keleta įklotų. Kai lelius paaugs, tada ieškosim vidinių kelnyčių ir naudosim jau turimus vystyklus. Norėčiau jau turinčių patirties mamų komentarų, ar mes čia logiškai mąstom biggrin.gif Taip pat dar turiu porą klausimėlių. Rasakiloj matėm keletą pavyzdžių vilnonių kelnyčių. Man labiausiai patiko tokios labai plonutės ir kiek supratau, jos ten ne megztos, bet siųtos. Internetinėj svetainėk jų nėra, o kaina apie 30 lt. Gal yra mamų, kurios tokias naudoja, labai būtų įdomu išgirsti jūsų nuomonę, ar tokios plonos tos kelnytės gerai sulaiko drėgmę. Taip pat dar vienas klausimas. Kokias sauskelnes vežėtės vykdamos gimdyti?
Atsakyti
QUOTE(prabegom @ 2009 02 11, 17:54)
jei kas komplektuojates daugkartines, galit pamegint ebay:

http://cgi.ebay.com/.....=tab=Watching

As tokias pirkau "buy it now", uz 87 USD/6vnt., siandien atejo. tai labai labai atrodo grazios ir svelnios, tik tiek, kad nera atskiro ikloto, o vidurys pastorintas. Man gavosi apie 38 Lt vnt, nes dar siunciausi 6 vien tik bambukines. Audinys nepaprastai svelnus, idomu, koks bus isplovus.
Rinkausi sitas, nes be poliesterio ir one size.

Is UK atsisiunciau bambukines, po 18 Lt/vnt, tai matau trukumus  - lipuku krastai astrus, o iklotas prisegamas knopke nugaroj  doh.gif , reikes kazka galvoti. Pastebejau, kad Europoje beveik nera one size, ir populiaru su lipukais...

Zodziu, vaikiuko dar ner, o as apsibilietavus bambukinemis ir kanapinemis sauskelnem  lotuliukas.gif Vyras saiposi, kad neuzteks kantrybes, teks atidaryti isparduotuve  lotuliukas.gif  O dar vystyklai (nu tie tai sueis mazgotems po kiek laiko).

visks su jom bus gerai jeigu teisingai isplausi su soecialiois priemonemis smile.gif

Papildyta:
QUOTE(meid @ 2009 02 20, 13:22)
Sveikos mamos 4u.gif Mes su būsimu tėveliu savo pirmagimiui taip pat planuojam naudoti daukartines sauskelnes. Galvojam, kad iš pat pradžių bandysim verstis su vystyklais ir vilnonėm kelnytėm, o pasivaikšiojimams lauke įsygyti keleta įklotų. Kai lelius paaugs, tada ieškosim vidinių kelnyčių ir naudosim jau turimus vystyklus. Norėčiau jau turinčių patirties mamų komentarų, ar mes čia logiškai mąstom biggrin.gif Taip pat dar turiu porą klausimėlių. Rasakiloj matėm keletą pavyzdžių vilnonių kelnyčių. Man labiausiai patiko tokios labai plonutės ir kiek supratau, jos ten ne megztos, bet siųtos. Internetinėj svetainėk jų nėra, o kaina apie 30 lt. Gal yra mamų, kurios tokias naudoja, labai būtų įdomu išgirsti jūsų nuomonę, ar tokios plonos tos kelnytės gerai sulaiko drėgmę. Taip pat dar vienas klausimas. Kokias sauskelnes vežėtės vykdamos gimdyti?

labukas,

as naudojau mziukei daukartines sauskelnes is raskilos ir prilaikancias pirkausi merinosu vilnos ilgas tokias iki pazastu, man jos nepakartojamos...tik deja deja...dabar jau nebenaudojam mes ju...naudojam moltex vienkartines arba bambo sauskelnes schmoll.gif nes mano maziuke labai judri buvo, tiesiog nebegalejau uzdeti ju...nes tik sudedu iklotuka, ryziu popieriu (pas mus universalios buvo sauskelnes) ir kai tik bandau uzdeti kelnytes ji staigiai sukasi, uzpakaliuka kelia ir viskas...visas mano dejimas suniui po uodega... sad.gif nezinau...nepavyko man visa vystiklystes laikotarpi su jomis islaikyti, bet dziaugiuosi, kad nors pirmus menesius pavyko...
o siaip iki 3 men., naktim vysciau...ir antra kudiki vystyciau taip pat...super!
Atsakyti
aciu labai uz patarimus senoj temoj - bandau susirankiot info ir imsimes sito reikalo. tad aciu dar karta! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mėtutė @ 2009 02 20, 23:12)
tik sudedu iklotuka, ryziu popieriu (pas mus universalios buvo sauskelnes) ir kai tik bandau uzdeti kelnytes ji staigiai sukasi, uzpakaliuka kelia ir viskas...visas mano dejimas suniui po uodega... sad.gif nezinau...nepavyko man visa vystiklystes laikotarpi su jomis islaikyti, bet dziaugiuosi, kad nors pirmus menesius pavyko...
o siaip iki 3 men., naktim vysciau...ir antra kudiki vystyciau taip pat...super!

O tai tos sauskelnės neužsisega? g.gif Juk užsegamos sauskelnės užsisega taip pat kaip vienkartinės. Mes naudojam iš ekomamos užsegamas, tai ir jeigu juda vaikas, be problemų užsegam. bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos. Jau kokia savaitele kaip isbandau daugkartines sauskelnes savo 1,5m merginai ir noriu pasidalinti savo ispudziais bei susilaukti patarimu ar komentaru ax.gif .
Taigi pradziai isigijau medvilniniu ir bambukiniu Popolini TwoSize sauskelniu, kelis medvilninius iklotus, sausaji iklota bei Prefold vystykla pabandymui bei vystyklu popieriaus bei dvi vilnones kelnaites - uzmaunamas bei su spraudemis.
Dabar ko as nesuprantu - kam reikia papildomu iklotu i sauskelnes (o gal ju isvis nereikia?), jei vistiek po kiekvieno sysiaus sauskelnes reikia keisti ir nelabai kas ten speja perslapti? unsure.gif Bandziau deti ir su iklotais ir be ju, vistiek po kiekvieno karto sauskelnes suslampa ir jas reikia keisti. Tiesa, vystyklas man labai patiko, tik aisku, mazei nekas, amzius nebeleidzia tongue.gif , bet mazesniam vaikui butinai pasirinkciau kokius vystykliukus naudoti thumbup.gif . Ir su snapiu labai patogu ax.gif .
Kas dar - sauskelniu nepatogumas tame, kad jie be galo ilgai dziuva doh.gif . Daugiausia turiu bambukiniu, tai cia jauciu padariau klaida, nes jos turetu sugerti daugiau, bet kadangi as keiciu labai daznai ir vos pasislapinus, tai is to man jokios naudos doh.gif . Plaunu rankomis, nes neturiu tiek sauskelniu ir norisi, kad jos kuo greiciau isdziutu.
Beje, sauskelnes su spraudemis laiko labai gerai, o uzmaunamos Popolini sauskelnes jau pora kartu praleido, nors ir buvau jas impregnavus su lanolinu unsure.gif . Nesuprantu kodel? Dar klausimas, ar jos nepaliks demetos, jei kaskart ju neplausiu, o dziovinsiu gryname ore ir tik kas kelinta karta jas isplausiu? g.gif
Gal galit patarti, koki buda ir priemones reiktu pasirinkti, norint naudoti ka nors greiciau dziuvancio? Juk jei koki iklota idesiu tik po prilaikanciomis vilnonemis kelnaitemis, tai jis tikrai susigrumulos ar nuslinks kur mazei bevaikstant ir bejudant unsure.gif . Ir gal vis delto reiktu isigyti kelnaites atprastukes? Koks ju veikimo principas ir kame saknys, kad jos padeda vaikui greiciau ir lengviau prie puoduko pereiti? Nes su daugkartinemis sauskelnemis dabar lygiai tas pats kas ir su pampersais (nesipraso ant puoduko, bet sako "kaka" vos padarius ir tik tada atsinesa puoduka doh.gif ).
Siaip reziumuojant galiu pasakyti, kad daugkartines sauskelnes man patinka ir man smagu zinoti, kad vaiko odelei tai patinka ne ka maziau. Vargas ne toks jau ir didelis, net plaunant rankomis nematau problemos, tik reikia iki galo viska perprasti ir issirinkti tinkamiausias priemones. O su storu sikniuku dukruze man dar grazesne wub.gif biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2009 02 26, 00:28)
*Dabar ko as nesuprantu - kam reikia papildomu iklotu i sauskelnes (o gal ju isvis nereikia?), jei vistiek po kiekvieno sysiaus sauskelnes reikia keisti ir nelabai kas ten speja perslapti? Bandziau deti ir su iklotais ir be ju, vistiek po kiekvieno karto sauskelnes suslampa ir jas reikia keisti.
**Kas dar - sauskelniu nepatogumas tame, kad jie be galo ilgai dziuva
***Beje, sauskelnes su spraudemis laiko labai gerai, o uzmaunamos Popolini sauskelnes jau pora kartu praleido, nors ir buvau jas impregnavus su lanolinu unsure.gif . Nesuprantu kodel? Dar klausimas, ar jos nepaliks demetos, jei kaskart ju neplausiu, o dziovinsiu gryname ore ir tik kas kelinta karta jas isplausiu? g.gif
****Gal galit patarti, koki buda ir priemones reiktu pasirinkti, norint naudoti ka nors greiciau dziuvancio? Juk jei koki iklota idesiu tik po prilaikanciomis vilnonemis kelnaitemis, tai jis tikrai susigrumulos ar nuslinks kur mazei bevaikstant ir bejudant unsure.gif .
*****O su storu sikniuku dukruze man dar grazesne wub.gif  biggrin.gif .

*Dėl didesnio sugeriamumo.
Kai taviškė tokia didelė, tai ir sysioja ženkliai mažiau kartų. Tačiau tas vienkartinis pasysiojimas prilygsta keliems kūdikio pasisiojimams. Tai tau ir gaunasi, kad po kiekvieno karto keiti. Aš tai net nežinau, po kelių kartų keičių, dažniausiai kas 3-4 val., būna ir dažniau, jei pakakina.
**Bambukinės tokios jau yra - pliusas tame, kad gerai ir daug sugeria, tai automatiškai minusas, kad ilgai džiūsta.
***Pataisymas - turbūt čia rašai apie prilaikančias vilnones kelnytes, o ne sauskelnes rolleyes.gif
Dėmėtos nepaliks, tik nuo kakučio gali, tai tada jau būtinai reikia išskalbti - neužteks išvėdinimo. O ta geroji jų savybė kuo toliau, tuo tik ryškės. Čia apie nepraleidimą.
****Tu teisi. Kol maži leliukai, tai ir užtenka tik įklotuko į vilnones kelnytes. Bent jau maniškei užteko. Ir nesusiraitydavo niekas. O dabar jau į tas Popolini su įklotu dedu dar vieną įklotą doh.gif Ir tai būna susisuka nuo didelio judrumo...
Tai tada dėl greitesnio džiuvimo reiktų kišeninių sauskelnių. Nors... Kai įklotuko nededi...
*****Aga, ir man thumbup.gif
Prisimenu, kai dar visai mažuliukė buvo, tai kaip bitutė atrodė lotuliukas.gif Toooks dyyydelis dupcius buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(austekx @ 2009 02 21, 15:04)
O tai tos sauskelnės neužsisega? g.gif  Juk užsegamos sauskelnės užsisega taip pat kaip vienkartinės. Mes naudojam iš ekomamos užsegamas, tai ir jeigu juda vaikas,  be problemų užsegam. bigsmile.gif

NEA universalios neusisega, ant ju dedasi prilaikancios kelnaites sad.gif todel buvo beda, jeigu butume pirke uzsegamas gal kitaip butu buve sad.gif g.gif
Papildyta:
oas savo klecka vysciau iki 3 men., super!!! irkt., lelius kiek turesiu vystysiu, nes visai kitaip miega ir t.t. o man asmeniskai moltex-oko vienkartines zymiai geriau negu daukartines...ors gal todel, kad nepavyko mums su tom daukartinem, kad emem universalias...nezinau... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2009 02 26, 01:52)
*Dėl didesnio sugeriamumo.
Kai taviškė tokia didelė, tai ir sysioja ženkliai mažiau kartų. Tačiau tas vienkartinis pasysiojimas prilygsta keliems kūdikio pasisiojimams. Tai tau ir gaunasi, kad po kiekvieno karto keiti. Aš tai net nežinau, po kelių kartų keičių, dažniausiai kas 3-4 val., būna ir dažniau, jei pakakina.
**Bambukinės tokios jau yra - pliusas tame, kad gerai ir daug sugeria, tai automatiškai minusas, kad ilgai džiūsta.
***Pataisymas - turbūt čia rašai apie prilaikančias vilnones kelnytes, o ne sauskelnes  rolleyes.gif Dėmėtos nepaliks, tik nuo kakučio gali, tai tada jau būtinai reikia išskalbti - neužteks išvėdinimo.  O ta geroji jų savybė kuo toliau, tuo tik ryškės. Čia apie nepraleidimą.
****Tu teisi. Kol maži leliukai, tai ir užtenka tik įklotuko į vilnones kelnytes. Bent jau maniškei užteko. Ir nesusiraitydavo niekas. O dabar jau į tas Popolini su įklotu dedu dar vieną įklotą  doh.gif  Ir tai būna susisuka nuo didelio judrumo...
Tai tada dėl greitesnio džiuvimo reiktų kišeninių sauskelnių. Nors... Kai įklotuko nededi...
*****Aga, ir man  thumbup.gif
Prisimenu, kai dar visai mažuliukė buvo, tai kaip bitutė atrodė  lotuliukas.gif  Toooks dyyydelis dupcius buvo  biggrin.gif

Aha, kalbejau apie prilaikancias vilnones kelnaites doh.gif. Beje, siandien tos uzmaunamos man vel praleido (pietu miegui paguldziau su bambukinemis sauskelnemis ir uzmaunamomis vilnonemis kelnaitemis ir neatlaike ne dvieju valandu - atsikele visa slapia unsure.gif ). Pamerkiau su lanolinu antra karta, sakau, gal blogai ka pirma karta dariau ar per mazai priemones ipyliau g.gif .
Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2009 02 26, 22:14)
Aha, kalbejau apie prilaikancias vilnones kelnaites doh.gif. Beje, siandien tos uzmaunamos man vel praleido (pietu miegui paguldziau su bambukinemis sauskelnemis ir uzmaunamomis vilnonemis kelnaitemis ir neatlaike ne dvieju valandu - atsikele visa slapia unsure.gif ). Pamerkiau su lanolinu antra karta, sakau, gal blogai ka pirma karta dariau ar per mazai priemones ipyliau g.gif .

Mano maziukei 11 paru, tai jei paguldau diena miegoti su bambukinem ar bambukinem/kanapinem, tai Rasakilos ilgaklesnes visada buna praleidusios po 2 val.
Nors lanolizavau jau gal 3 kartus. Mano pacios megztos lamos vilnos praleidzia kiek maziau, bet irgi praleidzia g.gif

Realiai daugkartines keiciu vos pajauciu dregme.

Turiu aprisamu 3 vnt, bet nesugalvoju, kokius iklotus i juos det, nes momentaliai slapi ir kiaurai. Aisku, lelytei dar mazai laiko, nera ritmo, daznai slapinasi.
Atsakyti
QUOTE(prabegom @ 2009 02 27, 09:10)
Turiu aprisamu 3 vnt, bet nesugalvoju, kokius iklotus i juos det, nes momentaliai slapi ir kiaurai. Aisku, lelytei dar mazai laiko, nera ritmo, daznai slapinasi.

O gal galima įklotą dar į kokį rankšluostuką įvyniot? Pvz dabar Maximoj yra tokie geltoni - 10 vnt bene 6 Lt. Aš jau anksčiau tokių užsipirkau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edora: 27 vasario 2009 - 11:42