Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(bim-bam @ 2009 09 28, 08:16)
Tavo mažylis jau judrus (pagal amžių žiūriu  biggrin.gif  ), tad norėjau paklaust, ar vis dar gerai įklotėliai, nepasislenka judant, neprabėga? 

Mes sauskelnes naudojam, bet turėjau keletą vystyklų ir kaip man patiko jie, nesuprantu, kodėl anksčiau nenaudojom  doh.gif  galvojau daugiau nusipirkt, nes kol nešildo namie, nelabai gerai džiūna viskas, tad praverstų, ale sakau, kaži kaip jie, kai vaikas jau judresnis jau  g.gif

Ne, nepasislenka, nors jurdumo mažąjam tikrai netrūksta. svarbu, kad jis nebūtų per trumpas: maždaug nuo šiek tiek žemiau bambos iki nugarytės virš užpakaliuko. Turėjau bambukinius iš ekovaikų, bet jie per trumpi ir slankioja kaip reikiant. Vienintelis trūkumas, kad po "didelio reikalo" truputį kliūna ir vilnonėms kelnaitėms. Aš tada tiesiog paplaunu, kur sutepta, ir išdžiovinu - neplaunu visų. O sauskelnių nepirkau, nes man buvo gerokai per brangu tokį kiekį užsipirkti, kad visai dienai užtektų. Turiu tų vystykliukų ir sukuosi. Bet kaip matau paveiksliuke, gal tuos vystykliukus galima šonuose sukabinti? Tada ir dėl "didelio reikalo" nebūtų problemų, jei tik ties klynuku storio užtenka g.gif
Atsakyti
Laba diena. smile.gif Abiejų temų kruopščiai tikrai neperskaičiau, tad iškart atsiprašau, jei tas klausimas jau buvo iki pažaliavimo iš visų pusių išgvildentas. Dėl natūralumo, sveikumo nesiginčysiu, bet kas dėl ekologijos, tai ar nėra visgi taip, kad vienu atžvilgiu lyg ir labai tausojama gamta (į sąvartyną nenukeliauja krūva panaudotų vienkartinių sauskelnių), bet kitu - kasdien juk jungiama skalbyklė, taigi vandens, elektros energijos sąnaudos, o kur dar skalbimo priemonės (kad ir pačios nekalčiausios - tai ne gabalėlis ūkinio muilo, kurio visiškai pakanka rankomis praskalbti vos išteptus kūdikio rūbelius)? Be to, juk turbūt nesumetate į skalbyklę tų sauskelnių kartu su kitų šeimos narių rūbais ir kt. Na gal tai ir lašas jūroje, palyginus su vienkartinių sauskelnių gamybos procesu, bet juk ir kai kurių jų gamintojai skelbiasi apie produkcijos ekologiškumą (kiek suprantu, nenaudoja kai kurių agresyvių medžiagų gamyboje, nežinau kaip dėl tokios sauskelnės suirimo laiko - gal jis irgi trumpesnis). g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 09 28, 15:44)
juk turbūt nesumetate į skalbyklę tų sauskelnių kartu su kitų šeimos narių rūbais ir kt.

sumetu tongue.gif tik pirmą mėn atskirai skalbiau.. dabar kartu su kitais rūbais tongue.gif
Atsakyti
Aš irgi skalbiu su kitais rūbais. Taip kad papildomo skalbimo nebūna.

Ekologiško vienkartinės sauskelnės, jei jos tikrai eko, man būtų per brangu naudoti nuolat.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2009 09 28, 08:31)
Ne, nepasislenka, nors jurdumo mažąjam tikrai netrūksta. svarbu, kad jis nebūtų per trumpas: maždaug nuo šiek tiek žemiau bambos iki nugarytės virš užpakaliuko. Turėjau bambukinius iš ekovaikų, bet jie per trumpi ir slankioja kaip reikiant. Vienintelis trūkumas, kad po "didelio reikalo" truputį kliūna ir vilnonėms kelnaitėms. Aš tada tiesiog paplaunu, kur sutepta, ir išdžiovinu - neplaunu visų. O sauskelnių nepirkau, nes man buvo gerokai per brangu tokį kiekį užsipirkti, kad visai dienai užtektų. Turiu tų vystykliukų ir sukuosi. Bet kaip matau paveiksliuke, gal tuos vystykliukus galima šonuose sukabinti? Tada ir dėl "didelio reikalo" nebūtų problemų, jei tik ties klynuku storio užtenka  g.gif

dėkui už paaiškinimą 4u.gif tikrai brangoka vien sauskelnes susipirkt, todėl ir mąstau, kip čia prasisukt šaltuoju sezonu, nes nedžiūna dabar visiškai sauskelnes, vasarą kitas reikalas buvo, praskalbdavau iškart ir išdžiūdavo ant saulutės. Įdomu, kokius jūs įklotėlius naudojat? Šitus prefold vystyklus tai su snappy segtuku susegu ir laikosi thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 09 28, 13:44)
Laba diena. smile.gif  Abiejų temų kruopščiai tikrai neperskaičiau, tad iškart atsiprašau, jei tas klausimas jau buvo iki pažaliavimo iš visų pusių išgvildentas. Dėl natūralumo, sveikumo nesiginčysiu, bet kas dėl ekologijos, tai ar nėra visgi taip, kad vienu atžvilgiu lyg ir labai tausojama gamta (į sąvartyną nenukeliauja krūva panaudotų vienkartinių sauskelnių), bet kitu - kasdien juk jungiama skalbyklė, taigi vandens, elektros energijos sąnaudos, o kur dar skalbimo priemonės (kad ir pačios nekalčiausios - tai ne gabalėlis ūkinio muilo, kurio visiškai pakanka rankomis praskalbti vos išteptus kūdikio rūbelius)? Be to, juk turbūt nesumetate į skalbyklę tų sauskelnių kartu su kitų šeimos narių rūbais ir kt. Na gal tai ir lašas jūroje, palyginus su vienkartinių sauskelnių gamybos procesu, bet juk ir kai kurių jų gamintojai skelbiasi apie produkcijos ekologiškumą (kiek suprantu, nenaudoja kai kurių agresyvių medžiagų gamyboje, nežinau kaip dėl tokios sauskelnės suirimo laiko - gal jis irgi trumpesnis). g.gif

aš kaip akvilytė bei žiogelis, skalbiu su kitais rūbais sauskelnytes 4u.gif 4u.gif o vienkartinės ekologiškos sauskelnes man taip pat per brangios...o ir širdžiai mieliau segti medžiagines ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2009 09 28, 19:39)
dėkui už paaiškinimą  4u.gif  tikrai brangoka vien sauskelnes susipirkt, todėl ir mąstau, kip čia prasisukt šaltuoju sezonu, nes nedžiūna dabar visiškai sauskelnes, vasarą kitas reikalas buvo, praskalbdavau iškart ir išdžiūdavo ant saulutės. Įdomu, kokius jūs įklotėlius naudojat? Šitus prefold vystyklus tai su snappy segtuku susegu ir laikosi  thumbup.gif

Aš turiu nuo dukrytės likusių Bambinomio įklotukų. Labai mieli. kelnaitės jų man nepatiko, o vystykliukai - liuks, sugeria daug. naudoju patį mažiausią dydį ir dabar Va tokie. Turiu tris kanapinius vystykliukus iš Rasakilos, juos naudoju, jei kur į parduotuvę važiuojam. Psichoilogiškai atrodo, kad daugiau sugeria smile.gif Va tokie
Ir turiu paprastų marliukų. Nusipirkau tankios marlės audinių parduotuvėje 12 metrų, susikarpiau 80x80 cm gabalais ir naudoju susilanksčiusi. Aišku, marlė sugeria mažiau, su jais jau pasivaikščioti neiname, bet namie - labai gerai ir labai pigu, nes jos 1 m. 3 Lt kainuoja. Be to, labai greitai džiūsta, galima džiovinti ant gyvatuko.

Snapiais nesuseginėju, tiesiog įkloju į vilnones kelnytes ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiogelis: 28 rugsėjo 2009 - 20:05
QUOTE(Žiogelis @ 2009 09 28, 19:03)
Aš turiu nuo dukrytės likusių Bambinomio įklotukų. Labai mieli. kelnaitės jų man nepatiko, o vystykliukai - liuks, sugeria daug. naudoju patį mažiausią dydį ir dabar Va tokie. Turiu tris kanapinius vystykliukus iš Rasakilos, juos naudoju, jei kur į parduotuvę važiuojam. Psichoilogiškai atrodo, kad daugiau sugeria smile.gif Va tokie
Ir turiu paprastų marliukų. Nusipirkau tankios marlės audinių parduotuvėje 12 metrų, susikarpiau 80x80 cm gabalais ir naudoju susilanksčiusi. Aišku, marlė sugeria mažiau, su jais jau pasivaikščioti neiname, bet namie - labai gerai ir labai pigu, nes jos 1 m. 3 Lt kainuoja. Be to, labai greitai džiūsta, galima džiovinti ant gyvatuko.

Snapiais nesuseginėju, tiesiog įkloju į vilnones kelnytes ir tiek.

dėkui aciuks.gif labai išsamiai 4u.gif reiks ir man pasižvalgyt vystykliukų, o ir marliukai namie thumbup.gif pasirodo, pigiau prasisukt galima thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2009 09 28, 17:14)
Ekologiško vienkartinės sauskelnės, jei jos tikrai eko, man būtų per brangu naudoti nuolat.

Gal visa esmė ta, kas kieno manymu yra, o kas nėra "tikrai eko" g.gif , bet pvz. Bambo kaina nesiskiria nuo paprastų vienkartinių sauskelnių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 30 rugsėjo 2009 - 15:11
Be to, juk turbūt nesumetate į skalbyklę tų sauskelnių kartu su kitų šeimos narių rūbais ir kt.

Niekada neskalbiau atskirai ax.gif

Bambo pusl toks nemažas mažylis su asuskelnėm mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2009 09 26, 21:07)
O smirda ir išplautos, ar tik kai pasysioja? Gal ten joks ne pelėsis, paprastai tokiu metu mažiukas pradeda valgyti įvairesnį maistą ir atsiranda aštresnis, specifiškesnis šlapimo kvapas. O audinys+šlapimas irgi savo kombinaciją duoda.

pavirinau ir jokio kvapo nebeliko thumbup.gif . Tai turbut koks pelesis buvo isimetes.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 09 30, 15:11)
Gal visa esmė ta, kas kieno manymu yra, o kas nėra "tikrai eko" g.gif , bet pvz. Bambo kaina nesiskiria nuo paprastų vienkartinių sauskelnių.

Kai pagimdžiau savo antrą dukrą, norėjau ją vystyti natūraliai. Bambo tada dar nebuvo, kaip ir nebuvo jokių kitų eko sauskelnių. tada auginau taip "pusiau" - išvažiuodami kur nors ir naktį segdavau paprastas sauskelnes, namuose - daugkartines. Pamačiau, kad tai tikrai nėra taip baisu, kaip iki tol atrodė. Kai gimė sūnus, apie vienkartines net negalvojau. Kartais užsegdavau "Moltex". Jos tikrai atrodo "labiau eko" nei "bambo".O kodėl, turbūt ir pati nežinau. Niekur nerandu info, kaip lengvai "Bambo" suyra. Dabar, kai reikia vienkartinių sauskelnių, segu ir "Bambo", naudojame jų tikrai labai nedaug, nes dažniausiai išsiverčiame su daugkartinėmis. Džiaugiuosi, kad "geraisiais" laikais susipirkau visas reikalingas vystymui priemones, todlė dabar tikrai lengva ranka galiu nurėžti pinigus, skirtus sauskelnėms, jei jų prireikia kam nors kitam.

Bet natūralus vytymas turi ir ne piniginių privalumų. Su daugkartiniais vystyklais vaikas trumpiau būna šlapias (su vienkartinėmis, nors ir yra "sausas", tas šlapimas su visomis bakterijomis vis tiek yra prie pat odos), vaikas greičiau susivokia,kokie procesai vyksta su juo (vienkartines segintys vaikai kuo toliau, tuo vėliau susidraugauja su puoduku).

Aišku, geriau yra naudoti eko vienkartines, nei ne eko. Jei mama mano, kad natūralus vystymas yra daugiau vargas, nei džiaugsmas, aš visada už, kad būtų naudojamos eko vienkartinės.
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2009 09 28, 20:39)
dėkui už paaiškinimą  4u.gif  tikrai brangoka vien sauskelnes susipirkt, todėl ir mąstau, kip čia prasisukt šaltuoju sezonu, nes nedžiūna dabar visiškai sauskelnes, vasarą kitas reikalas buvo, praskalbdavau iškart ir išdžiūdavo ant saulutės. Įdomu, kokius jūs įklotėlius naudojat? Šitus prefold vystyklus tai su snappy segtuku susegu ir laikosi  thumbup.gif
Papildyta:
aš kaip akvilytė bei žiogelis, skalbiu su kitais rūbais sauskelnytes 4u.gif  4u.gif o vienkartinės ekologiškos sauskelnes man taip pat per brangios...o ir širdžiai mieliau segti medžiagines  ax.gif

kišenynės sauskelnės džiusta labai greitai ant gyvatuko. Tik reikia jas ne kabinti, o dėti visu ilgiu. Pas mane per naktį išdžiusta ax.gif Nes jie nestori, o į vidų galima dėti marliuką, jie taip pat greitai džiusta wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 02 spalio 2009 - 19:23