Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 02 12, 14:31)

Peppi, Nikor 50mm 1,4/f Lenkijoj dabar 800 LTL g.gif Canon jaučiu bus irgi panašiai.. Kam Sigmą pirkt?? g.gif

Nikor 50 turi ir 1,4 g.gif .. pas mane 1,8 .. beje guli ir dulka unsure.gif

QUOTE(peppi @ 2009 02 12, 14:41)

kaip manai kodėl siūlau naikinti pirmą punktą wink.gif kad galėtum ne tik fotkinti per tą savaitę bet ir archyve knaisiotis...nu pabandom bent porą kartų ir matysim ar pasiteisina ax.gif kaip kitaip sužinosi?

šiaip aš niekuo prieš.. svarbu geri kadrai ir to žmogaus daryti.. turėsim gausesnius ND gal..
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2009 02 12, 14:44)
peppi, žiūrėjau Sansaros įdėtą nuorodą iš Lenkijos, ten tikrai canon 50 mm 1,4 kainavo apie 800 litų. nafig sigmą imt??

nevaryk, mano Zigmukas 30 mm 1,4 pats pats mieliausias .. visos mano fotkės praktiškai juo darytos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 02 12, 14:44)
peppi, žiūrėjau Sansaros įdėtą nuorodą iš Lenkijos, ten tikrai canon 50 mm 1,4 kainavo apie 800 litų. nafig sigmą imt??

skaičiau palyginimą canono su sigma žurnale "foto" mirksiukas.gif nu geriau sigma rolleyes.gif
nesiūlykit jūs man to canono biggrin.gif kiek pas lenkus sigma kaštuoja ax.gif ?

QUOTE(westa @ 2009 02 12, 14:45)
turėsim gausesnius ND gal..

pamėginti juk neskauda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2009 02 12, 14:46)
nevaryk, mano Zigmukas 30 mm 1,4 pats pats mieliausias .. visos mano fotkės praktiškai juo darytos  smile.gif

nevarau. tiesiog visada maniau, kad canonui canoncas geriausias, ne sigma. kaip ir nikonui nikonas, o ne sigma.

QUOTE(peppi @ 2009 02 12, 14:47)
skaičiau palyginimą canono su sigma žurnale "foto"  mirksiukas.gif nu geriau sigma rolleyes.gif
nesiūlykit jūs man to canono.

niekas ir nesiūlo. man tik keista, jeigu tokio palyginimo rezultatas yra sigmos, o ne firminio objektyvo naudai blink.gif pirmą kartą išgirdau, kad sigma canonui gali būti geriau, negu canonas canonui.
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 02 12, 14:24)
ne iki galo supratau namų darbų užduotį g.gif
gal galima trumpai, aiškiai ir boldu lotuliukas.gif nu dlia osoba tupych biggrin.gif

Tą patį objektą nufotografuoti iš kuo įmanoma daugiau kampų.
Aš pati ne iki galo supratau biggrin.gif Pasiimi pvz. puoduką ir fotografuoji iš viršaus, iš šono iš dugno iš vidaus į vidų, iš apašios per ąselę ir t.t. Nerandu taip greit pvz.

QUOTE(bite maja @ 2009 02 12, 14:38)
kas per programa? apšvieskit prašom... aš ten retai įlendu  smile.gif

o kaip suprast objektyvo keist negalima? tipo pradėjai fotkint su 50-tuku ir tai fotkini toliau?

Neprisimenu, tik akis užkliuvo. Surasiu - įkelsiu.

Na, pamaniau, kad gal ne visi turi kelis objektyvus, tai teisingiau būtų apsiriboti vienu. Na bet KOKS SKIRTUMAS: galima keisti vietą, šviesą, objektyvus, fotoaparatus, foną, koreguoti su PS. Tik fotografo ir daikto keisti negalima.
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 02 12, 14:59)
Tą patį objektą nufotografuoti iš kuo įmanoma daugiau kampų.
Aš pati ne iki galo supratau  biggrin.gif Pasiimi pvz. puoduką ir fotografuoji iš viršaus, iš šono iš dugno iš vidaus į vidų, iš apašios per ąselę ir t.t. Nerandu taip greit pvz.
Neprisimenu, tik akis užkliuvo. Surasiu - įkelsiu.

Na, pamaniau, kad gal ne visi turi kelis objektyvus, tai teisingiau būtų apsiriboti vienu. Na bet KOKS SKIRTUMAS: galima keisti vietą, šviesą, objektyvus, fotoaparatus, foną, koreguoti su PS. Tik fotografo ir daikto keisti negalima.

o kaip pakeisti vietą neliečiant daikto? lotuliukas.gif
chi chi chi durnavoju smile.gif
o fotografą liesti galima, bet tai daryti turi ne fotografai biggrin.gif
Atsakyti
Westa, tai ir 50mm f/1,2 Nikor yra wink.gif tik jis Manual focus.

Mano praktiškai visos nuotraukos darytos su 50-tuku..

O šitą patį, SP, jei ant 50-tuko užsuksiu makro linzę, tai čia skaitysis objektyvo keitimas ar ne? cool.gif
Atsakyti
lotuliukas... o gal i taisykles itraukt dar viena punkta.. idant, kad jus, kvailutes nustotumete akcentuotis i fokusa, i kitus tech aspektus... o tas punktas butu toks, kad visi ND "dirba" ant pvz., 400 iso, 50mm ir f4 biggrin.gif biggrin.gif lotuliukas
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 02 12, 16:03)
lotuliukas... o gal i taisykles itraukt dar viena punkta.. idant, kad jus, kvailutes nustotumete akcentuotis i fokusa, i kitus tech aspektus... o tas punktas butu toks, kad visi ND "dirba" ant pvz., 400 iso, 50mm ir f4 biggrin.gif biggrin.gif lotuliukas

lotuliukas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 02 12, 15:02)
o kaip pakeisti vietą neliečiant daikto?  lotuliukas.gif
chi chi chi durnavoju smile.gif

lotuliukas.gif liest galima - keisti į kitą negalima.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 02 12, 15:03)
O šitą patį, SP, jei ant 50-tuko užsuksiu makro linzę, tai čia skaitysis objektyvo keitimas ar ne? cool.gif

Aha, tik šitą ir tą patį. Keiskit viską, ką turit keičiamo. Aš už.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 02 12, 14:55)
nevarau. tiesiog visada maniau, kad canonui canoncas geriausias, ne sigma. kaip ir nikonui nikonas, o ne sigma.
niekas ir nesiūlo. man tik keista, jeigu tokio palyginimo rezultatas yra sigmos, o ne firminio objektyvo naudai  blink.gif pirmą kartą išgirdau, kad sigma canonui gali būti geriau, negu canonas canonui.

na ir aš nustebau mirksiukas.gif bet yra palyginantys bandomieji kadrai, ypatingai jaučiasi skirtumas prie labiausiai atidarytos diafragmos, kažkur ties f4 ir didesniu skaičiuku skirtumo beveik nėra smile.gif
be to sigma ir kainuoja ženkliai brangiau mirksiukas.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 02 12, 15:02)

va va, nes ir tai gali turėti įtakos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 02 12, 15:03)
Westa, tai ir 50mm f/1,2 Nikor yra wink.gif tik jis Manual focus.

aišku tada .. kažkada Manualas nebuvo man aktualu smile.gif praleidau

tai supratau , kad imam daiktą , viską galima judint, keist, išskyrus patį daiktą. ir dar galima fotografą liest smile.gif
Atsakyti
Nu man kažkaip irgi atrodo normaliai, jei galima keisti viską, net ir fotiką biggrin.gif nes kitaip gausis nuobodu..
Atsakyti