Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Grethenn @ 2009 02 23, 15:20)
Mmm.. vis tik nieks neatsos naturaliu spalvu  rolleyes.gif  o mes meginam su visokiais layeriais ir actionais klaidas glaistyt..

kodėl klaidas? nebūtinai... tiesiog kartais tai priduoda šiokio tokio šarmo rolleyes.gif

aš nesuprantu - to "įpeistinimo" į naują layerį. sukuri naują layerį. tada iš to red channel perkopijuoji ir tada grįžti atgal į aktyvų naująjį layerį ir tiesiog spaudi ctrl+V, taip?

Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 02 23, 16:10)
kodėl klaidas? nebūtinai... tiesiog kartais tai priduoda šiokio tokio šarmo  rolleyes.gif

aš nesuprantu - to "įpeistinimo" į naują layerį. sukuri naują layerį. tada iš to red channel perkopijuoji ir tada grįžti atgal į aktyvų naująjį layerį ir tiesiog spaudi ctrl+V, taip?

Būtent. Kartais smagiau kitaip smile.gif

Nukopijuoji red kanalą, tada naujame tuščiame sluoksnyje spauti ctrl+V.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 02 23, 18:10)
kodėl klaidas? nebūtinai... tiesiog kartais tai priduoda šiokio tokio šarmo  rolleyes.gif

Jo smile.gif po select all spaudi copy ir butent, ipastini (t.y.ctrl v) i nauja layery, taip kaip paveiksleliuose parodyta, ten matos kur chaneliai o kur layeriai.
bet po to is kart vel grizti i chanelius tam kad pazymet punktyru ta layeri.
na cia komplikuota.. pati kol ismokau, pamokoj dar sudetingiau viskas buvo, cia supaprastinau kaip man pasirode aiskiau.

O tas sarmas.. man jau bloga, labiausiai paciai nuo saves, zinau ko noriu, noriu visisko naturalumo, kartais net netikslumo, bet va atrodo paglaistysiu ir geriau bus, bus gerai ir man kitiem.
va as jum kai ka parodysiu kas gali sukelti daug diskusiju ir pasipiktinimo.
tai yra labai zymus mados fotografas:
http://www.terryrichardson.com/
cia kitas:
http://www.lehmannma...juergen-teller/
Atsakyti
QUOTE(sviecia @ 2009 02 23, 12:28)
Gal dar kas ka vakar lauke fotografavo? Parodykit wink.gif

Fotografavau Rumšiškėse.Taip sau šeimai tiesiog, tai ar verta čia ką rodyt abejoju. Tiesa yra vieno namuko foto, ant kurio krintanti šviesa patinka pačiai. Bet visa kita - ni ...nukirpsiu nesamones (auto, wc) iš fono, galiu parodyt kas man ten toje nuotraukoje su šviesa gražu susirodė.
Štai, viskas man čia negerai, tačiau šviesa krintanti ant sienų užkliuvo gerąja prasme.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 23 vasario 2009 - 16:53
Grethen, ajoooo....... nuorodos joooo...biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 02 23, 18:49)
Grethen, ajoooo....... nuorodos joooo...biggrin.gif
O as Richardsono cia leidinuka N-18 varciau pries kelias dienas, va ten tai joooo.... biggrin.gif
Atsakyti
Cgirl ar gavosi?

Saules puga parodyk didesnes foto? labai grazus portretas wub.gif

Sviecia, grazu wub.gif

Vis nesibandau dar Grethen pamokos, bet rezultatai kuriuos rodot labai patinka.

Papildyta:
QUOTE(Opa @ 2009 02 23, 01:12)
Sveiki, labs ryts,

bandziau as Grethen pamoka, ir ta nesigavo  lotuliukas.gif  Eisiu matyt i kompiuterinio rastingumo kursus, nes jau neimanoma. Einu dar Saules Pugos pamoka pabandysiu, ale jei jau ir ta nesigaus, tai susipaprastinsiu is cia kaip BN sako  doh.gif

Beje, Sea, ispakavus ta faila, ten kur PS'ui tei actionai vienokiu pavadinimu, o kitoj vietoj Camera RAW ir Lightroom'ui kitokie. Gal tu ne su PS darbuojies?  biggrin.gif (viltis durniu motina)

jo ten buvo daugiau visko, bet as tik actionus susikeliau is visu papkiu ARC ar kaip ten nelieciau buvo ir camera raw ir ligthroom ir presets.
QUOTE(Anasko @ 2009 02 23, 01:22)
Man uzsirase taip pat kaip ir Sea,(tik bandomoji versija  lotuliukas.gif ) bet kad gautusi toks skaidrumas verysad.gif  Sea,  tu actiona paleidi ant gatavos foto, po kontrastinimo, ar ant originalo?

as nededu kontrasto visai, pasviesinu su lighting curves, dedu saturation ir pritaikau spalvinius actionus viena is l...blue o kita is keturiu sezonu 4u.gif

Papildyta:
Tiesa, kokiu budu jus sharpinat nuotraukas? as su unsharp mask: 40 ir threshold 3.5 4u.gif

ten viena papke tu actionu buvo N..Van bet man jie kazko neveikia. Bet uzmaciau,kad turi ivairiu sharpinimo actionu,pvz vienas leidzia ryskinti vietas kurias nori,taip norejau isbandyti bet neveikia kazko g.gif

Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2009 02 23, 19:03)
Tiesa, kokiu budu jus sharpinat nuotraukas? as su unsharp mask: 40 ir threshold 3.5 4u.gif

pvz vienas leidzia ryskinti vietas kurias nori,taip norejau isbandyti bet neveikia kazko g.gif
As tai pradzioj smart sharpen, apie 20-30, po to unsharp mask, nuo 20 iki 150 biggrin.gif pagal situacija smile.gif o jei noriu ryskint tam tikras vietas tai su color range pasizymiu wink.gif select->color range
Atsakyti
as sarpinu evitafoto kazkada uzsimintu budu (beje kur ji prapuolus unsure.gif ). tiesiog, kai resize image darau, apacioje pasirenku Bicubic sharper (best for reduction). ir viskas. jokiu smart sharpu, jokiu unsharp mask... nezinau ar gerai, ar blogai, bet niekada dar nesu persarpinus ir pakankamai naturaliai man viskas atrodo taip darant ir dar niekam neuzkliuvo nors jau gal geras pusmetis taip darau blush2.gif

man kazkaip neiseina jau girti foto, tiesiog juodai juodziausiai pavyyyyydziu visoms/visiems ideju, pagavimu, kokybes, kantrybes ir t.t. (krize lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2009 02 23, 17:03)
As taip darau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 23 vasario 2009 - 17:47
QUOTE(Anasko @ 2009 02 23, 19:36)
Yra yra, ir nereik cia isiminet, greit dek atgal! tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 02 23, 09:49)
Yra yra, ir nereik cia isiminet, greit dek atgal! tongue.gif

Anasko, ka ten rodei, parodyk 4u.gif

Aciu uz pasidalinimus 4u.gif
Atsakyti