Man paskutinė fotkė tokia...spindinti
Mano "Varnos"
QUOTE(raige @ 2009 02 18, 15:24)
C-girl... Tikrai ne visi monitoriai tinka profesionaliam fotografijų redagavimui, gal kiek paskubėjai, gal reikėjo paanalizuot rinką ir pasidomėt. Va čia neblogas straipsnis vieno vyruko, kuris aprašė savo kryžiaus kelius renkantis: http://www.mikasbink...icle=monitoriai Gal bus naudinga ne tik tau
Antras dalykas - monitorių reikia kalibruot, net ir patį tinkamiausią fotografijai. LCD monitoriai gamykliniais parametrais tikrai per stipriai plieskia, o dar be to ir spalvos yr... Nelabai tinkamas būdas vat "iš rankos" stumdyt. Iš kur tu žinai kaip turi būt? Kalibravimas sudėtingas gana procesas, su daug kintamųjų ir tam reikia bent jau kažkokio softo O geriausia - gero kalibruoklio Net ir su juo partizanų tame procese labai nemažai.
Pradžiai: http://www.lagom.nl/...t/all_tests.php šitas testas. Skaityk ir pratestuok pagal visus parametrus (arba skrolink žemyn, arba viršuj ten pasirinkt galima).
O gal gali dar pasikeist monitorių, gražint šitą į parduotuvę?
Antras dalykas - monitorių reikia kalibruot, net ir patį tinkamiausią fotografijai. LCD monitoriai gamykliniais parametrais tikrai per stipriai plieskia, o dar be to ir spalvos yr... Nelabai tinkamas būdas vat "iš rankos" stumdyt. Iš kur tu žinai kaip turi būt? Kalibravimas sudėtingas gana procesas, su daug kintamųjų ir tam reikia bent jau kažkokio softo O geriausia - gero kalibruoklio Net ir su juo partizanų tame procese labai nemažai.
Pradžiai: http://www.lagom.nl/...t/all_tests.php šitas testas. Skaityk ir pratestuok pagal visus parametrus (arba skrolink žemyn, arba viršuj ten pasirinkt galima).
O gal gali dar pasikeist monitorių, gražint šitą į parduotuvę?
Labai aciu uz patarimus raige ir kitos mergaites
Kol kas negrazinsiu, nutariau nusipirkti "vora", vistiek ateityje reikes, net nezinau kaip mano "laptopukas" taip netycia sukalibruotas buvo...ka momitoriuje maciau, ta pati atspausdintose nuotraukose. Net neiisivaizdavau kad gali buti kitaip Gal zinot i ka atkreipti demesi perkant kalibruokli??? Radau b&h uz $150 ir costo uz $59.
Gal kuri is siu firmu geresne? ColorVision ar Datacolor??
colorvision spyder2express
datacolor spyder3pro
Tas antras brangesnis beveik visu $100, bet kiek suprantu jis pro Perskaiciau atsiliepimus..abieju geri, nors ir prie vieno ir prie kito pora ziopliu buvo kuriems per sunku naudotis
Smiltis, netrink. Grazi dukrytes foto Spalvotu nuotrauku nekomentuoju, nes jos visos man dabar ziurisi per daug "juicy"
Papildyta:
QUOTE(viktorija09 @ 2009 02 18, 23:17)
Cgirl - jei gali nunesk atgal ir priduok ta kompa, kad nereiktu ateity kankintis
Ne kompe problema...bandysim kalibruot su voru pirma, nes tingisi viska instaliavus i kompa vel pirkt nauja ir vel dirbt
QUOTE(Smiltis @ 2009 02 19, 00:55)
Kažkaip jaučiu kad reikia man jau pertraukos, o tai blaškausi pati nežinodama ką bedaryt Įtariu kad reikia jau laiko mintims susigulėt
Smiltis, mano akiai šita tavo foto- nuostabi . Nei pridėt, nei atimt
Karbyne, nepaprastai kokybiškos "varnos". Labai patinka ta ryškiai raudona koja. Darei su spalvom ką nors?
QUOTE(Aidulia @ 2009 02 19, 09:48)
Karbyne, nepaprastai kokybiškos "varnos". Labai patinka ta ryškiai raudona koja. Darei su spalvom ką nors?
Čia perdengtos dvi to paties paukščio fotkės: viena wb, kita spalvota. Spalvotai ... kažkiek gal nuo saturation/kontrasto pastumdymo tas raudonumas toks, nors ir taip spalvotas paukštis, o perdengiant tos spalvos prisigesino vis tiek
c-girl: as tavo vietoje neleisciau pinigu vorui... neaisku ar stebuklingai pades toks kalibravimas isspresti visas problemas. Pabandyk paieskoti is kur galetum ji pasiskolinti arba issinuomoti (pati taip darau).
Oi, Karbyne, tai jau tu daug pažengei, aš dar nemoku tokių dalykų. Kitą savaitę su sūnum pradedam lankyti fotografijos kursus
Papildyta:
Ir dar labai apsidurninau su blykste . Ankstesnę, puikią sudaužiau šunų parodoje, tai nusipirkau tokios pat firmos, bet jau be rankinių nustatymų, automatinę ( pagailėjau dar 100 lt ). Ir....nieko gero. Nesusikalbu su ta automatine. Ji daro tai ką nori, o ne kaip man reikia
Papildyta:
Ir dar labai apsidurninau su blykste . Ankstesnę, puikią sudaužiau šunų parodoje, tai nusipirkau tokios pat firmos, bet jau be rankinių nustatymų, automatinę ( pagailėjau dar 100 lt ). Ir....nieko gero. Nesusikalbu su ta automatine. Ji daro tai ką nori, o ne kaip man reikia
QUOTE(Aidulia @ 2009 02 19, 10:13)
Oi, Karbyne, tai jau tu daug pažengei, aš dar nemoku tokių dalykų.
o aš ko gero nieko kito ir nemoku...ai prastas savigraužinis rytas.
QUOTE(Grethenn @ 2009 02 16, 18:24)
O cia dar, is esmes man patinka, bet matau kad pirstai issilieja, tas maiso vaizdui, ir siaip kadre siokia tokia betvarke
Gera nuotrauka, kompozicija idomi, tik spalvos blasko. Gal j/b pabandyt ir paeksperementuoti su apdirbimu?
Papildyta:
QUOTE(Sea_ @ 2009 02 16, 19:21)
Good!
QUOTE(c-girl @ 2009 02 19, 00:26)
Labai aciu uz patarimus raige ir kitos mergaites
Kol kas negrazinsiu, nutariau nusipirkti "vora", vistiek ateityje reikes, net nezinau kaip mano "laptopukas" taip netycia sukalibruotas buvo...ka momitoriuje maciau, ta pati atspausdintose nuotraukose. Net neiisivaizdavau kad gali buti kitaip
Ne kompe problema...bandysim kalibruot su voru pirma, nes tingisi viska instaliavus i kompa vel pirkt nauja ir vel dirbt
Kol kas negrazinsiu, nutariau nusipirkti "vora", vistiek ateityje reikes, net nezinau kaip mano "laptopukas" taip netycia sukalibruotas buvo...ka momitoriuje maciau, ta pati atspausdintose nuotraukose. Net neiisivaizdavau kad gali buti kitaip
is tiesu, tai tavo pasirinkimas , nuosirdziai linkiu, kad iseitu susitvarkyt
Smiltie, man mergaites foto labai jb ir spinduliuote patinka
QUOTE(Smiltis @ 2009 02 18, 23:25)
Grethen, pažiūrėjau tavo darbus flikr, tai įdomių dalykėlių ten pas tave yra Patiko tavo stilius labai O tu čia ką studijuoji
Aš irgi vakar žiūrėjau. Po to net rašyti negalėjau. Neįtikėtina, kad pažįstamas (nors ir virtualiai) žmogus gali kurti tokius dalykus. Man vis atrodo, kad tai kuria kažkas kažkur kažkaip... Užsipavydėjau (tik, aišku gerai taip)
QUOTE(Smiltis @ 2009 02 18, 23:55)
Kažkaip jaučiu kad reikia man jau pertraukos, o tai blaškausi pati nežinodama ką bedaryt Įtariu kad reikia jau laiko mintims susigulėt
Aš tai žinau ką daryt, nežinau kaip... O tai blogiau, nei Tau