O gal dar kas ka turi is gamtos makro? ar siaip kokiu pievu vaizdeliu? zvereliu? grybu? pasirodo nebutinai misku reikia
sakes nemaniau kad taip sunku su foto. as net is fotografu nerandu kas tikrai tiktu
QUOTE(sayonara @ 2009 02 13, 20:05)
o aš pasiguosiu.
turiu kelis konkrečius prašymus pafotografuoti. draugės, pažįstamos prašo jas, jų vaikus, jų nėštumus ir šeimas fotografuoti.. o aš ėmiau bijoti, kad nepateisinsiu lūkesčių. anksčiau džiaugiausi kiekviena galimybe, o dabar bijau nuvilti. be to, akivaizdžiai pasigendu plačiakampio. tikro plačiakampio.. vaidenasi, kad penkiasdešimtukas nuolat muilina arba kad man kokia nors liga, besibaigianti -insonas arba -zheimeris.. nes toks jausmas, kad rankos dreba.. visą laiką.. bijau net pabandyti normalią portreto kokybę išlaužti, nes pastaruoju metu iš to nieko nesigauna..
turiu kelis konkrečius prašymus pafotografuoti. draugės, pažįstamos prašo jas, jų vaikus, jų nėštumus ir šeimas fotografuoti.. o aš ėmiau bijoti, kad nepateisinsiu lūkesčių. anksčiau džiaugiausi kiekviena galimybe, o dabar bijau nuvilti. be to, akivaizdžiai pasigendu plačiakampio. tikro plačiakampio.. vaidenasi, kad penkiasdešimtukas nuolat muilina arba kad man kokia nors liga, besibaigianti -insonas arba -zheimeris.. nes toks jausmas, kad rankos dreba.. visą laiką.. bijau net pabandyti normalią portreto kokybę išlaužti, nes pastaruoju metu iš to nieko nesigauna..
oj kaip tave suprantu... Viesiems taip buna nemanyk kad tu vienintele.
Laikui begant ir uzsakymams daugejant supratau viena paprasta dalyka: Fotografavimas reikalauja tam tikro nusiteikimo pries fotosesijas. taip pat, fotografuojant nustojau skubinti ivykius. Pradzioje pabendrauju, apziuriu, panagrineju modelio veida, paziuriu kaip sviesa krenta, trumpai papasakoju kaip matau ir ka ruosiuosi daryt.
Fotografavimo metu nebijokit padaryti pertraukos tada kai virskinate nauja ideja ir norite ramiai pamastyti.
tiek is mano patirties
Papildyta:
QUOTE(Grethenn @ 2009 02 13, 20:16)
O gal dar kas ka turi is gamtos makro? ar siaip kokiu pievu vaizdeliu? zvereliu? grybu? pasirodo nebutinai misku reikia
sakes nemaniau kad taip sunku su foto. as net is fotografu nerandu kas tikrai tiktu
netiko Jurgaicio nuotraukos? Jos idealiai tinka interjerui. Mano asmenine nuomone, aisku
QUOTE(sviecia @ 2009 02 13, 19:20)
oj kaip tave suprantu... Viesiems taip buna nemanyk kad tu vienintele.
Laikui begant ir uzsakymams daugejant supratau viena paprasta dalyka: Fotografavimas reikalauja tam tikro nusiteikimo pries fotosesijas. taip pat, fotografuojant nustojau skubinti ivykius. Pradzioje pabendrauju, apziuriu, panagrineju modelio veida, paziuriu kaip sviesa krenta, trumpai papasakoju kaip matau ir ka ruosiuosi daryt.
Fotografavimo metu nebijokit padaryti pertraukos tada kai virskinate nauja ideja ir norite ramiai pamastyti.
tiek is mano patirties
tiek is mano patirties
dėkui. laimė, kad aš ne užsakymus vykdau, o prašymus, nes jaučiu išvis nupuščiau iš nerimo ir dar laimė, kad draugės prašo, o ne mažai pažįstami žmonės.. tad jei kas ir pakartoti bus galima..
QUOTE(sviecia @ 2009 02 13, 21:23)
netiko Jurgaicio nuotraukos? Jos idealiai tinka interjerui. Mano asmenine nuomone, aisku
Oj as labai neaiskiai kalbejau sakau svetaine svetaine, turejau omeny internetine svetaine o ten reikia tokiu steriliu, stock photo. kuo minimallistiskesniu, kad nekonkuruotu su paciu puslapiu arba smulkiu, kad isnyktu kaip fonas O siaip Jurgaicio foto labai liux, bet jos meniskos cia nereik labai meniskos. reik tiesiog kokybiskos ir kompoziciskai tvarkingos
Grethen, nepazadu, bet pabandysiu grybu paieskot... kada tai fotografavau musmires ir raudonvirsius...
QUOTE(Grethenn @ 2009 02 13, 20:26)
Oj as labai neaiskiai kalbejau sakau svetaine svetaine, turejau omeny internetine svetaine o ten reikia tokiu steriliu, stock photo. kuo minimallistiskesniu, kad nekonkuruotu su paciu puslapiu arba smulkiu, kad isnyktu kaip fonas
O siaip Jurgaicio foto labai liux, bet jos meniskos cia nereik labai meniskos. reik tiesiog kokybiskos ir kompoziciskai tvarkingos
O siaip Jurgaicio foto labai liux, bet jos meniskos cia nereik labai meniskos. reik tiesiog kokybiskos ir kompoziciskai tvarkingos
hm, turiu tokiu makro. Atsiusk el. pasta, prikabinsiu nuoroda, jeigu kas patiktu - galeciau atsiusti
QUOTE(Grethenn @ 2009 02 13, 19:16)
alio alio, išsivalyk až
QUOTE(sviecia @ 2009 02 13, 21:33)
hm, turiu tokiu makro. Atsiusk el. pasta, prikabinsiu nuoroda, jeigu kas patiktu - galeciau atsiusti
Dekavoju greta.u@gmail.comQUOTE(Degutė @ 2009 02 13, 21:38)
alio alio, išsivalyk až
Oj, pso prasi, valau Jauciuos kiek jus visus isnaudojanti atsiprasau
QUOTE(sayonara @ 2009 02 13, 18:15)
ai, mano viena draugė pasakė, kad nori foto "mano braižo" papasakokit man, koks MANO BRAIŽAS?
A neuzpyksi?
QUOTE(wyshnia @ 2009 02 13, 19:54)
A neuzpyksi?
nea, neužpyksiu, dėk kortas ant stalo
QUOTE(sayonara @ 2009 02 13, 19:05)
o aš pasiguosiu.
nu jau, nu jau Jei jau aš išdrįsau, tai tu iš viso gali drąsiai Juk draugė iš tavęs ir nereikalaus kaži ko neįmanomo Aš tai iš karto įspėjau kad kaži ko nesitikėtų, bet buvo malonu kai draugė pasakė kad jai mano foto fainesnės negu tos, kurias padarė jai profesionalios fotosesijos metu (nors man aišku anos buvo fainesnės, bet iš kitos pusės kai pražiūri vat kokių fainų būna profesionalų padarytų, tai iš tikrųjų tada silpnokai jos pasirodė )
QUOTE(sayonara @ 2009 02 13, 19:15)
ai, mano viena draugė pasakė, kad nori foto "mano braižo" papasakokit man, koks MANO BRAIŽAS?
nugi savo nuotraukas pažiūrėk
Šiandien pavarčiau Aleksandravičiaus vieną iš knygų, tai tikrai, nuostabūs portretai Atrodo tokie paprasti, bet tiesiog akių neina atitraukt
QUOTE(sviecia @ 2009 02 13, 19:23)
tiek is mano patirties
reik seivintis tavo patirtį
Sviecia (vis norisi vardą rašyt ), o kiek laiko fotografuoji ir su kokia kamera , jei ne paslaptis
QUOTE(sayonara @ 2009 02 13, 18:55)
nea, neužpyksiu, dėk kortas ant stalo
Su vienu musu bendru pazistamu kalbejom, apie tai, kaip fotografuoji (neapkalbinejom, tik prisiminem ), tai sake labiausiai istrigo, kad sayonara jei ka pamato, krenta ant zemes, rieciasi i kamuoliuka ir taip fotografuoja (cia kaip prie to apsauginio Windsore)... Tai gal ne vien tam musu bendram pazistamui tas istrigo
O jei rimtai, tai paziurek savo nuotraukas, su niekuo is musu ju nesumaisytum
Sviecia, aciu uz pasidalinima patirtim...
As taip pat vis dar per save lipu...