Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 13, 01:01)
tai toks sveiko proto budas butu toks - spausdini foto normaliai fotolabe arba ant lipnios pleveles (o ji  irgi buna matine ir blizgi?) spaustuveje, nusiperki tos Kapos, paprasau, kad supjaustytu norimais formatais ir ant jos klijuoji (arba duodi uzklijuot meistrams). Teisingai suprantu? ax.gif
Nia tongue.gif biggrin.gif
Plevele buna ir matine ir blizgi, tas tiesa. Taciau ja geriau klijuot ant PVC, nes PVC nelipnus. Tai jei formatas labai didelis, pati gerai neuzklijuosi - koks oro burbuliukas paklius ir bus ten brokas. Bet jei mazas, pvz A4 formatas tai manau ir pati sugebesi wink.gif bet rizikos yra. Tiiesa, plastika reikia supjaustyt, tai daro vietoje Heliopolio meistrai, bet papildomai kainuos.

O kapa buna pati lipni, taigi spausdinti galima ant belekokio popieriaus.
Bet kapa buna ir nelipni, tuomet galima spausdinti irgiant lipnios pleveles smile.gif Kadangi kapa neslidi, manau ant jos klijuot lengviau, tai gi jei rankos dirba preciziskai, pati tikrai sugebesi biggrin.gif

Abiejais atvejais to daryti nebutina bet nebutina, jai spauda ant storesnio popieriaus (pvz akvearelinio). Tuomet galima priklijuoti ir su dvipuse lipnia juostele, per stora popieriu ji neturetu sukelti reljefu.

Va tik dabar spaudos uztikrint as negaliu. Zinau kad erdvetaki kokybiskai spaudzia, bet A1 40lt ir spaus tik ant ju popieriaus.
http://www.geocities...akis/index.html
O siaip kaip praba galit nunest ir i ta kur salia Pro Centro, ten juoka kainuoja. A4 nusinesi ir uz 2lt atspaus smile.gif paziuresi ar gerai. tik ten geriau spausdint ant blizgaus.
jei spaudos daug, pasitikiu senamiescio spauda, sake kad gali spausdinti ir ant svetimo popers. vis tik pries einant geriau pasiskambint ir susitart.
http://www.ssv.lt/index.php?skr_id=7

Jauciu kai sumaliau tai bus dar sudetingiau suprast laugh.gif prasom konspektuot laugh.gif
ir toliau klausinet smile.gif
Papildyta:
Tiesa, popierius sveriamas gramais, jei pacios pirksit tai nedaugiau nei 300g, kitaip masinos pastrigt gali smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 12 vasario 2009 - 23:29
nieko nesusimalei, man vsk labai aiskeja. bet vizualiai turbut geriau atrodys atspausdinta ant pleveles ir priklijuota, negu kad ant paprasto popieriaus ir ypac jeigu dar su dvipuse lipnia juosta klijuosi g.gif Be to, plevele galima dregnai pavalyti skirtingai nuo paprasto fotopopieriaus g.gif Cia as sau privalumus/trukumus delioju. Labai didelis formatas man neaktualus, A4-A2 gan opatimaliai atrodo, turim namuose viena laisva siena, norim nuotraukom isnaudot. O dar apir tvirtinima ant sienos g.gif kaip ta Kapa tvirtinama? va sitoj vietoj irgi, jeigu ji lengva, tai ir su abipuse plevele gal eitu. Mums kaip ir aktualu butu sienos negrezti. Nors gal nebutinai. O pvc tai jau tikrai ant vinuko reiketu? g.gif atsiprasau visu kam cia gal nelabai idomu - nu bet su fotografija susije, nesakykit ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 12 vasario 2009 - 23:38

bandau Saules Pugos pamoka, ir matau ,kad nera pas mane mechanical eraser, o visi kiti trintukai labai ryskiai istrina virsutini sluoksni,nelieka jokio perejimo g.gif
Kaip kitoms sekasi? mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 13, 01:38)
nieko nesusimalei, man vsk labai aiskeja. bet vizualiai turbut geriau atrodys atspausdinta ant pleveles ir priklijuota, negu kad ant paprasto popieriaus ir ypac jeigu dar su dvipuse lipnia juosta klijuosi g.gif Be to, plevele galima dregnai pavalyti skirtingai nuo paprasto fotopopieriaus g.gif Cia as sau privalumus/trukumus delioju. Labai didelis formatas man neaktualus, A4-A2 gan opatimaliai atrodo, turim namuose viena laisva siena, norim nuotraukom isnaudot. O dar apir tvirtinima ant sienos g.gif kaip ta Kapa tvirtinama? va sitoj vietoj irgi, jeigu ji lengva, tai ir su abipuse plevele gal eitu. Mums kaip ir aktualu butu sienos negrezti. Nors gal nebutinai. O pvc tai jau tikrai ant vinuko reiketu? g.gif atsiprasau visu kam cia gal nelabai idomu - nu bet su fotografija susije, nesakykit ax.gif
As tai manau kad cai daug kam idomu smile.gif nors kol neaktualu.. as pvz apie blykstes niekad neskaitau, vis tiek nieko nesurpasciau biggrin.gif

tai va o del praktiskumo tai viskas labai teisinga wink.gif tiek kad paprastu popieriu buna paciuuuu ivairiausiu, tikrai galima idomiai atsispausdint. galimybiu daug. bet del praktiskumo tikrai geriau plevele, jos visai nebijo dregmes, kai dazas gerai nudziuna galima po lietum kist. kapa klijuotusi tikrai prie sienos ir su lipnia smile.gif tik sakau, labai atsargiai, neuzgriukit - kapa minksta:D

Dar vienas kabinimo budas yra.. kaip cia pavadint.. zodziu yra kalamas virsuje kaip ir koks balkis, tiesiog lentute, arba kokia plasmasine juosta ir nuo jo nuleidziami darbai "zilku" (nzn kaip kitaip pavadint) pagalba. tuomet laisvai gali kaitalioti, stumdyti kaip tik uzsimanai ir visa diena papuosti nuotraukosmis smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Sea_ @ 2009 02 13, 01:54)
bandau Saules Pugos pamoka, ir matau ,kad nera pas mane mechanical eraser, o visi kiti trintukai labai ryskiai istrina virsutini sluoksni,nelieka jokio perejimo g.gif
Kaip kitoms sekasi? mirksiukas.gif
Pasirink hardness smile.gif prie master diameter
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 02 12, 23:58)
Dar vienas kabinimo budas yra.. kaip cia pavadint.. zodziu yra kalamas virsuje kaip ir koks balkis, tiesiog lentute, arba kokia plasmasine juosta ir nuo jo nuleidziami darbai "zilku" (nzn kaip kitaip pavadint) pagalba. tuomet laisvai gali kaitalioti, stumdyti kaip tik uzsimanai ir visa diena papuosti nuotraukosmis smile.gif

Zinau sita buda nuo dailes mokyklos laiku smile.gif bet cai dar vyro su rankom reik ta balki pritvirtinti, plius, kad prie interjero toks kabinimas deretu...

kazkodel kol kas visai neturiu baimes uzgriuti ant kapos biggrin.gif nu retai griuvineju ant sienu, ir tiek cool.gif

tu - mano sio vakaro atradimas. aciu labai uz informacija ir pagalba 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 13 vasario 2009 - 00:06
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 13, 02:05)
kazkodel kol kas visai neturiu baimes uzgriuti ant kapos biggrin.gif nu retai griuvineju ant sienu, ir tiek cool.gif
lotuliukas.gif na jei nelunatikuojat tai gal ir nebaisu smile.gif

Prasom 4u.gif Labanaktis
Atsakyti
aciu Grethen 4u.gif
Papildyta:
atradau,kad su opacity trintuko ryskumas reguliuojasi taip pat 4u.gif
Atsakyti
Saules Puga, sveikinu su tokiu nuostaboiu darbu 4u.gif
Ir dekoju uz pamoka PS, dar nebandziau bet pabandysiu thumbup.gif

As vakar naujagimius dvynukus fotografavau...Galvojau bus lengviau...bet bet...I daug ka neatkreipiau demesi fotografuodama, bet is klaidu mokomes. Siandien prisedau prie nuotrauku. Keleta parodau.

user posted image

user posted image

Atsakyti
siaip pasnekesiu:
apie dvipuses lipnias juosteles. Bent tos, kurias as perku Heliopolyje Zalgirio g., tai ja atplesi tik su tuo daiktu, ant kurio uzklijuosi. Ziauriai tvirtas daiktas.

apie nuotrauku kabinima. as TIK uz klasikini varianta. Visos nesamones, kaip putplastai/kapos/zilkos/drobes(kokybe baisi/ir tt per greitai nusibos. Ir tai tik su salyga, kad turinys ant tu moderniu laikmenu yra kazkas abstraktaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(c-girl @ 2009 02 13, 01:46)
As vakar naujagimius dvynukus fotografavau...Galvojau bus lengviau...bet bet...I daug ka neatkreipiau demesi fotografuodama, bet is klaidu mokomes. Siandien prisedau prie nuotrauku. Keleta parodau.

jetau , koks grožis wub.gif Šiaip viskas labai fainai, jei truputį pasikabinėt, tai pati pirma man čiuožia vaikiukas žemyn ir gal foną palyginčiau, nes jis toks gražus aksominis , bet lyg norisi vientisumo g.gif Nu bet ta koliaže apačioj dešinėj nereali wub.gif

QUOTE(_ms_ @ 2009 02 13, 07:33)
drobes(kokybe baisi/ir tt per greitai nusibos.

nu dėl drobės drįsčiau papireštarauti, turiu namuose tokias nuotraukas atspaustas (ne savo aišku smile.gif ), tai man labai gražiai žiūrisi smile.gif Ir kokybė ten tikrai labai gera smile.gif Bet iš esmės ir man klasikiniu būdu paspartuota ir įrėminta foto geriausiai žiūrisi smile.gif

Vienok Grethen tu čia pažėrei informacijos thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 13 vasario 2009 - 08:31
gal ir graziai ziurisi, bet kokybes tikrai nera, nes jos ir negali buti. As prie saves ir dabar turiu visu spaudos ant drobes, eko drobes, visu atspalviu ir paleciu pavyzdzius. Na ir nematau ne vieno kokybisko. Tai labiau paveiksliukai, bet ne fotografijos smile.gif

QUOTE(Smiltis @ 2009 02 13, 10:30)
nu dėl drobės drįsčiau papireštarauti, turiu namuose tokias nuotraukas atspaustas (ne savo aišku  smile.gif ), tai man labai gražiai žiūrisi  smile.gif Ir kokybė ten tikrai labai gera  smile.gif

Atsakyti
Pritarsiu _ms_ dėl lipnios juostos - siena, ant kurios klijuosi nuotraukas (jei nuspręsi klijuoti) bus sugadinta, žinau, nes teko nuplėšinėti nuotraukas. Nuotraukos su visa kapa nusiima pakankamai normaliai, bet ant sienos lieka visokių nesąmonių nuo lipnios juostos - klijai, juostos likučiai, kuriuos nuvalyti neįsivaizduoju kaip (palikom tokią sieną buto pirkėjam cool.gif tai nžn kaip jie susitvarkė..), taigi tą sieną reikia paaukoti sugadinimui.

Kaip suprantu, čia klijavimas ant kapos (čia tas pats kas putų kartonas?), įmetu dar kartą Gaziulkai iliustracijai, kaip mes padarėme:

user posted image

Gaziulka, jei nuspręsi daryti taip, visgi patariu tą darbą patikėti Procentrui. Aš tiesiog dėl kokybiškesnio nuotraukos spausdinimo, nes niekada nežinai kaip gausis atspausdinus spaustuvėje. Man svarbiausia, kad nuotrauka būtų atspausdinta kokybiškai, su teisingomis spalvomis. Procentras ir pats klijuoja ant to daikto, galima rinktis storį (3mm, 5mm).

Aš geresnes nuotraukas rėminu ir kabinu klasikiniu būdu, o tokias, kur tikėtina, kad ekspozicija keisis, tai nesivarginu ir darau ant to putų kartono.

Dėl spausdinimo ant drobės - aš pati noriu vieną nuotrauką spausti ant drobės (kabinsiu vonioj, tai reik, kad drėgmei būtų atsparu ir man labai tinka tas ištempimas ant porėmio), gal žinot, kur tai daro normalia kokybe?

_ms_ man matai ir reikia, kad ta nuotrauka atrodytų kaip paveiksliukas tongue.gif tai gal galėtum pasakyti, kas tą daro 4u.gif kaip suprantu žinai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 13 vasario 2009 - 08:42