Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Peperoni @ 2009 02 12, 16:19)
is esmes reik juos pabandyt nufotkint, kad zinot, "su kuo jie valgomi"...

Man atrodo bent senieji seniokai, tai visi yra pabande biggrin.gif Kad treniruote gera tai sutinku - man paciai kiek pamenu iki galo nieko doro taip ir nesigavo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Sea_ @ 2009 02 11, 16:43)
idedu savo savaitgaliniu darbu kritikai 4u.gif  Pati pastebiu,kad bijau per toli atsitraukti fotografuodama,kad nebeliks ryskumo objekto, o to pasekoje turbut labai ervdes truksta kadrams ar ne?

Neparasiau savo nuomones smile.gif As galvoju, jei atsitrauktum , bet diafragma pridarytum, ar ta pati problema isliktu? Juk tada ryskumo laukas kaip ir platesnis gautusi g.gif Fotografuoji lauke, zmogus suauges, tai sviesos turetu uztekt g.gif Nors labiau nei erdve man cia pasvyrimai kliuna. Kazkaip atrodo, kad pajaust ta kampa ir situacija labai reikia, nes kitu atveju nuotraukoj griuna viskas. O dar kazkaip atkreipiau demesi, kad rankos lyg ir yra, bet ju nera. Ti va smile.gif Del apdirbimo tai senai nieko nerasau - labai jau asmeninis reikalas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 12 vasario 2009 - 17:26
papasakokit kokius alternatyvius budus zinot kabinti ant sienos atspausdintas foto: nenoriu tradiciniu remeliu, ir net stiklo nelabai. pupeliukas (ar kzk kitas) kzk lyg apie spausdinima (ar tvirtinima) ant putoplasto rase g.gif g.gif gal dar kokiu budu nezinau g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 02 12, 16:32)
nu man vis kyla klausimas...o kodėl fotokūdroje nekyla šitiek diskusijų g.gif o kiekvieną ketvirtadienį sėkmingai verda viskas...ar tikrai dėl to, kad čia vien moteriškės pas mus biggrin.gif ?

na...aš suprasčiau jei tomis diskusijomis būtų prieinamas kažkoks sprendimas... ax.gif

o ko tu čia pariniesi biggrin.gif bigsmile.gif

man atrodo kad kūdros su šiuo skyreliu tikrai nevertėtų lyginti schmoll.gif Pažiūrėk kiek ten narių ir kiek nuotraukų per dieną įdedama ir kiek čia doh.gif Ir palyginus kiek ten tų teminių įdedama pagal narių skaičių, tai nėra ten jų tiek jau ir daug g.gif Ten paprasčiausiai netinka/nepatinka tema , nededi ir vsio, vis tiek bus kas įdės biggrin.gif O čia patikėk ne bais jau taip ir malonu kai įdedami kokie 5 darbai, 3 iš jų vieno autoriaus dar. komentarų 0, o pabalsuot ateina kokie 3 žmonės biggrin.gif Tai ir norisi kad visiem kuo geriau/įdomiau būtų smile.gif Na man taip atrodo unsure.gif

O šiaip jo drinks_cheers.gif , mažiau kalbų, daugiau darbų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 02 12, 16:32)
nu man vis kyla klausimas...o kodėl fotokūdroje nekyla šitiek diskusijų g.gif o kiekvieną ketvirtadienį sėkmingai verda viskas...ar tikrai dėl to, kad čia vien moteriškės pas mus biggrin.gif ?

na...aš suprasčiau jei tomis diskusijomis būtų prieinamas kažkoks sprendimas... ax.gif

gal todėl, kad mes nestovėjome prie kūdros kūrimo ištakų ir tiesiog nežinome, kaip ten kas vyko ar nevyko tuo metu?

ir išvis, ko bambi visą dieną? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 02 12, 17:38)
Man atrodo bent senieji seniokai, tai visi yra pabande biggrin.gif Kad treniruote gera tai sutinku - man paciai kiek pamenu iki galo nieko doro taip ir nesigavo biggrin.gif

tai tikiu ax.gif uztat ir rasiau, kad cia jums jau praeitas etapas... mirksiukas.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 12, 18:02)
papasakokit kokius alternatyvius budus zinot kabinti ant sienos atspausdintas foto: nenoriu tradiciniu remeliu, ir net stiklo nelabai. pupeliukas (ar kzk kitas) kzk lyg apie spausdinima (ar tvirtinima) ant putoplasto rase g.gif  g.gif gal dar kokiu budu nezinau g.gif  g.gif

Gaziulka - as Druskininkuose maciau vienam viesbuty nuotraukas spaustas ant drobes ir remintas vidiniais remais... ax.gif atrodo tikrai idomiai - bet kaip ir kur ta padaryt - neisivaizduoju... ax.gif

viskas - baigiu offtopint biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 12 vasario 2009 - 18:13
Na, bambos bambančios ir ne, bandau pamoką dėstyt.

1. susirandam nuotrauką ir tekstūrą. (Veiksmo eigoje dažniausia išaiškėja, kad tekstūra netinka.)

(Tekstūra kažkur iš stock platybių, neprisimenu. Portretas Nikx Stock).

user posted image user posted image

2. Atsidarom viską PS. Abu vaizdus verčiam JB. (galima neversti, aišku, kartais gražiai išeina ir spalvoti. Arba pvz., foto nespalvota, tekstūra spalvota).

3. Nusikopijuojam tekstūrą. (Ctrl+A ir Ctrl+C) (Aš jos nemažinu, nederinu pgl. foto gabaritus, svarbu, kad nebūtų mažesnė. Viską kitą sutvarkysim vėliau)

4. Atsidarom nuotraukos failą ir spaudžiam Ctrl+V. Dabar vaizdas turėtų būti toks:
user posted image

5. Dirbam su tekstūros sluoksniu. Tekstūros sluoksnis šiuo atveju yra didesnis už nuotrauką, todėl jo matosi tik dalis.
Susimažiname tekstūrą iki foto dydžio: Edit --> Transform --> Scale

user posted image

6. Dydį galima rinktis ir didesnį. Tiesiog traukite šonus tiek, kiek jums reikia ir kai būsite patenkinti spauskite "patvirtinimo" ženklą (commit transform).

user posted image

7. Nuotraukos vis dar nesimato. Turime pareguliuoti Opacity (tekstūros sluoksnio).
user posted image
Tai priklauso nuo nuotraukos ir tekstūros. Aš čia rinkausi 75 proc. (Kartais gali prireikti ir daugiau sluoksnių pagrindinės nuotraukos, kad būtų pakankamai geras vaizdas. Bet tai jau kitas būdas.)

8. Na štai, turime tokį vaizdą:
user posted image
Jei jis tenkina, darbas baigtas (sutvarkom akis, šarpinam, rėminam ir pan.). Bet čia vaizdas dar tikrai ne itin išbaigtas. Veidas kiek per daug uždengtas + pilka.

9. Pasižymim background sluoksnį. Renkamės Eliptical marquee įrankį (toks žymėjimo rutulys punktyruotas), pasireguliuojam jo feather. Čia rinkausi 25:
user posted image

10. Žymime tą portreto vietą, kurioje norėtumėm daugiau aiškumo, mažiau tekstūros.
user posted image

11. Grįžtam į tekstūros sluoksnį.
Pasirenkam minkštą trintuką (pvz., soft mechanical) ir LABAI didelį dydį (didesnį už pažymėtą vietą). Ir vieną kartą spustelim ant pažymėtos vietos. Gali prireikti kelių tokių spustelėjimų, tai priklauso nuo to, kiek aiškumo nuotraukai reikia.
Dabar sluoksnių lentelė turėtų atrodyti šitaip:
user posted image

Tęsinys toliau, nes SM nebeleidžia tęsti...
Papildyta:
12. Jei viskas tinka ir patinka, beliko sulieti sluoksnius (flatten layers).
user posted image

13. Pagrindinis darbas baigtas. Dar šiek tiek patvarkiau akis, JB, šarpinau, "rėminau".

Pavyzdžiai du - tiesiog, kad būtų akivaizdu, kad skirtingos tekstūros - skirtingi rezultatai.

user posted image

user posted image

Sėkmės! Lauksiu rezultatų smile.gif Ir klausimų...
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 12, 08:46)
Fainiai jus cia diskutuojat snd...  bigsmile.gif  dziaugiuos, kad ta tema vis tik tiko smile.gif butu idomu kada nors pamatyt rezultatus...  ax.gif
ir dar noriu siek tiek paburbuliuot del tu keikiamu lasiuku  biggrin.gif  tongue.gif  kas buvo pradinoku albume, turbut sutiks su manim ax.gif  - kad interpretaciju ir variaciju sita tema isgavom ojojoj kiek...  ax.gif  bigsmile.gif  pasirodo tik pavadinimas skamba nuobodziai...  rolleyes.gif

Va as vis bandau lasiukus ir snipstas gaunasi blush2.gif

Wyshnia, dekoju 4u.gif

SP, aciu uz tokia issamia pamoka, nemoku visko kas nuo 9 punkto prasideda.Aciu labai labai wub.gif Eisiu bandyti biggrin.gif
Atsakyti
Saulės pūga, ačiūūūūūū 4u.gif 4u.gif

man tai viskas aišku, aš jau išbandžiau thumbup.gif

user posted image

Čia tik taip, ant greitųjų ax.gif
Atsakyti
Ot moteros, joms bile tik plepleple.. šitiek priplepėt doh.gif einam kampų fotkint geriau.

Bais dėkui S. Pūgai už pamoką thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2009 02 12, 19:17)
Va as vis bandau lasiukus ir snipstas gaunasi blush2.gif 

Negaliu pasakyt, kad ir man gavos is pirmo karto... blush2.gif poros vakaru reikejo, kad ikirst sistema... biggrin.gif

SP - labai naudinga pamoka wub.gif jau isiseivijau ir savaitgali bandysiu praktikuotis smile.gif aciu 4u.gif

ir aisku dar vienas klausimas - ka darai, kai tvarkai akis? ax.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 12 vasario 2009 - 20:43
As tai Saules Pugos pamokoj portreta pamacius vos nenukritau - iskart pamoku prasyt norejau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2009 02 12, 17:37)
kazin ar ka iziuresim koliaze is pvz 12foto, kai fotki'se tokio nedidelio nuotraukos uzkraunamos.. g.gif
Va jau seniai norejau siulyti bet vis pamirsdavau! nekenciu FOTKI.COM! kaip galima vertinti nuotrauka kai ji skrudzdes dyzio. siulyciau deti i kita psl, pvz flickr yra large size. aisku dabar viskas suarchyvuota..grazu.. nesinoretu pradeti det kitur, na nezinau

QUOTE(wyshnia @ 2009 02 12, 18:00)
Nu nesigincyjam, ale man kampo ieskojimas tai kampo ieskojimas - technika vistiek, o va jei sakytu nufotografuokit daikta taip, kad matytusi buties nepastovumas, tai ma jau interpretacija tongue.gif
lotuliukas.gif puodelis ir nepastovi butis g.gif

QUOTE(wyshnia @ 2009 02 12, 19:09)
biggrin.gif nu va tai gal visai naudinga butu ta tema pakartot biggrin.gif As kiek pamenu, kazkas sake,kad svarbiausia reikia krana nublizgint lotuliukas.gif
lotuliukas.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 12, 20:02)
papasakokit kokius alternatyvius budus zinot kabinti ant sienos atspausdintas foto:
Na as dar zinau buda ant kapos, ne ant putplascio, nzn koks tas putplastis bet paprastai putplastis yra is burbuliuku, o kapos viduj.. na bendriau ten irgi puta biggrin.gif o kapa buna limpanti, nuplesi lipduka ir klijuoji foto, bet yr problema kad ji sminga, jei netycia uzsoksi - idubs, tai dar geresnis variantas yra pvc, yra ir skaidrus, ir pieninis ir baltas. man tai super atrodo, atsoka nuo sienos, sukuriamas reljefas. o ir siaip kam metyt piniga ir nest i tas fotoatelje, jie net daznai padoraus popieriaus neturi. nueini i popers pasauli, nusiperki kokio tik nori, gali ir su tekstura ir nesi spaustuven. ir pigiau ir idomiau smile.gif dar zinau spaudzia ant medziagos, galima istempti, galima palikti plevesuoti. daugaiu nieko nesugalvoju g.gif
Atsakyti