formaliai taip.
bet teise jau toks dalykas... atsiranda visokiu
bet bet bet ir dar visokiu '
is vienos puses ir dar is kitos puses'
ir kaip ten yra is tirkuju siuo konkreciu atveju, ar kas nors galetu
garantuot 100 proc. ?
pvz., as uzsakiau paslauga, ja nusipirkau, praktiskai nusipirkau nuotraukas
16 straipsnis. Kūrinio platinimas po pirmojo pardavimo ar kitokio nuosavybės teisių
į kūrinį perdavimo
1. Autoriui ar jo teisių perėmėjui, kuris pardavė ar kitu būdu perdavė nuosavybėn Lietuvos Respublikoje kūrinio originalą ar jo kopijas (arba leido tai padaryti), Lietuvos Respublikoje nustoja galioti (išnaudojama) išimtinė teisė platinti teisėtai apyvartoje esantį kūrinį ar jo kopijas.tai kas man uzdraus viesai platinti (kad ir internete) savo pacios vestuviu foto, uz kurias as susimokejau?
tuo labiau - NE KOMERCINIAIS TIKSLAIS?
arba
40 straipsnis. Autorinių sutarčių sąlygos
4. Jeigu autorinėje sutartyje nenurodyti kūrinio naudojimo būdai, laikoma, kad sutartis sudaryta tik dėl tų kūrinio naudojimo būdų, kurie šalims yra būtini siekiant tikslo, dėl kurio buvo sudaryta sutartis. klausimas - kokiu tikslu as uzsakinejau grazias vestuviu foto? tam kad albuma po lova laikyciau? ir kas man irodys, kad mano tikslas sudarant sutarti nebuvo tureti tokias foto, kuriomis as pati galeciau dziaugtis, draugam padoryt, dziaugtis nors ir su visu pasauliu?
be to, as esu vartotoja , fotografas 'verslininkas' - paslaugu teikejas, tad bet kuriuo atveju visi sutarties salygu 'neaiskumai' butu aiskinami vartotojo naudai
dar prasidetu visokie isvedziojimai, ar tokia autorine kurinio uzsakymo sutartis savo esme nera rangos sutartis (pvz. projektavimas laikomas ranga), ir ar nuotraukos tai nera tas produktas kuri turi 'pagaminti' fotografas, o pagal CK
6.645 straipsnis. Rangos sutarties dalykas
1. Rangos sutartis sudaroma pagaminti arba perduoti tam tikrą darbo rezultatą arba atlikti kitokius darbus, kurių metu sukurtas rezultatas perduodamas užsakovui.
<....>
2. Jeigu rangos sutartis sudaryta daiktui pagaminti, tai rangovas užsakovui kartu su pagamintu daiktu perduoda ir teises į jį.
<...> zodziu, situacija komplikuota
bent as tai nezinau 100procentinio atsakymo , tik taip... mintis delioju
matyt siokia tokia 'tiesa' paaisketu jei koks nors fotografas paduotu i teisma savo kliente kuri pasidziauge internete graziomis savo vestuviu foto, uz tai, kad nesuderinusi paskelbe, ir bandytu uzdrausti siuos veiksmus ir dar prisiteisti atlyginima
nebent tokiu gincu jau yra kile ir kas nors zino kuo tai baiges
galetu pasidalint, tikrai idomu butu