[quote=gili_upė,2009 07 01, 11:18]
manau kad fotografijų grožis labai didele dalim priklauso ir nuo pačių jaunųjų, jei jaunieji per vestuves bus be nuotaikos, susiraukę, tai fotografas juos tokius ir užfiksuos, arba tikrai ne visi sutinka per vestuves žaist eksperimentuot pakvailiot dėl gražesnio kadro, o jei patys jaunieji susikaustę tai ir nėra tos "laisvės" fotografijose
kitas dalykas, kad kartais žmonės, ar būsimos nuotakos pamačiusios nuotraukas labai greitai puola spęsti apie kompoziciją, arba kad su "muiline" daryta, tada jau geriau tiesiog pasakyti "man negražu" negu šnekėti apie tai, ko ištiesų neišmanot, t.y apie technika, nes kartais čia įdėti ir itin iškritikuoti fotografai (tegu jie ir prastesnio lygio, gerokai pigesni, su ne tokiom išraiškingom nuotakom ir nuotaikom) dirba su normalia profesionalia technika ir tai iškart matyti žmogui nors kiek susidūrusiam su profesionalia fotografija, o jūs puolat kad nuotraukos darytos su muiline , pasakymai kad čia nulis kompozicijos taip pat neatitinka tiesos, nes kiekvienas studijavęs kompoziciją, net jei jaunieji sėdi viduryje nuotraukos pasakys kad čia "centrinė kompozicija" o ne jokios kompozicijos, taigi mielosios tikrai nenoriu nieko įžeisti, tačiau kartais nepulkime kalbėti apie tuos dalykus, apie kuriuos išties neišmanome, geriau tiesiog pasakykim kad man gražu ar negražu
QUOTE(gili_upė @ 2009 07 01, 13:42)
jūs puolat kad nuotraukos darytos su muiline , pasakymai kad čia nulis kompozicijos taip pat neatitinka tiesos, nes kiekvienas studijavęs kompoziciją, net jei jaunieji sėdi viduryje nuotraukos pasakys kad čia "centrinė kompozicija" o ne jokios kompozicijos, taigi mielosios tikrai nenoriu nieko įžeisti, tačiau kartais nepulkime kalbėti apie tuos dalykus, apie kuriuos išties neišmanome, geriau tiesiog pasakykim kad man gražu ar negražu
kas tie "Jūs"?
QUOTE(gili_upė @ 2009 07 01, 13:42)
manau kad fotografijų grožis labai didele dalim priklauso ir nuo pačių jaunųjų, jei jaunieji per vestuves bus be nuotaikos, susiraukę, tai fotografas juos tokius ir užfiksuos, arba tikrai ne visi sutinka per vestuves žaist eksperimentuot pakvailiot dėl gražesnio kadro, o jei patys jaunieji susikaustę tai ir nėra tos "laisvės" fotografijose
kitas dalykas, kad kartais žmonės, ar būsimos nuotakos pamačiusios nuotraukas labai greitai puola spęsti apie kompoziciją, arba kad su "muiline" daryta, tada jau geriau tiesiog pasakyti "man negražu" negu šnekėti apie tai, ko ištiesų neišmanot, t.y apie technika, nes kartais čia įdėti ir itin iškritikuoti fotografai (tegu jie ir prastesnio lygio, gerokai pigesni, su ne tokiom išraiškingom nuotakom ir nuotaikom) dirba su normalia profesionalia technika ir tai iškart matyti žmogui nors kiek susidūrusiam su profesionalia fotografija, o jūs puolat kad nuotraukos darytos su muiline , pasakymai kad čia nulis kompozicijos taip pat neatitinka tiesos, nes kiekvienas studijavęs kompoziciją, net jei jaunieji sėdi viduryje nuotraukos pasakys kad čia "centrinė kompozicija" o ne jokios kompozicijos, taigi mielosios tikrai nenoriu nieko įžeisti, tačiau kartais nepulkime kalbėti apie tuos dalykus, apie kuriuos išties neišmanome, geriau tiesiog pasakykim kad man gražu ar negražu
as visiskai sutinku su viskuo , kas parasyta. yra teke fotografuoti vestuves, kur net is nuotakos sypsenos neispesi. cia buvo sia ziema, per valentino diena. Stovi kaip stulpai, ir sako: o ka mus daryti? tai kaip galima paskui kazkokia grazia kompozicija sugalvoti, "pagauti kadra", kai jie patys nezino ko nori ir nera nusiteikia kvailioti, atsipalaiduoti, isreiksti tos dienos emocijas.... taigi foto priklauso nu technikos, nuo sugebejimo jas apdoroti, ir didzioji dalis grozio tik nuo paciu jaunuju poziurio.....
QUOTE(something else @ 2009 07 01, 12:59)
kas tie "Jūs"?
jūs - gerbiamos nuotakos, ar šiaip žmonės, kurie komentuojate pasiskaitykit kad ir šią temą ar kitas nuo pradžių ir bus aišku kas daugiausiai komentuoja, panašiais komentarais, bet čia taikau visoms bendrai, ne kažką išskirdama ar norėdama užgaut
QUOTE(kondračiukas @ 2009 07 01, 14:13)
taigi foto priklauso nu technikos, nuo sugebejimo jas apdoroti, ir didzioji dalis grozio tik nuo paciu jaunuju poziurio.....
Man, kiek teko matyti, didzioji dalis grozio priklauso nuo fotografo
QUOTE(gili_upė @ 2009 07 01, 15:39)
jūs - gerbiamos nuotakos, ar šiaip žmonės, kurie komentuojate pasiskaitykit kad ir šią temą ar kitas nuo pradžių ir bus aišku kas daugiausiai komentuoja, panašiais komentarais, bet čia taikau visoms bendrai, ne kažką išskirdama ar norėdama užgaut
aišku, aš dėkinga, kad mane gerbiate ir t.t., bet ateity netaikykit "visiems bendrai", nes nuomonės ir požiūriai - labai skirtingi. o manasis su Jūsų išsakytu nesutampa
QUOTE(kondračiukas @ 2009 07 01, 14:13)
as visiskai sutinku su viskuo , kas parasyta. yra teke fotografuoti vestuves, kur net is nuotakos sypsenos neispesi. cia buvo sia ziema, per valentino diena. Stovi kaip stulpai, ir sako: o ka mus daryti?
viena vertus - Jūs teisi: nefotogeniški, nemokantys pozuoti jaunieji nėra pats parankiausias objektas meninei kūrybai. kita vertus, mane, kaip būsimąjį "objektą" kažkaip negatyviai nuteikia toks Jūsų pasisakymas. nes yra ir kita pusė: na, ne visiems, dievaž ne visiems duota būti grakštiems, persmelktiems vidinio ir išorinio žavesio, gebantiems savo nerūpestingu juoku ir svaigiu polėkiu užburti Jūsų objektyvą yra tų medinukų, sutrikusių, pasimetusių, išgyvenančių stresą, galų gale - negebančių atsipalaiduoti ir pozuoti.. ir ne visus fotoaparatas arba faktas kad - va, Tave fotkina Tavo vestuvių dieną! džiūgauk!! - veikia kaip koks afrodiziakas, įkvepiantis flirtuoti su fotoobjektyvu...
sakot, kad jaunieji "nezino ko nori ir nera nusiteikia kvailioti, atsipalaiduoti, isreiksti tos dienos emocijas.... " man šiurpuliukai oda nubėga tai skaitant, nes jaučiuosi esanti būtent TOKIA - nenusiteikusi KVAILIOTI ir REIKŠTI EMOCIJAS. ir žinot kodėl? nes aš nekvailioju. ir emocijų viešai nereiškiu. tiesiog esu toks žmogus - viešumoje santūrus ir trikdomas didesnio dėmesio. taigi tikėtina, kad "stovėsiu kaip stulpas" taigi, mano nuotraukos jau kaip ir pasmerktos, ane?
QUOTE(gili_upė @ 2009 07 01, 12:18)
Labai pritariu
Jei iš Jaunųjų netrykšta šventės džiaugsmas, jei Jaunųjų mintys klaidžioja kažkur, gal apie buitinius reikalus, jei Jie pervargę, gal net per rūpesčius ir apsipykę, Juos gal būt net fotografas erzina, ir ttt - tai gerų nuotraukų ir nusipelnęs "MAESTRO" nepadarys
PS
Prieš keletą mėn apie tai rašiau filmuotojų skiltyje
Nemanau, kad reiktų kaltinti jaunuosius, juk jiems vestuves didelis šokas. Nesakau ir, kad fotografas turi būti apsirengęs klounu ir visus dalyvius linksminti. Turime suprasti, kad yra labai svarbus ryšys tarp jaunųjų ir fotografo, kuris užmezgamas dar prieš vestuves. Mes su vyru kai tuokemės kančių kelius praėjom kol radom tinkamą fotografą. Jaunas, l.gražus vyrukas papuolė , bet ir savo reikalą išmano. Prieš vestuves aptarėm, kokių nuotraukų tikimes, sutarėm, kad padėsim vieni kitiems. Per vestuves jis visai neįkirus buvo, negadino mūsų šventės ir nereguliavo mūsų vestuvių "pagal savo scenarijų". Žodžiu, tik geriausi atsiliepimai Jei kam idomu - galiu rekomenduoti, esu rami jį siūlydama. Veiksmas vyko Vilniuje, nžn ar kitur jisai dirba.
Tai vat ir norėjau pasakyti, kad jei koks bimba - bambeklis fotografas pakliūna, tai toks ir neįžiebs šypsenos jūsų veiduose. Arba dar nervina kai tąso už rankos jaunuosius ir kuria ale kūrybiškas situacijas nuotraukoms, o gaunasi šnipštas ir komiksai. Prisiminiau vienos draugės vestuves, o jėzau... Ačiū dievui dar nuotraukos ne tokios baisios gavosi.
Apibendrinant siūlau išsirinkti kelis galimus fotografus, susitikti su jais, pažiūrėti ankstesnius darbus, pabendrauti ir tada jau galutinai apsispręsti kurį rinktis.
Sėkmės naujai kepamiems jauniesiems renkantis tinkamą fotografą! Pinigus nemažus juk mokate, be to nuotraukos anūkams liks, tad verta paplūšėti besirenkant tinkamiausią.
vienas vienintelis klaidingas poziuris buna tu, kurie pasiziureje pavyzdines foto pasako - mes norim butent TOKIU (tose nuotraukose jaunoji krykstauja ir sokineja, pora vartinejasi pievoj... ir pan.) o proceso metu nera nusiteike isdykauti, nes yra santurus suauge zmones, ir tikrai nesileis guldomi i pieva, nes issiteps apranga! Va tokiu atveju, fotografui tikrai nera lengva ispildyti ju lukescius Tai nereiskia kad jis negales kokybiskai dirbti, galima ir eilini kareivi nufotografuoti jausmingai, taciau jaunieji patys turi suprasti, kad rezultatas bus toks kaip jie save pateiks ar su ar be fotografo pagalbos, juolab kai daznai norima naturalaus reportazinio, o ne pozuotino statytinio fotografavimo. Nuo fotografo Ypatingiausiai priklauso fotografavimo rakursas, o nuotaika turi buti sukuriama bendradarbiaujant. Dirba visi. Ir tik nuo abieju pusiu priklauso bendras rezultatas
QUOTE(zzirzilia @ 2009 07 01, 01:38)
Na musu svente jau praejo, pasibage kaip sapnas, liko tik nuotraukos kuriomis labai patenkinti...turejom labai miela fotografe Irma Siliunaite, kuri itikino net mane nemegstancia fotografuotis, kad nuotraukos tikrai bus grazios, ir kad nera tokiu zmoniu kurie, negraziai atrodytu jose...kiekvienas turi savo kazka....pasizvalgykit po jos puslapi - http://irmainstyle.blogspot.com/
tikrai sauni fotografe, ir be to kaina tikrai labai maza:)
tikrai sauni fotografe, ir be to kaina tikrai labai maza:)
o cia kokiam mieste?