Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių fotografai

QUOTE(VAphoto @ 2009 05 11, 13:04)
nu žinokit, gerbiamosios, aš nesuprantu, kur Jūs žiūrit? Suprantu, kad žmogui, nesusijusiam su fotografija, kartais gali būti sunku atskirti gerą produktą nuo, švelniai išsireiškus, nelabai gero... Nuotraukas už 500Lt gali sufotografuoti Jūsų draugai, ir, mano nuomone, jos bus nė kiek ne blogesnės už kai kurių fotografų, fotografuojančių už tokias kainas. Tikriausiai nepaskaičiuojate, kiek kainuoja laikas šioje darbo srityje - juk iš to, ką per sezoną užsidirba vestuvių fotografai, jie gyvena visus metus. Be to, sufotografuoti vestuves ar kokį kitą renginį yra viena, o sutvarkyti nuotraukas yra visai kas kita, ir tai atima DAUG laiko. Jūs pasižiūrite pavyzdžius internete, pagalvojate - "o, super, ir aš tokių savo šventės nuotraukų noriu", tada pasižiūrite kainą ir nusprendžiate, kad per brangu - nenuostabu! Geras produktas daug kainuoja. O kad tas produktas būtų tikrai geras, fotografai įdeda daug pastangų, laiko ir, be viso kito, investuoja į techniką pakankamai dideles sumas.

Dar man labai patinka klausimai - "Ieškau pigaus fotografo"  lotuliukas.gif O kodėl neieškote gero fotografo?

Ir man keistai skamba kalbos, kad fotografas už 500Lt yra per brangu smile.gif Visų pirma, ar Jūs pačios dirbtumėte už 500 Lt geras dvi savaites? Tai gaunasi, už mėnesį darbo 1000 Lt? Šiais laikasi už 1000 Lt gali 4-5 kartus į maximą nueiti. Iš viso, Lietuvos rinka yra tikrai labai iškreipta, kaip kažkas čia minėjo. Pasaulyje fotografai už tokias juokingas sumas net fotoaparato iš kuprinės nesitrauktų - pasiskaitykite straipsnį apie vestuvių fotografų normalias kainas - Vestuvių fotografų apklausa - ir pasidžiaukite, kad gyvenam tokiam gūdžiam miške, kur fotografai kol kas nežino, kiek iš tikrųjų yra vertos jų paslaugos...

esu busima nuotaka, ne fotografe, bet sutinku drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif tik manau kartais tas "ieskau pigiau" atsiranda del to, nes ne visi gali moketi daug tukstanciu.. ax.gif aciu D, galejau skirti siek tiek daugiau fotografui.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(VAphoto @ 2009 05 11, 16:04)
nu žinokit, gerbiamosios, aš nesuprantu, kur Jūs žiūrit? Suprantu, kad žmogui, nesusijusiam su fotografija, kartais gali būti sunku atskirti gerą produktą nuo, švelniai išsireiškus, nelabai gero... Nuotraukas už 500Lt gali sufotografuoti Jūsų draugai, ir, mano nuomone, jos bus nė kiek ne blogesnės už kai kurių fotografų, fotografuojančių už tokias kainas. Tikriausiai nepaskaičiuojate, kiek kainuoja laikas šioje darbo srityje - juk iš to, ką per sezoną užsidirba vestuvių fotografai, jie gyvena visus metus. Be to, sufotografuoti vestuves ar kokį kitą renginį yra viena, o sutvarkyti nuotraukas yra visai kas kita, ir tai atima DAUG laiko. Jūs pasižiūrite pavyzdžius internete, pagalvojate - "o, super, ir aš tokių savo šventės nuotraukų noriu", tada pasižiūrite kainą ir nusprendžiate, kad per brangu - nenuostabu! Geras produktas daug kainuoja. O kad tas produktas būtų tikrai geras, fotografai įdeda daug pastangų, laiko ir, be viso kito, investuoja į techniką pakankamai dideles sumas.

Dar man labai patinka klausimai - "Ieškau pigaus fotografo"  lotuliukas.gif O kodėl neieškote gero fotografo?

Ir man keistai skamba kalbos, kad fotografas už 500Lt yra per brangu smile.gif Visų pirma, ar Jūs pačios dirbtumėte už 500 Lt geras dvi savaites? Tai gaunasi, už mėnesį darbo 1000 Lt? Šiais laikasi už 1000 Lt gali 4-5 kartus į maximą nueiti. Iš viso, Lietuvos rinka yra tikrai labai iškreipta, kaip kažkas čia minėjo. Pasaulyje fotografai už tokias juokingas sumas net fotoaparato iš kuprinės nesitrauktų - pasiskaitykite straipsnį apie vestuvių fotografų normalias kainas - Vestuvių fotografų apklausa - ir pasidžiaukite, kad gyvenam tokiam gūdžiam miške, kur fotografai kol kas nežino, kiek iš tikrųjų yra vertos jų paslaugos...

Sutinku su komentaru, pati netaupiau ir su busimu vyru issirinkom viena geriausiu.
Bet visgi noriu pakomentuoti, kad teiraujasi ne gero o pigaus matyt tie, kuriuos pinigeliai riboja rolleyes.gif Ir dar tie, kurie gal nenori didelio meno, o stengiasi sutaupyti, nes negali sau leisti netgi 1500 ka jau bekalbet apie kokius 3500 rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievuliuks @ 2009 05 09, 22:44)
Mes samdomes uz 500 lt fotografa  biggrin.gif ir tai manau, kad per daug mokesim  blink.gif  tikrai manau, kad dviracio isradineti cia nereikia  mirksiukas.gif visas brokas uzspalvinamas kompiuterinem programom  doh.gif ir kad ir koks jis  thumbup.gif bebutu, viskas priklausys tik nuo mokejimo naudotis kompu ir tiek  ax.gif
O siaip grazios nuotraukos priklauso ne nuo fotografo o nuo jaunuju nuotaikos  thumbup.gif  wub.gif
Something else  drinks_cheers.gif visu 100 proc!

Jei nematai skirtumo tarp darbų už 500 lt ir 3500 lt ,aišku rinkis fotografą už 500lt
Atsakyti
QUOTE(VAphoto @ 2009 05 11, 16:04)
nu žinokit, gerbiamosios, aš nesuprantu, kur Jūs žiūrit?

viskas ok, teisingas požiūris, aiški nuomonė, TIK... mušate į vienus vartus, gerbiamasis smile.gif

mano požiūris gali pasirodyti nepriimtinas ir neteisingas (tas labai tikėtina — juk esu diletantė aptariamais klausimais), ypač jautresnės sielos fotografui, bet... pasvarstykime — KOKS ir apskritai KAS yra VF (vestuvių fotografas)? VF — tai profesija, gyvenimo būdas, pomėgis, pragyvenimo šaltinis.... ? kiek domėjausi (taip, aš domėjausi, nekalbu iš „lempos“) absoliučiai daugumai VF vestuvių fotografavimas yra papildoma veikla, kitaip tariant — papildomas uždarbis, „prisidūrimas“ prie pagrindinių pajamų. žinoma, tai nemenkina jų įdedamo laiko ir pastangų, bet sutikite, tai tik — PAPILDOMA veikla. vadinasi, Jūsų paskaičiavimai apie 4-turis apsipirkimus Maximoje nėra jau tokie tikslūs. tiksliau būtų pasakyti, kad už 500 Lt vestuves fotografuojantis asmuo per mėnesį PAPILDOMAI gali nueiti apsipirkti į Maximą NET 4-turis kartus (tiesa, jei jis per mėnesį papildomai prisiduria 1-2 tūkst litų, tie apsipirkimai ne tokie jau ir menki smile.gif ). yra skirtumas, tiesa?

ok, tarkim vestuvių fotografavimas yra pagrindinė fotografo veikla. kas tada yra VF? atsakau — VF yra amatininkas. jokiu būdu nieko nemenkinu, nenužeminu, nenuvertinu. tiesiog teigiu. VF yra amatininkas, toks pats kaip batsiuvys, kirpėjas, dažytojas ir t.t., ir pnš. Paskirstant proporcingai darbo krūvį, manau, jog, atlikdamas VF darbą, asmuo tikrai nėra mirtinai užimtas ar pervargęs nuo bemiegių darbo naktų. tarkim gauna už vestuves 2500 Lt. per mėnesį — 4 vestuvės (būkim optimistai smile.gif ), jau turim 10 tūkst. Lt. atsiras dar gal kokia viena kita privati fotosesija, krikštynos, „penktadieniniai“ vestuvininkai ar pnš., bet likim prie tų 10 tūkst per mėnesį. net atmetus investicijas į techniką, manau, jog eiliniam amatininkui 10 tūkst per mėnesį yra geri pinigai. tiesa sakant, netgi LABAI geri, bet ne visi gi mąstome vienodai „elgetiškai“ smile.gif

galiausiai yra dar viena kategorija — menininkai smile.gif fotomenininkų konkursų prizininkai, turintys „vardą“ Lietuvoje ir užsienyje, rengiantys personalines parodas ir t.t. būtent jie ir yra ta kategorija, kuri gali įvertinti savo darbą čia aptariamomis sumomis. tik... žinot, manau, kad tokie vestuvių nefotografuoja...

viskas, ką parašiau, tėra tik mano asmeninė nuomonė, nesikėsinanti į niekieno garbę ar piniginę. peace.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 11 gegužės 2009 - 15:54
[quote=something else,2009 05 11, 17:52]
viskas ok, teisingas požiūris, aiški nuomonė, TIK... mušate į vienus vartus, gerbiamasis smile.gif

mano požiūris gali pasirodyti nepriimtinas ir neteisingas (tas labai tikėtina — juk esu diletantė aptariamais klausimais), ypač jautresnės sielos fotografui, bet... pasvarstykime — KOKS ir apskritai KAS yra VF (vestuvių fotografas)? VF — tai ..........

------------------------------------------------------------------------------------

Na bent jau ta fotografe kuri 3500 ima, tai ji ir parodas rengia, ir tarptautinius konkursus laimejusi smile.gif

VF pagrindiniu darbu fotografavimas niekada ir netaps jei bus po 500lt mokama smile.gif
Tie kas gali ivertinti savo darba, pasitiki savo darbais, is principo neis uz 500lt fotografuoti, bent jau didzioji dalis... Bendros nuomones niekada neprieisim cia diskutuodami apie kainas. Visokiu kainu buvo ir bus, kitaip neidomu butu gyventi, diskutuot neturetumem apie ka mirksiukas.gif Yra zmoniu kurie patys savo vestuves fotografuoja, kuriem net nereikia fotografo. Ir jiems rezultatas patinka. Kiti i toki rezultata ziuredami gali "atpilti" netycia biggrin.gif Taigi visi, arba dauguma rasim tai kas mums priimtiniausia drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo narkoshik: 11 gegužės 2009 - 16:04
QUOTE(narkoshik @ 2009 05 11, 17:02)
Taigi visi, arba dauguma rasim tai kas mums priimtiniausia  drinks_cheers.gif

auksiniai žodžiai, mažasis brolau drinks_cheers.gif dėkui už toleranciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 05 11, 16:52)
galiausiai yra dar viena kategorija — menininkai smile.gif fotomenininkų konkursų prizininkai, turintys „vardą“  Lietuvoje ir užsienyje, rengiantys personalines parodas ir t.t. būtent jie ir yra ta kategorija, kuri gali įvertinti savo darbą čia aptariamomis sumomis. tik... žinot, manau, kad tokie vestuvių nefotografuoja...

Draugams kartais pafotografuoja... tongue.gif
Atsakyti
Mes esame issirinke Albert Pocej fotografa wub.gif Tikrai siulyciau si fotografa, mes jau dalyvavom priesvestuvinej fotosesijos, niu tai zinokit SUPER wub.gif wub.gif Nuotraukos, viskas tiesiog nerealu 4u.gif Ir pats fotografas kaip zmogus labai fainas bigsmile.gif Niu zodz esam labai patenkinti wub.gif

Paziurekit jo paskutinius darbus "Blog'e", SUPER wub.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2009 05 11, 17:24)
Draugams kartais pafotografuoja... tongue.gif

Mes irgi kai suradome fotografa, susitarem, susitikom, ir tada tik paaiskejo, kad ji vestuves fotografuoja, tik pazistamu zmoniu ax.gif taciau taip isejo, kad kai susitikom, pakalbejome ir nusprendeme, kad viskas tvarkoj ax.gif
Atsakyti
Sveikutes,
ko gi Jus cia isikibot tuos 500 lt? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Leptelejau, kad BRANGU, nes isvis neplanavom samdytis fotografo doh.gif kadangi is visu sveciu - trys fotografai su 15-20 metu patirtimi smile.gif susiradom fotografa (kas iesko, tas randa) ir pasisamdem! pasiimsim visa "zalia medziaga" is jo, ir susideliosim savo albuma taip, kaip mums reikia doh.gif nors sveciai musu sventeje pailses biggrin.gif
Atsakyti
ieskantiems nauju ideju savo vestuvems rusu meistru darbai Labai gerai zinoma ir patogi navigacija. gero ziurejimo.

Ir baikit su tuom 500lt smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa_late @ 2009 05 12, 15:15)
ieskantiems nauju ideju savo vestuvems rusu meistru darbai Labai gerai zinoma ir patogi navigacija.  gero ziurejimo.

Ir baikit su tuom 500lt smile.gif  4u.gif

Nerealiu darbu yra! Nors tiek as ten ir tespejau aki uzmesti. Respect... rolleyes.gif
Atsakyti