Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių fotografai

QUOTE(Raimonda.K @ 2009 04 22, 14:48)
na jo kaina tikrai mazoka, bet darbai tikrai neblogi, praseme kad penktadieni atsinestu ju daugiau tai paziuresim smile.gif  o sake uz 800lt fotografuos 8-10h panasiai ir visas foto atiduos dvd'diskuose ir siaip ten dar kazkoki foto filma duos, dar kazka net nebepamenu  smile.gif  penktadieni po susitikimo su juo parasysiu kas ir kaip biggrin.gif  ir kodel kaina tokia itartinai maza smile.gif

Ziurekit darbus ar net paprasykit, kad pafotkintu jus vietoj - iskart matysis sugebejimai.
Siaip kaina gali buti mazesne vien todel, kad fotografas nera zinomas, neturi "vardo" dar, kaip sakant. Pradedantys ir nemokamai eina fotografuoti, kad paskui turetu ka kitiems potencialiems klientams rodyti.
Atsakyti
a man tai iš suknelių dabar kičas toks atrodo tokios kur priekyje laba trumpa, o iš nugaros ilgiausia garbanota udega tempias. Na dar aišku ir viršutinėj dalį netrūksta atvirumų.. blush2.gif Nelabai man tokios.. ax.gif Naaaa bet tema ne apie tai hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amise: 22 balandžio 2009 - 20:33
QUOTE(linnna @ 2009 04 23, 01:10)
Gražūs jaunieji ,geras fotoaparatas ,bet su skoniu - trahedzija . Juodai  kičinis
komp.apdirbimas . Nors gal tai pataikavimas užsakovui .

Cia, lyginant su tom keturiom nuotraukom, geriau. Bet irgi siaip sau...
Kaip mano fotografas sako, as nuotrauka iskart gera darau, kad prie photoshop'o sedet nereiktu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2009 04 23, 10:30)
Kaip mano fotografas sako, as nuotrauka iskart gera darau, kad prie photoshop'o sedet nereiktu  biggrin.gif

Gan dažnai taip sako nemokantys juo dirbt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Zoom-: 23 balandžio 2009 - 09:40
QUOTE(-Zoom- @ 2009 04 23, 11:35)

gryna tiesa drinks_cheers.gif dar tie kurie nemoka juo naudotis sako: as uz naturaluma lotuliukas.gif apdirbimas buuutiiinas!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo narkoshik: 23 balandžio 2009 - 10:07
Kaip mano fotografas sako, as nuotrauka iskart gera darau, kad prie photoshop'o sedet nereiktu  biggrin.gif

biggrin.gif Man butu labai idomu pamatyt kaip Jusu fotografas fotografuodamas is karto nuima spuogelius,demeles,pajuodusius paakius,sumazina akiu raudonuma,odos blizgesi,uzlakuoja pasizeidusi nagu laka ir t.t. biggrin.gif
As 100 procentu isitikinus,kad Jusu pasirinktas fotografas nedirba photoshop programa ir net nekreipia demesio i tokias smulkmenas (nors kiekvienai nuotakai-tai ne smulkmena),kurios nepuosia nuotrauku.
Atsakyti
QUOTE(-Zoom- @ 2009 04 23, 10:35)

pritariu, drinks_cheers.gif

Kodel iskart photoshopas. Yra kruva kitokiu ir specialiu programu, filtru, ir .t.t. Ir aplamai, dauguma fotografu naudoja Apple sistemas su savo specifinem programom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Interjeras1: 23 balandžio 2009 - 11:30
QUOTE(Interjeras1 @ 2009 04 23, 13:29)
pritariu,  drinks_cheers.gif

Kodel iskart photoshopas. Yra kruva kitokiu ir specialiu programu, filtru, ir .t.t. Ir aplamai, dauguma fotografu naudoja Apple sistemas su savo specifinem programom.

nebutinai photoshopas. Kalba eina apskritai apie nufotografuotos medziagos apdirbima. nesvarbu kokiomis programomis.
Atsakyti

! 

Forume draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai buvo ištrinti.
Atsakyti

Jeigu fotografuojama skaitmenine fotokamera ,tai gaunama tik žaliava .Paskui
vistiek būtina tvarkyti ryškumą ,kontrastus ,jau nekalbant apie odos blizgesius,
raudonumus ,įsipjovimus skutantis (kai jaunajam dreba rankos smile.gif ) ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(linnna @ 2009 04 23, 13:28)
Jeigu fotografuojama skaitmenine fotokamera ,tai gaunama tik žaliava .Paskui
vistiek būtina tvarkyti ryškumą ,kontrastus ,jau nekalbant apie odos blizgesius,
raudonumus ,įsipjovimus skutantis (kai jaunajam dreba rankos smile.gif  ) ir t.t.

Jūsų pragmatiniai pastebėjimai įkvėpė mane egzistenciniams apmąstymams biggrin.gif

Svarstau, kad renkantis fotografą yra svarbu atsakyti sau į klausimą - ko tiksliai iš jo nori? Bent aš pirmiausia stengiausi susivokti – kokios turėtų būti nuotraukos, kurias pamačiusi netekčiau amo iš susižavėjimo?.. Ką čia slėpti — pirminė mintis tikrai ne su a la siurrealistiniais vitražais susijusi — gėdingai banalu, bet ... nuotraukoje noriu būti GRAŽI blush2.gif Ir žinot, nemanau, kad šiuo požiūriu esu kokia išskirtinai riboto mąstymo. Gerokai blogiau — eilinė statistinė moteris, su visais tokiems vienetams būtingais stereotipiniais norais ir pageidavimais. Ideali asmeninio albumo nuotrauka iki šiol man buvo ta, kurioje AŠ esu graži bigsmile.gif
Tik vėlgi — žiūrinėdama pavyzdžius, daug daug pavyzdžių, vienareikšmiškai priėjau prie išvados: įspūdingiausios — „tikros“ nuotraukos. Net ne vadinamasis „vestuvinis reportažas“ biggrin.gif , bet tarsi (???) atsitiktinumas, pagauta šypsena ar suraukta nosis. Žiūri tokias nuotraukas ir virpuliukai perbėga — ne tik matai, bet ir jauti wub.gif
Ir vis dėlto, ar tas tikrumas ir „gyvumas“ viršija moters, ypač nuotakos, norą atrodyti gražiai? Manau, dažniausiai ne. Taigi panašiai ir su fotošopu:
Jeigu mano sugyventiniui ryte drebės rankos, ir įsipjaus besiskusdamas, nuotraukoje pamačiusi žaizdelės žymę ant smakro visada prisiminsiu: "o Dieve, jis tada taip jaudinosi, įsipjovė, kraujas, panika, šūksniai "kur vatos tamponėliai???", mat ponas, kaip visada, to, kas guli prieš nosį, neįtraukia į savo regos lauką doh.gif ir tada mes... ir... o paskui...ach, kaip miela prisiminti! " wub.gif
BET!.. jei žiūrėdama nuotraukas matysiu tądien ant mano nosies išdygusį spuogą, greičiausiai galvosiu: "jau kai nesiseka, tai nesiseka. Visažistė savo darbo padoriai neatliko, o dar kaip tyčia išsirinkom tokį nevykusį fotografą, kad nesugebėjo net užfotošopinti!" bash.gif
Kokios išvados? Aj, velniai nematė, dėl šventos ramybės lai būna pafotošopinta irnesakyk.gif
O iš tiesų, tai galvoju, kad vestuvinė fotografija baisiai nedėkingas žanras, ir didelių meno aukštumų čia neišlauši... Juolab, kad to, matyt, nelabai kam ir reikia.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 04 23, 16:06)
Jūsų pragmatiniai pastebėjimai įkvėpė mane egzistenciniams apmąstymams biggrin.gif

Svarstau, kad renkantis fotografą yra svarbu atsakyti sau į klausimą - ko tiksliai iš jo nori? Bent aš pirmiausia stengiausi susivokti – kokios turėtų būti nuotraukos, kurias pamačiusi netekčiau amo iš susižavėjimo?.. Ką čia slėpti — pirminė mintis tikrai ne su a la siurrealistiniais vitražais susijusi — gėdingai banalu, bet ... nuotraukoje noriu būti GRAŽI blush2.gif  Ir žinot, nemanau, kad šiuo požiūriu esu kokia išskirtinai riboto mąstymo. Gerokai blogiau — eilinė statistinė moteris, su visais tokiems vienetams būtingais stereotipiniais norais ir pageidavimais. Ideali asmeninio albumo nuotrauka iki šiol man buvo ta, kurioje AŠ esu graži bigsmile.gif
Tik vėlgi — žiūrinėdama pavyzdžius, daug daug pavyzdžių, vienareikšmiškai priėjau prie išvados: įspūdingiausios — „tikros“ nuotraukos. Net ne vadinamasis „vestuvinis reportažas“ biggrin.gif , bet tarsi  (???) atsitiktinumas, pagauta šypsena ar suraukta nosis. Žiūri tokias nuotraukas ir virpuliukai perbėga —  ne tik matai, bet ir jauti wub.gif
Ir vis dėlto, ar tas tikrumas ir „gyvumas“ viršija moters, ypač nuotakos, norą atrodyti gražiai? Manau, dažniausiai ne. Taigi panašiai ir su fotošopu:
Jeigu mano sugyventiniui ryte drebės rankos, ir įsipjaus besiskusdamas, nuotraukoje pamačiusi žaizdelės žymę ant smakro visada prisiminsiu: "o Dieve, jis tada taip jaudinosi, įsipjovė, kraujas, panika, šūksniai "kur vatos tamponėliai???", mat ponas, kaip visada, to, kas guli prieš nosį, neįtraukia į savo regos lauką doh.gif  ir tada mes... ir... o paskui...ach, kaip miela prisiminti! " wub.gif
BET!.. jei žiūrėdama nuotraukas matysiu tądien ant mano nosies išdygusį spuogą, greičiausiai galvosiu: "jau kai nesiseka, tai nesiseka. Visažistė savo darbo padoriai neatliko, o dar kaip tyčia išsirinkom tokį nevykusį fotografą, kad nesugebėjo net užfotošopinti!" bash.gif
Kokios išvados? Aj, velniai nematė, dėl šventos ramybės lai būna pafotošopinta irnesakyk.gif
O iš tiesų, tai galvoju, kad vestuvinė fotografija baisiai nedėkingas žanras, ir didelių meno aukštumų čia neišlauši... Juolab, kad to, matyt, nelabai kam ir reikia.

Photoshopo reikia naudot tiek kad to nesimatytu, dazniausiu atveju. smile.gif Meno aukstumas manau imanoma islauzt, bet su pavieniais kadrais. Ne kiekvienai porai. O siaip, turetu buti tvarkingos, grazios nuotraukos, su uzfiksuotomis emocijomis bei pastatiminiais kadrais. Daugumai Lietuvaiciu to ir reikia. Kas ko iesko, tas ta ir randa mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo narkoshik: 23 balandžio 2009 - 16:37