QUOTE(something else @ 2009 04 20, 17:02)
man atvirkščiai - žiūriu žiūriu savo neprofesionalia akimi ir visos jos negražios
ok, ok, ne visos - persūdžiau
bet kad dažniausiai labai panašios - tai faktas.
susidariau ir aš tų fotografų sąrašiuką, atrinkau 10 kandidatų, iš kurių 3 "iš bėdos", 5 vargiai 'įkandami'... taigi atsirinkau ir vėl žiūriu iš naujo. ir ką matau -
ach, tie prinkusių rugių laukai (kai kuriems lieka tik nukulti stagarai su išmėtytais šiaudais, bet vis tiek rugienų "kvapas"
), nepakartojamieji Rumšiškių malūnai, juodai baltas korsetų varstymas, a la menovai nupleškinti bateliai, jaunikio pasišokinėjimai į viršų ir vienas kitas dvasingas vaikis pašonėj, didelėmis akimis žvelgiantis į viltingą rytojų....
ir nesakykit, kad prastų fotografų darbus žiūriu. pvz išgirtojo Scinsko gi kas trečioj fotkėj legendinis Bilano šuoliukas demonstruojamas
tiesa, turiu pripažinti, kad šis fotografas renkasi geriausius šuolininkus arba šauniai tą šuolį fiksuoja - kitiems toks triukas sekas šiek tiek prasčiau
kita vertus,ir aš prieš savaitę vos dešmt atsilenkimų sugebėdavau padaryti, šiandien jau iki dvidešimties vienu ypu damušu - praktika daro savo
arba pvz legendinės Elenos pozuotojai - 50 proc fotosesijos nuotraukų jaudinančiai seilėjasi arba ilgesingai žvelgia į tolį. kas be ko, šitai jiems irgi puikiai sekasi, tik kad... kiek galima į tą tolį žiūrėti???
žodžiu, nėra čia ką sukti galvos - net jei išsirinksiu prastesnį fotografą, tai pasipraktikavus tinkamai šokinėti ir jaudinančiai žvelgti 'kažkur anapus', manau, gausiu visai padorų rezultatą
na mano mintis tokia. Kadangi fotografams jaunieji keiciasi vos ne kas savaite, taip sakant kaip "konvejeris", ir dazniausiai jaunieji nori daugiau nuotrauku, tai as tiesiog neisivaizduoju kaip padaryti kad nuotraukos nebutu panasios? Sutinku jei jauniesiems uzteks 10-20vnt unikaliu nuotrauku, tada tai igyvendinama, bet tiek niekam tikrai neuzteks, manau normalu kad nuotraukos supanaseja. Belieka tik atrinkti fotografa pagal nuotrauku technini arba kitoki atlikima. Cia ginu fotografus
Paziurekite didziuju pasaulio meistru nuotraukas, dviracio irgi neisradineja. Vestuves jug irgi daugumos yra panasios. Taigi...
Papildyta:
QUOTE(uItra @ 2009 04 20, 19:45)
viskas taip, kiekvienas renkasi fotografa pabandes "prisimatuoti" nuotraukas sau. Jos privalo jums buti priimtinos - pradedant turiniu, baigiant apdirbimo stiliumi. Nes ne tik jums, bet ir fotografui nebus malonu, kai darbo metu vartysite akis klausydami (jusu suvokimu) jo banaliu pasiulymu ar atvirksciai - simtus ideju prikures fotografas ir pries vestuves su jaunaisiais aptarinejes kaip ir kur jas igyvendins, visa diena sulaukia tik prasymu isiamzinti su tetom ar sestos kartos puseserem prie vieno ar kito krumo....
Ir nepamirskitite, kad ta diena daug kas gali pasisukti kitaip - uzuot planavusios visa diena spygauti is laimes, galite susigadinti sau nuotaika visai dienai del ne tos spalvos geles ziedo pamerges puoksteje, ir prasidejus "fotosesiju" laikui fotografui sugebesite pateikti tik viena klausima "o ka mums dabar daryt".....
visiskai pritariu