QUOTE(T L @ 2006 03 07, 09:47)
Kai tokio lygio fotografas, turintis profesionalią fotoparatūrą ir sugebantis ja naudotis, padaro bažnyčios prieangyje nuotrauką su jaunųjų siluetais vietoj "iššviestų veidų", tai reiškia - kad būtent to jis ir norėjo. Ir tai buvo "meninis nukrypimas" - tam, kad albume būtų šiokia tokia įvairovė, kad nebūtų jis nykus ir nuobodus, su vien tik "iššviestais veidais", bukai žiūrinčiais į fotoaparatą iš visų nuotraukų. Ir nuotrauka ši buvo parodyta tam, kad užsakovai, turintys fantazijos bei skonį, matytų - jog šis fotografas sugeba kažkiek daugiau, negu vien tik fotografuoti "iššviestus veidus". Patikėkit - liuobti žmogui į akis su blykste ir iššviesti jo veidą nereik daug sugebėjimų, pakanka blykstę turėti. Ir blogas ne tas fotografas , kuris pasinaudoja galimybe, kaip šiuo atveju, kai jaunieji stovėjo viduj, už jų matėsi laukas ir galima buvo padaryt kažkokį "paslaptingą" siluetą, bei padaro kažkokį "meną" - blogas tas, kuris tos galimybės net nepastebi. Pagrindinis principas fotografijoj - geriau nufotografuoti ir niekur nepanaudoti, negu nenufotografuoti ir paskui gailėtis. Natūralu, kad kažką daugiau sugebantis, ne eilinis, fotografas, ir pafotografuos kažką daugiau ir įvairiau. Nepatiks užsakovui kokia "meninė" nuotrauka - sprendimas super paprastas, galima bus jos nedėti į albumą.
Požiūrį, kad kiekvienoj nuotraukoj būtinai turi matytis veidai, suprasčiau jeigu už lango vėl būtų skurdieji visom prasmėm laikai, kokie 1992-1995 metai. Kai spalvota nuotrauka buvo stebuklas ir žmogus, sumokėjęs net 3 litus už nuotrauką, tiesiog privalėjo gauti tokią nuotrauką, kurioje atrodytų "gražiai", t.y., tiesiai žiūrintis į aparatą. Taigi neparodysi giminėms kaime
TOKIOS nuotraukos, čia gi nesusipratimas kažkoks, veidų nesimato, už ką pinigai mokėti ?
Pagarba
Kažką panašaus ir aš galvojau, kai pamačiau tą "neiššviestą" nuotrauką, na man ji pasirodė graži ir tiek. Pati nuotrauka- ne nuotaka, ar jaunikis, ar nuotakos suknelė. Tiesiog buvo gražu žiūrėti, bet kai čia fotografą užsipuolė, kad čia kažkokia klaida tai išsigandau, kad gal aš nieko nesuprantu.
Be gi tikrai, kai dabar galvoju, tai jau labai atsibodę tie visi variantai su taisyklingai šviečiančiais veidais
Yra keletas tokių albume ir užtenka, norisi gi ir kažko originalesnio, todėl pilnau suprantu fotografus, kurie deda tokias nuotraukas į savo puslapį, gi yra žmonių (pvz. kaip aš), kuriems nuotraukos reikalingos ne tik "kaime prieš gimines pasirodyti", bet nori turėti ir kažkokio meniškumo, kurio nesvarbu, kad močiutė nesupras.