Fotografų esama labai skirtingų tiek sugebėjimais, tiek kaina, tiek darbo stiliumi, todėl praktiškai nelabai yra atsakymo į klausimą kiek verta. Ar verta - čia jau kiekvienų jaunųjų sprendimas, ar jiems verta pagal kokybę, kainą, gaunamas paslaugas. Panšiai, jei paklaustumėte, ar verta turėti mersedesą - kažkas dievina ir jam labai verta, kažkam nepatinka, kažkam per brangus, kažkam modelis nevertas ir t.t., kažkam verta Volvo...
Tai praktiškai reiškia, kad už kiek gausit norimą fotografą, turėsit patys nuspręst, ar jums tinka kaina / verta. Ir teisingai darot, kad klausiat, kiek kiti mokėjo - tai tiesiog truputį padės orientuotis nuo-iki, bet geriausia, jei pasikalbėsit su sau patinkančiais fotografais ir sužinosit _jų_ kainas. Niekas neverčia iškart užsisakinėt - jūsų teisė domėtis ir rinktis.
Dėl fotoalbumo, disko: dabar jau nemažai, kas skaitmena fotografuoja, tai neturėtų būt problema. Galima ir iš juostos skenuoti, tik tai turi savus pliusus ir minusus:
1. Visas juostines foto kokybiškai skenuoti reikia daug laiko, labai geros įrangos ir gero laboranto, kuris skirtų pakankamai laiko. Vistik dauguma žmonių nėra tokie priekabūs skenavimo kokybei, kaip tarkim, aš, ir nepastebi
Yra juostos + ir -, bet čia jau ilgos diskusijos, o rezultatas vistiek didžiausia dalim priklauso nuo fotografo mokėjimo išnaudot aparatūrą maks. rezultatui ar tai juosta, ar skaitmena.
2. Nepaisant to, kadrų vertė labiausiai priklauso nuo fotografo ir jo sugebėjimų nei nuo to, ar jis fotografuoja skaitmena, ar juosta. Jei jums svarbiausia patogumas, gal būt verta rinktis tik iš skaitmena fotografuojančių; jei labiausiai rūpi pačios nuotraukos (fotografo darbo kokybė), tai rinkitės pagal fotografo darbus, nesvarbu, kuo jie daryti.
Originalai / spaudai paruoštos foto yra pagrindiniai fotografo darbo vaisiai, todėl jei jų norite, dėl jų tariamasi ir tai reikia sakyti iškart
QUOTE(majami @ 2005 12 22, 13:50)
...taip ir nezinau kiek verta mokėti fotografui už vienos dienos vestuves iki 24.00val.
As norėčiau kad man padarytų fotoalbumą ir atiduotų diskelį. Čia mačiau Leo fotografas gal jis galėtų man padėt?
Merginos kiek jūs mokėjote?
To photograph is to hold one's breath, when all faculties converge to capture fleeting reality. It's at that precise moment that mastering an image becomes a great physical and intellectual joy. -Henri Cartier-Bresson