Aš turėjau labai blogos patirties su viena Vilniaus fotografe. Nenoriu prisiminti blogų dalykų, bet pamačiusi jos reklaminius lapelius Vilniaus metrikacijos skyriuje, nutariau, kad vis dėlto parašysiu. Jos vardas yra neįprastas, tad lengva bus nesuklysti. Vardas -
Neonilla, tokia neaukšta, plona, su akiniais. Ima palyginti brangiai, bet požiūris į klientą - stulbinantis, tačiau blogąja prasme. Kai atvykome tartis, man nuotraukos patiko, buvo tikrai originalių (tiesa, nesusimąsčiau, kad tose nuotraukose - tik dvejos vestuvės, o panelė jau kelis metus fotografuoja vestuves???). Fotografė buvo labai maloni, gavome kavos ir saldainių, taip gražiai pasikalbėjome. Įspūdį paliko gerą. Ji labai piršo savo tėvą į muzikantus, bet mums jo video ir dainavimas nepatiko. Matyt, tai buvo lemtinga klaida. Nors už jos darbą tai sumokėjome, ir nemažai.
Per mūsų vestuves fotografė buvo visa surūgusi, nepatenkinta, burbėdavo, visiškai nekreipė dėmesio į norus ir pageidavimus, bet tai aš nelaikyčiau minusu, jeigu turėčiau puikų rezultatą (visada pripažįstu kitų žmonių profesionalumą ir stengiuosi nelįsti ten, kur nesu profesionalė). Dar leisdavo sau komentarus, tame tarpe ir įžeidžiančius. Per vestuves nenorėjau gadinti sau nuotaikos arba likti visai be nuotraukų, tačiau, kai atnešė albumą su nekokybiškomis, kažkokiomis geltonomis nuotraukomis, kantrybė baigėsi, atsisakiau mokėti, kol nesutvarkys normaliai. Sutvarkė, tačiau aš gavau albumą tik po gero mėnesio, o kai skambindavau sutartu laiku, pakeldavo ragelį kas nors kitas. Su ja asmeniškai taip ir nepavyko daugiau pasimatyti, o tėvas atsakydavo "Aš nežinau. Aš neatsakau" ir t.t. Filmą turėjome gauti ir visą nufilmuotą, ir sutvarkytą, sumontuotą, tačiau gavome tik sumontuotą, nes ji taupo juostelę (sumokėjau 500 litų už taupymą). "Malonių įspūdžių" buvo ir daugiau, tačiau aš nesudariau su ja sutarties (klaida, klaida, klaida), todėl teisybės ieškoti nebuvo jokios prasmės.
Ir paskutinis, svarbiausias dalykas, aš organizuoju dar vienas vestuves (iš tikrųjų vestuvių metines), nes noriu kito albumo. Jos nuotraukos - labai jau tradicinės, neįdomios, neatitinka mano reikalavimų ir suvokimo. Kitą kartą labai atsakingai ieškosiu fotografo, nepasitikėsiu žmonėmis ir tikiuosi, nepakartosiu klaidų. Vestuvės - juok nepakartojamas dalykas.
Jau po vestuvių sužinojau, kad nepatenkinta buvau ne vien aš, vieni vestuvininkai ją išmetė iš mašinos vidury miško, nes pavargo nuo panelės įnoringumo. Įsivaizduojate, kaip reikia elgtis, kad žmonės nuspręstų atsisakyti savo vestuvinių nuotraukų?...