Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų Savaitės meniu

QUOTE(Brno @ 2009 05 20, 08:43)
Taip pat supratau, jog tai, ka meginu daryti yra visai net ne taupymas, o tiesiog racionalus ir protingas pirkimas.

Būtent drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kaip saunu, kad net po 3 dienų nereikia parduotuvėn. Bandau ir aš stebeti ką ir kiek pravalgom. Nu niekaip be 300 lt per sav. ( o kartais ir daugiau) neišsiverčiam. Po 3 dienų pas mus jau badas, šaldytuvas tuščias verysad.gif nesam iš tų valgiųjų, kur ėda be saiko. Valgom 3kart dienoj, neužkandžiaujam, kepu pyragus pati. Nu niekaip niekaip neišeina cray.gif gal dar neišmokau šeimininkaut, kad iš kirvio košę virti? šiaip mažiukui tyrelem ir pampersam išleidžiam nemažai. Labai žaviuosi bjaurybes meniu. kad taip aš mokečiau...
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2009 05 20, 13:25)
Kaip saunu, kad net po 3 dienų nereikia parduotuvėn. Bandau ir aš stebeti ką ir kiek pravalgom. Nu niekaip be 300 lt per sav. ( o kartais ir daugiau) neišsiverčiam. Po 3 dienų pas mus jau badas, šaldytuvas tuščias  verysad.gif  nesam iš tų valgiųjų, kur ėda be saiko. Valgom 3kart dienoj, neužkandžiaujam, kepu pyragus pati. Nu niekaip niekaip neišeina  cray.gif  gal dar neišmokau šeimininkaut, kad iš kirvio košę virti? šiaip mažiukui tyrelem ir pampersam išleidžiam nemažai. Labai žaviuosi bjaurybes meniu. kad taip aš mokečiau...

Mes visą savaitę į parduotuvę kojos nekeliam, bet jau man šaldytuvo ir šaldiklio didesnio norėtūsi, kad tilptų viskas savaitei normaliai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2009 05 20, 13:25)
Kaip saunu, kad net po 3 dienų nereikia parduotuvėn. Bandau ir aš stebeti ką ir kiek pravalgom. Nu niekaip be 300 lt per sav. ( o kartais ir daugiau) neišsiverčiam. Po 3 dienų pas mus jau badas, šaldytuvas tuščias  verysad.gif  nesam iš tų valgiųjų, kur ėda be saiko. Valgom 3kart dienoj, neužkandžiaujam, kepu pyragus pati. Nu niekaip niekaip neišeina  cray.gif  gal dar neišmokau šeimininkaut, kad iš kirvio košę virti? šiaip mažiukui tyrelem ir pampersam išleidžiam nemažai. Labai žaviuosi bjaurybes meniu. kad taip aš mokečiau...

Tai sauskelniu manau i maisto pirkinius nereiketu iskaiciuoti. O tyreles kodel perkat? Ar naminio maistuko specialiai jam pagaminto mazius nevalgo?
Papasakok daugiau kokius patiekalus gamini?
Atsakyti
QUOTE(Brno @ 2009 05 20, 15:04)
Tai sauskelniu manau i maisto pirkinius nereiketu iskaiciuoti. O tyreles kodel perkat? Ar naminio maistuko specialiai jam pagaminto mazius nevalgo?
Papasakok daugiau kokius patiekalus gamini?

lotuliukas.gif

Mažiukui viską verdu pati, išskyrus tyreles, jogurtus, dar duoniukų duodu. Jam kaip ir viskas g.gif
O patys didieji valgom sriubas visokias, virtinukus darau, varškėtukus, būtinai kartą per savaitę košę pietums verdu (vyresnysis nemegsta, pamažu gal taip pripratinsiu mirksiukas.gif ) , porą sykių per sav ką nors mėsiško pataisau, iš makaronų visko prigalvoju. g.gif atrodo nieko mandraus negaminu? Va dabar pagalvojau, kad viską perkam parduotuvėje ir mėsą, ir daržoves... bet turgumi esu ne kartą nusivylus schmoll.gif . Primaišo supuvusių vaisių, paskui pusę išmest reikia. O maximoj pasirenki kokią nori morką, ar bulvę. Nu gal jau čia toks mano mandrumas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2009 05 20, 14:49)
lotuliukas.gif

Mažiukui viską verdu pati, išskyrus tyreles, jogurtus, dar duoniukų duodu. Jam kaip ir viskas  g.gif
O patys didieji valgom sriubas visokias, virtinukus darau, varškėtukus, būtinai kartą per savaitę košę pietums verdu (vyresnysis nemegsta, pamažu gal taip pripratinsiu  mirksiukas.gif ) , porą sykių per sav ką nors mėsiško pataisau, iš makaronų visko prigalvoju.  g.gif  atrodo nieko mandraus negaminu? Va dabar pagalvojau, kad viską perkam parduotuvėje ir mėsą, ir daržoves... bet turgumi esu ne kartą nusivylus  schmoll.gif . Primaišo supuvusių vaisių, paskui pusę išmest reikia. O maximoj pasirenki kokią nori morką, ar bulvę. Nu gal jau čia toks mano mandrumas  rolleyes.gif

na pagal tai kaip rasai, tai atrodo visai mazai turetumet isleisti g.gif Gal kokiu yra tokiu slaptu nutekejimu - kaip as rasiau - visokie smulkus valgomi pirkinukai, kurie atrodo kainuoja nedaug, bet is tikruju jiems daugiausia ir isleidi? ar bandet rasytis maisto islaidas? ziureti ka daugiausia perkat ir t.t.?
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2009 05 20, 14:49)
Primaišo supuvusių vaisių, paskui pusę išmest reikia. O maximoj pasirenki kokią nori morką, ar bulvę. Nu gal jau čia toks mano mandrumas  rolleyes.gif

siaip tai sakyciau ne jokia ne mandryste, juk turguj irgi gali pats pasirinkti, arba pasirinkt kt pardaveja, jei jau viena karta sss pridejo. nu maximoj gyvenime nesumastyciau pirkt bulviu doh.gif juk ir kainos daznai buna kosmines...
Atsakyti
reiks pradėti nuosekliai rašyti su visom kainom. dabar, kai vyrą į parduotuvę leidžiu, į sąrašą įtraukiu tik būtiniausius produktus, nei daugiau, nei mažiau. Dar abu po kelis sykius patikrinam ar tikrai to reikia. Šaldyt maisto per daug nesinori. Man kažkaip jis nebe toks skanus šaldikly pabuvęs. taip ir gaunas, kad į parduotuvę 2-3 per sav važiuojam.
Papildyta:
QUOTE(čikuraku @ 2009 05 20, 16:24)
siaip tai sakyciau ne jokia ne mandryste, juk turguj irgi gali pats pasirinkti, arba pasirinkt kt pardaveja, jei jau viena karta sss pridejo. nu maximoj gyvenime nesumastyciau pirkt bulviu doh.gif juk ir kainos daznai buna kosmines...

nu nežinau, man turgus antipatiją kelia. tos visos bobulės nešvarios, nuolatine grūstis, bomžai visokie trinas. Ir kaži ar pigiau, kai ten įgudę apsvėrinėtojai, juk gyvent visiem noris smile.gif Nebent kokių pažįstamų ūkininkų turint, tada kitas reikalas. Pas mus visi gimines miestiečiai.
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi ir aš į taupančiųjų gretas. Turbūt didžiausias postūmis pradėti taupyti buvo praeitos savaitės "Kur dingsta pinigai?" laida. Ir anksčiau žiūrėdavau, bet turbūt panašiausia į mūsų šeimos situacija buvo. Atrodo tų pinigų yra, bet kadangi nelabai daug ką nusiperkam, nelabai daug pramogaujam ir nesutaupom, tai peršasi išvada, kad visa tai tiesiog pravalgom. Prekindavomės po 3-4 kartus savaitėje. Kaip ir Brno buvo rašiusi - nusižiūriu receptą, tada nueinu į parduotuvę, susiperku viską nuo A iki Z ir t.t. Iš vis tas ėjimas į Maximą kaip kokia pramoga gaunasi smile.gif Staiga prireikia tai to, tai ano ir pilnais maišais grįžtu. Na, visos tai puikiai žinot biggrin.gif
Taigi, nutariau susiimti griežtai ir savaitei maistui skirti 150 Lt. Prekintis vieną kartą - sekamdienį. Ir net dėl duonos/pieno neiti, tiesiog perku dalį paprasto pieno, dalį Mū, kuris sėkmingai išstovės iki savaitės pabaigos. Duona su batonu puikiai šaldytuve savaitę ištemps. O visokios mėsos, vištos ir t.t. - šaldiklyje.
Ši savaitė eksperimentinė, vėliau žiūrėsiu, kurių produktų reikia pirkti daugiau, kurių mažiau ir pan. Kol kas puikiai sekasi, tikrai nebadaujam ir labai normaliai maitinamės. Sekmadienį surašysiu ką pirkau ir ką visą savaitę gaminau.
Sėkmės ir visoms kitoms 4u.gif
Atsakyti
sveikos taupiosios, mamytes, noriu visas pagirti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
as irgi daznai paskaitau sia temele, o maistui i savaite drasiai itelpam i 200, ko gero dar maziau panasiai apie 150lt isleidziam, nes gi parduotuveje ne tik maistas perkamas..siaip konkreciai niekad neskaiciavau. bet vienu metu pastebejom kad kazkaip mazai pasitaupom pinigeliu..ir prasidejo musu taupymas, ziurejimas to ka perki, ar tai reikalinga ir pan..
galvoju pasidalinsiu su jumis,kaip mums sekasi racionaliai pirkti smile.gif
siaip visada pries apsiperkant numatau ka gaminsiu ateinanciom dienom, taciau visos savaites meniu retai planuoju, nes tiesiog mums taip neiseina...arba pasikeicia tiesiog planai, bet siaip pagrindinius produktus stengiuos numatyti.
taigi esame du suauge zmones, i diena dazniausiai gaminu viena pagrindini patiekala+sriuba stengiuosi. kadangi as dirbu,mokausi, mb irgi visa diena dirba, tad namie tik pusryciai (dazn sumustiniai+kava,arbata,arba kokia vakarykste kose,kartais kiausiniai) ir vakariene(pagrindinis patiekalas). mb i darba nesasi pietus is namu,kas buvo daryta vakarienei, as irgi pasiemu koki vaisiu (obuoli,banana) ir salotu ar taip kokios uzkandeles,reciau pietauju centre kavinese.
siaip mesa,darzoves ir vaisius visada perkame turguje, tai cia didzioji musu sutaupytu pinigeliu dalis thumbup.gif visa kita dazniausiai randame maximoje.viena karta savaiteje buna didesnis apsipirkimas(visada einam su sarasu i parduotuve),o dar plius 1-2 kartus mb po darbo uzsuka jei prireikia kazko (grietine,pienas,duona ir pan...). siaip pastebejau is patirties kad daugiausia issleidzia savaitgaliais ivairiems uzkandziams,skanumynams,gerimams.... doh.gif aisku per daug saves neribojam sioje vietoje, taciau stengiames ir namie kazka pakeist pasidaryt,tai kokiu pyrageliu, tai keptos duonos, tai tingini, picos ar pan uzkandeliu... smile.gif siaip maistui abu esame neisrankus, todel ir taupymo sumetimais kartais gaminam visai paprastus valgius, kad ir keptos bulves su kefytu, arba omletas, arba daznai valgom koses,abu labai megstam,kaip minejau verdam sriubu ivairiu daug, kas tikrai daug nekainuoja.ir kaip pastebejau pati, tie paprasciausi ir maziausiai islaidu reikalaujantys patiekalai kartais buna patys skaniausi thumbup.gif
Papildyta:
dar galeciau pamineti, kad maisto niekad stengiames nemetyt, reciau jau kai sriuba sugenda,jei pamirstam idet i saldytuva ja, arba grietines galiukas likes arba pineas sugizta..o visus likucius sunaudojam troskiniams, apkepams,sriuboms...liuks, ir pavalgai skaniai ir saldytuva istustini,o tada jau galima naujai prekintis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2009 05 20, 16:02)
nu nežinau, man turgus antipatiją kelia. tos visos bobulės nešvarios, nuolatine grūstis, bomžai visokie trinas. Ir kaži ar pigiau, kai ten įgudę apsvėrinėtojai, juk gyvent visiem noris  smile.gif  Nebent kokių pažįstamų ūkininkų turint, tada kitas reikalas. Pas mus visi gimines miestiečiai.

Oj, jūs šiais laikais pabandykit nvažiuoti į turgų biggrin.gif Ne, jei rimtai, tai gal priklauso nuo turgaus g.gif
Atsakyti
taip sakot g.gif negi tikrai turgus padeda tiek sutaupyti, kad akivaizdžiai pasijustų? Pas mus mieste yra 2 turgūs, bet ten pabuvus, nuotaika sugenda ilgam. nesu princese, ar baisi ponia, bet tie žmonės ten mane siutina. noriu, kad mane akivaizdžiai nukautuotumėt mirksiukas.gif , jei nesunku, parašykit tokių prekių - kaip bulvės, morkos, pomidorai ir agurkai- turgaus kainas. nejau per savaitę išeitų kokį šimtuką sutaupyt bigsmile.gif ?
Atsakyti