sveikos taupiosios, mamytes, noriu visas pagirti
as irgi daznai paskaitau sia temele, o maistui i savaite drasiai itelpam i 200, ko gero dar maziau panasiai apie 150lt isleidziam, nes gi parduotuveje ne tik maistas perkamas..siaip konkreciai niekad neskaiciavau. bet vienu metu pastebejom kad kazkaip mazai pasitaupom pinigeliu..ir prasidejo musu taupymas, ziurejimas to ka perki, ar tai reikalinga ir pan..
galvoju pasidalinsiu su jumis,kaip mums sekasi racionaliai pirkti
siaip visada pries apsiperkant numatau ka gaminsiu ateinanciom dienom, taciau visos savaites meniu retai planuoju, nes tiesiog mums taip neiseina...arba pasikeicia tiesiog planai, bet siaip pagrindinius produktus stengiuos numatyti.
taigi esame du suauge zmones, i diena dazniausiai gaminu viena pagrindini patiekala+sriuba stengiuosi. kadangi as dirbu,mokausi, mb irgi visa diena dirba, tad namie tik pusryciai (dazn sumustiniai+kava,arbata,arba kokia vakarykste kose,kartais kiausiniai) ir vakariene(pagrindinis patiekalas). mb i darba nesasi pietus is namu,kas buvo daryta vakarienei, as irgi pasiemu koki vaisiu (obuoli,banana) ir salotu ar taip kokios uzkandeles,reciau pietauju centre kavinese.
siaip mesa,darzoves ir vaisius visada perkame turguje, tai cia didzioji musu sutaupytu pinigeliu dalis
visa kita dazniausiai randame maximoje.viena karta savaiteje buna didesnis apsipirkimas(visada einam su sarasu i parduotuve),o dar plius 1-2 kartus mb po darbo uzsuka jei prireikia kazko (grietine,pienas,duona ir pan...). siaip pastebejau is patirties kad daugiausia issleidzia savaitgaliais ivairiems uzkandziams,skanumynams,gerimams....
aisku per daug saves neribojam sioje vietoje, taciau stengiames ir namie kazka pakeist pasidaryt,tai kokiu pyrageliu, tai keptos duonos, tai tingini, picos ar pan uzkandeliu...
siaip maistui abu esame neisrankus, todel ir taupymo sumetimais kartais gaminam visai paprastus valgius, kad ir keptos bulves su kefytu, arba omletas, arba daznai valgom koses,abu labai megstam,kaip minejau verdam sriubu ivairiu daug, kas tikrai daug nekainuoja.ir kaip pastebejau pati, tie paprasciausi ir maziausiai islaidu reikalaujantys patiekalai kartais buna patys skaniausi
Papildyta:dar galeciau pamineti, kad maisto niekad stengiames nemetyt, reciau jau kai sriuba sugenda,jei pamirstam idet i saldytuva ja, arba grietines galiukas likes arba pineas sugizta..o visus likucius sunaudojam troskiniams, apkepams,sriuboms...liuks, ir pavalgai skaniai ir saldytuva istustini,o tada jau galima naujai prekintis