Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų Savaitės meniu

QUOTE(tookia @ 2009 05 15, 13:39)
thumbup.gif

cia su tuo surasymu tai superinis dalykas jei tik yra kantrybes ir noro.

is as nuo sausio mens  dariau taip:
rinkau visus imonomus cekius,klijuodavau kiekviena savaite tuos cekius i sasiuvini,ir taip dariau lygiai menesi,tada i ekseli pasidariau tokia lentele
    Sausis      Vasaris
        23-29 d. 30-02 06  7-14d. 15- 22 d. viso
Maistas            144.66 105.15 117.47 178.56 545.84
G.gėrimai        21.64  12.16 7.28 10.96 52.04
Vanduo        10.74 5.37 0 2.99 19.1
Alkoholis        15.99 36.68 94.83 53.74 201.24
Buit. prekės      36                3.74 31.61 23.66 95.01
Asm. Hig. Pr      13.49                0 21.26 0 34.75
Pramogos        20                86 384 17 507
Grožio proc.      0                0 30 0 30
Spauda          3.39                5 6.89 0 15.28
Kita          20                19.61 12 0 51.61
Sunio mais          0          15.98 15.98 22.67 54.63
keliones          0        15 0 0 15
viso          285.91 304.69 721.32 309.58 1622
zinoma cia buvo du dideliai baliai,vestuves ir jubiliejus tai daugiau islaidu pramogoms.zodziu sita lentele man padejo suprasti kam daugiausiai isleidziam pinigeliu,tai tu dalyku ir atsisakem,gaiviuju gerimu visikai,vandens,alkogolio sumazinom stipriai,per puse,ir viskas daugiau tuom nebeuzsiemiau,nes nerasdavau laiko,pamirsdavau.o siaip tai labai geras dalyka pasidaryti lentele pagel cekius.pasimato viskas kur daugiausiai isleidziama.it tada galima islaidas koreguoti smile.gif

Idealu ir naudinga pasidaryti visu isleistu pinigeliu detalu sarasiuka, bet as kol kas apsiribosiu maisto analize. Nes vis atodo, jog niekur kitur nesvaistom, visa kita perkam tik kas reikalingiausia, o va pavalgyt skaniai tai labai megstam, todel ir pravalgom per dideles sumas.
Papildyta:
QUOTE(groovy @ 2009 05 15, 14:14)
Ir mums bus įdomu rolleyes.gif

Rezultatais pasidalinsiu, kad tik uztektu kantrybes tvarkingai viska rasytis. Dar tik savaite kaip vedu ta dienorasti
Atsakyti
[quote=Brno,2009 05 15, 15:29]
Idealu ir naudinga pasidaryti visu isleistu pinigeliu detalu sarasiuka, bet as kol kas apsiribosiu maisto analize. Nes vis atodo, jog niekur kitur nesvaistom, visa kita perkam tik kas reikalingiausia, o va pavalgyt skaniai tai labai megstam, todel ir pravalgom per dideles sumas.
Papildyta:

niekas nesako kad taupydamas turi valgyti dryzuota maista biggrin.gif
ar kazkoki neskanu.tiesio kaip tik taupydamas pradedi daugiau maisto gaminti namie,maziau valgoma kavinese( kur maistas tikrai buna ne visada sviezias)maziau valgoma pusfabrikaciu su E kolonijomis,daugiau yra perkamas naturalus sveikas maistas,ir daromas namuose.pvz tik ismokusi ir pradejusi gaminti susitvarkiau su savo vyro ansvoriu(buvo nedidelis bet buvo)kadangi mes pastoviai eidavo i picerijas kimsti picu,uzgerdavom alumi ,arba eidavome valgyti steiku uz beprotiskus pinigus su keptomis virtomis bulvemis , tai viskas eidavo skemingai i pilvuka,jis neturi galimybes sportuoti ilgai dirba,ir sedimas darbas tisiog kaupdavo tuos riebaliukus.o kai pradejom valgyti namie ruosta sviezia maista,jokiu bulku,jokiu bulviu kosiu,mesyte tik su darzovemis,garuose,ar orkaitej,be riebalu kepta,viskas susitvarke savaime.o mes irgi megstam skaniai pavalgit. nespjaunam i grietinele kuri yra be galo riebi,i rukyta sonine,ivairiausia mesa is kyrus zuvi, visai nevalgom nes abu nemegstam,teko dirbti viename restorane padaveje,tai ismokusi gaminti valgit,kone visa meniu galiu pagaminti.ir dar skaniau gaunasi negu tenai.smile.gif
nes viskas buna neapvirta ir anksto,neapdorota,o ruosiama cia par tis karto.smile.gif

ps.reikia pasisemti ideju,ir tikrai atrasite kokie patiekalai jums yra skaniausi ir nebutinai brangus.labai daug ideju pasisemiau buten is sio musu puslapiuko.kai apsigyvenau su vyru pries 4 metus,net kotletu nemokejau pagamin ax.gif
nieko,sriuba galedavau is pokelio uzplikyti,ir koldunus isvirti.visko per 4metelius ismokau,nes man kazkaip nebuvo prikolas(atsiprasau )sakyti viesiems kad as nemoku gaminti.man buvo nesmagu kad esu vistyte virtuveje, tai taip ir sededavau ir sedziu iki dabar prie ineto,pradejau nuo kotletu,o dabar galiu ir zveriena paruosti biggrin.gif , nesigiriu.bet mano vyra ypac manimi didziuojasi,kad priesingai negu jo draugu zmonos galiu ismokti pagaminti bet ka.nera nieko neimanoma,reikia bandyti daryti klaidas,ir tik taip ismokstama thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tookia: 15 gegužės 2009 - 15:26
QUOTE(groovy @ 2009 05 15, 10:31)
bet dar tarkai pinigų atliekamų neturim verysad.gif

diedai puikiai tarkuoja bulves cool.gif kai plokstainio labai nori cool.gif Bet cia jau bausme beveik lotuliukas.gif

QUOTE(bjaurybe @ 2009 05 15, 10:43)
Priimkit ir mane biggrin.gif

tu tikra supermama mirksiukas.gif 4u.gif Dirbantis zmogus, o kasdien silti skanus pietus ir dar tiek pridarai uzkandziams visokiu saltienu, suriuku, tinginiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tookia @ 2009 05 15, 15:19)
niekas nesako kad taupydamas turi valgyti dryzuota maista biggrin.gif
ar kazkoki neskanu.

gal netiksliai issireiskiau - skaniai turejau omeny daug biggrin.gif
o kavinese mes irgi nevalgom, na retai kada, siaip paprastai namuose ruosta maista.
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 05 15, 11:43)
Priimkit ir mane biggrin.gif

6. pusryčiai grikių košė, pietums balandėliai (kopūstas pirktas aną savaitę, faršas iš kameros). Vakarienei pieniška daržovių sriuba (reikėjo sunaudoti kopūstą atlikusį nuo balandėlių blush2.gif ).

7. pusryčiams vaikams po ragelį su daržovėmis ir dešrele, mums su vyru po kiaušininį "ale blyną" biggrin.gif . Pietums nuo vakar likusi daržovių sriuba ir orkaitėje kepti kimšti makaronai ( pasilikau saują faršo nuo balandžių), vakarienei šaltibarščiai su bulvėmis.

1. pusryčiai varškės kremas su duona ir po sūrelį. Vaikams pietums palikau balandėlių. Aš dėjausi balandėlį, vyras šaltieną. Gryžus pasikepėm vakarykščių bulvių ir šaltibarščius  pabaigėm. Vyras šildėsi dar balandėlius. Naktipiečiams vaikai virėsi saldžius makaronus.

2. pusryčiai varškės kremas su duona ir po sūrelį. Vaikams pietums palikau keptų makaronų ir salotų, aš dėjausi paskutinį balandėlį, vyras šaltienos. Vakare gryžus kepiau lietinius su varške ir bananais. Kam trūko  maisto ieškojo šaldytuve.

3. pusryčiai vaikams sumuštiniai su šlapianke ir po sūrelį, mes košę valgėm. Pietums vaikams po krūtinėles kepsnelį su daržovėmis. Aš dėjausi kelis lietinius. Vyras šaltieną dėjosi. Vakare valgėm lietinius. Naktipiečiams bulvių košė su pienu.

4. pusryčiai sumuštiniai ir sūreliai. Vaikams pietums po kepsnelį ir salotų. Aš dėjausi paskutinius lietinius, vyras kaip visada šaltieną doh.gif . Gryžus viriau šv. kopūstų daržovienę ir viriausi sau ir dukrai bulves prie silkės. Kam nepatiko silkė, tenkinosi sriuba, bulvėmis ir šaltais iš šaldytuvo.

5. pusryčiams sumuštiniai su dešra ir po sūrelį. Vaikams pietums likučiai šalti iš šaldytuvo ir sriuba. Vakarienei nenusimato nieko gaminti, tegu prieš savaitgalį šaltus likučius pabaigia. Nakčiai gal tik pieniškos išvirsiu.

Maistui išleidom 142,99 +  užkandžiai dukrai į ekskursiją 12,58= 155.57

Pirkom: vištienos 5 ketvirčius šaltienai, krūtinėlę  vaikams kepsniams, dešrą rūkyta, tarybinės šlapiankės, dešrelių ( 600 g), varškės (500 g), morkų, agurkų, ridikėlių, svogūnų laiškų, salotų, pieno 3 l, kefyro 1 l, pasukų 2 l, sausainių 2 kg, kondensuotas 1 kg, konditerinės varškės 1 kg (2 vnt po 500 g), sūreliai (4 vnt, nes dar buvo likusių nuo anos savaitės), duonos baltos ir juodos ( po kepalą), druskos, kiaušiniai (20 vnt), grietinės (400 g), aliejus, žele 2 pok., mineralinis į darbą, sausi pusryčiai 1 pok., sultys vaikams į mokyklą, šoninės 1 kg, lašišos sumuštiniams, bananai.

Dariau šią savaitę šaltieną (mūsų tėtis alpsta dėl jos doh.gif , dalį užšaldžiau), tinginį , desertinį sūrį, silkės (nuo anos savaitės dar ax.gif ), varškės kremą su daržovėmis.
Liko kitai savaitei 1 kg sausainių, konditerinės varškės, šoninė, dešrelių daugiau kaip pusė liko, sviesto, kondensuoto, dešros rūkytos pusė liko, kiaušinių 10 ax.gif

vacation4.gif

keliu taure uz tokia mama.rimtai saunuole.kiek pamenu savo gyvenima pas tevus,tai tik sojojs kotletai ir pieniska ryziu sriuba,gyvenom normaliai buvo pinigu,bet mama sakydavo niekas nemato ka valgai, bet visi mato kaip esi apsirengus.ir ji visada man ir sau pripirkdavo graziu drabuziu,o valgit tai kaip minejau.....
dar seniai seniai kai minimumas buvo 400lt ,ji savaitei apipirkdavo maisto uz 20lt smile.gif
norit tikekit norit ne,bet tokia realybe buvo
Papildyta:
QUOTE(Brno @ 2009 05 15, 16:28)
gal netiksliai issireiskiau - skaniai turejau omeny daug biggrin.gif
o kavinese mes irgi nevalgom, na retai kada, siaip paprastai namuose ruosta maista.

biggrin.gif
aaa, aisq daug ir sociai:)
supratau jus smile.gif
viskas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tookia: 15 gegužės 2009 - 15:39
QUOTE(KibirVibir @ 2009 05 15, 15:26)
tu tikra supermama  mirksiukas.gif  4u.gif

Papildyta:
QUOTE(tookia @ 2009 05 15, 15:41)
keliu taure uz tokia mama

nu ačiū labai wub.gif , kažkaip atrodo, tas gaminimas tokia kasdienybė ir kitaip būt negali. Mane mama su močiute tauip augino, nors mama dirbo šefe, bet jokio valdiško neleido valgyt, sakydavo, kad darbe prisižiūri iš ko daroma. Ir močiutė kol gyva buvo, apšokinėdavo su šiltais pietumis blush2.gif , sakydavo pasilepink, dar spėsi apie puodus prišokinėt ax.gif
Tai va lepinu ir aš blush2.gif . Tik tiek, kad per 15 metelių "atmušiau" jau ranką ir galiu viską ant staigiųjų padaryt, pas mane verda sriuba, pjaustau daržovessriubai , tuo pačiu ant kitos lentelės salotos pjaustomos pripuolamai, bulvės verda, dar bepjaustydama dedu kepsnius kepti į keptuvę ir pan. Kažkaip viskas eina savaime ax.gif , nesakau, kad man virtuvė džiaugsmas yra, aš kaip tik gaminti nemėgstu schmoll.gif , tai užtat ir stengiuosi kuo greičiau viską padaryt ax.gif
Jaučiu atkopinsiu ant lapo ir pakišiu diedui po nosim, va sakysiu.... žmonės tai vertina... lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(tookia @ 2009 05 15, 15:41)
kiek pamenu savo gyvenima pas tevus,tai tik sojojs kotletai ir pieniska ryziu sriuba,gyvenom normaliai buvo pinigu,bet mama sakydavo niekas nemato ka valgai, bet visi mato kaip esi apsirengus.ir ji visada man ir sau pripirkdavo graziu drabuziu,o valgit tai kaip minejau.....
dar seniai seniai kai minimumas buvo 400lt ,ji savaitei apipirkdavo maisto uz 20lt smile.gif
norit tikekit norit ne,bet tokia realybe buvo

pasakysiu, kad aš tą patį savo panai sakau, pilvus prisikimšti gali bile kas blush2.gif . Bet mano galva pinigus galima išleisti ir naudingiau. Aš už tai, kad valgyt paprasčiau, neskaitant pagrindinio patiekalo, man pietūs turi būt naminiai ir sotūs, ir nebūtinai kepsniai, yra pakankamai kitų skanių ir pigiai pagaminamų patiekalų ax.gif . Be to, tragiškai gaila laiko prie puodų stovėti doh.gif . Ale su mūsų valgančiaja šeimos puse kompromisų nerasta schmoll.gif . Aš galiu bile ką suvalgyt, bet man svarbu gerą knygą paskaityti, į teatrą nueiti, ir šiaip savaitgalius ne namie praleisti, galima rasti LT gražių vietų. O va su skudurais man jau praėjo laikai, dabar dukra nuo veidrodžio nenueina lotuliukas.gif . Tai tenka tenkintis kas nuo jos lieka blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjaurybe: 15 gegužės 2009 - 16:09
PIGU:

stikline kefyro, saukstelis sodos ir miltai, ju deti tiek, kad mase neliptu prie ranku. kepti ant mazos ugnies. gaunasi tokios "lepioskos", valgomos su grietine ar uogiene, ar tiesiog su arbata. mes vaikysteje kaime jas dievindome blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2009 05 18, 12:14)
PIGU:

stikline kefyro, saukstelis sodos ir miltai, ju deti tiek, kad mase neliptu prie ranku. kepti ant mazos ugnies. gaunasi tokios "lepioskos", valgomos su grietine ar uogiene, ar tiesiog su arbata. mes vaikysteje kaime jas dievindome  blush2.gif

Dar druskos blush2.gif ax.gif
As taip blinus darau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolantamed @ 2009 05 18, 13:45)
Dar druskos blush2.gif  ax.gif

Na, taip blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2009 05 18, 11:14)
PIGU:

stikline kefyro, saukstelis sodos ir miltai, ju deti tiek, kad mase neliptu prie ranku. kepti ant mazos ugnies. gaunasi tokios "lepioskos", valgomos su grietine ar uogiene, ar tiesiog su arbata. mes vaikysteje kaime jas dievindome  blush2.gif

O kiaušinio nereikia g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(vyšnelė @ 2009 05 18, 22:02)
O kiaušinio nereikia g.gif ?

Ne,tik jei nori,bet cia jau tada netinka PIGU smile.gif
Atsakyti
Nors mano meginimas racionaliau leisti pinigus maistui tetrunka 1,5 savaites, taciau jau turiu siokiu tokiu personaliniu "atradimu". Senbuvems jie greiciausiai nebus idomus ir nauji, taciau gal siek tiek pagelbes naujoms mamytems, tik meginancioms taupiai ir skaniai maitinti seimyna.
Taigi, bene pats didziausias atradimas buvo tas, jog pasirodo maistui isleidziame ne tiek jau ir daug, kaip kad maniau is pradziu. Gyvenu ne Lietuvoje, taciau maisto kainos pas mus praktiskai tokios pat, todel ir skaicius pateiksiu litais. Per 1,5 savaites maistui isleista ~300 lt. Ir artimiausiu metu islaidu nenusimato, nebent duonai ar pienukui. Tuo tarpu prigaminta visko ir daug, salia sriubu, mesu, kepsniu ir t.t., pyrageliai su mesa, tinginys, pyragas ir t.t. Is tos sumos pirkta taip pat ir lasisa, daug vaisiu, darzoviu ir zalumynu, saldainiu, ledu. Zodziu, valgom ne makaronus ir bulves, o normalu maista. Visi patenkinti ir sotus. Is namu maisto dedames mudu su mb i darba, vaikas i mokykla.
Aisku, meniu planavau, dali mesos ir darzoviu pirkau turguj.

Taigi, pradejau ziureti, o kurgi tie pinigeliai visgi nuplaukia, jeigu maistui isleista visai padoriai. Ir stai galiu pavardinti anksciau darytas pagrindines klaidas:
1. Labai megstu gaminti, todel nors namuose dar budavo maisto ar kazkas pagaminta, bet nusiziuredavau koki nauja recepta ir butinai noredavau ji tuoj pat ismeginti. Todel vel perkami nauji produktai, o saldytuve esantis maistas keliauja i siuksliadeze. Tad dabar valgom viska kol issibaigia, o as ugdau valia bigsmile.gif ir naujus receptus isbandau kai tam ateina laikas. Per tas 1,5 savaites dar nicnieko neismeciau, kas musu namuose yra jau didelis pasiekimas.
2. Labai daug pinigeliu "nuplaukdavo" tokiems is pirmo zvilgnio nereiksmingiems ir smulkiems pirkinukams. Pvz. kartais po darbo man reikia paimti vaika is seneliu. Iki namu labai megstam eiti pestute, nes grazus kelias per parka veda, o pakeliui - parduotuve ax.gif Taigi, megdavom uzsukti ten ir prigriebdavom po bandele suvalgyti pakeliui, vaikis koki saldumyna, ar ledu, ar geriama jogurta, zodziu, visokiu tokiu smulkmiu. As dar "prisimindavau" kad namams sio bei to reik ir is parduotuves iki namu jau tempdavom pilna krepsi ir net keliasdesimt litu palengvejusia pinigine. Vakar ejom namo ir aisku buvo diiiidele pagunda vel aplankyti parduotuve, bet priminiau vaikui, jog namuose yra ir saldainiu, ir pyrago, ir sokolado, taip, kad geriau keliaujam namo, ten ir pasmaguriausim.
3. I darba dazniausiai paimdavau ko nors is namu uzkasti, bet megdavau taip pat nusipirkti tai sureli, tai sokoladuka, tai jogurto ar bandele. Dabar net ir saldumynu isidedu is namu- pasirodo susitaupo visai nemazai thumbup.gif
4. Padariau revizija visose virtuvinese spintelese - kad zinotumet, kokiu lobynu ten radau thumbup.gif Ilga laika vien is ju maitintis butu galima biggrin.gif

Jeigu vyras grizdavo namo veliau, visad paskambindavo paklausti ar reikia ka is parduotuves parvezti. Be abejo, visada reikedavo doh.gif Visa sarasa suvardindavau. O dabar sestadieni apsiprekinom ir ne vieno karto neprasiau vyro parvezti maisto. Trecia diena mb jau nustebes perklause - ar tikrai? lotuliukas.gif Net jam buvo keista, kad maisto lyg ir neperkam, o valgyti namuose yra visko, daug ir dar skaniai thumbup.gif
Taip pat supratau, jog tai, ka meginu daryti yra visai net ne taupymas, o tiesiog racionalus ir protingas pirkimas. Pravalgyti is iprocio galima laaabai daug ar net visus pinigus, o teisingai planuotis pirkima ir seimininkauti - jau menas, kuri ir tikiuosi ivaldyti.

Tai tiek siam kartui tu mano pamastymu. Didelis dekui visoms, kas aktyviai dalyvauja sioje temoje ir suteike tiek daug naudingos informacijos. Toliau mokysiuos tvarkingai vesti savo "uki" ir jeigu bus kokiu nauju atradimu, butinai pasidalinsiu su jumis. 4u.gif
Atsakyti